Platform Kurulunun Nisan ayı toplantısının gündemini;
1- Elazığspor
2- Kentsel Dönüşüm oluşturmuştur.
Platformumuz Nisan ayı toplantısının birinci gündem konusu Elazığspor olmuş, konu ile ilgili toplantıya davet edilen kulüp başkanı Selçuk Öztürk platform üyelerine Elazığsporun halihazırdaki durumu hakkında bilgiler vermiştir.
Bilindiği üzere ilimizin Türkiye Profesyonel Futbol ligindeki temsilcisi Elazığspor, son yıllarda yakalamış olduğu başarılı trendini bu yılda Süper ligde kalarak devam ettirmiştir. Bu başarıdan dolayı Elazığ STK platformu olarak kulüp yöneticilerini, futbolcu ve teknik heyeti tebrik ediyoruz.
Günümüzde Futbol, büyük kitlelerin ilgisini çektiği popüler bir oyun olmasından dolayı önemli bir ekonomik ve sosyal potansiyele sahiptir. Futbol aynı zamanda günümüzün en etkili bir tanıtım ve iletişim aracı konumundadır. Bu sebeplerle ülkemizdeki birçok Anadolu şehri futbolun bu potansiyelinden faydalanabilmesi için büyük bir mücadele vermektedir. Bu mücadele içerisinde Elazığsporumuzun yakalamış olduğu başarının ilimiz için önemli bir değere sahip olduğu tartışılmazdır. Bu değerin yitirilmemesi, Elazığspor’un ilimize sağlamış olduğu ekonomik, sosyal ve moral katkısını daha uzun yıllar devam ettirebilmesi için tüm şehrin Elazığspor’a destek vermesinin bir zorunluluk olduğu kanaatindeyiz.
Platformumuzun ikinci gündem maddesi Kentsel dönüşüm konusu olmuştur. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Uzman Mahir ÖZER tarafından platform üyelerine bilgi verilmiştir.
Kentsel dönüşüm olarak tanımlanan 6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun II. Derecede deprem bölgesi olan ilimiz için büyük önem taşımaktadır. Söz konusu kanun bir yandan riskli alan ve yapıların güvenli hale getirilmesini amaçlarken diğer yandan da şehirlerin daha modern ve çağdaş yaşam alanlarına kavuşturulmasını da hedeflemektedir. Bu özelliklerinden dolayı 6306 sayılı kanun Elazığ’ımız için bir şanstır. Bu şansın çok doğru ve etkili kullanılması durumunda ilimiz hem olabilecek bir depremden daha az can ve mal kaybı ile kurtulabilecek hem de daha yaşanabilir ve modern bir şehir olabilme şansını yakalayabilecektir.
Elazığ STK Platformu olarak konunun önemine binaen Elazığ Belediyesinin çalışmaları hızlandırmasını ve de yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşmasını talep etmekteyiz.
Platformumun başlatmış olduğu Harput Konuşmaları devam etmektedir. Mayıs ayı içerisinde iki etkinlik yapmayı planlamaktayız. Bunlardan ilki; Prof Dr. Derya Örs ve Prof. Dr. Mehmet ALİ BEYHAN’nın katılımı ile Harput Konağında 10 Mayıs 2013 Cuma günü, ikincisi ise Yazar Doç Dr. Berat ÖZİPEK ve Prof. Dr. Ergün YILDIRIMIN katılımı ile 24 Mayıs 2013 Cuma günü gerçekleşecektir.
Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi bünyesinde Harput Uygulama ve Araştırma merkezi kurulmuştur. Elazığ STK platformu olarak Merkezin kurulmasını, Harput’un yeniden ihyası için atılmış önemli bir adım olarak görmekteyiz. Özellikle Araştırma Merkezinin, dokümantasyon merkezi oluşturması, kütüphane kurması, kongre, seminer, sempozyum gibi ilmi ve akademik etkinlik yapabilmesi Harput’un kültürel birikiminin ortaya çıkarılmasında çok önemli bir rol oynayacaktır. Hatırlanacağı üzere STK Platformu olarak Harput raporumuzda Harput’a bir Araştırma Merkezinin kurulmasının önemine dikkat çekmiştik.
Bu vesile ile Harput Uygulama ve Araştırma Merkezinin hayırlı olmasını diliyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz