Mayonez Badem Yumurta Kuru Haberleri

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 2024-02-19 13:13:05

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 2024-01-27 15:58:36

Osmanlı mutfağından terkib-i çeşidiyye tarifi! MasterChef terkib-i çeşidiyye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Terkib-i çeşidiyye tarifinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. İçeriğinde kuzu budu, kuzu kıyması, kuru kayısı, kuru erik ve badem gibi zengin malzeme bulunduran terkib-i çeşidiyye, MasterChef All Star'da yapılmasının ardından dikkat çekti. Peki, terkib-i çeşidiyye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2023-09-21 21:01:04

Hem faydalı hem lezzetli en iyi badem cinsleri ve çeşitleri

Keklerden pastalara, ekmeklerden turtalara, dondurmadan pilava her şeye çok yakışan badem, mutfakların vazgeçilmezi! Uzmanlar, alerjisi olmayan herkesin günde 15 ila 20 badem yemesini öneriyor. Elbette çocukları da unutmamak gerek! Günde 5 ila 10 badem çocukların bağışıklığını güçlendiriyor. Eğer siz de bu benzersiz kuru yemişi seviyorsanız en iyi badem çeşitlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Haber 2023-07-06 16:21:20

Kuru yemişin faydaları nelerdir? Kuru yemiş günde ne kadar yenmeli?

Kuru yemişler uzun yıllardır insanların beslenme düzenlerinin önemli bir parçası olmuştur. Farklı türleriyle çeşitlilik sunan kuru yemişler doğada kendiliğinden olgunlaşan ve toplanan kurutulmuş meyve veya tohumlardır. Badem, fındık, ceviz, fıstık, kayısı çekirdeği, kaju, antep fıstığı, leblebi ve kabak çekirdeği gibi popüler kuru yemiş çeşitleri bulunmaktadır.

Haber 30-06-23 23:24

Çiğ bademin faydaları nelerdir, nasıl kavrulur? Çiğ badem kalori ve besin değerleri nelerdir, diyette yenir mi?

Badem sağlıklı yağlar, protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan bir kuru yemiştir. İşlem görmemiş yani çiğ badem rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyicidir. Çiğ bademler doğal yağlarının korunmasını sağlar ve yüksek miktarda E vitamini içerirler, bu da antioksidan etkileri için önemlidir. Peki, çiğ badem mi kavrulmuş badem mi daha sağlıklı?

Haber 08-05-23 13:53

Menemen yapmanın maliyeti yüzde 88 arttı! Domates, soğan, biber ve yumurta… 17 TL iken şimdi 32 TL’ye sofraya geliyor

Menemenin maliyeti domates, soğan, biber ve yumurtadaki fiyat artışlarıyla katlandı. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında 17 liraya mal edilen menemenin bu yılki fiyatı 32 lirayı aştı. En büyük artış ise 1 senede yüzde 572 zamlanan kuru soğanda gerçekleşti.

Finans 06-03-23 11:24

Yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak en iyi mayonez markaları

Mayonez, dünya üzerinde en çok tercih edilen soğuk soslar arasında yer alıyor. Burgerlerden salatalara, patates kızartmasından makarnalara daha pek çok yemeğin yanında tüketilen mayonez, farklı seçenekleriyle de tüketicilerinin karşısına çıkıyor. Peki, mayonez nedir? Mayonez, çiğ yumurta sarısı ve bitkisel yağların uzun bir süre çırpılıp sirke ya da limon suyu ile tatlandırılmasıyla elde ediliyor. İşte en iyi mayonez markaları...

Haber 30-01-23 16:50

Çinko nelerde var, içeren yiyecekler nelerdir? Çinko hangi besinlerde bulunur, çinko eksikliği nasıl anlaşılır?

Çinko insan vücudunun ihtiyacı olan en önemli minerallerden biridir. Çinko bazı besinlerde doğal olarak bulunur ve gerekli olan çinkoyu bu besinlerden alabiliriz. Vücuttaki çinko ihtiyacını karşılamak için çinkodan zengin besinler tüketmek önemlidir. Kırmızı et, kümes hayvanları, balık, süt, yumurta, ceviz ve badem gibi gıdalar beslenme listesine eklenmesi gerekir. Çinko eksikliği kişide özellikle saç ve tırnak konusunda pek çok rahatsızlığa sebep olabilir. Peki, çinko eksikliği belirtileri ne?

Haber 04-11-22 17:46

Uzamayan saçları coşturuyor! Mayonez saç maskesi ile kuru, kırık ve uzamayan saçlara veda edin

Uzamayan saçlar kadınlar arasında oldukça yaygın sorunlardan biridir. Özellikle saçlarını uzatmak isteyen kadınlar bu sorunu daha fazla kafasına takar ve stres yaparak saçların uzamasını ister istemez engeller. Saçların uzamamasının birçok nedeni olabilir. Sık uygulanan kimyasal işlemler, genetik, yanlış bakım gibi nedenler en sık yaşananlardır. Saçların uzaması için bir de mayonez saç maskesi tarifini denemeye ne dersiniz?

Haber 08-07-22 08:08

Kilo ile alma devri bitti! Kuruyemiş artık gramla alınıyor

Gaziantep'te yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarında yüzde 200'e varan fiyat artışları, talebi düşürdü. Kilo fiyatları son 1 yıl içinde artış gösteren kuru yemiş türlerinden Antep fıstığı 170, badem 160, kahve ise 160 liraya yükseldi. Fiyatlardaki artış, vatandaşların yeni yıl geleneği olan kuru yemiş alımlarındaki anlayışını da değiştirdi. Daha önce kilo ile alınan kuru yemişler, fiyat artışı sonrası gram olarak alınırken, esnaf ise bu durumun satışlarını azalttığını dile getiriyor.

Haber 30-12-21 10:18

Elmalı turta nasıl yapılır? MasterChef elmalı turta tarifi ve malzemeleri neler?

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'nin bu akşamki yeni bölümünde yapılan elmalı turta tarifi merak ediliyor. Elmalı turta için elma, kuru üzüm ve file badem gibi malzemeler gerekiyor. Peki elmalı turta nasıl yapılır? MasterChef elmalı turta tarifi ve malzemeleri neler? İşte ayrıntılar...

Yemek 30-09-21 00:17

Kuru ciltten kurtulmanızı sağlayan yağlar! Buğday özü ve tatlı badem yağı nemlendiriyor

Uçucu yağlar, çiçeklerden, yapraklardan ve tohumlardan yapılan bitkisel özlü karışımlardır. Bazılarının belirli cilt durumlarını tedavi edebilen özellikleri vardır. Bugün size kuru ciltler için kullanabilecek uçucu yağlardan bahsedeceğiz.

Kadin 22-04-21 17:00

Demir eksikliği ve kansızlık doğru beslenme ile önlenebilir

Güçsüzlük, yorgunluk ve bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilen demir eksikliği insan vücudu için çok önemli mineraller arasında yer alıyor. Bu noktada kırmızı et, sakatat, yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, pekmez ve kuru meyve gibi demir bakımından zengin besinler tüketmek gerekiyor. Bu besinlerin C vitamini ile birlikte tüketilmesi, demirin emilmesi ve vücutta kullanılmasını artırıyor.

Haber 06-04-21 17:43

Ispanaklı yumurta tarifi ile uzun süre tok kalın!

Ispanaklı yumurta tarifi hızlı doymak isteyenler ve bol vitamin depolamak isteyenler için vazgeçilmez bir besindir. Yapımı kolay ıspanaklı yumurta tarifinde kuru soğanla harmanlanan ıspanağın kokusu bile iştahınızı kabartmaya yeter. Dondurulmuş ıspanakla da hazırlanabilen bu tarif günün her öğünü rahatlıkla tercih edilebilir.

Yemek 10-03-21 13:56

EİB’den yapılan tarım ürünleri ihracatı 5 milyar doları aştı

Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, tütün, pamuk, zeytin, zeytinyağı, su ürünleri, kanatlı eti, yumurta, süt ürünleri, bal, taze meyve sebze, meyve sebze mamulleri, odun dışı orman ürünleri, narenciye, haşhaş tohumu, yağlı tohumlar ve baharat başta olmak üzere pek çok tarım ürününde Türkiye’nin lideri olan Ege Bölgesinde yetişen tarım ve hayvansal ürünleri dünyanın dört bir tarafına ihraç eden Egeli ihracatçılar, 2020 yılında 5 milyar 98 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdı.Pandemi nedeniyle dünya mal ticaretinin yüzde 7 daraldığı 2020 yılında, Ege İhracatçı Birliklerinin tarım ürünleri ihracatı yüzde 4 artış gösterdi.

Yurthaber 13-01-21 15:11

Ünlüler bununla gençleşiyor! İşte mucizevi gençlik kremi tarifleri

Vazelin, zeytinyağı, yumurta sarısı, badem yağı, avokado, bal, gül yağı, sardunya yağı, kuşburnu yağı ve çok daha fazlası... Her biri cildi daha da kusursuz hale getirmek için var! Yapmanız gerekenlerse oldukça basit. Gerekli malzemeleri krem kıvamına gelene dek karıştırıp düzenli olarak uygulayacaksınız ve her yeni güne daha genç uyanacaksınız! İşte sizler için hazırladığımız mucizevi gençlik kremi tarifleri...

Kadin 09-11-20 08:11

Koronavirüs 2. dalgaya karşı bağışıklığı çelik gibi yapıyor

Uzmanlara göre pandemi sürecinde bağışıklığı korumanın ve güçlendirmenin en iyi yolu doğru beslenmeden geçiyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için yetişkin bir kimsenin kuru baklagiller, et, yumurta grubundan günde 2-3 porsiyon tüketebileceğini ifade etti.

Kadin 10-09-20 14:32

Saç ve cilt bakımında mayonez mucizesi! Sonuç harika...

Patates kızartması, hamburger, makarna gibi yemeklerde tadına vara vara kullandığımız mayonezin aslında harika bir cilt bakım ürünü olduğunu biliyor musunuz? İçindeki limon, sirke ve yumurta sayesinde cildinize ve saçlarınıza o kadar iyi olacak ki, artık mayonezi kişisel bakımınızda kullanacaksınız. Cildinizi nemlendiriyor, saçlarınızı güçlendiriyor ve uzatıyor. İşte mayonezin cilt ve saç bakımındaki yeri…

Kadin 19-08-20 09:46

Beslenme uzmanından uyarı: İftarda salçalı yemekten kaçının

Sahurda tüketilen besinler gün boyunca hem tok kalmayı hem de su dengesini sağladığı için çok önemli. Diyetisyen Hatice Kübra Bayer "Sahurda ve iftarda mutlaka et, balık, yoğurt, yumurta gibi protein kaynaklarına ve tam tahıllar, bulgur, kuru baklagiller gibi kompleks karbonhidratlara yer verilmelidir. Su tüketimine özen gösterilmeli. Şeker içeriği yüksek hazır meşrubatlar yerine şekersiz komposto, hoşaf tüketilmelidir” dedi.

Yemek 21-05-20 12:13

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü gelir getirici meyve dikimine başladı

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün kırsal kesimdeki vatandaşların yaşam kalitesinin artırılıp, refah seviyesinin yükseltilmesi amacıyla gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarına başladığı bildirildi.Orman İşletme Müdürlüğü Gümüşdağı Şefliği sınırlarında yer alan Dereköy’de yapılan ağaçlandırma çalışması ile orman çalışanları, Korona virüse (Covid-19) karşı tedbir alarak hem orman köylüsüne ek gelir sağlamak, hem de ülkenin kuru yemiş ihtiyacının giderilmesine katkı sunmak amacıyla ceviz, badem ve kestane fidanı dikimine başladı.

Yurthaber 24-04-20 13:00

Uzmanından iftar ve sahurda beslenme önerileri

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Diyetisyen Doç. Dr. Günay Eskici: - "İftardan sahura kadar olan zaman aralığında bol sıvı içilmelidir. Öğün yemeğimizi oluşturan yiyecekler, çok çeşitli besin gruplarından olan sebze, meyve, tahıl, et, yumurta, kuru baklagil, süt ve ürünlerinden oluşmalıdır"

Yurthaber 23-04-20 11:22

Koronavirüse karşı beslenme reçetesi

Koronavirüsten korunmak için öncelikle bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Berkin Özyılmaz Kırcalı, önemli tavsiyelerde bulundu. Kırcalı, "Havuç, turunçgiller, balık, tuzsuz kuru yemiş tüketilmeli. Özellikle çocukların kahvaltılarında yumurta ve süt ihmal edilmemeli" dedi.

Yemek 12-03-20 17:04

Manisa’dan 370 milyon adet sofralık yumurta ihracatı

Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Vekili Metin Öztürk, 2019 yılı değerlendirme toplantısında başta kuru üzüm ve taze üzüm olmak üzere toplam 513 bin 405 ton tarım ürünü ihracatı gerçekleştirerek, ülke ekonomisine ciddi katkı sağladıklarını söyledi.Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, 2019 yılının değerlendirildiği, 2020 yılının ise planlamasının yapıldığı ‘Yıllık değerlendirme ve planlama toplantısı’ gerçekleştirildi.

Finans 29-01-20 12:31

Kayısı çekirdeği ihracatından 16,4 milyon dolar gelir

Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bölümünün gerçekleştirildiği Malatya'dan geçen yıl 7 bin 355 ton kayısı çekirdeği ihraç edilerek, 16 milyon 400 bin dolar gelir sağlandı - Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan: - "Kayısı çekirdeği, badem üreticisi olan Amerika'ya ciddi bir rakip. Badem fiyatlarının çok yüksek kalması, kayısı çekirdeğine olan talebi her geçen yıl artırıyor"

Yurthaber 13-01-20 11:02

3. Türkiye Tarım Orman Şurası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (4) - "Önümüzdeki yıl yaş çay alım miktarı 650 bin tona, ihracat dahil kuru çay satışı da 115 bin tona çıkacak" - "Baraj sayımızı 841'den 856'ya çıkarmayı ve depolama hacmini 178 milyar metreküpe ulaştırmayı hedefliyoruz" - "Korunan alan sayısını 599'dan 605'e çıkaracağız. Orman varlığımızı 2020 yılı sonunda 22,9 milyon hektara ulaştıracağız" - "Tavukçuluk üretimini garanti altına alacak sistemi kurduk, böylece yılda 220 bin adet yerli et ve yumurta amaçlı damızlık civciv üretimi yapılmasını sağlıyoruz. Bu damızlıklar kullanılarak 30 milyon tavuk üretilebilecektir"

Haber 21-11-19 16:25

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Bir numaralı kanserojen!

Badem ve yer fıstığı gibi kuru yemişleri severek tüketiyoruz. Ara öğünler başta olmak üzere sıkça tükettiğimiz bu kuru yemişlerdeki tehlikenin farkında mısınız? Bu soruyu soran Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; kuru yemişlerdeki aflatoksin riskine karşı tüketicileri uyarıyor.

Yemek 19-11-19 16:26

Her gün bir avuç badem yediğinizde vücudunuzda meydana gelecek 4 değişim

Kuru yemişler arasında parlayan bir yıldız varsa o da bademin ta kendisidir! Badem yemek hayatınızı kurtarabilir sevgili okur. Amerikan Kalp Birliği, badem tüketiminin kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğünü ortaya koydu. Elbette faydası bununla sınırlı değil...

Yemek 19-11-19 15:30

Okulda başarı için kahvaltı şart

SBÜ Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bölek: - "Kahvaltıda beyin gelişimi üzerine son derece olumlu etkileri olan omega-3 açısından zengin olan ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişlere mutlaka yer verilmelidir. Bunların yanında peynir, yumurta ve süt tüketimine özen gösterilmeli börek, poğaça gibi hamur işlerinden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır"

Haber 09-09-19 09:21

Sofradaki sağlıklı besinler beslenme çantasında da yer almalı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca: - "Çocuğun besin ve yeme alışkanlıklarının sağlıklı olabilmesi için ebeveynlerin rol model olması gerekir. Bu sebeple en başta sofrada tüketilen sağlıklı besinler, çocuğun beslenme çantasında yer almalıdır" - "Çocukların büyük çoğunluğu kahvaltıyı atlayarak okula gider. Gece boyu açlıktan sonra, vücut ve beyin güne başlamak için acil olarak enerjiye gereksinim duyduğundan kahvaltı yapılmadığı takdirde dikkat daha çabuk dağılır, baş ağrısı ve yorgunluk oluşabilir" - "Yeterli enerji ve besin öğelerini sağlayan bir sabah kahvaltısında peynir ve yumurta, süt, pekmez, zeytin, domates, maydanoz veya meyve bulunmalıdır. Çocukların öğünleri enerji ve besin öğeleri açısından yeterli ve dengeli olmalıdır. Aynı öğünde dört temel besin grubundan yiyecekler bulunmalıdır" - "Badem, fındık, ceviz, fıstık gibi yağlı tohumlar, içerdikleri omega-3 ve omega-6, magnezyum ve çinko ile çocuğunuzun beyin gelişiminde ve hafızanın güçlenmesinde önemli rol oynar. Beslenme çantalarına ara öğün olarak eklemek konsantrasyonu artıracaktır"

Haber 08-09-19 11:10

Sağlığınız için haftada 2 kez kırmızı et tüketin

Dengeli beslenmede proteinler önemli yer tutuyor. Protein ihtiyacının karşılanmasında et, yumurta, peynir, kuru baklagiller, süt ve yoğurt gibi besinlerin büyük bir rol oynadığını söyleyen Diyetisyen Nida Doğan, "Özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişiler mutlaka kırmızı et tüketmeli” diyor.

Yemek 21-08-19 10:28

Çocukluk çağında besin alerjilerinin görülme oranı arttı

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği (ÇAAAD) Başkanı Prof. Dr. Nermin Güler, çocukluk çağlarında son yıllarda besin alerjilerine çok sık rastlanıldığını belirterek, "Bunlar içinde, 0-3 yaş aralığında en sık rastlananı inek sütü proteini alerjisidir. Bunu yumurta, deniz ürünleri, buğday ve kuru yemiş alerjileri izlemektedir." dedi.

Kadin 16-05-19 14:59

Çocukluk çağı besin alerjilerinin görülme oranı arttı

ÇAAAD Başkanı Prof. Dr. Nermin Güler: - "Çocukluk çağlarında son yıllarda çok sık besin alerjilerine rastlamaktayız. Bunlar içinde, 0-3 yaş aralığında en sık rastlananı inek sütü proteini alerjisidir. Bunu yumurta, deniz ürünleri, buğday ve kuru yemiş alerjileri izlemektedir" - "Hiçbir zaman anne sütüne karşı alerji olmaz. Alerji annenin yediği besine karşı oluşur. Bu nedenle anne sütü kesilmemelidir. Anne sütü alan bebeklerde besinlere karşı alerji geliştiğinde annenin de o besini alerji geçene kadar kesmesi gerekmektedir. O dönemde anne beslenmesine dikkat etmeli, gerekirse kalsiyum takviyesi almalıdır" - "İhtiyaç durumunda deri testlerinin yapılması için yaş sınırı yoktur. Birkaç aylık bebeğe dahi deri testleri alerji uzmanları tarafından yapılabilir ve yorumlanabilir. Ayrıca şüphe edilen besinler ile yapılan kan testleri ile de tanıya yardımcı olunabilir"

Haber 16-05-19 11:05

Avokadoyla kolesterolsüz mayonez ürettiler

AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) 3 bilim insanı, mayonez yapımında yumurta yerine avokado kullandı.

Haber 10-11-18 12:38

Avokadoyla kolesterolsüz mayonez ürettiler

AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) 3 bilim insanı, mayonez yapımında yumurta yerine avokado kullandı.

Haber 10-11-18 11:42

YURT BÜLTENİ 5

1 - (Özel) -Orman yangınına 1 yıl 3 ay hapis ve 84 bin lira zarar cezası   KAHRAMANMARAŞ'ta badem bahçesindeki kuru otları temizlemek isterken 16,5 dekar ormanlık alanın yanmasına neden olan Süleyman Y.

Haber 20-05-18 13:03

Orman yangınına 1 yıl 3 ay hapis ve 84 bin lira zarar cezası

KAHRAMANMRAŞ'ta badem bahçesindeki kuru otları temizlemek isterken 16,5 dekar ormanlık alanın yanmasına neden olan Süleyman Y.

Haber 20-05-18 12:29

Orman yangınına 1 yıl 3 ay hapis ve 84 bin lira zarar cezası

KAHRAMANMARAŞ'ta badem bahçesindeki kuru otları temizlemek isterken 16,5 dekar ormanlık alanın yanmasına neden olan Süleyman Y.

Haber 20-05-18 12:06

DHA YURT BÜLTENİ-4

Orman yangınına 1 yıl 3 ay hapis ve 84 bin lira zarar cezası Kahramanmraş'ta badem bahçesindeki kuru otları temizlemek isterken 16,5 dekar ormanlık alanın yanmasına neden olan Süleyman Y.

Haber 20-05-18 11:49

Orman yangınına 1 yıl 3 ay hapis ve 84 bin lira zarar cezası

KAHRAMANMRAŞ'ta badem bahçesindeki kuru otları temizlemek isterken 16,5 dekar ormanlık alanın yanmasına neden olan Süleyman Y.

Haber 20-05-18 11:45

Ramazanda beyninizi de doğru besleyin önerisi

DEÜ Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadin: - "Beyin, sağlıklı yağın parçalanmış cisimleri olan ketonları kullanırken dikkatini daha iyi topluyor ve daha iyi öğreniyor. Sahurda karbonhidratı azaltır, sağlıklı yağlar yönünden zengin beslenirsek daha geç acıkır, günümüzü daha iyi geçiririz" - "Sahurda özellikle 2-3 yumurta öneriyorum, sağlıklı karbonhidrat ve protein kaynağı kuru fasulye de iyi bir seçim"

Haber 19-05-18 10:35

CHP TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2) "Anadolu kadınları başka kadınlara benzemez. Anadolu kadını tuttuğunu koparır. Anadolu kadını diyor ki 'Bağımsız Türkiye istiyorum. Hak, hukuk, adalet istiyorum. Eğer kadın, hakkı, hukuku ve adaleti istiyorsa yüzde yüz bu topraklara hak hukuk ve adalet gelecektir" -"Ben bu ülkede yoksulluğun kökü kazınsın, her ailede huzur, her evde bereket olsun, bunu savunuyorum. Ama sen bunları anlayamazsın. Neden? Çünkü sen milletten, halktan koptun. Sen badem sütüyle besleniyorsun, biz kuru ekmekle besleniyoruz" -"Diyordu ki, 'Gazze ablukası kalkmadan asla barış olmaz.' Abluka kalktı mı? Hayır. Ben bu Erdoğan'ı tanımaz mıyım? Ben bu adamı bilmez miyim? Bir adamın ağzında yalan yuva yapmışsa o adamın bu memlekete faydası yoktur" -"Şimdi yine iç politika malzemesi yapıyor. 'Efendim İsrail şöyledir, böyledir.' 9 kişinin kanı yerdedir. 9 kişi Mavi Marmara'da uluslararası sularda hayatını kaybetti. Onların hakkını savunan tek bir lider, tek bir parti vardır. Kılıçdaroğlu ve CHP"

Haber 03-04-18 16:23

Kars Atatürk İlköğretim Okulu’nda Nevruz coşkusu

Atatürk İlköğretim Okulu’nda Nevruz Bayramı coşku ile kutlandı.Milli ve yöresel kültürü yaşatmak amacıyla Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğinde 3 bin yumurta boyatıldı, 3 bin adet 7 çeşitten oluşan kuru yemiş Levni, 5 kazan etli ve nohutlu bulgur pilavı pişirilerek öğrenciler ve konuklara ikram edildi.Düzenlenen programda ayrıca çeşitli yarışmalar yapıldı.

Haber 21-03-18 13:17

Organik ürünlere ilgi

Kütahya’nın Şaphane ve Gediz ilçelerine bağlı köylerden aldığı organik ürünleri ilçe pazarlarında satan pazarcı Eyüp Kanat, büyük ilgi görüyor.Gediz ve Şaphane ilçelerine bağlı köylerde yaşayan ve evlerine maddi katkı sağlamak isteyen kadınlar tarafından yetiştirilen organik ürünleri satın alan ve ilçe pazarlarında satan 53 yaşındaki Eyüp Kanat, işlerinden memnun olduğunu ve ürünlerin tamamen organik olduğunu söyledi.Kanat, ’’Tamamen doğal ve organik olan ve köylü kadınlarımız tarafından hazırlanan bulgur, kuru fasulye, nohut, badem, Akdağ kekiği, ıhlamur, köy mercimeği gibi daha bir çok çeşit ürünü köylere gidip satın alıyorum.

Haber 05-03-18 10:50

Tut’tan askere kuru gıda

Adıyaman’ın Tut ilçesinde Abuzer Yıldırım İmam Hatip Lisesi tarafından 2222 paket kuru gıda paketi Afrin’de operasyona katılan askerlere gönderilecek.İçerisinde kuru üzüm, Gaziantep fıstığı, dut kurusu, cevizli sucuk, muskat, badem içi, ceviz içi, pestil bulunuyor.

Haber 03-03-18 16:08

Kahramanmaraş’tan Mehmetçiğe Badem Ve Ceviz

KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Kahramanmaraş’ta vatandaşlar topladıkları kuru üzüm, badem ve cevizleri Afrin’deki Mehmetçiğe yolladı.Türkiye’nin sınır...

Yurthaber 22-02-18 17:12

Kanser tedavisinde beslenmenin önemi

- Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aksoylu: - "Beslenmenizde protein tüketimini daha yüksek düzeyde tutarak, karbonhidratlı besinlerin tüketimini minimuma indirmelisiniz. Protein alımını haftada minimum 2 kez balık (özellikle somon), yumurta ve kuru baklagillerden sağlamalı, kırmızı et tüketiminde haftada bir günü geçmemeye ve işlenmiş etleri tüketmemeye özen göstermelisiniz" - "Beslenmeyle alınan posa birçok kanser türünden korunmada oldukça etkilidir. Ayrıca,

Haber 02-02-18 12:54

Buca Belediyesi'nden Akademi'ye Yardım

İZMİR, Belediye ekipleri Kaynaklar Tesisleri'ndeki akademi yerleşkesine gelerek zeytin, peynir, süt, ayran, yumurta, reçel ve kuru bakliyattan oluşan yaklaşık 3

Yurthaber 09-03-17 12:21

Eskişehir’de Yumurta Fiyatları Düştü

Eskişehir’de kolisi 15-16 TL’ye kadar çıkan yumurta fiyatları düşmeye başladı.Dolar kuru ve yumurta ihracatı yapan...

Yurthaber 12-01-17 11:04