Guvecte Lahana Bohcasi Haberleri

Kırmızı lahana (mor lahana) turşusu yapımı: Kırmızı lahana (mor lahana) turşusu nasıl yapılır?

Yemek sofralarının renklerinden olan turşular çeşit çeşit sebzelerden yapılır. Hazır olarak marketlerde veya çeşitli dükkanlarda kolaylıkla bulunabildiği gibi, evde de kısa süreler içinde ve eldeki malzemelerle turşu yapılmaktadır. Her yemeğin yanına her sofraya yakışan kırmızı lahana turşusu da bu lezzetlerden sadece bir tanesidir.

Yemek 2024-02-14 21:34:41

Kapuska tarifi: Kapuska nasıl yapılır?

Serin iklim sebzelerinden biri olarak bilinen lahana ile turşudan etli yemeğe birçok lezzet yapılabilir. Avrupa ülkelerinde tüm yıl boyunca yetişebilen lahana, Türkiye’de daha çok sonbaharın başı ve ilkbaharın sonu olan dönem arasında yetişir. Lahanadan en çok yapılan yemek kıymalı ya da kıymasız olarak yapılabilen kapuskadır.

Yemek 2024-01-19 15:14:03

Dünyanın en kötü yemekleri arasında seçilmişti ama çıkan haberlerin ardından fiyatı 2 katına çıktı

Dünyaca ünlü TasteAtlas tarafından ’Dünyanın en kötü 100 yemeği’ arasında gösterilen kara lahana çorbası ile ilgili haberlerin basında çıkmasının ardından kara lahana çorbasını tanıtmak ve sahip çıkmak adına birçok şehirde etkinlik düzenlenirken, köylü kadınlar gelen aşırı talepleri fırsata çevirdi.

Yurthaber 2023-12-21 10:43:39

İki ilde 'kara lahana' tepkisi! 'Dünyanın en kötü yemekleri' listesinde yer almıştı

Geçtiğimiz günlerde bir platformda yayınlanan 'dünyanın en kötü yemekleri' listesine karalahana çorbası da girmişti. Karadeniz'de sevilerek tüketilen çorbaya haksızlık yapıldığını düşünenler Ordu ve Rize'de bu listeye tepki gösterdi. Toplamda 3 bin vatandaşa çorba dağıtılırken bölge halkı isyanını 'lahanayı tanımıyorlar' sözleriyle gösterdi.

Haber 2023-12-16 17:59:47

MasterChef ödül oyununu kim kazandı? 15 Aralık MasterChef All Star 100.000 TL büyük ödül kimin oldu?

MasterChef All Star'da bu akşam ödül oyunu oynandı. Kırmızı ve Mavi takımın kıyasıya mücadele ettiği gecenin kazananı ise merak edildi. Cuma akşamları oynanan oyunda MasterChef All Star büyük ödülü yine 100.000 TL olarak açıklandı. Gecede muradiye çorbası, cennet künkü, kestaneli lahana sarması, balıklı pilav ve Bursa pideli köfte yapıldı. Yemeğini en başarılı yapan büyük ödülün sahibi olacak. Peki, MasterChef ödül oyununu kim kazandı? 15 Aralık MasterChef All Star 100.000 TL büyük ödülü kimin?

Magazin 16-12-23 10:38

BALIKLI PİLAV TARİFİ! Kış aylarının vazgeçilmesi Bursa balıklı pilav nasıl nasıl yapılır?

Bursa balıklı pilav tarifi araştırılıyor. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde yarışmacılar muradiye çorbası, cennet künkü, kestaneli lahana sarması, balıklı pilav ve Bursa pideli köfte yaptılar. Balıklı pilav tarifi merak edildi. Peki, kış aylarının vazgeçilmesi Bursa balıklı pilav nasıl nasıl yapılır?

Yemek 15-12-23 21:58

MasterChef kaymaklı lahana aşı tarifi! Kaymaklı lahana aşı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Kaymaklı lahana aşı tarifi, MasterChef'te yapılmasının ardından merak edildi. MasterChef yeni bölüm çekimlerini Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdi. Trakya yöresinden tariflerin yapıldığı programda hayrabolu tatlısı tarifi izleyicilerin dikkatini çekti. Bu tarif Trakya bölgesinin sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Peki, kaymaklı lahana aşı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Yemek 20-10-23 12:46

Probiyotik zengini: Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Beyaz lahana turşusu, fermente sebzelerin lezzetli bir örneğidir ve severek tüketilir. Beyaz lahana, taze ve çıtır dokusu ile turşu yapılarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir hale gelir. Beyaz lahana turşusu, fermente edilmiş sebzelerin sağlığa olan faydalarından da yararlanmanızı sağlar. Sindirim sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, lezzetli tadıyla da sofralarda sıkça tercih edilir. Peki, beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 11-10-23 23:33

Lahana turşusunun faydaları: Lahana turşusu kabızlığa iyi gelir mi?

Lahana turşusu fermente edilmiş lahana yapraklarının oluşturduğu lezzetli ve besleyici bir turşu çeşididir. Lahana bol lif, vitamin ve mineral içeriğiyle bilinen bir sebzedir ve turşu haline getirildiğinde sindirim sistemine faydalar sağlayabilir. Lahana turşusu geleneksel olarak yemeklerin yanında garnitür olarak veya sandviçlerde kullanılır. Ayrıca sağlık faydaları nedeniyle giderek daha fazla insanın diyetine dahil ettiği bir probiyotik kaynağıdır.

Haber 28-08-23 12:17

Turşu kilo aldırır mı? Hangi turşu kaç kalori?

Turşu lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sofralarımızda sıkça yer bulan fermente sebzelerdir. Kırmızı biber, salatalık, lahana, havuç gibi farklı sebzelerin sirke, tuz ve baharatlarla bir araya gelerek oluşturduğu bu lezzetli atıştırmalık pek çok kişi için vazgeçilmez bir tadı temsil eder. Turşu düşük kalorili ve düşük yağ içeriğiyle genellikle kilo kontrolü konusunda tercih edilen bir besindir. Peki, turşu kilo aldırır mı?

Haber 30-06-23 20:16

Karaciğer yağlanması nasıl önlenir, ne yapmak gerekir? Karaciğer yağlanmasını önleyen besinler, davranışlar nelerdir?

Karaciğer sağlığını korumak ve temizlemek için tüketebileceğiniz birçok yiyecek bulunmaktadır. Öncelikle, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer için harika bir destektir. Ispanak, pazı, lahana gibi sebzeler, yüksek miktarda antioksidan ve lif içerir, bu da karaciğerin detoks sürecini destekler. Turunçgiller, özellikle limon ve greyfurt, C vitamini açısından zengin olup karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Haber 15-06-23 14:20

Brüksel lahanası faydaları: Brüksel lahanası nasıl tüketilmeli?

Brüksel lahanası bir sebzedir ve lahana ailesine ait bir çeşittir. İsmini Belçika'nın başkenti Brüksel'den almıştır. Bu sebze küçük boyutlu, yuvarlak veya oval şekilli başlardan oluşur ve her başta birkaç yaprak bulunur. Brüksel lahanası lezzetli ve besleyici bir sebze olarak bilinir. Brüksel lahanası antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltır ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Haber 28-05-23 18:27

Gelinim Mutfakta güveçte lahana bohçası tarifi! Nefis lezzetiyle güveçte lahana bohçası nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında salı günü güveçte lahana bohçası tarifi verildi. Yemek davetlerinde özel olarak hazırlanan güveçte lahana bohçası tarifi oldukça seviliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri güveçte lahana bohçası nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte leziz güveçte lahana bohçası tarifi...

Yemek 09-05-23 13:18

Beyaz lahana faydaları nelerdir, ne işe yarar? Beyaz lahana neye iyi gelir, nasıl tüketilir?

Beyaz lahana, turpgiller familyasına ait bir sebzedir ve çiğ, pişmiş veya turşu olarak tüketilir. Lezzetli bir sebze olan beyaz lahana, aynı zamanda sağlık açısından birçok fayda sağlar. Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler ve vücuttaki iltihaplanmaların azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir ve bu minerallerin vücutta çeşitli fonksiyonları bulunur. Peki, beyaz lahanada hangi vitaminler var?

Haber 08-05-23 13:23

Kırmızı lahana faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kırmızı lahanada hangi vitaminler var, nasıl yenir?

Kırmızı lahana lahana ailesine ait bir sebzeye benzer ancak koyu kırmızı renkli yaprakları vardır. Yüksek miktarda C vitamini, K vitamini, lif ve antioksidanlar içerir. Ayrıca, düşük kalorili bir sebze olduğu için kilo verme diyetlerinde sıkça tercih edilir. Kırmızı lahana, yemeklerde kullanılabileceği gibi, çiğ olarak da tüketilebilir. Çiğ kırmızı lahana salataların vazgeçilmez bir malzemesidir ve özellikle diyet yapanlar için ideal bir seçenektir. Peki, kırmızı lahanada hangi vitaminler var?

Haber 08-05-23 13:19

Bafra Ovası'nda lahana hasadında sona yaklaşıldı

Bafra Ovası'nda yetiştirilen beyaz lahana hasadının mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Yurthaber 20-04-23 11:35

Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?

Turşu, sebzelerin tuz, su ve sirke gibi sıvılar içinde fermantasyon yoluyla saklanması işlemidir. Genellikle kornişon turşusu, lahana turşusu, domates turşusu, salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi çeşitli sebzeler turşu olarak hazırlanır. Turşulama işlemi, sebzelerin ömrünü uzatmak, besin değerlerini arttırmak ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Probiyotik bakteriler açısından zengin bir gıda olan turşu sindirim sistemine de iyi gelir.

Haber 07-04-23 15:33

Tavuğun vazgeçilmezi Coleslaw (Lahana Salatası) nasıl yapılır? Orijinal Coleslaw salatası tarifi

Coleslaw salatası fast food ürünlerinin vazgeçilmezi olarak görülüyor. Genellikle sevilmeyen beyaz lahana Coleslaw salatasında enfes bir tada sahip oluyor. Yemeklerin lezzetine lezzet katan Coleslaw salatası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 23-02-23 15:02

Kütür kütür lahana turşusu tarifi! Evde lahana turşusu nasıl yapılır?

Lahana turşusu kış aylarında sofraların göz bebeği olarak görülüyor. Birçok yemeğin yanına yakışan lahana turşusu kütür kütür lezzetiyle en sevilen turşu tarifleri arasında bulunuyor. Evde yapılan lahana turşusunun turşucudan alınmış gibi olmadığını düşünüyorsanız bu lahana turşusu tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 20-02-23 11:43

Dağılmayan lahana sarması tarifi! Enfes lahana sarması nasıl yapılır?

Sarma tarifleri yediden yetmişe herkesin favori yemekleri arasında yer alıyor. Sarma denildiğinde ilk akla yaprak sarması gelse de lahana sarması da en sevilen lezzetlerden. Oldukça hafif tadıyla tabak tabak yediren lahana sarması tarifini mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 14-02-23 11:27

Tüm ürünlerini 5 TL yaptı! 'EYT'den emekli oldum' sevinci alışveriş yapan vatandaşa da yaradı

EYT kararı milyonlarca vatandaşta büyük sevinç yarattı. Özellikle milyonların beklediği EYT düzenlemesinin bugün Meclis Başkanlığı’na sunulmasıyla EYT'liler arasındaki hareketlilik de hızlandı. Bolu'da EYT'den emekli olma sevinci yaşayan bir esnaf ise tezgahındaki tüm ürünleri 5 TL'ye düşürerek bu sevincini alışveriş yapan vatandaşlarla paylaştı. Fiyatı 5 TL'ye düşen pırasa, soğan, patlıcan ve lahana gibi ürünlerden satın almak isteyen vatandaşlar ise o esnafın tezgahında yoğunluk oluşturdu.

Finans 30-01-23 13:41

Yok böyle lezzet... Dağılmayan lahana sarması tarifi! Lahana sarması nasıl yapılır?

Lahana kokusuna rağmen kış aylarının en sevilen sebzeleri arasında bulunuyor. Lahana sarması da hem etli hem de zeytinyağlı versiyonlarıyla oldukça seviliyor. İncecik lahana yapraklarıyla yapacağınız lahana sarması kış ayının vazgeçilmez yemeği olacak.

Yemek 25-12-22 13:13

Gelinim Mutfakta Etten daha lezzetli lahana tarifi! Enfes sosuyla Etten daha lezzetli lahana nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın salı günü ilginç bir yemek olan Etten daha lezzetli lahana tarifi yapılıyor. Etten daha lezzetli lahananın içerisinde et kullanılmamasına rağmen eşsiz bir lezzete sahip oluyor. Etten daha lezzetli lahana yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. İzleyiciler 'Etten daha lezzetli lahana nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte herkesin tarifini isteyeceği Etten daha lezzetli lahana tarifi...

Yemek 13-12-22 13:34

Anne elinden çıkmış gibi: Nefis lahana sarması tarifi! Lahana sarması nasıl yapılır?

Sarma yediden yetmişe herkesin favori lezzetleri arasında bulunuyor. Hem zeytinyağlısı hem de sıcak hali sevilerek yenilen sarmanın yapımının zor olduğu düşünülse de sarma sarmaya alışıldığında oldukça pratik bir şekilde yapılıyor. Evde lahana sarması nasıl yapılır merak ediyorsanız anne elinden çıkmış gibi lahana sarması tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 06-12-22 11:59

Sakarya'da ikinci ürün olarak ekilen Kaynarca lahanasında hasat başladı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde tarlalarına ikinci ürün olarak lahana eken çiftçilerin hasat mesaisi başladı.

Yurthaber 02-12-22 10:23

Lahana Sarması tarifi: MasterChef Lahana Sarması nasıl yapılır? Vazgeçilmez lezzet

TV8 ekranlarının sevilen yemek programı MasterChef'te lahana sarması yapıldı. Tadıyla adeta lezzet şöleni yaşatan lahana sarması tarifi araştırılmaya başlandı. Öğle veya akşam yemeklerinde sofrayı zenginleştiren lahana sarması lahana, pirinç, soğan ve baharatlarla hazırlanıyor. İşte lahana sarması tarifi...

Yemek 18-11-22 21:07

Bu lezzeti tadanlar vazgeçemiyor: Mantar turşusu tarifi! Mantar turşusu nasıl yapılır?

Turşu her mevsim sofraların favori lezzetleri arasında bulunuyor. Hemen hemen her yemeğe yakışan turşunun birçok farklı çeşidi bulunuyor. Turşunun genellikle salatalık, lahana, havuç gibi çeşitleri tercih edilse de mantar turşusunu deneyenler bu lezzetten vazgeçemiyor. Mantar turşusu nasıl yapılır? Merak ediyorsanız bu mantar turşusu tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 18-11-22 10:49

Bafra Ovası'nda kırmızı lahana hasadı başladı

Türkiye'de tarımsal üretimde önemli merkezler arasında yer alan Bafra Ovası'nda kırmızı lahana hasadına başlandı.

Yurthaber 16-11-22 11:54

Gördüğünüz yerde kaşıklayın: Enfeksiyonlara karşı korur, ödemi atar, tansiyonu düşürür

Beyaz lahana hem çiğ hem de pişirilerek tüketilen doğanın en faydalı besinlerinden biri. Salatası, çorbası, turşusu, yemeği, çorbası neredeyse her şekilde tüketilebilen beyaz lahana faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Beyaz lahananın faydaları saymakla bitmez. Beyaz lahana zengin vitamin, mineral ve güçlü içeriği ile tüketenlere adeta şifa veriyor.

Haber 12-11-22 18:06

Erzurum'da patates, ayçiçeği ve lahana hasadı başladı

Erzurum'da patates, ayçiçeği ve lahana hasadı başladı

Yurthaber 04-10-22 16:18

Muş'ta lahana üretiminden 35 milyon lira gelir bekleniyor

Muş'ta lahana üretiminden 35 milyon lira gelir bekleniyor

Yurthaber 30-09-22 10:13

Niğde'de 130 bin ton lahana rekoltesi bekleniyor

Niğde'de 130 bin ton lahana rekoltesi bekleniyor

Yurthaber 29-09-22 11:16

Anne karnında bile o yiyeceğin tadını beğenmediler! Fetüslerin yüzünü ekşittiği görüntüler gündem oldu

Bebeklerin anne karnında tat ve kokuya tepki verdiğine dair ilk doğrudan kanıt elde edildi. Hakemli bilimsel dergi Psychological Science'ta dün yayımlanan araştırmada, anne karnındaki bebeklerin yiyeceklere verdikleri ilginç tepkiler ortaya çıktı. Annenin havuç yediğinde fetüs yüz ifadesinin gülümsediği, lahana yediğinde ise yüzünü ekşittiği ortaya çıktı.

Trend 23-09-22 16:28

Pazarda kadınların 'sebze savaşı' kamerada! Ellerine geçeni birbirlerine fırlattılar

Kastamonu’nun Araç ilçesindeki semt pazarında görenleri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Aralarında husumet olan iki kadın grubu arasında pazar yerinde kavga çıktı. Zabıta ve esnafın araya girmesi ile sonlandırılan kavgada, sebze ve meyveler havada uçuştu. Birbirlerine mısır, lahana, patates ve domates fırlatan kadınların sebze savaşı, saniye saniye kameralara yansıdı. İşte olayın detayları...

Haber 27-08-22 14:50

Hiç aklınıza gelmez ama etkileri mucizevi! Diz ağrıları için lahana tarifi, diz ağrıları neden olur?

Diz ağrıları oldukça rahatsız edici durumlara sebep olmaktadır. Yürümekte ve hareket etmekte zorluk çıkaran diz ağrılarını çözmek için çeşitli tedaviler uygulanmaktadır. Bu tedaviler arasında lahana yaprağı kürü de bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre lahana yaprağı dizlerdeki eklem ağrılarını çözmektedir.

Haber 14-08-22 15:26

Sivilce ve cilt sorunlarını hızlıca geçiriyor! İşte lahana suyunun mucizevi faydaları

Özellikle yaz aylarının gelişiyle beraber sivilce ve cilt sorunlarına hangi yiyecek ve içeceklerin iyi geldiği merak edilmeye başladı. Başta cilt sorunu olmak üzere pek çok başka rahatsızlığa iyi gelen lahana suyu; ödeme, şişkinliğe ve kansızlığa da iyi geliyor. İşte turşu ve sarmasına alışık olduğumuz ancak suyunun her derde deva olduğu lahananın mucizevi faydaları!

Haber 20-07-22 10:11

Trabzon'da katil salyangoz alarmı! Güneşten kaçıp, yağmurda ise adeta saldırıya geçiyorlar: Devletimize sesleniyoruz bizi bundan kurtarın

Trabzon’un Düzköy ilçesinde dünyada ’katil salyangoz’ ya da ’İspanyol salyangozu’ olarak bilinen Arion Vulgaris türü istilası yaşanıyor. Güneşten kaçan, yağmurda ise adeta saldırıya geçen katil salyangoz özellikle patates, fasulye ve lahana gibi tarım ürünlerine zarar verirken, bölge sakinleri yetkililerden yardım istiyor.

Haber 13-07-22 11:15

Rüyada lahana görmek ne anlama gelir? Rüyada mor, yeşil lahana görmek ne demek?

Rüyada lahana görmek, rüya sahibinin hayatının değişeceğinin alameti olarak görülür. Büyük işlerin simgesi kabul edilen lahana rüyaları, rüya sahibinin güzel başarılar elde edeceğinin imgesidir. Rüyada lahana sarması görmek, parlak ve güzel bir kariyerin simgesi kabul edilir. Rüyada lahana turşusu gören kişi ise kötü niyetli kişilere karşı uyarılır. İşte lahana rüyalarının, rüya yorumcuları tarafından farklı değerlendirmeleri...

Trend 06-07-22 17:47

'Hiçbir bitkide yok' diye vurguladı! Lahananın inanılmaz etkisi: Yediğiniz an yükselmeye başlayacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Saraçoğlu, B12 vitamininin önemini ve B12 vitamini değerlerini yükseltme özelliğine sahip beyaz lahananın faydalarını anlattı. B12, DNA ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna büyük fayda sağlar. B12 eksikliği anne karnındaki bebeği bile olumsuz etkiler. Lahana hakkında "Bu özellik neredeyse hiçbir bitkide yoktur." diyen İbrahim Saraçoğlu, kendi lahana kürü tarifini paylaştı.

Haber 25-05-22 07:09

Lahana sarması ne demek? Lahana sarması birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Lahana sarması birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Lahana sarması birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:05

Yabani lahana ne demek? Yabani lahana birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Yabani lahana birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Yabani lahana ne demek?

Egitim 23-05-22 18:34

Lahana ne demek? Lahana kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Lahana kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Lahana kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:31

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! ne demek? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! ne demektir?

Egitim 17-05-22 17:51

Erken boşalma tedavisinde başarı gibi gelişme!

Erken boşalma tedavisi ile ilgili sürdürülen çalışmalardan yeni bir sonuç elde edildi. Erken boşalma sorunu yaşayan bir grup erkeğe Kuersetin (Quercetin) içerikli takviye verildi. Kuersetin (Quercetin), ağırlıklı olarak üzüm, soğan, yeşil çay, kapari ve lahana gibi besinlerde bulunur. Kuersetin (Quercetin) verilen erkeklerde boşalma süresi ortalama 1 dakika 17 saniye daha uzun sürdü.

Haber 11-05-22 08:21

Türk Gastroenteroloji Derneği'nden irritabl bağırsak sendromlu hastalara öneriler:

"Şişkinliği olan kişilerde baklagiller, lahana, brokoli, karnabahar gibi gaz yapan gıdalar tüketilmemelidir. Laktoz içeren süt ürünleri gibi diyetten çıkarılacak gıdalar diyetisyen yardımı ile belirlenmelidir" - "Günde 20-60 dakika ve haftada 3-5 gün yapılan fiziki aktivitenin yakınmaları azalttığı gösterilmiştir"

Yurthaber 18-04-22 16:29

Nisan ayında 40 ürünün 29'unda fiyat arttı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazanda fiyatlardaki değişimi değerlendirdi. Bayraktar, bu süreçte fiyatı en fazla artan ürünün, markette beyaz lahana, üreticide marul, fiyatı en fazla düşen ürünün markette karnabahar, üreticide kuru soğan olduğunu aktararak, "Ramazan ortasında markette 40 ürünün 29'unda fiyat artışı, 10'unda fiyat azalışı görülürken sadece bir üründe fiyat değişimi olmadı." ifadesini kullandı.

Finans 15-04-22 11:20

Faydalarını öğrenince daha sık yiyeceksiniz! Soğuk algınlığına bire bir

Daha çok turşularda kullanılan lahana hem çiğ hem de yemek olarak tüketilebilir. Mikropları öldüren doğal bir antiseptik olan lahana aynı zamanda birçok hastalığa karşı çok etkili. Lahana çok önemli bir A, B, C vitaminleri ve özellikle K vitamini, selüloz, fosfor, kalsiyum, magnezyum, çinko ve kükürt kaynağıdır. Bu nedenle taze olarak veya turşu şeklinde yılın tüm aylarında tüketilmesi tavsiye edilir.

Haber 05-03-22 14:01

Turşuyu böyle yerseniz olacaklara inanamazsınız! Kansere karşı koruyor, kabızlığı önlüyor...

Lahana, karnabahar, kornişon, pancar ve daha niceleri… Lezzetli olmasının yanı sıra önemli bir sağlık kaynağı olan turşu, tüm mevsim, sofralarımızda sıkça yer alıyor. Turşunun en dikkat çeken faydası ise bağırsak sağlığına destek olması. İçeriğinde yer alan ve yararlı bakteriler olan probiyotikler ile prebiyotik lifler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor ki bu da güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor.

Haber 04-03-22 10:38

Her yemeğin yanına yakışan lezzet: Lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi

Mor lahana turşusu Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Özellikle etli ağır yemeklerin yanına çok yakışan turşunun faydaları da saymakla bitmiyor. Kırmızı ve iştah açan görüntüsü ile yemeklerinizin yanını süsleyen mor lahana turşusunu mutlaka denemelisiniz. Peki lokanta usulü mor lahana turşusu nasıl yapılır, öğrenmek ister misiniz?

Yemek 28-02-22 15:38