YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Trabzon’da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, memleketi Trabzon’da iki ayrı yerde yapılan kolej ve teknik...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, memleketi Trabzon’da iki ayrı yerde yapılan kolej ve teknik lisenin temel atma törenine katıldı.

TED’in Trabzon Koleji’nin temel atma töreni Soğuksu Mahallesi Çamoba mevkiinde gerçekleştirildi. Temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Doğu Karadeniz Özel Eğitim Kurumları A.Ş. Başkanı Niyazi Aktaş, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile spor siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, Trabzon’a yatırım yapmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, “Burada işadamlarımız var. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, bürokratlarımız var. Hepsinin derdi Trabzon’da yatırımı ve istihdamı arttırmak. Trabzon’da artan göçü önlemek. Trabzon’u kalkınmışlık seviyesi yüksek bir il yapmak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Eğitim anlamında şehrimize neler yapıyoruz diye düşünürken Ali Kantur’a ulaştık. Sonra baktık ki Selçuk Pehlivanoğlu’da çok yakınımızda bir isim. Sağ olsunlar Trabzon’a yatırım için bizim kadar heyecanlandılar ve hemen kolları sıvadılar. TED Türkiye’de 31 şubesi 35 bine ulaşmış kaliteli öğrencisiyle marka bir kurum. Araştıran, sorgulayan, yenilikçi öğrencilerin yetiştiği bir kurum. Trabzon’a büyük katkıları olacağından şüphem yoktur. Trabzon eğitimde marka bir şehirdir. Trabzon Lisesi zamanında Türkiye’de 7 lisesi arasındaydı. KTÜ’nün kurulmasında da Trabzon Lisesi öncü olmuştur. İşte bu marka değerimizi yükseltmek için böyle özel yatırımları ihtiyacımız var. Somut adımlar atıyoruz. Trabzon belki nüfus olarak Türkiye’de 30. sıralarda olabilir ama Türkiye’de ileride bulunan şehirlerden geride de değildir” dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise, TED kolejinin Trabzon’a değer katacağını ifade ederek, “Yaşadığımız çağ bilgi, teknoloji ve enformasyon çağı. Bunların hepsinin ortak bileşeni eğitimdir, eğitimde rekabetçi olabilmektir. TED Koleji; ülkemizin, Doğu Karadeniz Bölgemizin ve Trabzon’umuzun daha rekabetçi olabilmesi ve 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimize bir değer katacaktır. Bu müessese bize geleceğe dair ümit veren önemli müesseselerden bir tanesidir. Coğrafyamızın bazı alanlarda bizlere sunduğu kısıtlar nedeniyle hem göçün önlenmesi hem de daha rekabetçi olabilmek için devlet olarak eğitim alanında yaptığımız yatırımların yanında özel yatırımcılara da ihtiyaç var. Nitekim devletimiz son 10 yıldan beri bütçesinin en büyük payını eğitime ayırmaktadır. Bu yönde Fatih projesinden tutunuz da okullarımızın fiziksel koşullarının iyileştirilmesine kadar çok önemli adımlar atılmaktadır. Müfredatta yapılan önemli değişikliklerle de gençliğimizin kendine güvenen, sorgulayıcı, analitik düşünebilen, düşündüğünü uygulayan bir gençlik olarak yetiştirilmesi sağlandı. Trabzon’umuzda güzel bir markanın yeşermesi için burada atılan ilk adım için toplandık. Bu müessesenin marka kent Trabzon’a büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şehirlerin marka olma yolundaki çalışmalarında eğitimin öneminin büyük olduğunu ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, “Marka şehir Trabzon’umuzun marka değerini yükseltecek TED Koleji’nin şehrimize kurulmasında emeği geçen Başta Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar olmak üzere, Valimize ve herkese teşekkür ederim. Eğitimli ve dürüst bir gençliğin yetiştirilmesine vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, “Bir Karadeniz evladı olarak yıllardır Trabzon’a yatırım yapma isteğini icraata geçirememenin üzüntüsünü yaşıyordum. Trabzon’a olan borcumu bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yıllardır bu şehre nasıl eğitim yatırımı yaparız diye uğraş veriyorduk. Arazi sıkıntısını aşamıyorduk. Ne zaman ki Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar devreye girdi biz rahat bir nefes aldık. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a, bu süreçte bize desteklerini hiç esirgemeyen Trabzon Valimiz Sayın Dr. Recep Kızılcık ile Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Burada biz sadece 900 kişiye eğitim vermeyi amaçlamıyoruz. Biz Trabzon’u, bölgenin ve Türkiye’nin eğitimde parlayan yıldızı yapmak için TED olarak buradayız” ifadelerini kullardı.

Doğu Karadeniz Özel Eğitim A.Ş Başkanı Niyazi Aktaş, Trabzon’a böylesine güzide bir yatırım yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Trabzon TED koleji ile ilgili teknik bilgiler verdi. Aktaş, “TED Trabzon Koleji, 13 bin metrekare kapalı alana sahip, 886 öğrenci kapasiteli bir okul olarak tasarlandı. Kampüste teknolojik donanıma sahip derslikler, laboratuarlar, 3-D sınıf, kütüphaneler, 500 kişi kapasiteli yemekhane, kapalı spor salonu, konferans salonu, beden eğitimi salonu, sanat derslikleri ve açık-kapalı oyun alanları ile Trabzon’da eğitimde çığır açacak” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve Vali Kızılcık bütün katılımcılarla birlikte butona basarak TED kolejinin temel atma işlemini gerçekleştirdiler.

Buradaki törenin ardından Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde Arsin Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine geçildi.

Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada Trabzon’da mutlaka sanayiye dayalı bir okulun açılması gerektiğini belirterek, “Trabzon’un yaklaşık 4 bin 665 kilometre yüz ölçümünün her tarafını daha düzgün bir şekilde geliştirmeye çalışacağız. Arsin Organize Sanayi son derece önemli. Trabzon’un kendi konumuna baktığımız zaman kültür, eğitim şehri. Sağlık, turizm şehri. Trabzon bu özellikleriyle öne çıksa da tarım ve hayvancığı geliştirmeye çalışsak da mutlaka burada sanayinin bir tarafından tutmamız lazım. Burada mutlaka sanayiye dayalı bir okul olması lazım. Bu okulun projesini almak için epeyce uğraştık” dedi.

Üretimin önemine vurgu yapan Bakan Bayraktar, “Mutlaka katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım. Küçük bir cep telefonu üretiyorlar ondan sonra ne yapıyorlar. Bizim 1 kamyon kirazımızı, domatesimizi alıp gidiyorlar. Onun için teknoloji son derece önemli. Hele hele dünyanın baş döndürücü bir hızla yarıştığı bir çağda bir dönemde çok önemli. Bizim genç nüfusumuz var. İcat, buluş yapma noktasında daha dünya ile yarışır seviyede değiliz ancak ara teknik elemanları iyi yetiştirebiliriz. O bilgileri her taraftan alırız gelir burada kullanırız. En iyi mamulleri üretiriz” diye konuştu.

Arsin Mesleki Teknik Lisesi’nin temel atma töreninde önemli mesajlar veren Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzda eğitim alanında çok önemli iki temel atma töreni gerçekleştirildi. Marka şehir Trabzon bu yolda emin adımlarla ilerliyor. 2023 hedeflerine ulaşmamızda sanayi ve eğitimin teknik mesleki eğitimin işbirliği halinde iç içe çalışmaları son derece önemli. Dünyada rekabetçi olabilmeniz için inovasyona, Ar-Ge’ye ve kaliteye çok önem vermelisiniz ki ürettiğiniz malı satabilesiniz. Bu ihtiyacı karşılamak için sayın bakanımızın katkılarıyla programa alınan teknik meslek lisesinin temelini atıyoruz. Yapılan bu yatırımlarla 2023 yılında Trabzon olarak 1 milyar dolar olan ihracat seviyemizi 5 milyar dolarlara çıkaracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, Vali Kızılcık ve beraberindekiler dualarla sanayiciye ara eleman yetiştirecek olan Mesleki Teknik Lisesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler