Cumhurbaskani Secimi Kesin Sonuclari Ne Zaman Aciklanacak Haberleri

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Dünya genelinde enflasyonla mücadele kapsamında, önemli merkez bankalarının attığı şahin politika adımlarının sonuna gelindiğine kesin gözüyle bakılırken, faiz indirimlerine ne zaman başlanacağına yönelik belirsizlik ise devam ediyor.

Finans 2024-03-27 09:13:56

Uzmanlar yorumladı: Piyasaların gözü yılın ilk toplantısında, Fed'den ilk faiz indirimi ne zaman bekleniyor?

Piyasaların gözü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklanacak faiz kararında. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in çarşamba günü politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor. Uzmanlar Fed'in ilk faiz indirimi için en erken mayıs ve haziran aylarını işaret ediyor.

Finans 2024-01-30 11:42:25

HAC KAYITLARI 2024 TURKİYE.GOV.TR E DEVLET EKRANI: Hac kesin kayıt nasıl yapılır, son gün ne zaman? Diyanet açıkladı!

Hac kesin kayıtları ile ilgili detaylar, nasıl işlem yapacaklarını öğrenmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamaya göre kazanan isimlerin kaydını tamamlaması halinde kura sırası gözetilerek yeniden kayıt alınacak. Peki, Diyanet ile hac kesin kayıt nasıl yapılır, son gün ne zaman? Kesin kayıt işlemleri başladı

Haber 2023-11-06 15:30:19

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ 2023: Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Kesin kayıt için hangi belgeler gerekli? YÖK'ten açıklama!

Üniversite kayıt tarihleri ile ilgili ayrıntılar YÖK'ten yapılan açıklama sonrası merak edildi. Geçtiğimiz cumartesi günü ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarını erişime açtı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler kayıt tarihlerini merak ediyorlar. Peki, 2023-2024 eğitim dönemi üniversite kayıtları ne zaman alınacak? Kesin kayıt için gerekli belgeler neler? İşte üniversite kayıt tarihleri ve konuya dair detaylar...

Egitim 2023-08-22 07:49:17

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Artık daha uzun sürüyor: ‘Ne zaman patlayacağını tahmin etmek zor…’

Fahiş kirada artış sınırı yeniden 1 yıl boyunca yüzde 25 ile sınırlandırılırken, kira artış oranları ile ilgili yapılan bir araştırma dikkat çekti. Kira artış oranının hızında düşüş olduğu ifade edilirken, verilere bakarak Türkiye’de emlak balonu olduğunu söylemenin mümkün olduğunu, ancak bu balonun ne zaman patlayacağı veya patlayıp patlamayacağı konusunda kesin bir tahmin yapmanın zor olduğu bildirildi.

Finans 26-06-23 14:40

Seçim sonrası merak ediliyor! Yeni milletvekilleri ne zaman Meclis'te? TBMM'nin 14 Mayıs'ı takip eden ilk toplantısında kritik gün: Ant içmeyenler...

Türkiye sandık başına gitti, büyük dikkatle takip edilen seçim sürecinde tercihini yaptı. Parlamentoda yeni bir tablo şekillenirken Meclis'in 28. dönem milletvekilleriyle ilk toplantısı için YSK tarafından kesin seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor. TBMM'de yeni dönemin milletvekilleri ilk toplantıda ant içecek, ant içmeyenler milletvekili haklarından yararlanamayacak. Meclis Başkanı görevini geçici olarak yürütecek isim ise en yaşlı milletvekili olacak.

Haber 15-05-23 11:35

SEÇİM TAKVİMİ RESMİ GAZETE'DE! Seçim takvimi başlangıç tarihi ne zaman? Yurt dışı oy verme işlemleri hangi tarihte?

Seçim takvimi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bilindiği üzere, YSK Başkanı Ahmet Yener geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada seçim takviminin başlangıç tarihini duyurmuştu. Seçimler 14 Mayıs'ta yapılacak. Açıklamaya göre; siyasi partiler ittifak protokolünü 18-24 Mart 2023 tarihleri arasında YSK'ya teslime decek ve Cumhurbaşkanı kesin aday listesi ise 31 Mart Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanacak. Peki, Seçim takvimi Sbaşlangıç tarihi ne zaman? seçimlerde yurt dışı oy verme işlemleri hangi tarihte?

Haber 14-03-23 07:06

Keops Piramidi hakkında bilgiler nedir, Keops Piramidi nerede? Keops Piramidi ne zaman yapıldı, özellikleri neler?

Yüzlerce yıldır gizemini koruyan Mısır Piramitleri hakkında araştırmalar ve çalışmalar bugün de devam etmektedir. Nasıl inşa edildikleri, içlerindeki odalar ve bölümler net ve kesin olarak açıklanamamış durumlardır. Bu piramitlerden en önemlilerinden biri de Keops Piramidi’dir. Keops Piramidi’ni diğer piramitlerden ayıran bazı belirgin özellikler bulunmaktadır. Peki, Keops Piramidi özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-23 17:03

Hac kayıtları ne zaman? Hac kesin kayıt takvimi 2023 belli oldu mu? Diyanet açıkladı

Hac kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 hac kura sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından Hac kayıtları ne zaman? Hac kesin kayıt takvimi 2023 belli oldu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Finans 09-03-23 12:45

Fatih Erbakan'dan dikkat çeken 'ittifak' açıklaması! Kılıçdaroğlu, 'masaya katılın' çağrısı yaparsa...

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılmasının ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. "Kılıçdaroğlu, çağrı yaparsa tavrınız ne olur?" sorusuna yanıt veren Erbakan, siyasette 24 saatin çok uzun bir zaman olduğunun altını çizerken "Bir ittifakta olmayız diye kesin bir çizgimiz yok" diye konuştu.

Haber 06-03-23 10:27

İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur, hamilelik belirtisi ne zaman başlar? Gebelik testi için en doğru zaman nedir?

Çiftler bebek sahibi kararı aldıktan sonra hamilelik belirtilerini takip etmeye başlar. Kadının vücudunda fark edilen belirtilerin ardından gerekli testler yapılarak hamilelik tanısı konur. Evde test yapanlara oranla sağlık kurumlarında yapılan testler çok daha kesin sonuçlara ulaşılmasını sağlar. Bebek sahibi olma kararı alındığı andan itibaren bu alanda uzman bir doktor ile birlikte hareket edilmesi son derece önemlidir.

Kadin 17-02-23 10:14

İYİ Parti'den İyi niyetli gelmiyor çıkışı! '13 Şubat' açıklaması gündem olmuştu... Özlale'den çok konuşulacak 'Kılıçdaroğlu' mesajı: Onay makamı değiliz

Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına kesin gözüyle bakılırken Millet İttifakı'nın adayını ne zaman açıklayacağı belirsizliğini sürdürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "13 Şubat'ta açıklayabiliriz" açıklamasına ilişkin İYİ Parti'den gündem yaratacak mesajlar geldi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Özlale, "11-12 gün içinde bu işin oldubittiye getirilmesi bana çok iyi niyetli gelmiyor" dedi. Özlale ayrıca CHP'li Kuşoğlu'nun "Masa dağılır" açıklamasına değinerek "Biz onay makamı değiliz" dedi.

Haber 03-02-23 11:29

2023 Hac kuraları ne zaman çekiliyor? Hac ön kayıt başvuru ne zaman bitecek?

2023 Hac kayıt yenileme süreci devam ediyor. Hac kayıtları ve kontenjanları belli oldu. Geçmiş senelerde kuraya katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayların da kayıt yenileme yapması gerekiyor. Bu yıl, 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 kişi hacca gidebilecek. Peki 2023 Hac kuraları ne zaman çekiliyor? Hac ön kayıt başvuru ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Haber 12-01-23 14:31

Hac ön kayıt ücretleri 2023 ne kadar, başvurular ne zaman sona erecek? İşte hac ön kayıt başvuru ücretleri...

Hac ön kayıt ücretleri, hacı adayları tarafından merak konusu oldu. İlk kez hacca gidecek olan vatandaşlar başvurularını e-Devlet'ten gerçekleştirebilecek. Öte yandan önceki senelerde kayıt yaptırıp kesin kayıt hakkı kazanamamış kişilerin kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yenilecek. Peki, Hac ön kayıt ücretleri 2023 ne kadar, nereye yatırılır? Hac başvuruları ne zaman sona erecek?

Finans 06-01-23 15:11

Motosiklet kullananlar için en iyi motosiklet telefon tutucu tavsiyeleri

Motosiklet kullanırken navigasyona bakma ihtiyacınız oluyor mu? O zaman bunun ne kadar zor ve can sıkıcı bir olduğunu fark etmiş olmalısınız. Elinizde eldiven varken telefonu çıkarmak zor olduğu gibi her seferinde bir kenara çekip durmak gerekiyor. Bu problemi kesin olarak çözmek ise iyi bir telefon tutucu almaktan geçiyor. Bulabileceğiniz, en iyi motosiklet cep telefon tutucu seçenekleri için okumaya devam edin!

Haber 05-01-23 16:15

Son dakika: AK Parti'den EYT açıklaması: 'Kesin' diyerek tarih verdi

EYT ilgili son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi. 'EYT ne zaman çıkacak' sorusu gündemdeydi. Zengin, 'EYT Meclis'e Aralık'ta kesin gelecek.' açıklamasını yaptı. İşte son dakika EYT haberi...

Finans 16-12-22 13:37

Uzun bir zamandır bekleniyor! Apple'ın özellikleri çok merak edilen yeni ürününden kötü haber

Apple'ın AR/VR karma gerçeklik başlığı iddialara göre yeni bir gecikmeyle karşı karşıya. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın uzun zamandır beklenen ve henüz geliştirme aşamasında bulunduğu söylenen karma gerçeklik başlığıyla ilgili kötü bir haber paylaştı. Apple imzalı karma gerçeklik başlığının özellikleri çok merak edilse de, ne zaman tanıtılacağına dair henüz kesin bir bilgi yok.

Haber 05-12-22 12:19

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, bugün mü? 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor!

FED toplantısı için geri sayım devam ediyor. Küresel piyasalar Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'ndan yapılacak açıklamayı bekliyor. ABM Merkez Bankası'nın 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bilindiği üzere ABD Merkez Bankası 2022'de gerçekleştirdiği tüm toplantılarında faiz artırımına gitmişti. Toplantıdan çıkacak karar, küresel piyasalara yön verecek. Peki, FED toplantısı ne zaman? İşte FED faiz kararı tarihi ve saati...

Finans 01-11-22 07:34

2022 KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanacak, yedek sırası ne zaman gelir? GSB ile KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı!

KYK yurt sonuçları 7 Eylül'de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun açıklamasının ardından erişime açıldı. Bazı kişiler kesin kayıt hakkını elde ederken diğeri ise yedek listesinde yer aldıklarını gördü. Bir yurda yerleşemeyen öğrenciler internette araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, 2022 KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanacak, yedek sırası ne zaman gelir? İşte GSB ile KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı...

Egitim 12-09-22 12:00

KYK yurt yedek sırası nedir, nasıl öğrenilir? 2022-2023 KYK yurt yedek başvuruları ne zaman?

KYK yurt sonuçları bugün Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamanın ardından belli oldu. Bazı kişiler kesin kayıt hakkını elde ederken diğeri ise yedek listesinde yer aldıklarını gördü. Şu an içi bir yurda yerleşmemiş olan öğrenciler, 'KYK yurt yedek sırası nedir, nasıl öğrenilir?' sorularının yanıtını öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki, KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir? KYK yurt yedek başvuruları ne zaman, sonuçları ne zaman başlıyor?

Egitim 08-09-22 09:10

iPhone 14 tanıtım tarihi belli oldu! İşte iPhone 14 ne zaman çıkacak? sorusunun yanıtı

teknoloji devi Apple, iPhone 14 modellerini tanıtmak için artık gün sayıyor. iPhone 14 çıkış tarihi merakla beklenirken, dün akşam saatlerinde Apple’dan sürpriz bir duyuru geldi. Şirket, iPhone 14 ailesinin resmi tanıtım tarihini açıkladı. İşte "iPhone 14 ne zaman çıkacak, iPhone 14 ne zaman tanıtılacak?" sorularının kesin yanıtı...

Haber 25-08-22 09:22

Doğrudan (Kesin) Alım nedir?

İngilizce karşılığı outright purchase olan kesin / doğrudan alım, TCMB’nin kendi portföyü için menkul kıymet alması durumudur. Bu alım, genellikle kalıcı olarak likidite açığı meydana geldiği zaman gerçekleştirilmektedir. Doğrudan / kesin alım ne demek?

Finans 20-08-22 16:11

Alp Arslan kimdir? Tarihteki önemi nedir? Alp Arslan ne zaman öldü?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde de konu alınan Alp Arslan'ın kim olduğu ve tarihteki önemi merak ediliyor. Sultan Alparslan, Malazgirt Meydan Muharebesi'nde Bizans İmparatoru Romen Diyojen'i mağlup ederek Türkler'in Anadolu'ya girişinde kesin bir zafer elde eden büyük bir imparator olarak bilinmektedir. Peki Alp Arslan kimdir? Tarihteki önemi nedir? Alp Arslan ne zaman öldü? İşte ayrıntılar...

Haber 08-11-21 20:31

Tarihin en ilginç ölüm nedeni! Toksinlerden kurtulabileceğini düşündü

Tarih sahnesi birbirinden ilginç ölüm nedenlerine ev sahipliği yaptı. “İnsanoğlu doğar, büyür ve ölür” klişesinden hareket ederek aslında ölümünden doğum kadar normal ve doğal olduğunu unutmamak gerekiyor. İnsanların ne zaman ve nasıl öleceği kesin olarak bilinmiyor. Sizler için tarihin en ilginç ölüm nedenlerinden birini araştırdık.

Trend 19-08-21 09:14

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Memur maaşlarına ne zaman zam gelecek?

Yılda iki defa memur maaşlarına enflasyon oranında zam yapılıyor. Yılın ilk 4 ayındaki enflasyon oranı 5.4 olarak açıklanmıştı. Temmuz ayı zammı için ise Merkez Bankası’nın düzenlediği beklenti anketine göre zam oranı 7.66 olarak ifade edilmişti. Ancak kesin oranlar 5 Temmuz tarihinde belli olacak.

Finans 31-05-21 13:08

Bisiklet nerede, ne zaman ve kim tarafından icat edilmiştir?

Bisiklet kadar basit bir icadın karmaşık olmayan bir geçmişe sahip olacağını düşünebilirsiniz. Ancak ortaya çıktığı gibi, bu oldukça popüler icat, tartışmalar ve yanlış bilgilerle dolu bir geçmişe sahip. Bisikleti kimin icat ettiğiyle ilgili hikayeler genellikle birbiriyle çelişirken, kesin olan bir şey var;-ilk bisikletler, bugün sokakta dolaşırken gördüklerinize hiç benzemiyordu…

Haber 16-03-21 16:21

'Bir kere yaptırınca bir daha duramazsın' denilen dövmelerin 2021 yılındaki trendleri!

Dövme yaptırmak hayatınız boyunca verceğiniz en önemli kararlardan biridir. Çektiğiniz acıya değecek bir dövme bulmak kimi zaman kolay kimi zaman ise zordur. Ebeveynliğe soyunarak “Ölene kadar bunu vücudunuzda taşıyacaksınız” klişesine girmek istemezdik ama ne yazık ki durum tamamen bu! O yüzden dövme yaptırmadan önce kesin kararınızı vermiş olduğunuzdan emin olun. “Dövme yaptırmak istiyorum ama ne olacağını bilmiyorum” diyenler için 2021 dövme trendlerini araştırdık.

Trend 16-02-21 17:00

Cinsellik bir spor sayılır mı? Sevişerek ne kadar kalori yakılır?

Kadın erkek fark etmeksizin herkesin ortak problemi fazla kilolar. Kimi zaman beş kilo versek mis gibi bir vücuda sahip olacağımızı düşünüyor, kimi zaman büyük organizasyonlar gerektiren kilo verme süreçlerine girmenin hayalini kuruyoruz. Bir de muhakkak sizin de kendinize sorduğunuz o soru var: Sevişmek kilo verdirir mi? Buna kesin bir evet ya da hayır cevabı vermek ne yazık ki biraz zor.

Haber 14-08-20 10:37

Nereden Nereye Dedirten 13 Ünlünün Estetik Sonrası Değişimleri

Her zaman göz önünde olan insanların dış görünüşlerine özen göstermelerinden daha doğal ne olabilir? Biz sıradan insanlar için temiz, canlı, parlak bir cilt, sağlıklı saçlar, derli toplu bir kıyafet, hadi bilemedin manikürlü tırnaklar yeterli olabilir ama bir sahne sanatçısının bunlardan çok daha fazlasına ihtiyacı olduğu kesin.

Magazin 24-06-20 11:37

Kesişen Dünyalar konusu nedir? Kesişen Dünyalar filmi ne zaman çekildi? İşte oyuncu kadrosu

Bilim kurgu filmi Kesişen Dünyalar bu akşam TV'de ilk defa atv'de yayınlanıyor. Bilim-kurgu sevenleri ekran başına toplayan Kesişen Dünyalar filminin konusu internette araştırılıyor. Peki, Kesişen Dünyalar kaç yılında çekildi? Kesin Dünyalar konusu ne, oyuncuları kim? Kesişen Dünyalar filmi ile ilgili tüm bilgiler haberimizde…

Magazin 21-05-20 20:35
atv

Koronavirüse karşı aşı ve ilaç çalışmaları ne aşamada?

Dünyanın pek çok ülkesinde koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, aşının ve kesin bir tedavinin ne zaman bulunacağına dair açıklamalar farklılık gösteriyor. BBC Türkçe'ye konuşan Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nde Doç. Dr. Urartu Şeker, tüm bilimsel aşamalardan geçerek seri üretime hazır hale gelen bir aşıyı geliştirmenin en az bir yıl süreceğini ifade ediyor.

Haber 16-04-20 16:11

İyi huylu prostat büyümesinde ilaç tedavisi! Prostat tedavisinde ameliyat ne zaman yapılır?

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, iyi huylu prostat büyümesinin ilaç ile tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.İyi huylu prostat büyümesi, en yaygın görülen prostat hastalığıdır. Prostat büyümesi çoğu zaman iyi huylu bir gelişme olarak gerçekleşir. Bu büyüme, 40’lı yaşların sonlarından itibaren başlayarak yaşamın sonuna kadar değişen hızda devam eder. İyi huylu prostat büyümesi (BPH) yaşlanma ile birlikte görülse de kesin nedeni tam olarak bilinmiyor.

Haber 14-01-20 11:05

2020 Hac Kurası ne zaman çekilecek, hac kurası sonuçları ne zaman belli olacak? 2020 hac kurası kesin kayıt işlemleri ne zaman başlıyor ve nasıl yapılıyor? Tüm detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığınca, hac ibadetini yerine getirmek üzere başvuranların sayısının her yıl artması ve kontenjan sınırı nedeniyle 10 sene önce başlatılan katsayılı kura sistemi, hacı adaylarının adil şekilde belirlenmesine imkan sağlıyor. Peki, 2020 Hac Kurası ne zaman çekilecek, hac kurası sonuçları ne zaman belli olacak? 2020 hac kurası kesin kayıt işlemleri ne zaman başlıyor ve nasıl yapılıyor? İşte Hac kurası hakkında tüm merak edilenler...

Haber 07-01-20 11:09

Apple yeni iPhone modellerini 10 Eylül'de tanıtacak

Apple’ın uzun bir süredir yeni iPhone modellerini ne zaman tanıtacağı merak ediliyordu. Eylül ayında tanıtılması kesin olan yeni iPhone modelleri için bugün Apple cephesinden resmi açıklama geldi.

Trend 02-09-19 07:55

İngiltere’nin başbakan adayı Johnson’dan Brexit açıklaması

İngiltere’nin yeni başbakanı olacağı gözüyle bakılan Boris Johnson, anlaşma olsa da olmasa da İngiltere’nin 31 Ekim’de Avrupa Birliği’nden ayrılacağını açıkladı.İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifa kararı almasıyla ülkenin yeni başbakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Boris Johnson, ülkesinin Avrupa Birliği’nden ne zaman ayrılacağına ilişkin açıklama yaptı.

Haber 03-06-19 14:22

Yeni askerlik sistemi şeması! 2019 tek tip askerlik modeliyle alakalı son gelişmeler

Yeni askerlik sistemine ilişkin fikirler gündemdeki yerini koruyor. Sisteme dair yasalaşan ya da kesin bir durum söz konusu olmadığından; gözler hükümete çevrildi. Yeni askerlik sistemine ilişkin kanun taslağının hazırlandığına dair haberlerin artmasıyla beraber, yeni sistemle askerlik yapacakların kafası karıştı. Peki yeni askerlik sisteminin kapsamı nedir? Yeni askerlik sisteminden kimler yararlanacak? Askerlik sistemi ne zaman uygulamaya girecek? İşte yeni askerlik sisteminin detayları…

Trend 20-04-19 08:12

Diriliş Ertuğrul dizisi ne zaman final yapıyor?

TRT 1'in reyting rekortmeni fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'un kesin final tarihi açıklandı. Diriliş Ertuğrul, 29 Mayıs günü yayınlanacak olan 150. bölümüyle ekranlara veda edecek. Dizi sona erdikten sonra 2019 yılı Ekim veya Kasım ayında Diriliş Osman ile serüvenin devam edeceği belirtildi.

Magazin 23-03-19 10:47

İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin: - "(Yeni Zelanda'daki saldırı) Bu saldırı, aslında bizim için bir dönüş noktası sayılabilir. Müslümanlara yapılan bu saldırı, türünün en vahşi örneğiydi. Yeni Zelanda'da yapılan bu saldırı aslında hiçbir şekilde bizim gelecekteki atacağımız adımların azaltılmasına, yahut bitirilmesine engel olamayacak" - "Bizim harekete geçmemiz gereken en önemli eylemlerden biri, Müslümanlara karşı nefret söylemlerini ve liderlerin bu nefret söylemlerini engellemeye çalışmamızdır. Bizim bütün liderlere şunu kesin bir dille söylememiz gerekiyor. Bu terörün dili, dini, ırkı yok. Bu terör, her zaman terör olmaya devam etmiştir. Eğer biz dillerimizi yumuşatmazsak, Müslümanlara karşı bu nefret söylemlerinin azalmasında rol oynamazsak ne yazık ki devam edecektir" - "İİT olarak bu acil toplantıda bir an önce kararlarımızı alıp bunları yayınlamamız ve insanların her ne dinden olursa olsun kendi dininin gerektirdiği vecibelerini özgürce yerine getirmesini sağlamamız ve bunun uğruna çalışmamız gerekiyor"

Haber 22-03-19 10:58

ANALİZ - Irak’ta siyasi tıkanıklık

2003 sonrasında Irak siyasetini yönlendiren iki dış aktörden biri haline gelen İran’ın Şii grupları artık uzlaştıramamasının yanında, özellikle Tahran’ın desteklediği gruplar ile Mukteda es-Sadr grubu arasındaki görüş ayrılıkları giderek derinleşiyor - Ayetullah Sistani’nin “Yeni başbakan siyasette yeni bir isim olmalı” çağrısına rağmen, Irak siyasetinin eski yüzlerinden Abdulmehdi, politik olarak daha da kutuplaşan es-Sadr ve el-Amiri cenahlarının zoraki uzlaşısında, başbakan oldu ve zorlu bir misyon üstlendi - Abdulmehdi, Irak’ta son dönemde daha da belirginleşen ABD, İran ve Arap ülkeleri arasında denge arayışı politikalarını idare edebilecek bir başbakan adayı olarak birbirine rakip Şii blokların üzerinde uzlaştığı isimdi - ABD, Tahran’ın desteklediği grupların hükümet içerisinde belirleyici bir konum kazanmasını engellemek isterken, İran da Hadi el-Amiri liderliğindeki Bina Bloku’nun kurulacak yeni hükümette baskın güç olmasını istiyor - Gelinen aşamada, Abdulmehdi’nin kalan kabine üyelerini ne zaman atayabileceğini tahmin etmek zor ama sürecin daha da uzaması kuvvetle muhtemel. Bu süreçte mevcut başbakanın istifasının Irak’ı daha da istikrarsızlaştıracağı kesin

Haber 04-01-19 14:42

Unutkanlık ne zaman masum, ne zaman tehlikeli?

Stresli iş yaşamı, şehir içinde koşturmaca, trafik derken hepimiz pek çok şeyi unutuyoruz. Günümüzde gençler için de ciddi bir problem olan unutkanlık, beyindeki kesin hafıza ve geçici hafıza bölümlerindeki problemlerden kaynaklanıyor. Ama unutkanlık ne zaman ve hangi yaşta tehlikeli? Ne zaman masum? Liv Hospital Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nebil Yıldız unutkanlıkla ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 21-11-18 11:01

İlber Ortaylı Yargıtay'da

Prof. Dr. İlber Ortaylı: - "Türkiye'de yargı bağımsızlığı vardır. Bunu hiç kimse inkar edemez. Hiçbir zaman tarihimizde Hitler Almanya'sı gibi işler olmadı, Çar Rusya'sı gibi işler olmadı. Bunun aksini iddia etmek yüzde 100 mümkün değildir" -"Yargıya otoritenin karıştığı zamanlar olmuştur veya yargı mensupları kendilerinden gönüllü olarak devletin fikirlerine katılmıştır, o daha çok yaygındır" -"(Danıştayın öğrenci andı kararı) Bazı büyüklerimiz Danıştaya saldırdılar ama Danıştay kararı reddettiğinde baktı o karara, hangi gerekçeyle bu alınmış, kaldırılmasının gerekçesi ne, bakmış bir şey yok. Kaldırılmasının kesin bir gerekçesi, esbabı mucibesi yok" - "Ben o kaldırma kararının gerekçesini solcu gazetelerin muhabirlerinden, yazarlarından veya televizyondaki tartışmalardan öğrenecek değilim"

Haber 24-10-18 17:43

Fed / Kaplan: Faiz artırımlarının ne zaman son ereceğini konuşmak için çok erken

Dallas Fed (Merkez Bankası) Başkanı Robert Kaplan, faiz oranlarının artırımlar sona erdirilmeden önce yüzde 2.5-2.75 seviyesine yükselebileceğine inandığını, bununla birlikte yaptığı tahminin titiz, kesin bir tahmin olmadığını da vurguladı.

Finans 10-09-18 09:00

YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de! Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite adayları, YKS tercih sonuçlarının açıklanması için ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor. Bayramdan sonra açıklanması beklenen üniversite tercih sonuçları için ÖSYM başkanı kesin bir tarih vermişti. Fakat adaylar, bir umutla sonuçların açıklanmasının erkene alınabileceğini düşünüyorlar. Üniversite tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı. YKS sonuçları, kontenjan durumu ve üniversite sıralamasına bakılarak yapılan YKS üniversite tercihleri sonuçları ne zaman belli olacak?

Haber 28-08-18 08:28

Küme tipi baş ağrısı nedir? Küme tipi baş ağrısı nasıl tedavi edilir? Küme tipi baş ağrısında kesin çözüm var mı?

Küme tipi baş ağrısı çekenler kesin çözüm arayışından vazgeçemiyor. Küme tipi baş ağrısı belirtileri kadar tedavisi üzerinde de duruluyor. Peki küme tipi baş ağrısında ameliyatsız tedavi mümkün mü? Çoğu zaman ilaç kullanan ama kesin sonuç alamayan küme tipi baş ağrısı çeken hastalar ne yapmalı, hangi yollara başvurmalı?

Haber 02-08-18 12:18

2018 DGS sonuçları ne zaman belli olacak? (DGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarı!)

DGS sonuçları merakla bekleniyor ve ne zaman açıklanacak araştırılıyor. 21 Temmuz'da yapılan 2018 DGS soru ve cevap anahtarı, geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yayımlandı. Dikey geçiş sınavına giren öğrenciler, soru cevap anahtarı ile aldıkları puanı az-çok hesaplasalar bile kesin sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki ÖSYM, 2018 DGS sonuçlarını ne zaman açıklayacak? DGS soru cevap anahtarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber 01-08-18 11:01

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (İOKBS-2018) sınavı sonuçları ne zaman belli olacak?

Bursluluk sınavı sonuçları merakla bekleniyor. MEB tarafından 3 Haziran Pazar günü yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yani İOKBS sonuçları için MEB kesin tarih verdi. Bursluluk sınavı soru ve cevapları, sınav sonrasında MEB'in resmi sitesinde yayınlanmıştı. Peki İOKBS 2018 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bursluluk sınavı değerlendirmesi neye göre yapılıyor? Bursluluk kontenjan dağılımı nasıl? İşte detaylar...

Haber 02-07-18 10:13

YKS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ÖSYM net tarih verdi!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS heyecanı başlıyor. YKS ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi yani TYT bugün yapılacak. Bu sene ilk defa yapılacak YKS heyecanı yaşayan üniversite adayları, sınavdan sonra YKS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak araştırmaya başlayacak. ÖSYM, YKS soru ve cevapları için kesin zaman verdi. İşte YKS soru cevaplarının yayınlanacağı tarih...

Haber 30-06-18 07:54

2018 İOKBS bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB kesin tarih verdi!

2018 İOKBS bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Eski adıyla PYBS olan bursluluk sınavı, İOKBS olarak 3 Haziran'da yapılan sınavdan sonra sonuçları öğrenciler meraklı bekleyiş içindeler. MEB, bursluluk sınavı sonuçları için kesin tarih verdi. Bu açıklama sonrasında öğrenciler, ilk ve orta öğretim kurumları bursluluk sınavı sonuçları açıklanmasını beklemeye koyuldular. Peki 2018 İOKBS bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haber 27-06-18 09:28

2018 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB İOKBS sonuç açıklama tarihi nedir?

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Eski adıyla PYBS olan bursluluk sınavı, İOKBS olarak 3 Haziran'da yapılan sınavın sonuçları için MEB kesin tarih verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bursluluk sınavı soru ve cevap anahtarını erişime açmıştı. Cevaplarını değerlendiren öğrenciler, ilk ve orta öğretim kurumları bursluluk sınavı sonuçları açıklanmasını beklemeye koyuldular. Peki 2018 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haber 18-06-18 12:21