Cop Sis Durum Haberleri

Reisi'nin öldüğü helikopter kazasında pilotla ilgili ses getirecek iddia! Bölgede büyük hareketlilik

Dünya dün yaşanan helikopter kazasına kilitlendi. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünün kesinleşmesinin ardından birçok iddia ortaya atıldı. En çok da suikast planları üzerinde duruldu. Son olarak ise düşen helikopterin pilotuyla ilgili söylenenler gündem oldu. Kaza bölgesinde son durum ne? Suikast iddiaları doğru mu? İşte detaylar...

Haber 2024-05-20 12:51:52

Alınan kararları Erdoğan duyuracak! Öğretmenlerin gözü kulağı bu toplantıda: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Öğretmenlerin ve genel olarak eğitim camiasının yakından takip ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu, toplantıda kapsamlıca masaya yatırılacak. Geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan kamuda tasarruf paketinin yasal düzenlemesi de Kabine'nin gündeminde. Ayrıca Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki son durum ve detayları Kabine üyeleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan dinleyecek.

Manşet 2024-05-20 08:16:23

Kamuda emekli olanın yerine istihdam kararı alınmıştı: Cevdet Yılmaz’dan dikkat çeken sözler: ‘Henüz alt unsurlar çalışılmadı’

Kamuda tasarruf paketinin detaylarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Bilindiği üzere emekli olan personel sayısı kadar istihdam sağlanacağı açıklanmıştı. Konuya ilişkin, “Kamuya eleman alınmayacak diye bir durum söz konusu değil’ dedi. Yılmaz, “Burada henüz alt unsurlar çalışılmış değil” değil diyerek dikkat çeken bir ifade kullandı.

Finans 2024-05-18 08:41:37

Anne adayları dikkat! Bu durum bebekte obezite ve tansiyon riskini artırıyor

Yaklaşık her 10 gebeden 1’inin ‘gebelik şekeri’ tanısı aldığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Gebelik şekeri, annede yüksek tansiyon hastalığı gelişme riskini artırır. Ayrıca bebekte yenidoğan döneminde şeker düşüklüğü ve yenidoğan sarılığını tetikleyebilir” dedi.

Kadin 2024-05-18 07:48:50

Diğer Haber Etiketleri

Altın fiyatlarında son durum! Kritik veriler hareketlendirdi, haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor (17 Mayıs güncel altın fiyatları, gram altın çeyrek altın)

Altın yatırımcıları altın fiyatlarındaki grafiği takip etmeye devam ediyor. Kritik veriler sonrası 17 Mayıs 2024 Cuma günü gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?

Finans 17-05-24 09:18

Altın fiyatlarında hareketlilik! İslam Memiş 'Altın piyasası için sürpriz açıklamalar gelebilir' dedi, 'Hazır olun' uyarısı (16 Mayıs gram altın çeyrek altın fiyatları)

Küresel piyasaların beklediği ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından altın yönünü yukarıya çevirdi. Altın yatırımcıları 'Altın fiyatlarında son durum ne, gram altın çeyrek altın ne kadar' sorularının yanıtlarını arıyor. (16 Mayıs 2024 Perşembe gram altın çeyrek altın fiyatları)

Finans 16-05-24 10:09

Doğum sonrası ortaya çıkıyor! Uzman isim tek tek açıkladı 'Uzun vadeli etkiler...'

Doğum sonrası sık karşılaşılan sağlık problemleri hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Korkut Arslan, “Vajina ve çevresindeki dokular, doğum sırasında önemli ölçüde esniyor. Normalde, bu dokular doğumdan sonra kısmen eski haline dönse de bazen eski darlık seviyesine tam olarak kavuşamıyor. Vajinal genişleme olarak adlandırılan bu durum, cinsel fonksiyon sorunları, idrar kaçırma gibi pelvik taban sorunları yaratabiliyor” dedi.

Kadin 15-05-24 17:27

Yanlış yıkıyormuşuz! Havluların sertleşmemesi için ucuz tüyo... Evinizde olan o ürünü kullanmayı bırakın

Yeni satın alınmış havlular, ilk başta yumuşaklığıyla göz doldururken zaman içerisinde yıkana yıkana o yumuşaklığını kaybedip daha sert ve kuru bir hal alıyor. Bu durum da bir süre sonra o havluların artık kullanmak istenmeyecek hale gelmesine neden oluyor. Ancak bir uzman, havluları yanlış yıkadığımıza dikkat çekerek daima yumuşak kalması için hem basit hem de ucuz tüyoyu paylaştı. İşte tasarruf ettirirken aynı zamanda havlularınızı ilk günkü yumuşaklığında tutacak o yöntem...

Kadin 15-05-24 15:47

ABD enflasyon beklentilerin altında geldi! 6 ay sonra ilk: İşte altın ve dolar kurunda son durum

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 0,3 ile beklentilerin altında artarken, yıllık bazda ise yüzde 3,4 yükseldi. İşte veri sonrası altın ve dolar kurunda son rakamlar ile güncel altın-dolar fiyatı grafiği...

Finans 15-05-24 15:41

Doğum oranlarında rekor düşüş! Yaş aralığı değişti: İşte doğurganlık hızı en yüksek şehirler

TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. Buna göre toplam doğurganlık hızı 2001'de 2,38 çocukken, 2023'te 1,51 çocuk olarak gerçekleşti ve bu durum, doğurganlığın nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,1'in altında kaldığını gösterdi. Anne olmada ise yaş aralığı değişti.

Finans 15-05-24 10:44

Kritik veri açıklandı: Altın, dolar, borsa... Piyasalarda son durum, sırada yarın var!

Yatırımcılar dikkat! Küresel piyasaların fiyatlamalar için takip ettiği kritik veri açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı, nisan ayına ilişkin ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre ÜFE, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 arttı. Piyasa beklentisi, üretici fiyatlarının aylık bazda yüzde 0,3 arttığı yönündeydi. ÜFE, martta yüzde 0,1 azalmıştı. Altın, dolar, borsada veri sonrası son durum...

Finans 14-05-24 15:53

İlişkilerde yaşadığınız sorunların sebebi ‘bağlanma stiliniz’ olabilir

İlişkilerde yaşanan sorunların sebebinin ‘bağlanma stili’ olabileceğine işaret eden Klinik Psikolog Sinem Özdener, “Bağlanma stillerinin temelleri küçük yaşlarda atılsa da bu durum sonradan değiştirilebilir. İşe güvensiz bağlanmanın nasıl geliştiğini ve ilişkilerimizi nasıl etkilediğini öğrenmekle başlayabiliriz” dedi.

Kadin 14-05-24 14:26

Mevduat hesabında parası olanlar dikkat! Vergi kararı sonrası beklenmedik hamle: Mevduat faizlerinde kan kaybı başladı

Mevduat ile katılım hesaplarında stopaj oranlarının artırılması sonrası mevduat faizlerinden beklenmedik bir durum oldu. Faizlerde artış yerine sert bir düşüş yaşandı. Mevduta faiz oranları 8 puan birden geriledi. İşte detaylar…

Finans 13-05-24 13:47

Karınca istilasını kökten bitiriyor! Evdeki karıncalara zarar vermeden yok eden iki malzeme

Evdeki karınca istilası birçok kişinin başına gelen can sıkıcı durumlardan biri. Özellikle havaların ısınmasıyla daha sık görülen bu durum için kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler doğal çözüm önerileri arıyor. Bu yöntem karıncalara zarar vermeden yok ediyor. Sadece iki malzemeler ile evdeki karıncaları uzaklaştıran yöntemi uygulamak da oldukça kolay.

Kadin 11-05-24 09:27

Parvovirüs B19 tehlikesi! Çocuklarda yayılmıştı, yetişkinleri de etkiliyor: Yoğun eklem ağrısıyla kendini gösteriyor

Özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen ve beşinci hastalık olarak bilinen Parvovirüs B19 son günlerde yetişkinleri de etkilemeye başladı. Tıbbi Mirobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya’nın verdiği bilgiye göre, yetişkinlerde şiddetli eklem ağrısı ve şişlikle seyreden bu durum farklı hastalıklarla da karıştırılabiliyor. Parvovirüs B19’un kronik bir hastalığı olmayan çocuk ve yetişkinlerde hafif seyirli olduğunu hatırlatan Topkaya önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kadin 10-05-24 15:42

D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde sis ulaşımı olumsuz etkiledi

D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçinde sis, görüş mesafesini düşürdü.

Yurthaber 10-05-24 10:54

Eşi, kayınvalidesi ve engelli kayınbiraderini öldürdü, sözleri dehşete düşürdü! 'Kanlı fotoğraflarını çekip WhatsApp'tan 'durum' olarak paylaştım'

Adana'da Suriye asıllı Türk vatandaşı Özgür Durmuş (42), çocuklarının devlet korumasına verilmesi yüzünden tartıştığı eşi, kayınvalidesi ve engelli kayınbiraderini bıçaklayarak öldürüp, kayınpederini de yaraladı. 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında savunma yapan Durmuş, “Bıçağı kime salladığımı bilmiyorum. Kanlı vaziyetteki fotoğraflarını çekip WhatsApp hesabı üzerinden 'durum' olarak paylaştım. Bu paylaşımı bilinçli yapmadım” dedi.

Haber 09-05-24 15:45

Sakarya güne sisle uyandı: Görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü

Sakarya’da sabah saatlerinde başlayan sis, şehrin bazı bölgelerinde etkili olmaya devam ediyor.

Yurthaber 09-05-24 09:46

Doların gözü saat 10.30'da! Merkez Bankası açıklaması öncesi son durum

Dolar fiyatları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerine 32,26 TL'den başlayan Dolar/TL kurundaki hareketleri anlık olarak takip eden vatandaşlar ve yatırımcılar "Dolar ne kadar oldu? Dolar kaç TL?" sorularına yanıt arıyor. (9 Mayıs 2024 güncel döviz kuru, dolar, euro fiyatları...)

Finans 09-05-24 09:33

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda sis etkili oluyor

İstanbul'un Anadolu Yakası'nın bazı kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren sis etkili oluyor.

Yurthaber 09-05-24 07:42

PTT tebligat sorgulama: PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İdari kuruluşlar, mahkeme, icra daireleri gibi çeşitli resmî kurumlar aracılığıyla gönderilen evraklar, tebligat ismiyle tabir edilmektedir. Bazı durumlarda bu belgeler taraflara ulaşmayabilir ve bu durum hukuki açıdan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Bireylerin taraflarına tebligat gönderilip gönderilmediğini öğrenmenin en kolay yöntemlerinden biri PTT üzerinden tebligat sorgulama işleminin yapılmasıdır. Peki, PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:52

Sessizce ilerleyen tehlike: Hareket edemez hale getiriyor! Bu belirtiler varsa hemen hastaneye koşun

Osteoporotik omurga kırıkları hastayı kambur hale sokup, yürümesini zor ve ağrılı duruma getirebilmektedir. Bu durum da hastaların hayat kalitesini ciddi derecede düşürüp, sinsice ilerleyerek, onları hareket edemez, yürüyemez, gündelik işlerini göremez hale getirebilmekte. Özellikle 50 yaş üstü hastalarda görülen osteoporotik yani kemik erimesi sebebiyle oluşan omurga kırıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, bu kırıklarının özelliklerine ve tedavisine değindi.

Haber 08-05-24 18:50

Hac kura sorgulama nasıl yapılır? Hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama

Hacca gitmek, İslam’ın 5 şartından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hacca gitmek isteyen birçok kişi öncesinde hac başvurusu yapmakta ve hac kura çekilişine katılmaktadır. Bu kura çekilişi tamamlandıktan bir süre sonra ise sonuçlar belli olmaktadır. Peki, hac kura sorgulama nasıl yapılır, hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama nedir?

Haber 08-05-24 18:47

İmar sorgulama: İmar durumu sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet imar durum bilgisi sorgulama

Başta belediye sınırları gelmek üzere yakın alanların da dahil edildiği sınır imar olarak ifade edilir. İmar planları arsaların istendiği şekli ve de ne amaç ile kullanılacaklarını gösterir. Mevcut arsaların yapılanma şartları imar planında yer alır. Teknik şartlar da yine imar planlarında belirtilir.

Haber 07-05-24 21:55

Tapu başvuru sorgulama: Tapu başvuru sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Bir arazi, bir ev gibi taşınmaz bir mülkün belli bir parçasının ya da bir arazi üzerine yapılmış olan bağımsız kısmın sahibini gösteren, aksi bir durum kanıtlanana dek geçerli kabul edilen resmî belge veya belgeler tapu olarak geçer. Tapuların ve tapu işlemlerinin takip yetkisi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ndedir. Peki, tapu başvuru sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Haber 07-05-24 01:57

Merhaba nasıl yazılır? Merhaba mı meraba mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir

Türkçe dilinde kökeni farklı dillerden olan birçok kelime yer alır. Bu durum hem Türkçe dilinin zengin kelime hazinesinin hem de yapılan yazım ve telaffuz hatalarının nedeni olarak kabul edilir. Hataların önüne geçebilmek için oluşturulan yazım ve telaffuz kurallarına uymak önemlidir.

Egitim 05-05-24 18:49

Araç almayı düşünenler dikkat! Otomotiv piyasasında 21 ay sonra bir ilk: Daralma yaşansa da fiyatlar artabilir

Otomotivde 21 ay sonra bir ilk gerçekleşti, piyasada daralma yaşandı. Daralmanın nedeni olarak 3 madde sıralandı. Bu durumun devam edip etmeyeceği ve ikinci el piyasasına nasıl yansıyacağı gibi merak edilen sorulara yanıt gelirken fiyatlarda düşüş yaşanmayacağı yönündeki değerlendirme dikkat çekti. İşte araç piyasasındaki son gelişmelerle fiyatlardaki son durum...

Finans 05-05-24 10:13

Baharın çocuklara kötü sürprizi: Beşinci hastalık! Veli gruplarında uyarılar hızla yayılıyor

Çocuk enfeksiyonlarında bu kez 'Beşinci hastalık' gündemde. Özellikle ilköğretim veli gruplarından bazılarında, çocuklarda son günlerde 'Beşinci hastalık' görüldüğüne dair ebeveynlere uyarıda bulunuluyor. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, sürpriz bir şekilde Beşinci hastalık sayısında bir artış gözlemlediklerini ancak endişe yaratacak bir durum olmadığını ve benzer belirtileri sebebiyle kızamık, kızıl ya da başka virüs enfeksiyonları ile karıştırılmamasını vurguladı.

Kadin 04-05-24 08:58

Aşırı tüketmeyin çok yağ yakıyor! Bir fincanı bile yetiyor

Fazla kilolar birçok kişi için can sıkıcı bir durum. Genel sağlığı da etkileyen bu kilolarla başa çıkmak için elbette dengeli beslenmek, düzenli egzersiz ve bol su tüketimini ihmal etmemek gerekiyor. Bu maddelerin yanı sıra uzman diyetisyenlerin tavsiye ettiği yağ yakıcı karışım ve içecek tariflerini denemek de etkili olabiliyor. Bir fincan kahve içerisine ekleyeceğiniz bu 2 malzeme yağ yakmaya tam destek sağlıyor. İşte detaylı tarif...

Kadin 03-05-24 11:56

Fed'in faiz kararının ardından brent petrolün varil fiyatında son durum

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz oranlarını sabit tutmasının ardından dün yaklaşık yüzde 3 azalışla son 7 haftanın en düşük kapanışını kaydeden Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,44 dolar seviyesinde tamamladı.

Finans 02-05-24 11:01

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde sis, görüş mesafesini azalttı.

Yurthaber 02-05-24 09:49

Yunus Emre ve Aleyna arasında neler yaşanıyor? Acil Durum Konseyi'nde Nagihan ifşa etti

Survivor All Star 2024 yarışmasında olayların ardı arkası kesilmiyor. Survivor All Star 2024 102. Bölüm Tanıtımı'nda Acil Durum Konseyi dikkat çekti. Yunus Emre ve Aleyna yaşananlar ise merak uyandırdı.

Magazin 02-05-24 07:09

Hapis kararı kripto paraları allak bullak etti! Bitcoin ve Ethereum'da dikkat çeken düşüş: 14 Mart'tan bu yana...

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı öncesinde Binance'in üst yöneticiliğinden (CEO) istifa eden Changpeng Zhao’nun 4 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla 60 bin doların altına düştü. 46 günlük düşüş ise yüzde 18'i aştı. İşte kripto para piyasasında son durum ve güncel Bitcoin ile Ethereum fiyatı...

Finans 01-05-24 07:55

Ses kısıklığına ne iyi gelir? Ses kısıklığı neden olur, nasıl geçer?

Ses kısıklığı, birçok insanın hayatında zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sorundur. Genellikle ses tellerinin iltihaplanması veya hasar görmesi sonucu ortaya çıkar. Bu durum, sesin normal ton ve kalitesini kaybetmesine neden olur ve konuşurken veya şarkı söylerken zorluk yaşanmasına yol açabilir. Peki, ses kısıklığı neden olur, nasıl geçer?

Haber 30-04-24 15:10

Bolu Dağı'nda etkili olan sis görüş mesafesini düşürdü

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sis nedeniyle sürücüler trafikte dikkatli seyretti.

Yurthaber 29-04-24 12:03

Karları eriyen Sis Dağı misafirlerini ağırlamaya başladı

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Sis Dağı Yaylasında kış aylarında yağan yoğun karın erimesiyle birlikte yayla misafirlerini ağırlamaya başladı.

Yurthaber 29-04-24 09:57

Güneş çarpması sanılıyor, asıl tehlike fark edilmiyor! Uzmanı, Sıkıntılı bir durum diyerek anlattı

İlkbahar’ın gelmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış devam ediyor. İnsanların hayatını kaybetmesine sebep olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), İç Anadolu Bölgesi’nde hızla yayılıyor. Kene ısırıklarına ilişkin uzmanlar sıklıkla uyarılarda bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Numune Hastanesi’nde görev yapan Uzman Doktor Murtaza Öz ise “Güneş çarpması diye kendini önemsemiyor ve hastaneye başvurmuyor” dedi.

Haber 28-04-24 12:02

Kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu! Nedeni şaşırttı: 60 binde bir görülüyor!

Şırnak'ta kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın, gebelik kesesinin normal sağlıklı yerinde değil, sağ yumurtalığa yerleştiği tespit edildiği belirlenerek tedavi edildi. Tedavi sonrası açıklamada bulunan doktor bu durumun 60 bin gebelikte bir görülen çok ender görülen bir durum olduğunu belirtti.

Kadin 27-04-24 11:24

İkinci el araç piyasası ne kadar arttı? Galericiler isyanda: Eskiden ayda 30 araç satıyordu şimdi bakın kaça düştü

Krediye ulaşımın zorlaşması ikinci el araç piyasasını da etkiledi. Satışlarda ciddi azalma yaşanırken ocak ayından bu yana sıfır araçlar yüzde 15, ikinci el araçlar yüzde 5 arttı. Sektör temsilcileri ise eskiden normalde ayda 20 ila 30 arasında araç satabildiklerini ancak bu sayının şu anda 2 ila 4'e düştüğünü belirtti. İşte ikinci elde son durum...

Finans 26-04-24 08:19

Altın, borsa, dolar, Euro... Gözler Merkez Bankası kararındaydı! İşte piyasalarda son durum!

Son dakika... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Bankanın faiz kararı sonrası borsa, dolar ve Euro yükseldi mi düştü mü? İşte detaylar...

Finans 25-04-24 14:18

Altın fiyatlarında son durum! İslam Memiş'ten 'Haberim yoktu, geciktim' diyenlere uyarı: Bugün, yarın, akşam, sabah

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi altın fiyatlarındaki gerileme devam ederken altın yatırımcıları da düşüşlerin kalıcı olup olmadığını merak ediyor. 25 Nisan gram altın ne kadar, çeyrek altın ne kadar? İşte son veriler ve uzman ismin uyarıları...

Finans 25-04-24 10:41

CHP birinci parti mi? Seçim sonrası yapılan bu anket dikkat çekti! İşte partilerin oy oranları…

2024 yerel seçim sonuçlarından CHP’nin birinci parti olarak çıkması ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağı tartışmaları da beraberinde geldi. Seçim sonrası sıralama değişti? CHP hala birinci sıradaki yerini koruyor mu? Partilerin oy oranları ne? Sorularına da seçim sonrası yapılan anketlerle yanıt aranıyor. İşte seçim sonrası CHP, AK Parti, MHP, DEM Parti, Yeniden Refah Partisi’nin oy oranlarındaki son durum…

Haber 25-04-24 08:33

Kendisini yaşam sonu doktoru olarak tanımladı! Yetişkinler ölmeden önce bunu görüyor ama çocuklar için durum farklı

Palyatif bakım doktoru Dr. Christopher Kerr, yıllardır yaşam sonu olayları üzerinde çalışıyor ve hastaların genellikle vefat etmeden önce onlara sevgi duygusu bırakan rüyalar ve hayaller gördüğünü söyledi. Yetişkinlerde 'sevgi' duygusunun aktif olduğunu dile getiren Dr. Kerr, çocuklarda ise sürecin biraz daha farklı bir şekilde işlediğini belirtti.

Trend 24-04-24 08:52

Arapça soruya Türkçe çeviri istedi, tartışma konusu oldu! Fatih Portakal'dan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a: Hala da o koltukta oturabiliyor!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Irak ziyaretine gelen Arapça soruyu anlamayarak Türkçe çeviri istemesi gündem yarattı. Diyanet'in resmi sayfasındaki özgeçmişinde 'Çok iyi derecede Arapça biliyor' yazan Erbaş'ın; söz konusu görüntü sonrası Arapça'yı iyi derecede bilip bilmediği tartışma konusu olurken, gazeteci Fatih Portakal'dan sert bir çıkış geldi. Portakal, "Ortaya çıkan manzara bu işte. Çok küçük düşürücü bir durum" dedi.

Haber 24-04-24 07:56

'Kim Milyoner Olmak İster'de beklenmedik durum izleyenleri şaşırttı! Yarışmacı öyle bir hata yaptı ki...

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına bir yarışmacı damga vurdu. Yarışmada bir yarışmacının yaşadığı beklenmedik durum izleyenleri şaşırttı. Yarışmacı, ikinci soruda verdiği yanlış cevap nedeniyle ilk baraj sorusunda elendi.

Magazin 22-04-24 09:18

Uzman isimden kritik uyarı: Deterjanlardaki gizli tehlike! Deri yoluyla vücuda giriş yapıyor

Evlerde sıklıkla kullandığımız çamaşır ve bulaşık deterjanlarındaki risklere dikkati çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Deterjanların içinde bulunan kimyasallar, deri bariyerimizde bulunan proteinlerin düzenlenmesini bozduğu ve alerjik proteinlerin üretimini tetiklediği kanıtlanmıştır. Bu durum atopik dermatit, alerjik rinit gibi hastalıkların yanı sıra besin alerjilerinin gelişimine de zemin hazırlamaktadır” dedi.

Kadin 20-04-24 15:54

e-Devlet afet ve acil durum toplanma alanı sorgulama: e-Devlet’ten afet ve acil durum toplanma alanı sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten afet ve acil durum toplanma alanı nasıl sorgulanır?

Afet ve acil durumlar karşısında insanların kendilerini güvenli hissedebilmeleri için toplanma alanlarına ihtiyaçları vardır. Ülkemiz özellikle doğal afetler arasında bulunan deprem açısından oldukça riskli bir bölgedir. Bu yüzden pek çok kişi doğal afetler karşısında toplanma alanlarının hangi bölgelerde olduğunu öğrenmek isteyebilir. Bu alanlar e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca sorgulanabilir. Peki, e-Devlet’ten afet ve acil durum toplanma alanı sorgulama nasıl yapılır?

Haber 19-04-24 19:48

e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama: e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten askerlik durum belgesi nasıl sorgulanır?

İnsanların kamu hizmetlerinden kesintisiz ve güvenli bir biçimde faydalanabilmesi için e-Devlet Kapısı sistemine kayıtlı olması gerekmektedir. Bu sistem aracılığıyla birçok kamusal kurumdan ve bu kurumların kullanıcılara sunduğu hizmetlerden hızlı bir şekilde yararlanılabilinmektedir. Bu hizmetlerden biri de Milli Savunma Bakanlığı tarafından sunulan askerlik durum belgesi sorgulama hizmetidir. Peki, e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Haber 18-04-24 18:43

Dış gebelik nedir, nasıl belli olur? Dış gebelik belirtileri

Kadınların karşılaşabileceği önemli bir sorun olan dış gebelikte genellikle döllenmiş yumurta, rahim dışında, fallop tüplerinde gelişir. Bu durum anne adayları için ciddi sağlık riskleri taşır ve zamanında müdahale gerektirir.

Haber 18-04-24 12:51