Halklarin Esitlik Ve Demokrasi Partisi Hedep Haberleri

DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik gözaltına alındı

Batman'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, polis ekiplerince gözaltına alındı. Tekik, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber 2024-04-25 17:18:03

Vanlı aileler DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürdü

Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.

Yurthaber 2024-04-18 13:58:35

DEVA Partisi ilk yerel seçiminde belediye başkanlığı kazandı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) girdiği ilk yerel seçimde, Adıyaman'da Çelikhan Belediye Başkanlığı'nı kazandı.

Haber 2024-04-01 02:33:59

DEM Parti duyurdu! İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, İstanbul'da oy kullanamayacak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş'ın, ikametgahının Diyarbakır'da olması nedeniyle İstanbul'da oy kullanamayacağı bildirildi.

Haber 2024-03-31 09:30:31

Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde 7 gözaltı! Polis, alana girerken tespit etti

Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğine terör örgütü PKK'yı simgeleyen kıyafetlerle gelen 7 kişi, gözaltına alındı.

Haber 21-03-24 14:39

İzmir'de DEM Parti'nin düzenlediği Nevruz mitingine ilişkin 6 şüpheli tutuklandı

İzmir'de, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Nevruz Mitingi" sonrasında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 36 kişiden 6'sı tutuklandı.

Yurthaber 20-03-24 07:57

İzmir'de DEM Parti'nin Nevruz mitingi sonrası gözaltına alınanların sayısı 35'e yükseldi

İzmir'de, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Nevruz Mitingi" sonrası gözaltına alınanların sayısı 35'e çıktı.

Yurthaber 18-03-24 11:13

İzmir'de DEM'in düzenlediği Nevruz mitingi sonrasında 7 kişi gözaltına alındı

İzmir'in Konak ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Nevruz Mitingi" sonrası slogan atarak 'terör örgütü propagandası' yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 18-03-24 07:52

Tekirdağ'da DEM Parti'nin düzenlediği nevruz mitinginin ardından 5 kişi gözaltına alındı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığınca düzenlenen nevruz mitinginin ardından 5 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yurthaber 18-03-24 07:42

Vanlı aileler evlat nöbetini sürdürüyor

Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.

Yurthaber 22-02-24 15:50

DEM Parti yerel seçim bildirgesini açıkladı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik seçim bildirgesini açıkladı. Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, "Bildirgemiz demokratik sistemin yerelden nasıl yayılacağının göstergesidir" dedi.

Haber 18-02-24 15:50

Vanlı aileler DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürdü

Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.

Yurthaber 18-01-24 13:42
Van

HEDEP'in ismi değişti! İşte yeni adı...

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin 'HEDEP' olan kısaltılmış ismi, parti yönetimi tarafından 'DEM Parti' olarak değiştirildi.

Haber 11-12-23 13:50

Yeşil Sol Parti isim değişikliği için başvurmuştu! Yargıtay'dan 'HEDEP' kararı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi kararını kabul etmedi. Başsavcılığın kararında, HEDEP olarak belirlenen parti kısa adının, kapatılan HADEP'i andırdığı, her iki partinin isminin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu gerekçesine yer verildiği öğrenildi.

Haber 23-11-23 16:45

Hollanda'da kritik seçim! Sandık çıkış anketine aşırı sağcı Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi açık ara önde

Hollanda'da düzenlenen erken genel seçimde, sandık çıkış anketine göre Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi açık farkla ilk sıraya yerleşti. Göçmen karşıtı politikaları savunan Wilders, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılması için referandum düzenlemek istiyor. Dilan Yeşilgöz-Zegerius liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) ise 24 sandalye ile üçüncü sıraya geriledi.

Haber 23-11-23 00:09

Yeşil Sol Parti kongresinde skandal görüntü! Kürsüye çıkıp terörist başı Öcalan'ın posterini açtılar; yakalanıp gözaltına alındılar

Yeşil Sol Parti 4. Olağan Büyük Kongresi gerçekleştirildi. Partinin ismi kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilirken; sahneye çıkan yüzleri kapalı 2 kişi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı. Ankara Valiliği olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber 15-10-23 14:14

AK Parti'de kongre hazırlıkları tamamlandı, davet gönderilen partiler belli oldu! Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi detayı...

AK Parti'nin 7 Ekim Cumartesi günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştireceği 4'üncü Olağanüstü Kongre'nin hazırlıkları tamamlandı. Kongreye davet edilen partiler netleşirken; Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi'yle ilgili detay dikkat çekti.

Haber 05-10-23 14:42

SON DAKİKA | CHP listelerinden Meclis'e girmişlerdi... 3 partiden flaş karar!

Son dakika haberine göre, CHP listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurma kararı aldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 15-06-23 22:12

Casuslukla suçlanıyordu! Metin Gürcan'a gizli bilgileri temin etmek suçundan 5 yıl hapis

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, "devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 15-06-23 16:10

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve gazeteci Çiğdem Toker'in sözleri gündem olmuştu! RTÜK'ten Halk TV ve FOX TV'ye üst sınırdan idari para cezası

Seçim sonrası canlı yayında "Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir" çıkışı gündem olan gazeteci Çiğdem Toker'in katıldığı FOX TV ile ilgili RTÜK harekete geçmişti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da Halk TV'deki bir konuşmasında "Seçimin sonucuna politik olarak saygım yok, olmayacak da" sözleri dikkat çekmişti. RTÜK iki kanal üst sınırdan idari para cezası verdi.

Haber 07-06-23 16:11

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol görevinden istifa etti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yurthaber 01-06-23 07:31

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak çıkış: Dünya demokrasi tarihindeki en başarılı siyasi pazarlık

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini çıktığı bir canlı yayında değerlendirdi. Millet İttifakı ortakları Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti için dikkat çeken ifadeler kullanan Özdağ, "Bu seçimin gerçek galibi onlardır. 4 partinin seçmeni oylarını AK Parti ve Erdoğan'a verdiler ama milletvekillerini CHP'den çıkardılar. Dünya demokrasi tarihindeki en başarılı siyasi pazarlık derim ben buna" şeklinde konuştu.

Haber 30-05-23 21:54

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 'Sayın Erdoğan'a bir kez daha sesleniyorum' diyerek ekledi: Madem seçimi kazandınız...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eden Davutoğlu, "Son derece eşitsiz şartlarda demokrasi mücadelesi veren Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakı liderlerine teşekkürü borç bilirim." dedi. Davutoğlu ayrıca, "Sayın Erdoğan'a bir kez daha sesleniyorum" diyerek, "Madem seçimi kazandınız, şimdi ülkenin sorunlarına odaklanın." ifadelerini kullandı.

Haber 29-05-23 18:34

KEMAL KILIÇDAROĞLU OY ORANI 2023: Kemal Kılıçdaroğlu yüzde kaç oy aldı? Seçim sonuçları Mynet.com'da!

Kemal Kılıçdaroğlu oy oranı ile ilgili araştırmalar şimdiden hız kazandı. CHP Genel Başkanı bugün oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu ve demokrasi vurgusu yaptı. 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu oy oranı canlı olarak Mynet.com'dan takip edilebilecek. İşte, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı canlı takip ekranı...

Haber 14-05-23 19:26

Dinleme skandalıyla ilgili her gün yeni bir detay çıkıyor! Yunanistan'da muhalefet harekete geçti: Demokrasi tehlikede...

Yunanistan bir süredir üst düzey siyasilerle ilgili dinleme skandalıyla çalkalanıyor. Bu zamana kadar eski başbakan, bakanlar ve gazetecilerin dinlendiği iddia edilmişti. Son olarak da dün Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros'un dinlendiği haberleştirilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın lideri Aleksis Çipras harekete geçti. İşte Yunanistan'da son durum...

Haber 05-12-22 16:22

Son dakika: 5'inci kez toplanmıştı! Altı muhalefet partisinden ortak açıklama

Son dakika haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde başlayan, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi liderlerinin oluşturduğu 6'lı masanın 5'inci toplantısı icra edildi. Toplantı sonrası 6 muhalefet partisinden ortak açıklama geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 03-07-22 19:13

6'lı masa 5'inci kez toplandı! İşte masadaki konular

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi liderlerinin oluşturduğu 6'lı masanın 5'inci toplantısı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde başladı. 6'lı masanın 5'inci toplantısında, dünyada ve Türkiye'de yaşanan iç ve dış siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomi başlıklarının ele alınacağı belirtildi.

Haber 03-07-22 15:14

Casuslukla suçlanan Metin Gürcan ikinci kez tahliye edildi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, "casusluk" suçundan yargılandığı davada tahliye edildi.

Haber 15-06-22 14:10

DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan kimdir? Metin Gürcan nereli ve kaç yaşında?

DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan, son dakika haberleri sonrası günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 9 Mart 2020'de Genel Başkanı Ali Babacan liderliğinde kurulmuştu. Peki DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan kimdir? Metin Gürcan nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber 13-05-22 13:15

Son Dakika: Casuslukla suçlanıyordu! DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan itiraz üzerine yeniden tutuklandı

Son dakika haberi: Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, "casusluk" suçundan yargılandığı davada tahliyesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

Haber 13-05-22 12:48

Babacan'dan dikkat çeken sözler! 'İktidara gelir gelmez...'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada "İktidara gelir gelmez büyük bir tarım hamlesi yapacağımızı, bu toprakların hakkını vereceğimizi şimdiden söylüyoruz." diye konuştu. Açıklamasının devamında Babacan "Hepsinin bütçesini hazırlıyoruz. Her adımımız gerçekçi" diye konuştu.

Haber 18-04-22 07:16

Mansur Yavaş'ın adı öne sürülmüştü! Ali Babacan'dan 'Cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adının öne sürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Babacan, seçim dönemine girinceye kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacaklarını ve herhangi bir fikir beyan etmeyeceklerini belirtti.

Haber 08-04-22 22:23

Casusluk suçundan yargılanıyordu! DEVA Partili Metin Gürcan'ın ilk duruşmasında flaş karar

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan'ın "casusluk" suçundan, müebbet ve 35 yıla kadar süreli hapisle cezalandırılması talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. "Casusluk" suçuyla yargılanan Gürcan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. İşte detaylar!

Haber 30-03-22 19:58

Ali Babacan'dan açıklama geldi: Fiyakalı lafların arkasına sığınarak bir oyun çeviriyorlar

Seçim kanunu teklifiyle ilgili olarak Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partili ve taraflı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi marifetiyle adaletin ve istikrarın canına okuyanların, şimdi de 'temsilde adalet ve yönetimde istikrar' gibi fiyakalı lafların arkasına sığınarak bir oyun çevirmeye çalıştıklarını iddia etti.

Haber 16-03-22 16:53

Babacan, parlamenter sistem mutabakatının ittifaka dönüşebileceğini söyledi: Doğal akış bu yönde

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, "güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatı"nı hazırlayan altı muhalefet partisinin gidişatına ilişkin doğal akışın ittifak yönünde olduğunu söyledi. Ali Babacan, partisinin ikinci kuruluş yıldönümü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 09-03-22 01:18

Ali Babacan'dan Abdullah Gül açıklaması

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partileriyle ilişkisi var" iddiasıyla ilgili olarak "Partimizle ilişkisi yok. Partimiz kurulurken sadece yeni bir partinin ülke için iyi olacağını ifade etti bizlere. Onun dışında partimizle ilgisi yok" dedi. Ekonomiyle ilgili de açıklama yapan Babacan, "Türkiye varlık içinde yokluk yaşıyor. Biz ülkeyi bir ayda toparlarız" diye konuştu.

Haber 20-01-22 14:50

Son Dakika: Mustafa Sarıgül'den çok konuşulacak sözler! Baykal'a baş kaldırdık başımıza gelmeyen kalmadı

Son dakika haberi: Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Bursa’da yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Sarıgül, "Sayın Baykal’a karşı başkaldırdık. Başımıza gelmeyen kalmadı. Demokrasi ve barış için yollara çıktık. 40 oy gibi çok az bir oyla kaybettik. Baş kaldırdık başımıza gelmeyen kalmadı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları!

Haber 07-01-22 17:23

Ali Babacan'dan sert eleştiri: Ağzıyla kuş tutsa beceremez

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, ekonominin temelinde güven bulunduğunu belirterek "Güven olmayınca ekonomi düzelmez, ağzıyla kuş tutsa beceremez" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birileri iş yok diyor, bunlar nankör" sözlerine tepki gösteren Babacan, "Açım, işsizim diyene, nankör denir mi?" ifadelerini kullandı. Babacan, kur korumalı TL vadeli mevduat ile ilgili ise "Erdoğan, Özal'ın seneler evvel 'acı tecrübe' dediği sistemi diriltti, vatandaşın önüne getirdi" dedi.

Haber 29-12-21 17:38

Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı? Ali Babacan: Siyaseti biliyorsunuz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hem cumhurbaşkanı adaylıkları hem de ittifakla ilgili kararlarını seçimler yaklaşınca vereceklerini söyledi. Babacan, "Siyaseti biliyorsunuz, değişim çok hızlı olabiliyor. Yarın bakıyorsunuz farklı tablolar karşımıza çıkabiliyor. Hem cumhurbaşkanı adaylıkları hem de ittifakla ilgili kararımızı seçimler yaklaşınca vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 25-12-21 18:42

Son Dakika: Hollanda'da hükûmeti kurma görevi 4. kez Rutte'de

Son dakika haberine göre Hollanda'da Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri Mark Rutte, dördüncü kez ülkede yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Haber 17-12-21 02:27

Ali Babacan'dan sert eleştiri: Batan Türkiye'nin malları bunlar diye diye...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Türkiye'ye alışverişe gelenler, 'batan Türkiye'nin malları bunlar' diye diye kapış kapış alışveriş yapıyorlar. Emeğin sömürüldüğü, alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk." dedi. Döviz kurundaki artışa değinen Babacan, "Cebimizdeki para, durduğu yerde eriyor. 1,5 ay önce demiştim ki 200 liralık banknotun değeri 23 dolara düştü. Şimdi ise 200 liralık bir banknot sadece 14 dolar ediyor." diye konuştu.

Haber 14-12-21 14:29

Çanakkale’de Ali Babacan’a şok tepki! Hakkımı helal etmiyorum

Çanakkale’nin Çan ilçesinde STK’larla buluşmak için gelen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefâlet Kooperatifi salonu girişinde bir vatandaş tarafından protesto edildi. “Ben davanız için size oy verdim. Hakkımı helal etmiyorum” diyen kişi, bölgedeki polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Haber 10-12-21 13:04

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: Bütçe göstermelik bir mesele haline geldi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de 2022 yılı bütçe tartışmalarının sürdüğü bir dönemde olduklarını belirterek, "Partili, taraflı cumhurbaşkanlığı sistemi ile bütçe neredeyse göstermelik bir mesele haline geldi" dedi.

Haber 08-12-21 16:09

DEVA Partisi Metin Gürcan'a casusluk suçlamasında hukuki destek verecek, diplomattan kayıt dışı para almasıyla ilgili savunmasını alacak

Demokrasi ve Atılım Partisi yönetimi, "siyasi ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanan partinin kurucularından Metin Gürcan ile ilgili tutumunu netleştirdi. DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Gürcan'ın yabancı bir diplomattan, bir AVM'nin otoparkında, zarf içinde para almasının rahatsız edici olduğunu söyledi. Yeneroğlu, Gürcan'a yöneltilen "askeri ve siyasi casusluk" suçlaması için ise "mesnetsiz" ifadesini kullandı. Ankara'dan Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 01-12-21 18:17

Ali Babacan: Metin Gürcan'ın yanında olacağız

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kurucu üyesi Metin Gürcan'ın 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan tutuklanmasıyla ilgili, "Metin Gürcan hakkında isnat edilen suçlamanın yasal unsurlarının oluşmadığı çok açıktır. Yasada tanımlandığı şekliyle bir suç oluştuğuna dair somut bir delil ortaya konulamamıştır. Bundan sonraki adli süreç içerisinde de arkadaşımızın yanında olacağız" dedi.

Haber 01-12-21 16:32

DEVA Partisi kurucu üyelerinden Metin Gürcan 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı

İstanbul'da "siyasal ve askeri casusluk" suçundan gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Haber 30-11-21 06:13

Casusulukla suçlanan DEVA Partili Metin Gürcan tutuklandı

İstanbul'da 'siyasi ve askeri casusluk' suçundan gözaltına alındıktan sonra bugün Ankara Adliyesi'ne sevk edilen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan'ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadesine ulaşıldı. Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 29-11-21 21:03

Casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı! DEVA Partili Metin Gürcan, adliyeye sevk edildi

İstanbul'da 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Haber 29-11-21 17:59

Babacan'dan hükümete BAE eleştirisi: Ben bir özür duymadım

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "15 Temmuz’a destek verdi diye itham ettiği bir ülkenin veliaht prensini devlet töreniyle karşıladılar. Ben bir özür duymadım. Birilerinin bu milletten özür dilemesi lazım. Ya o ülkenin yetkilileri ‘Darbeye destek verdik, özür diliyoruz’ diyecek veya ülkemizin cumhurbaşkanı ‘Sizi haksız yere itham etmişiz, kusura bakmayın’ diye özür dileyecek." ifadelerini kullandı.

Haber 27-11-21 16:54