YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elmalı’da yayla seracılığı paneli

Antalya’nın Elmalı ilçesi’nde 6 bin dönüm alanda yapılan Yayla Seracılığı’nın sorunları düzenlenen bir panelle masaya yatırıldı

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu ile Elmalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Yayla Seracılığı: Yetiştirme Teknikleri, Hastalık ve Zararlılar, Gübreleme" konulu panel düzenlendi.

Elmalı Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen panele Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abit Demircan, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Murad Çanakçı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Celal Çelik katıldı.

Üreticilere yardımcı olacağız

Birçok kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda üreticinin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşan Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murad Çanakcı, bölgedeki seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve sektöre kalifiye eleman yetiştirmek üzere Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Seracılık programının açıldığını ve bölümün ilk mezunlarını verdiğini belirterek, özellikle üreticilerimizin sorunlarına çözüm üretebilmek için eğitim konusunda elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz. Elmalı’lar ihtiyaç duydukları konuda bizden talep de bulunurlarsa bilgiyi kendilerine ulaştıracağız.”dedi. Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen de “Meslek Yüksekokulu olarak böyle bir toplantı Elmalı’da ilk defa yapılmaktadır. Bu tür organizasyonlara ilçe halkımızın ihtiyacı vardır. Bu toplantıyı düzenleyenlere çok teşekkür ediyor, devamını bekliyoruz.” diye konuştu.

Seracılık giderek artıyor

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Celal Çelik ise yayla seracılığının önemi üzerinde dururken, bölgedeki seracılık faaliyetlerinin her geçen gün artış gösterdiğini ve günümüzde Elmalı’da yaklaşık olarak 6 bin dekar alanda örtüaltı yetiştiriciliği yapıldığını vurgulayarak Antalya ilinde sahil bölgesinin yaz aylarındaki üretim boşluğunun yayla seracılığı ile tamamlanmasıyla Antalya’da yıl boyunca üretimin mümkün olduğunu belirtti.

Üreticiler bilgilendirildi

Konuşmaların ardından gerçekleşen panelde; örtüaltında yetiştirme teknikleri konusunda Korkuteli MYO’dan Yrd. Doç. Dr. Halil Demir; zararlılar konusunda Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Müdürlüğü’nden (BATEM) Dr. Mehmet Keçeci; hastalıklar konusunda Zir. Yük Müh. Emine Gümrükçü ve bitki besleme konusunda Zir. Yük Müh Nuri Arı üreticilere bilgiler aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler