Londra Olimpiyatları'nda 1500 metre kadınlar yarışını ilk iki sırada bitirerek Türkiye'ye büyük sevinç yaşatan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un öğrenim gördüğü Kütahya'daki yüksekokul, sahip olduğu 50'den fazla milli sporcuyla ulusal ve uluslararası yarışmalara şampiyonlar yetiştiriyor.
Önceki yıllarda milli atlet Halil Akkaş'ın başarılarıyla dikkati çeken Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi 5 sporcu, Londra Olimpiyatları'nda Türk milli takımlarının formalarıyla mücadele etti.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olup Antrenörlük Eğitimi Bölümü'ne devam eden Aslı Çakır Alptekin ve öğrenimini Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nde sürdüren Gamze Bulut, büyük başarılara imza atarak 1500 metre kadınlar finalinde ilk iki sırada yer aldı. Aslı Çakır Alptekin, Türkiye'ye olimpiyatlar tarihinde ilk altın madalyayı getirirken, Gamze Bulut da gümüş madalya sevinci yaşattı.
Diğer DPÜ BESYO öğrencileri Erol Bilgin halterde, Gülcan Mıngır ve Elif Yıldırım atletizmde mücadele etti ancak dereceye giremediler.
-Tartan pist ve kapalı atletizm pisti ihtiyacı-
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, AA muhabirine, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un milleti sevince boğduğunu, onlarla gururlanıp onurlandıklarını söyledi.
Sporculara, başarılarının devamını dileyen Prof. Dr. Karaaslan, şöyle devam etti:
"Milletçe yükselme trendine girdiğimiz bu dönemde hayatın bütün alanlarında olduğu gibi sporda da kendimizi ispatlayacak başarıları ortaya koymamız lazım. Bunun için üniversitemiz üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekte ve sporcularımızı her anlamda desteklemektedir. DPÜ BESYO çeşitli branşlarda yarışmalara katılmakta ve dereceler almaktadır. Bu dereceler hem üniversitemiz hem de ülkemiz bakımından bizleri son derece mutlu kılmaktadır. Ümit ediyorum ki, bundan sonra hem üniversitemizden hem de diğer üniversitelerden nice Aslılar, nice Gamzeler çıkacaktır."
Prof. Dr. Karaaslan, Kütahya'da başarılı atletler yetiştirmeyi sürdürebilmek için altyapının iyi olması gerektiğine dikkati çekerek, üniversiteye tartan pist ve kapalı atletizm pisti inşa edilmesi konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan destek istedi.
-Hocaları, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'u anlattı-
DPÜ BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adnan Ersoy da Antalya'da doğup büyüyen ve yaklaşık 6 yıldır Kütahya'da bulunan Aslı Çakır Alptekin'i, "takdire şayan bir kişiliğe sahip, sıcakkanlı, çalışmayı ve antrenmanı seven, derslerini iyi takip eden başarılı bir öğrenci" diye niteledi.
Gamze Bulut'un, son iki yıldır olimpiyatlara hazırlandığından okula sıkça gelemediğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Ersoy, şunları kaydetti:
"Gamze'nin epeyce eksiği var. Kendisinden aldığımız bilgiye göre bu yıl derslerine devam edecek ve okula daha fazla gelecek. Gamze ile de daha yakın ilgilenmek durumunda kalacağız. Sadece Aslı veya Gamze değil, bundan sonraki dönemlerde de çok iyi atletler, üst düzey sporcular yetiştireceğimize inanıyoruz. Özellikle Halil Akkaş ile başlayan bir üst düzey sporcu potansiyelimiz var ve bu her geçen gün artıyor. Bundan sonra da uluslararası arenada yer alabilecek sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. DPÜ BESYO bu alanda bir marka olacaktır."
Öğretim Görevlisi Ahmet Korkut Yapıcı ise Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un, DPÜ'de aldıkları eğitimin yanında sportif anlamda kendilerini yetiştirerek önemli bir seviyeye geldiklerini söyledi.
Yapıcı, 50'yi aşkın milli sporcuları bulunduğunu bildirerek, Halil Akkaş'ın başarılarının ardından milli sporcuların DPÜ BESYO'yu daha fazla tercih ettiğini vurguladı.
-280 öğrenci alımı için bin 700'den fazla başvuru...-
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çetin Özdilek, son yıllarda yurt genelinde üniversitelerin BESYO özel yetenek sınavlarına ön kayıt başvuru sayısının sürekli azaldığını ancak bu durumun DPÜ BESYO için geçerli olmadığını savundu.
Ön kayıt başvuru sayısının DPÜ BESYO'da sürekli arttığını, bu yıl 280 öğrenci alımı için bin 700'den fazla öğrencinin ön kayıt yaptırdığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Özdilek, "Spor dalına yönelik sınav yapıyoruz. Sınav sistemimize göre, herhangi bir fakülteyi, bölümü kazanamamış, 'son anda BESYO'ya gireyim' diye düşünen öğrenciler buraya giremez. Daha önce herhangi bir spor dalıyla uğraşmamış bir öğrencinin okulumuza girme şansı yok" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Özdilek, herhangi bir branşta milli olan sporcuların, elemelere tabi tutulmadan belirlenen kontenjanlar dahilinde öğrenci olarak üniversiteye alındığını sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz