Prof. Dr. Sema Turan Haberleri

Endişelendiren gelişme! 1'di, 2 oldu: Şiddetli bir artış var

Türkiye'de koronavirüs vakalarında artış yaşanırken, Kovid-19 ile mücadelede lokomotif olan Ankara Şehir Hastanesi'nde ise vaka sayılarındaki yükseliş ile birlikte pandemi yoğun bakım alanları yeniden açılmaya başladı. Haziran ayında 1 olan Kovid-19 yoğun bakım alanı, vakalardaki artış ile birlikte şimdi 2'ye yükseldi. Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan "Özellikle son haftalarda şiddetli bir artış var. Giderek artıyor." dedi.

Haber 20-07-2022 12:23

Son dakika: Uzmanlardan yılbaşı uyarısı! Koronavirüste vakalar artışa geçti, uzmanlardan açıklama geldi

Son dakika haberine göre Omicron'la birlikte artışa geçen vaka sayısı tedirgin edici seviyelere gelmeye başladı. Vaka sayılarındaki bu yükselişin "yılbaşı" gününe denk gelmesi endişe seviyesini de artırdı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "Yılbaşıyla beraber kapalı alanlarda kalabalıklar oluşacağından endişeliyim." dedi. Yılbaşında kapanma konusunda da açıklama yapan Turan, "Net bir şey yok ama böyle bir durum söz konusu değil" dedi. İşte uzmanlardan gelen açıklamalar...

Haber 30-12-2021 11:39

Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'vaka sayısında artış' uyarısı: Devam ederse her türlü önlemi konuşuruz

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "Toplu bir takım önlemler almak istemiyoruz ama eğer şiddet bu şekilde devam ederse bu her zaman önemli bir konu olarak gündemimizde olacak. Bu aslında tamamen aşılama ile ilişkili. Aşılanan, 2 dozunu olmuş birey sayısı artıkça alınacak önlemlerde buna bağlı olarak azaltılabilir. O yüzden vaka sayısı artmaya devam ederse sırasıyla, tüm dünyada olduğu gibi biz de her türlü önlemi konuşmaya başlarız. Ama şu aşamada önceliğimiz aşılama." dedi.

Haber 23-09-2021 00:13

Flaş 'mutasyon virüs' açıklaması: Alarm durumunda olmalıyız

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Henüz kısıtlamaları gevşetmeye başlamamalıyız" diyen Turan, ''Çünkü bu mutasyonlu virüsün ülkede ne kadar hızla yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz. O nedenle alarm durumunda olmaya devam etmek durumundayız" dedi.

Haber 03-02-2021 10:43