Asgari Ucret 3 Toplanti Haberleri

‘Hükümet çevresinden baskı var’ dedi: En düşük emekli maaşı ve asgari ücret için zam kulisini açıkladı: SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 'Anayasa ihlal ediliyor, 3-4 bin TL…’

En düşük emekli maaşı ne olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? soruları Temmuz ayının yaklaşması ile milyonların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini aldı. 4 aylık enflasyon yüzde 18,72 olurken rakamın Temmuz’da yüzde 25’e ulaşması bekleniyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş emekli zammı ve asgari ücret için kulis bilgisini paylaştı. Emekliye seyyanen zamda 3-4 bin TL rakamı öne çıktı. Asgari ücrette ise ‘anayasa ihlali’ detayı dikkat çekti.

Finans 2024-05-08 10:47:11

CHP'den ses getirecek yeni asgari ücret önerisi! '3 ayda bir zam' istedi, 'eğer yapılamıyorsa' diyerek alternatifini açıkladı

Asgari ücret son yıllarda Türkiye'nin en çok konuşulan konusu oldu. Son olarak Ocak ayında 17 bin 2 liraya çıkarıldı ancak enflasyondaki artışla beraber 'Temmuz'da asgari ücrete zam olacak mı?' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Hükümet kanadından yapılmayacağına dair açıklamalar gelse de CHP'den asgari ücretle ilgili yeni bir öneri geldi. İşte detaylar...

Finans 2024-05-06 16:52:12

Asgari ücret için 'ara zam' gündemi! Meclis'e sunuldu... CHP'den '3 ayda bir zam' teklifi geldi, Bakan Işıkhan net konuştu

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını arıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zam konusunda net konuşurken; CHP'den de dikkat çeken bir hamle geldi. CHP, asgari ücrete her üç ayda bir enflasyon oranında zam yapılmasını teklif etti. Ekonomist Dr. Turgay Bozoğlu da "Böyle bir tabloda asgari ücretin elbette gözden geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Finans 2024-04-29 07:04:35

Neredeyse 3 bin TL! Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisiyle 19 bin 890 lira oldu.

Finans 2024-04-27 13:58:44

CHP, asgari ücret ve emekli maaşı için harekete geçti! 3 ay detayı dikkat çekti: En düşük maaş teklifi de belli oldu

Ekonominin en çok konuşulan konusu asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili CHP'li 3 grup başkanvekili harekete geçti. Meclis'e sunulan teklifle birlikte asgari ücretin 3 ayda bir artırılması istendi. Teklifte ayrıca en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çıkarılması istendi.

Finans 27-04-24 08:37

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında ‘tavsiye edilen fiyat’a uymadılar: Poliçelerde yeni düzenleme

‘Tavsiye edilen fiyat’a uymayan sigorta şirketleri geçtiğimiz dönemde zorunlu trafik sigortası poliçe ücretlerine zam yapınca, araç sahipleri neredeyse kontak kapatma noktasına gelmişti. Yılbaşından bu yana artış yüzde 30’u bulurken, trafik sigortası fiyat belirlemede yeni bir yönteme geçildi. Artık trafik poliçelerinin belirlenmesinde ‘asgari ücret zamları’na bakılacak. Ancak asgari ücrete ara zam olmayacağı için normalde aylık yüzde 5-10 yapılan artışın yüzde 2-3’lere düşmesi bekleniyor.

Finans 25-04-24 08:41

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Tek zam planını bozacak rakamı SGK Başuzmanı İsa Karakaş açıkladı

Enflasyon rakamları sonrası emekli maaşı 3 aylık rakamlarının netleşmesinin ardından gözler bir kez daha asgari ücret zammına çevrildi. Ocak 2024 zam döneminde asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak en düşük maaş ile çalışan milyonlarca kişinin beklenrisi asgari ücrete ara zam gelmesi… Peki 2024 Temmuz’da asgari ücrete ara zam gelecek mi? Uzman isim 'elzem' diyerek anlattı. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar…

Finans 04-04-24 09:02

Meral Akşener tek tek sıraladı! Emekli maaşı, 100 bin öğretmen ataması, mülakat...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamasıyla ilgili konuşan Akşener, "100 bin öğretmenin seçime kadar derhal atanmasını talep ediyorum" dedi. Emekli maaşlarına da değinen Akşener, "Emekler için de diyoruz ki bu bayramda 3 bin lira yerine 7 bin lira verin. 11 bin lira seyyanen zam yapın ve en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun" dedi. Akşener ayrıca, "Mülakat mutlaka kalkmalı. Orada da dürüstlüğün olduğuna kimse inanmıyor” dedi.

Haber 17-03-24 15:59

Emekli bayram ikramiyesi için iddialı çıkış: Meral Akşener adını değiştirmeye hazır! Tehlikeyi görürse 10 bin liraya çıkarır

Emekli bayram ikramiyesi belli olduktan sonra Meral Akşener iddialı bir çıkışa imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 bin lira olarak açıkladığı ikramiye tutarı için "İşin tehlikede olduğunu görsün, 10 bin liraya çıkarmazsa adımı değiştiririm" diyen Akşener'in ayrıca emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükselmesiyle ilgili mesajı da dikkat çekti.

Haber 17-02-24 09:35

500 liralık banknotun basılmama sebebini açıkladı! Fatih Altaylı ‘Emekli maaşı 2 para, asgari ücret 3 para’ örneği ile anlattı: 500 değil 5000 liralık kağıt para…

500 liralık banknot basılacak mı? Gazeteci Fatih Altaylı 500 liralık banknot basılmamasının nedenini çok ilginç örneklerle açıkladı. Psikolojik olarak enflasyonun çok yüksek olduğunu düşündürdüğü için moral etkisinden dolayı 500 TL banknot paranın basılmadığını kaydeden Altaylı, ‘Emekli maaşı 10 bin lira. Bankaya maaş almaya gidiyorsun 2 tane para veriyorlar eline, Asgari ücret 3 para, hadi 4 de. Öğretmen maaşı 4 para… Tabii ki o yüzden yapmıyorlar” dedi.

Finans 14-02-24 11:21

2003 asgari ücreti: Asgari ücret 2003'te ne kadardı?

Türk lirasından 6 sıfırın atılmadığı yıllardan biri olan 2003’te asgari ücretin net, brüt ve işveren maliyeti tutarlarının kaç TL seviyesinde olduğu merak edilir. Buna ek olarak 2003’te asgari ücret tutarlarını vatandaşlara arz eden 3 ayrı açıklamanın yapıldığı görülür. Dolayısıyla bu üç ayrı açıklamanın asgari ücretin net, brüt ve işveren maliyeti tutarlarından hangilerine ilişkin olduğu belirtilmelidir. Peki 2003 asgari ücret 16 yaşını dolduranlar ile doldurmayanlara kaç TL ödendi?

Finans 18-01-24 18:06

Bakan Işıkhan duyurdu: Asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indiriyoruz

Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren bir değişiklik oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için önemli bir açıklamayı paylaştı. Işıkhan, sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirdiklerini duyurdu.

Finans 15-01-24 21:56

2011 asgari ücreti: Asgari ücret 2011'de ne kadardı?

2011’de asgari ücretin ara zamla birlikte toplamda 2 defa artış gösterdiği bilinir. Buna ek olarak 2011 senesi boyunca asgari ücretin işveren maliyeti 16 yaşını doldurmayan bireyler için hesaplanırken 3 ayrı tutar duyurulmuştur. Dolayısıyla ele alınan yıldaki asgari ücret tutarları açıklanırken sene içerisinde duyurulan farklı bilgilerin derlenmesi gerekir. Bu sayede 2011 asgari ücreti net, brüt ve işveren maliyeti haliyle ayrıntılı şekilde keşfedilebilir.

Finans 13-01-24 18:02

2024'ün ilk siyasi partisi kuruldu: Emekliler Partisi'nden dikkat çeken 'milletvekili maaşı' vaadi! 'Asgari ücretin üç katı...'

Emekliler Partisi (EP), 2024 yılında kurulan ilk siyasi parti olarak kayıtlara geçti. Son 2 ayda kurulan ikinci emekli partisi EP'nin vaatleri de dikkat çekti. EP Genel Başkanı Cengiz Erten sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı arasında olacağını ve emekli milletvekili maaşlarının da asgari ücret kadar olacağını duyurdu.

Finans 13-01-24 14:58

3 aşamalı zam talebi! 'Gerçek çözüm intibak yasası' dedi: 'En düşüğü 17.002 TL olsun...'

TÜED, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini talep etti. Genel Başkan Kazım Ergün, "En düşük emekli aylıklarının asgari ücrete çekilmesini, bütün aylıklara seyyanen zam uygulanmasını ve üzerine emekli zammı uygulanmasını istiyoruz" dedi. Emekli maaşında gerçek çözümün ise intibak olduğunu kaydetti.

Finans 04-01-24 14:39

Bir Konya bir Ankara bir de Trabzon! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında 3 isim kaldı! Zam maratonu bitti sırada yerel seçim var

Asgari ücretin ardından memur ve emekli zammının da belirlenmesinden sonra siyasetin nabzı yine yerel seçime doğru evrildi! Özellikle AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarının kim olacağı büyük bir merak konusu. 31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde CHP, mevcut belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile yola devam dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki isim sayısı ise üçe indi. İşte AK Parti'nin İstanbul adayı olması beklenen üç isim.

Finans 04-01-24 09:32

Zam ve maaş maratonu bitti şimdi tüm gözler İstanbul adayında! Pazar günü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında 3 isim kaldı! Bir Konya bir Ankara bir de Trabzon...

Asgari ücretin belirlenmesi enflasyonun açıklanmasından sonra siyasetin nabzı yine yerel seçime doğru evrildi! Özellikle AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarının kim olacağı büyük bir merak konusu. 31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde CHP, mevcut belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile yola devam dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki isim sayısı ise üçe indi. İşte AK Parti'nin İstanbul adayı olması beklenen üç isim.

Finans 04-01-24 09:32

2002 asgari ücreti: Asgari ücret 2002'de ne kadardı?

2002’de Türk lirasından henüz 6 sıfır atılmamıştır. Bu dönemde asgari ücrette 16 yaşını doldurmayanlar ayrımının hâlâ geçerli olduğu bilinir. Dolayısıyla 2002 asgari ücret tutarları sıralanırken 16 yaşını dolduran ve doldurmayan bireylere ödenen maaş miktarlarına değinilmelidir. Bununla beraber 2002 senesinde asgari ücretin işveren maliyetinin 3 defa artış gösterdiği de hatırlatılmalıdır. Yani 2002'deki asgari ücret tutarları birden fazla başlık altında detaylı olarak analiz edilmelidir.

Finans 02-01-24 06:18

Emekli ve memur maaşları ne olacak? Gözler 3 Ocak'ta... Canlı yayında oran verdi, dikkat çeken refah payı detayı!

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından gözler emekli ve memur maaşlarında yapılacak zam oranına çevrildi. 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon verilerine odaklanılırken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, emekli ve memur maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, canlı yayında maaş artışlarıyla ilgili oran vererek hükümetin yapacağı refah payı ilavesine dikkatleri çekti.

Finans 31-12-23 20:40

Asgari ücret açıklandı, zam yağmuru başladı! Marketlerde 'etiket değiştirme’ mesaisi! ‘3 harflilerin üçü de değiştirdi' diyerek anlattı

Yeni asgari ücret açıklandı, zincir marketlerde fiyat etiketi değişiklikleri hemen başladı. Bir market, çalışanlarına mesaj göndererek etiket değişikliklerinin bir an önce yapılması talimatı verdi. Fiyatlardaki değişiklikler, vatandaşların da dikkatini çekti. Vatandaşlar, sosyal medyadan durumu eleştirdi. TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Geçmişte 'Dolar arttı, akaryakıt fiyatları yükseldi' derlerdi. Şimdi mazeretleri ne?" dedi. Yeni yıla girilmesiyle de etiketlerin yine değişeceği belirtildi.

Finans 29-12-23 14:32

Ucuz erken emeklilik için 3 günlük fırsat: 50.594 lira fazla ödemek istemiyorsanız SGK’ya koşun! Doğum ve askerlik borçlanması asgari ücret ile yüzde 49 zamlanacak

31 Aralık erken emeklilik için son fırsat! Yeni asgari ücret 2024 rakamının belli olmasının ardından kadını erkeği prim borçlanması için hesap yapmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yapılan hizmet borçlanmalarında prim maliyetleri yüzde 49 oranında artacak. Askerlik ve doğum borçlanmasında yıl bitmeden başvuru yapanlar 50 bin lira daha az ödeyecek!

Finans 28-12-23 14:24

Özgür Özel'den asgari ücret yorumu! 'Büyük bir aldatmacanın içindeyiz' diyerek duyurdu: 'En az 3 ayda bir...'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada "Asgari ücretin kaç TL olduğundan çok neyi satın aldığı ve seneye neyi satın alacağı önemli. Büyük bir aldatmacanın içindeyiz" dedi. Yerel mahkemenin AYM'nin Can Atalay kararına direnmesiyle ilgili ise Özel, "Yapılan iş düpedüz bir darbe girişimidir. Kadı satın alınırsa adalet ölür, bugün adalet ölmüştür" dedi.

Haber 28-12-23 11:44

Asgari ücreti Mynet'e açıklamıştı! Özgür Erdursun bu kez de emekli zammını haftalar öncesinden duyurdu... Zamlı maaşlar için dikkat!

Emekli zammı refah payı olmadan belli oluyor. Aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak’ta TÜİK tarafından açıklanacak ve böylece 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Asgari ücrete gelen yüzde 49’luk zam, milyonlarca emeklinin beklentilerini arttırdı. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için rakamı asgari ücreti doğru bilen SGK Uzmanı Özgür Erdursun paylaştı! En düşük emekli maaşı için Erdursun’un iddiası ‘11.000-11.250’ oldu.

Finans 28-12-23 08:29

Son dakika haberi: 2024 kıdem tazminatı taban rakamı ne oldu? Asgari ücret zammı ile o da değişti: Kıdem tazminatı tavanı için gözler memur zammına çevrildi

Kıdem tazminatı tabanı son dakika haberleri 2024 brüt asgari ücret rakamının belli olmasıyla milyonlar tarafından merak ediliyordu. Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zam sonrasında kıdem tazminatı tabanı 2024 yılı için değişti. Kıdem tazminatı tavan ücreti ise 3 Ocak’ta netleşecek memur zammı ile netleşecek. Peki kıdem tazminatı ne kadar oldu, kaç TL, nasıl hesaplanır?

Finans 28-12-23 08:04

2024 ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN? Asgari ücret ne zaman açıklanır? 7 milyon vatandaşı etkileyecek

Asgari ücret 3. toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Asgari ücret 2024 Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak ve belirlenecek rakam 7 milyon vatandaşı doğrudan toplumun genelini ise dolaylı yoldan etkileyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan komisyonda taraflar müzakerelerini sürdürüyor. Peki, Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar...

Finans 26-12-23 09:56

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? Nihai karar açıklanacak!

Asgari ücret 3. toplantısının ne zaman gerçekleştirileceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Temmuz ayında alınan kararla brüt 13.414,50 TL, net 11.402,32 TL olmuştu. 2024 yılı için zam görüşmeleri 11 Aralık'ta başladı. 2. toplantı ise 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şimdi gözler 3. toplantıda. Bu hafta nihai karar açıklanacak. Peki, Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2024 asgari ücret ne zaman belli olacak?

Finans 26-12-23 09:54

SON DAKİKA: Asgari ücrette '6 milyon kişi' referans alınacak! 'TÜRK-İŞ yanlış rakam telaffuz etmiştir' dedi: Önce komisyon sonra Kabine Toplantısı

Son dakika haberi: Asgari ücret 3. Toplantı tarihi merak edilirken bir yandan da ‘Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını arttırıyor. TÜRK-İŞ, TİSK ve Çalışma ve Soyal Güvenlik Bakanlığı müzakerelerini sürdürürken, yeni asgari ücret rakamının bu hafta açıklanması bekleniyor. Uzmanlar 2024 asgari ücret için emekli ve memur zammının referans olacağını söylüyor. İlk rakamların ise Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı ifade ediliyor.

Finans 26-12-23 09:34

ASGARİ ÜCRET 2024 ne zaman açıklanacak, netleşti mi? Asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Bu hafta belli olacak

Asgari ücret ile ilgili son dakika haberleri 2024 zammı nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Temmuz ayında alınan kararla brüt 13.414,50 TL, net 11.402,32 TL olmuştu. 2024 yılı için zam görüşmeleri 11 Aralık'ta başladı. 2. toplantı ise 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şimdi gözler 3. toplantıda. Peki, asgari ücret ne zaman açıklanacak, netleşti mi? 2024 asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?

Finans 26-12-23 08:14

STAJYER MAAŞI 2024: Asgari ücret ile stajyer maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Asgari ücret birçok kalemi etkileyecek

Stajyer maaşı 2024 Ocak ayı itibarıyla zamlı olarak hesaplara yatacak. Stajyer maaşı asgari ücrete Temmuz ayı itibarıyla yapılan zam ile değişmiş ve 3.420 TL olmuştu. Asgari ücret 3. toplantısının tarihi henüz açıklanmadı. 7 milyon vatandaşı doğrudan toplumun genelini ise dolaylı yoldan etkileyecek olan asgari ücret için refah payı konusunun Kabine Toplantısı'nda gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, 2024 stajyer maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret ile stajyer maaşına yüzde kaç zam gelecek?

Finans 26-12-23 07:52

SON DAKİKA: Asgari ücret 2024 rakamı için karar haftası: 'Maksimum' 18.245 bin TL'ye karşı 33 bin TL! En düşük memur maaşı ve asgari ücret arasındaki farka dikkat çekti: 'Önümüzdeki dönemde...'

Son dakika: Asgari ücret 2024 yılı için belli oluyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yeni asgari ücret rakamının Cuma gününe kadar açıklanacağını duyurmasıyla heyecan daha da arttı. Gözler bir kez daha TÜRK-İŞ, TİSK ve hükümetin yapacağı asgari ücret 3. toplantısına çevrildi. Asgari ücret ne kadar olacak? sorusu merak edilirken dikkat çeken bir yorum geldi. Memur maaşı ile asgari ücret arasındaki farka dikkat çeken uzmanlar, vatandaşların kamuya yönelebileceğini kaydetti.

Finans 25-12-23 14:33

2024 ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Asgari ücret zam oranı netleşti mi, ne kadar olacak? Yeni yıl öncesi belli olacak

Asgari ücret toplantısının tarihi arama motorlarında sorgulanıyor. 2024 Asgari ücret tutarı 7 milyon vatandaşı doğrudan toplumun genelini ise dolaylı yoldan etkileyecek. İlk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan komisyonda taraflar müzakerelerini sürdürüyor. Şimdi ise gözler asgari ücret 3. toplantı tarihine çevrildi. 2024 ocak ayı asgari ücret zam senaryoları ve detaylar haberimizde...

Finans 25-12-23 13:25

Asgari ücret 2024 rakamı ne zaman belli olur? Asgari ücret nasıl belirleniyor? Gözler bu tarihte

Asgari ücret 2024 rakamı merak ediliyor. 7 milyon çalışanı doğrudan tüm çalışanları dolaylı yoldan etkileyecek yeni asgari ücret için TÜRK-İŞ, TİSK ve hükümet bir kez daha bir araya gelecek. Bu kapsamda asgari ücret 3. toplantısının ne zaman yapılacağı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, asgari ücret 2024 rakamı ne zaman belli olur? Asgari ücret nasıl belirleniyor? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Finans 25-12-23 08:39

STAJYER MAAŞI 2024! Asgari ücret ile stajyer maaşı ne kadar olacak, kaç TL artacak?

Staj maaşının 2024 Ocak ayı itibarıyla ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken vatandaşın gözü asgari ücret 3. toplantısı için yapılması beklenen açıklamaya çevrildi. Bilindiği üzere zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin yüzde 30'u ödenmek durumunda. 2024 ocak ayı asgari ücret zammının 29 Aralık 2023 Cuma gününe kadar belli olması bekleniyor. İşte 2024 staj maaşı zammında son durum...

Finans 25-12-23 07:41

YAŞLILIK MAAŞI 2024 NE KADAR OLACAK? Yaşlılık maaşı yüzde kaç zamlanacak? 65 yaş maaşı asgari ücret zam oranı ile belli olacak!

Yaşlılık maaşının 2024 Ocak ayı itibarıyla ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken vatandaşın gözü asgari ücret 3. toplantısı için yapılması beklenen açıklamaya çevrildi. Bilindiği üzere yaşlılık maaşı sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir ya da aylık almayan 65 yaş ve üzeri kişilere ödeniyor. 2024 ocak ayı asgari ücret zammının 29 Aralık 2023 Cuma gününe kadar belli olması bekleniyor. İşte 2024 65 yaş maaşı zammında son durum...

Finans 25-12-23 07:40

İŞSİZLİK MAAŞI 2024: Asgari ücret ile işsizlik maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Zam oranına göre belli olacak!

İşsizlik maaşının 2024 Ocak ayı itibarıyla ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken vatandaşın gözü asgari ücret 3. toplantısı için yapılması beklenen açıklamaya çevrildi. Bilindiği üzere işsizlik maaşında sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. Bu ödenek en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı, en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor. İşte 2024 işsizlik maaşı zammında son durum...

Finans 25-12-23 07:39

SON DAKİKA HABERİ | Asgari ücret 3. toplantısı bütçe görüşmelerine takıldı: Ne yüzde 45 ne yüzde 50! ‘Yüzde 37 şimdiden cepte’ diyerek yeni asgari ücrette oranı paylaştı

Son dakika: Asgari ücret zammı için kritik haftaya giriliyor. İlk iki toplantı geride kalırken hafta başında Asgari Ücret 3. toplantısının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Cuma gününe kadar belli olması öngörülen 2024 asgari ücret zammı için uzmanlar yüzde 37’lik 6 aylık enflasyon rakamının cepte olduğunu kaydediyor. Refah payı ile yeni asgari ücret rakamının yüzde 48 seviyelerinde olması bekleniyor.

Finans 23-12-23 14:27

Asgari ücretlisi, emeklisi, memuru… 2024’te herkese eşit zam sinyali! Bakan Işıkhan oran vererek duyurdu

Yıl sonu demek milyonlar için maaş zammı demek! Asgari ücret 2024 rakamı 2023 bitmeden netleşecek. Memur maaşı zammı ve emekli zammı için 3 Ocak 2024’te refah payı olmadan belli olacak. Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Memur ve emekli zammı ne olacak? soruları yanıt ararken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çok net bir şekilde oran vererek yeni maaşlar için açıklama yaptı. 2024’te herkese eşit zam oranı gözüktü.

Finans 23-12-23 09:27

ASGARİ ÜCRET 2024: Asgari ücrette son durum ne oldu? Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman olacak? İşte son durum!

Asgari ücret 2024 ile ilgili açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret bilindiği üzere 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34'lük zamla net 11.402 TL'ye yükseldi. TİSK, TÜRK-İŞ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında düzenlenen ilk toplantının ardından 2024 asgari ücret zammı ikinci toplantısı 18 Aralık'ta yapıldı. Peki, Asgari ücrette son durum ne oldu? Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman olacak? İşte son durum!

Finans 22-12-23 23:57

Memur zammı için oran neredeyse netleşti, asgari ücrette beklenti arttı! Canlı yayında 'Yüzde 50'den az olmaz' çıkışı... 3 seçenek ağırlık kazandı

Asgari ücret zammı için işçi, işveren ve hükümetin aynı masada olduğu maratonda son viraja girildi. Gözler artık rakamların masaya geleceği üçüncü toplantıya çevrildi. Memur maaşına yapılacak zam oranının neredeyse netleşmesinin ardından ise beklentiler de yükseldi. "Asgari ücret zammı yüzde 50'den az olmaz" çıkışı dikkat çekerken, asgari ücret zammında 3 seçenek öne çıktı. İşte 2024 asgari ücret zammında son detaylar...

Finans 22-12-23 08:26

SON DAKİKA: Asgari ücret zammı öncesi dikkat çeken sözler! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ‘Buna şiddetle karşıyız” dedi: Bağ-Kur erken emeklilik düzenlemesi için Erdoğan’ı işaret etti

Milyonlarca çalışan Asgari ücret 3. Toplantı tarihini merakla beklerken Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan son dakika açıklaması geldi. Bakan Bolat herkesin memnun olacağı bir asgari ücret rakamında uzlaşılacağına inandığını belirtti. 2024 asgari ücret zammı öncesinde ürünlere yapılan zamları ‘fırsatçılık’ olarak değerlendirdi ve ‘bunu kesinlikle kabul etmiyoruz’ dedi. Ayrıca Bağ-Kur erken emeklilik düzenlemesi bekleyenler için de tarihe ilişkin ipucu verdi.

Finans 21-12-23 15:51

Son dakika: Asgari ücret 3. toplantısında masaya ilk somut rakam geliyor: Yüzde 40, 50, 55… ‘O oranı konuşmayacağız bile!’ Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Son dakika haberi… Asgari ücret zammı için mesai sürerken milyonlarca işçi ve işveren bu hafta içi yeniden toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Çünkü ilk iki toplantıda masaya gelmeyen rakamlar ilk kez somut olarak dile getirilecek. Peki asgari ücret 3. Toplantı ne zaman? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Finans 21-12-23 07:04

Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman? 2024 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Son düzlüğe girildi

Asgari ücret 3. toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Asgari ücret 2024 Ocak ayı itibariyle geçerli olacak ve 7 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek. 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34'lük zamla net 11.402 TL'ye yükselen maaşın Ocak zammı ile ne kadar olacağı şimdiden merak konusu oldu. Peki, üçüncü asgari ücret toplantısı ne zaman, hangi tarihte? 2024 asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL?

Finans 20-12-23 13:49

2024 ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI NE ZAMAN? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? 3. toplantı tarihi!

Asgari ücret 3. toplantısının tarihi arama motorlarında sorgulanıyor. Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34'lük zamla net 11.402 TL'ye yükseldi. TİSK, TÜRK-İŞ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında düzenlenen ilk toplantının ardından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen toplantı da rakam belirtilmedi. Peki, asgari ücret 3. toplantı ne zaman? 2024 asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Finans 19-12-23 13:11

Asgari ücret toplantısının detayları ortaya çıktı! Masada ilk kez yer alıyorlardı: ‘Peynire küstük mü?'

Milyonlar asgari ücret 2024 yılı zam oranlarını merak ederken, kritik süreçte dün ikinci aşama da geçildi. Rakam konuşulmadığı açıklanan asgari ücret 2. toplantısı detayları da ortaya çıktı. TÜİK’in makroekonomik verileri tekrarladığı belirtildi. Masada ilk kez yer alan TÜRK-İŞ heyetindeki işçiler ise ‘sofradan aç kalkmak istemiyoruz’ dediği öğrenildi. Şimdi ise gözler bu hafta bir kez daha gerçekleştirilecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısına çevrildi.

Finans 19-12-23 09:20

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN? 2024 asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte son durum!

Asgari ücret Ocak zammı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret bilindiği üzere 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34'lük zamla net 11.402 TL'ye yükseldi. TİSK, TÜRK-İŞ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında düzenlenen ilk toplantının ardından 2024 asgari ücret zammı ikinci toplantısı dün yapıldı. Şimdi gözler 3. toplantıda. Peki, asgari ücret 3. toplantısı ne zaman, brüt ve net maaş ne kadar olacak?

Finans 19-12-23 08:08

Emekli olacak, işten ayrılacak herkesi ilgilendiriyor: Asgari ücret ve memur zammı ile 50 bin liralık artış! Kıdem tazminatı için ‘sabırlı olun’ uyarısı

Kıdem tazminatı taban ve tavan ücretleri yeni yıl ile değişiyor. Asgari ücret ve memur maaşı zammı ile yüzde 50 artması beklenen ücretlerin ardından kıdem tazminatı 2024 rakamları da netleşecek. Taban ücretin 50 bin lira seviyelerinde artması öngörülürken, tavan ücret için 3 Ocak 2024'te belli olacak 6 aylık enflasyon rakamları bekleniyor.

Finans 18-12-23 16:04

Kritik toplantı öncesinde Bakan Yardımcısı Aydın'dan 'asgari ücret' açıklaması! 3 kat artırmışız

Milyonların gözü kulağı bu ay sonuna doğru belli olması beklenen asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretini belirleme çalışmaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'dan da yeni bir açıklama geldi. “Reel olarak baktığımızda asgari ücreti 3 kat arttırmışız” ifadelerini kullanan Aydın, "Umuyoruz ki tarafların mutabakatıyla bir asgari ücret çıkacak." dedi.

Finans 15-12-23 18:40

Erken emekliliğin önü açılıyor… 2008 sonrası ilk kez sigortalı olanlar dikkat! Uzman isim kuruşu kuruşuna hesap yaptı

Erken emeklilik için adım atılıyor. Milyonları ilgilendiren ikinci bir torba yasa Meclis gündemine geliyor. Yeni düzenleme ile ev kadınları için sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Primlerin 3’te 1’i devlet tarafından ödenecek. Asgari ücret zammı ile destek daha da artacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, milyonların beklediği erken emeklilik düzenlemesine ilişkin detayları anlattı.

Finans 14-12-23 14:34

2024 ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTI TARİHİ: Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak, saat kaçta? Ocak zammı için en kuvvetli senaryolar

Asgari ücret 2024 Ocak zammı ile ilgili son dakika açıklaması merakla beklenen toplantının ardından yapıldı. Çalışma Bakanı Işıkhan, “Komisyon asgari ücreti belirlerken işçilerin geçim şartlarını ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önünde bulunduracaktır” ifadelerini kullandı. Bilindiği üzere asgari ücret Temmuz zammı ile yüzde 34 artarak net 11.402 TL olmuştu. Peki, 2024 zammına yönelik gerçekleştirilecek ikinci asgari ücret toplantısı ne zaman, hangi tarihte?

Finans 11-12-23 14:54