Adalet Agaoglu Haberleri

Türkiye günlerce Ata Emre Akman cinayetini konuştu! Karar TBMM'ye gönderildi

Balıkesir'de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçaklayarak öldüren E.Ö. (17) ile onu azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.'nün (39) cezaları belli olmuştu. 35 sayfalık gerekçeli karar açıklandı. Karar, cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için TBMM Adalet Komisyonu’na gönderildi.

Haber 2024-07-25 13:31:04

Bakan Yumaklı'dan sokak hayvanları çıkışı! Detaylar belli oldu... Hangi hayvanlara ötanazi yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı son günlerin sıcak gündemi hayvan düzenlemesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 4 milyon başıboş köpek olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Türkiye'de köpek popülasyonu kontrol edilemedi." ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı öte yandan, hangi hayvanların hangi şartlarda ötanazi yapılacağına yönelik kriterlerin belirlendiğini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da düzenlemeyle ilgili açıklama geldi.

Haber 2024-07-24 10:29:48

Terörist elebaşı için slogan atarak halay çekmişlerdi: Mersin'deki skandal görüntülere gereken yapıldı!

Mersin'de dün akşam kaydedilen görüntülerde bir grup, terörist elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak halay çekmişti. Sosyal medyada infiale yol açan olay sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi.

Haber 2024-07-22 19:46:28

Son dakika | Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail açıklaması: Filistin'de işgalci güç konumunda

Son dakika haberi: Dünya bugün Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Filistin'i işgali hakkındaki danışma görüşünü bekliyordu. UAD'den yapılan açıklamada İsrail için "Filistin'de işgalci güç konumunda" dendi.

Haber 2024-07-19 16:31:39

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılıp ölmesiyle ilgili 27 kişi adliyede! Yakınları bu sloganla ortalığı inletti

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken yakınları "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı.

Haber 18-07-24 10:52

Bakan Tunç'tan İzmir'deki olaya ilişkin açıklama: 'Kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de 2 kişinin yolun karşı tarafına geçmek isterken akıma kapılıp hayatlarını kaybetmesiyle ilgili olarak "Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Haber 13-07-24 22:29

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı ölümlü kazaya karışmıştı! Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi: 'Hata varsa düzeltilir'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızının karıştığı ve 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin hayatını kaybetti, kazayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kendisinin söz konusu dosya hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını ifade eden Tunç, “Hatalı bir işlem varsa da bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur” ifadelerini kullandı. Kazayla ilgili olarak gözaltına alınan Zehra Kınık daha sonrasında serbest bırakılmış; kaza anı görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

Haber 13-07-24 13:54

Kızını öldüren babaya müebbet hapis cezası verildi! Tutuklanmadı!

İstanbul’da 2001 yılında 12 yaşındaki kızının başına çekiçle vurarak öldüren babaya mahkeme müebbet hapis cezası vererek, tutuklamadı. Karar karşısında yıkıldığını belirten anne Handan Yılmazer, "Ben adalet istiyorum. Yüreği yanmış bir anne olarak adalet istiyorum. İnanın, dünkü duruşmadan sonra üstümden kamyon geçti resmen neye uğradığımı şaşırdım. Müebbet veriliyor ama tutuklanmıyor" diyerek karara karşı çıktığını gösterdi.

Haber 12-07-24 11:42

TBMM’de kabul edildi! 9. Yargı Paketi’nde kadınların soyadı düzenlemesini de içeriyor!

TBMM’de görüşülen ‘9. Yargı Paketi’ TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde, kadınların soyadı düzenlemesinden, İcra ve İflas Kanunu'nda değişikliğe; hakaret suçu ve uzlaştırmadan, HSK ve AYM kadar pek çok düzenlemeyi içeriyor.

Haber 12-07-24 10:33

Cumhur İttifakı'nda 'maaş zammı' çatlağı: Emeklilerimiz 2-3 bin lirayla nefes alamaz!

Hükümet asgari ücrete kapıyı kapatırken emekli maaşlarına zam için gözler Ankara'ya çevrildi. Muhalefetten asgari ücret çağrıları gelmeye devam ederken bir de Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Destici asgari ücret için 21 bin 205 TL, en düşük emekli maaşı içinse 21 bin TL'nin üzerini istedi, "Bu olmazsa adalet sağlanmış olmaz, emeklilerimizde nefes alamaz. 2-3 bin lirayla nefes alınamaz” dedi.

Finans 10-07-24 15:48

Tel örgütleri atlayıp girdiği cezaevinde kan döktü! Elazığ'da yaşananlar akıllara durgunluk verdi

Elazığ açık cezaevinde duyanların kulaklarına inanamadığı bir olay gerçekleşti. Geçen cuma günü bir şahıs, açık cezaevinin tel örgülerinden atlayıp koğuşta bir kişiyi silahla yaraladı. Detayları aksiyon filmlerini aratmayan olayla ilgili Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden açıklama geldi.

Haber 09-07-24 16:10

İzmir'deki patlamada kahreden ayrıntı! 'Ölüm peşini bırakmadı'

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir şırdancıda meydana gelen patlamada kahreden bir ayrıntı ortaya çıktı. Patlamada hayatını kaybeden Dilek Bağ'ın annesi Adalet Bağ, kızının önceden çalıştığı bir yerde meydana gelen patlamadan korkup ayrıldığını ifade ederek "Ölüm peşini bırakmadı" dedi.

Haber 07-07-24 17:51

9. Yargı Paketi'nde yok yok! 'Aile bütünlüğü' gerekçesiyle kadının soyadını kullanması iptal edilebilir

11 Temmuz Perşembe günü "9. Yargı Paketi" olarak bilinen 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' teklifi komisyonda görüşülecek. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, komisyon sürecine 9. Yargı Paketi'nin içinde 20 kanunda değişiklik ve teklifte yer alan düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber 05-07-24 13:12

Adana'da liseli stajyerden hakim hakkında skandal iddia! Perdeleri kapattı ve...

Adana'da hakim A.E. (36) hakkında, yanında staj yapan Adalet Bölümü öğrencisi liseli B.I.'ya (18) cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, B.I.'nın hakimin odasından panik halde hızla çıkıp yürüdüğü anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü delil olarak yer aldı. B.I, iddianamedeki ifadesinde, "Dudağımı öpmek istedi, ben geri çekildim. Rahatsız olduğumu, gitmek istediğimi söyledim. O esnada ellerimin ikisini de tutarak öptü" dedi.

Haber 05-07-24 12:57

Eylem Tok için gözler ABD'de! Bakan Tunç 'iade' sorusuna yanıt verdi: Burada yargılanmalarını istiyoruz

ABD'de tutuklu yargılanan Eylem Tok'un Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili soruya yanıt verdi. Bakan Tunç ayrıca kira zammında yüzde 25 sınırının kalkmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Haber 05-07-24 12:17

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: 'Türk bayrağına saldırılarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı'

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medyadaki görüntülerde Türk bayrağına saldırılarda bulunulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Tunç, "Rengini aziz şehitlerimizin kanından alan, şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

Haber 01-07-24 22:35

Bakan Yerlikaya'dan Kayseri paylaşımlarına ilişkin açıklama! 63 hesap hakkında soruşturma

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylarla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Yerlikaya, 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. Adalet Bakanı Tunç'tan da olayla ilgili açıklama geldi. Tunç, "Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Çocuk ve ailesi ise devletimizin koruması altındadır." ifadelerini kullandı.

Haber 01-07-24 21:03

Ayşe Ateş o mesajlara isyan etti! Yeter ulan, yeter! Sabahtan beri ağlıyorum

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş kendisine gelen taciz içerikli mesajlara isyan etti. "Yeter ulan, yeter! Sabahtan beri ağlıyorum, yeter! Yeter artık! Ne istiyorsunuz bizden?" diyen Ateş, "Hepinizle adalet önünde tek tek hesaplaşacağım. Adaletin şamarını sağlı sollu yiyeceğiniz gün uzak değil!" dedi.

Haber 27-06-24 16:11

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange ''casusluk'' suçunu kabul etti

WikiLeaks'in Julian Assange, ABD Adalet Bakanlığıyla yaptığı anlaşma uyarınca "casusluk yasasını ihlal ettiği" suçlamasını kabul etti.

Haber 26-06-24 06:28

Adalet Bakanlığı duyurdu! Adı skandallara karışmıştı: Hakim G.A. ihraç edildi

Adana'da kadın bir hakimin adı, rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi bir dizi skandalların içinden çıkmıştı. Adalet Bakanlığı söz konusu olayın gündeme gelmesi sonrasında bir açıklama yaptı. Bakanlık hakimin ihraç edildiğini açıkladı.

Haber 19-06-24 21:57

Bakan Tunç'tan Diamond Tema açıklaması! 'Eleştiriler, haksız eleştirilerdir'

Bir YouTube kanalında yayınlanan tartışmadaki sözleri çok konuşulan sosyal medya fenomeni 'Diamond Tema' hakkında soruşturma başlatılmış ve yakalama kararı çıkarılmıştı. Gelişmeler gündem olmaya devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak "Başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların yaptığı eleştiriler, haksız eleştirilerdir" ifadelerini kullandı.

Haber 19-06-24 17:33

Osman Kavala yazısı yeni tartışmanın fitilini ateşledi! MHP'den Abdülkadir Selvi'ye sert tepki

Osman Kavala’nın avukatları 'yeniden yargılama' talebinin reddedilmesinin ardından ‘Kanun Yararına Bozma’ talebinde bulunmuş, Adalet Bakanlığı talebi incelemeye almıştı. Gazeteci Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında söz konusu gelişmeye yer verdi. Bunun üzerine MHP'den Selvi'ye çok sert tepki geldi.

Haber 19-06-24 15:13

Son dakika | Diamond Tema için harekete geçildi! Bakan Tunç duyurdu: Yakalama kararı çıkarıldı

Son dakika haberi: Bir YouTube kanalından yayınlanan tartışmadaki sözleri son günlerde çokça tartışılan 'Diamond Tema' hakkında yeni gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diamant Tema hakkında yakalama kararı çıkartıldığını duyurdu.

Haber 18-06-24 16:00

Bakan Tunç'tan yeni anayasa mesajı: Ülkemizi darbe anayasasından kurtaracağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız siyasi parti liderleriyle görüşmelerini gerçekleştirdi, gerçekleştirmeye devam ediyor. Tüm kesimlerin görüşlerini alarak, parlamentoda bir uzlaşma zeminini inşallah sağlayarak darbe anayasasından ülkemizi kurtaracağız" dedi.

Haber 17-06-24 13:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Tunç ile görüşmüştü! Ayşe Ateş o detayı ilk kez açıkladı: Bir dosya hazırlayın dediler

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya gelmişti. Bakan Tunç ve özel kalemiyle ilgili yaptığı görüşmeye ilişkin detayı açıklayan Ateş, "Bize bu konuyla alakalı 'Bir dosya hazırlayın' dediler. Biz de dosyamızı hazırlıyoruz" dedi.

Haber 14-06-24 19:04

Toplu sözleşme için AYM'den dikkat çeken adım: Çalışanlar dikkat! TBMM’ye, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na, Adalet Bakanlığı’na uyarı

Anayasa Mahkemesi (AYM) yetki davalarında uzayan süreçlerin sendikasızlaştırma aracına dönüştüğüne dikkat çekerek yasa değişikliği istedi. TBMM’ye, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile Adalet Bakanlığı’na konunun bildirilmesi kararı aldı. Toplu sözleşme süreci ile ilgili çalışanları ilgilendiren bu gelişme ise sendikalar tarafından olumlu bulundu.

Finans 14-06-24 08:58
aym

Tarihi zirve sonrası AK Parti ve CHP'den ortak çalışma! 'Vergide adalet' teklifi sunuldu, Bakan Şimşek'le görüşülecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen zirvesinde masadaki konular gündem olmaya devam ediyor. Özel, emekli maaşı ve asgari ücretin yanında zirvede bir de 'vergide adalet' konuşulduğunu dile getirdi. AK Parti ve CHP'den ortak çalışma geliyor.

Finans 13-06-24 07:59

Temel Karamollaoğlu ile Ayşe Ateş görüştü! Dikkat çeken mesajlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştü. Görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Merhum Sinan Ateş'in ölümü üzerindeki perdeyi kaldırmak ve eşi Ayşe Ateş'in adalet arayışına destek vermek için sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber 12-06-24 18:02

Yer: Ümraniye! Kız kardeşi sınıfta kalınca öğretmene saldırdı... Bakan Tunç'tan açıklama geldi 'Gözaltına alınmıştır'

Ümraniye’de bir okulda dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle okul idaresiyle konuşmaya giden abi öğretmeni yumrukladı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından açıklama yaparak şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Haber 12-06-24 14:51

Erdoğan'dan Ayşe Ateş ile görüşme sonrası 'Sinan Ateş' talimatı! Bakan Tunç'tan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş görüşmede neler konuşulduğunu detaylıca anlattı. Erdoğan'dan soruşturma başlatılmasını talep ettiğini belirten Ayşe Ateş, Erdoğan'ın konuyla ilgili verdiği talimatı ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, Erdoğan ile Ayşe Ateş görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan'ın Ayşe Ateş'i dikkatle dinlediğini söyleyen Bakan Tunç, Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi.

Haber 12-06-24 13:50

Osman Kavala'dan Adalet Bakanlığı'na başvuru! 'Kanun yararına bozma' talebinde bulundu

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davanın hükümlüsü Osman Kavala, yeniden yargılanma talebinin reddedilmesinin ardından bu kez Adalet Bakanlığı'ndan, "kanun yararına bozma" talebinde bulundu.

Haber 07-06-24 17:53

SON DAKİKA | Bakan Tunç'tan Serdar Sertçelik açıklaması! 'İade' sorusuna yanıt verdi O süre içerisinde...

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin Serdar Sertçelik'in iade süreciyle alakalı soruya yanıt verdi. Macaristan'da 40 günlük bir geçici tutuklama kararı verildiğini hatırlatan Tunç, o süre içerisinde iade yargılamasının gerçekleşeceğini söyledi. Tunç "o yargılama neticesinde de Türkiye'ye iade edileceğini umuyoruz." şeklinde konuştu.

Haber 07-06-24 13:12

Ortaköy'deki lüks evine ödediği kira ile gündemdeydi... Selen Görgüzel'den şaşırtan iddia: 'Uyurken evime...'

Hamdi Alkan’ın eski eşi şarkıcı Selen Görgüzel yaptığı paylaşımlar ve sahne tarzlarıyla sık sık gündeme geliyordu. Görgüzel bu kez farklı bir konu ile gündeme geldi. Ev sahibi ile sorunlar yaşayan ünlü şarkıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Ünlü isim, 'Ev sahibim gürültü yaptığımı iddia ederek uyurken evime polis gönderdi' diyerek Adalet Bakanlığı'na seslendi.

Magazin 07-06-24 10:22

7,8 bin ton kağıttan tasarruf edildi! 133 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı: Kamuda e-Tebligat dönemi

Adalet Bakanlığı, 2015 yılından itibaren uygulanan e-Tebligat ile 223 milyon 678 bin 655 iletinin muhataplarına elektronik ortamda ulaştırıldığını, bu sayede 7 bin 829 ton kağıttan tasarruf edildiğini ve 133 bin 89 ağacın kesilmekten kurtarıldığını duyurdu.

Finans 05-06-24 15:12

Türk İş Başkanı'ndan konuşulacak çağrı: Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yüksek enflasyonu hatırlatarak vergide adalet çağrısında bulundu. Atalay düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini söyledi.

Finans 05-06-24 14:18

Çağlayan Adliyesi’nde intihar şoku! Tutuklandığını öğrenince kendini 6. kattan attı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'nda korkunç bir intihar olayı yaşandı. Z.T (36) isimli şahıs, yargılandığı davada hakkında tutuklama kararı çıkınca, kendini 6. kattan aşağı attı. Z.T. hayatını kaybederken, olay yerinde büyük panik yaşandı. İşte detaylar...

Haber 04-06-24 17:35

Özgür Özel 'başkaldırı' demişti! Adalet Bakanı'ndan açıklama geldi: Arabası ve silahıyla gündem olan hakim için harekete geçildi

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un arabası ve silah koleksiyonu gündem olmuştu. CHP lideri Özgür Özel tartışma yaratan kare için 'başkaldırı' derken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan söz konusu hakim için açıklama geldi.

Haber 30-05-24 12:39

SON DAKİKA | Bakan Tunç duyurdu! Sokak hayvanları düzenlemesi Meclis'te

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis'e ulaştığını açıkladı. Tunç, 'sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme' konusundaki çalışmalara ilişkin, "Burada dengeyi iyi korumamız lazım. Hayvanlarımızı koruyalım; ama tabii ki insan sağlığına zarar verecek, insan sağlığını tehdit edecek durumu da ortadan kaldırmaya yönelik bir 'orta yol' bulunması gerekecek" dedi.

Haber 29-05-24 12:03

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de!

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan bazı birimlere ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihan Yıldız, Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Mehmet Yılmaz ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne Hakan Öztatar atandı.

Haber 28-05-24 00:42

Tonya Belediye Başkanı Beşel'e makam odasında saldırı! Belediye memurları tarafından darbedildi! Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

Trabzon'un Tonya ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Osman Beşel (61), mesai saatine uymadıkları iddiasıyla haklarında tutanak tutturduğu iki memur tarafından makam odasında darbedildi. Başkan Beşel, hastanedeki tedavisi sonrası taburcu edilirken, memurlar ise gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Haber 25-05-24 01:00

Son dakika | İsrail'in Refah saldırıları için karar verildi! Uluslararası Adalet Divanı: Derhal son verilmeli

Son dakika haberi: Uluslararası Adalet Divanı (UAD) İsrail'in Refah'a saldırılarıyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme İsrail’in Refah’taki askeri saldırılarını ve diğer eylemlerini derhal durdurması gerektiğine karar verdi. Ayrıca İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'na rapor sunması için 1 ay müddet tanındı.

Haber 24-05-24 16:33

Manisa'da cezaevinde yangın! 1 kişi ağır yaralandı, 4 kişi dumandan etkilendi

Manisa'da Adalet Bakanlığı Manisa T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tekli koğuşta kalan uyuşturucu bağımlısı bir mahkum uyuşturucu krizine girerek kendini yaktı. Yangının çıktığı cezaevinde kendini yakan mahkum ağır yaralanırken 2 mahkum ve 2 gardiyan dumandan etkilendi.

Haber 24-05-24 01:34

Barışma teklifini kabul etmeyince eski kocası tarafından bıçaklandı! Kadından sitem dolu sözler: Adalet adalet değildir

Bursa'da 30 yaşındaki Sevda Ç. , 1 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eski kocası Sezgin A. tarafından evinin önünde bıçaklandı. Yaralı olarak kurtulan Sevda Ç., eski eşi Sezgin A.'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Sevda Ç., sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Eski eşim beni 6 yerimden bıçakladı. Beni yaralayan bir adamı nasıl serbest bırakırsınız" dedi.

Haber 20-05-24 22:49

İsrail'e karşı 'soykırım' davası: Uluslararası Adalet Divanı'nın ara kararı nasıl yanlış yorumlandı?

Uluslararası Adalet Divanı, (ICJ) Güney Afrika’nın Gazze'de soykırım yaptığı suçlamasıyla İsrail'e karşı açtığı davada ara kararını 26 Ocak'ta açıklamıştı. O dönem ICJ'in başkanı olan Joan Donoghue, BBC'ye kararın yaygınlıkla yanlış yorumlandığını söyledi.

Yurthaber 20-05-24 07:36

Ortak bildiri yayımlandı: 5 siyasi parti resmen ittifak kurdu! Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır

ATA Parti, Doğru Parti, Yurt Partisi, Adalet Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisi de dahil olmak üzere beş siyasi parti "Kurtuluş İttifakı"nı kurdu. Beş siyasi parti liderinin hazırladığı ortak bildiride, "Türk ve Atatürk ile sorunu olmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bütün kişi ve kurumları adalet ve demokrasi mücadelemizde yer almaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haber 19-05-24 14:43

Avukatın, başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebine Bakan Tunç'tan açıklama! 'Soruşturma başlatılmıştır'

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen uyuşturucu davası duruşmasında sanık avukatı A.D., mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olmasının 'laikliğe aykırı' olduğunu iddia ederek, reddi hakim talebinde bulunmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber 18-05-24 17:11

Yer: Amasya! Böyle eziyet mi olur? Biri baltayla başına vurdu, diğeri defalarca bıçakladı...

Amasya'da bir et entegre tesisinde görev yapan iki kişi bir büyükbaş hayvanı kesmek için harekete geçince hayvan huzursuzlandı. Görevlilerden biri hayvanı bayıltmak için başına baltayla defalarca vurdu. Öteki görevli ise hayvanı bıçakladı. Böyle eziyet mi olur dedirten anlar kameraya yansıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olay sonrası 5 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Haber 18-05-24 13:51

Kobani davası kararları hakkında Bakan Tunç'tan açıklama! İzin verilmeyecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Kobani davası kararları ve 28 Şubat davası sanıklarına af hakkında açıklama geldi.

Haber 17-05-24 12:05

Yılbaşı gecesi Melek Nur Özgener hayatını kaybetmişti! Ağırlaştırılmış müebbeti isteniyor: 'Söylediklerini duyunca şok olduk'

İstanbul'da 17 yaşındaki Melek Nur Özgener, yılbaşı gecesi başından silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Genç kızın ölümüne yol açtığı iddiasıyla yargılanan Ercan Şahin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Melek Nur'un annesi Ayşe Küçükosman mahkemedeki savunmaların ardından yaptığı açıklamada "Ben adalet bekliyorum inşallah adalet sağlanacak. Nisanur‘un söylediklerini duyunca şok olduk. Böyle bir şey beklemiyorduk" dedi.

Haber 16-05-24 19:37