Randevu Sorgulama Haberleri

SGK işveren borç sorgulama: İşveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2006 yılından bu yana Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu’nun toplandığı çatı olarak görev alan bir devlet kurumudur. Kurumun temel amacı hem çalışan kişilerin hem de işveren konumunda olan kişilerin haklarını koruyarak sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Peki, işveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 2024-06-11 18:21:25

Bakan Koca duyurdu! Hastanelerde yeni dönem: Bayramdan sonra başlıyor

Kurban Bayramı'ndan sonra hastanelerde yeni dönem başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini açıkladı.

Haber 2024-06-11 17:13:34

Aile hekimi randevusu nasıl alınır? Aile hekimi randevu saat kaçta açılıyor?

Aile hekimleri, vatandaşlara yönelik verilen sağlık hizmetleri doğrultusunda tedavi edici sağlık hizmetlerini veren, bakanlığın öngördüğü eğitimleri almış doktorlardır. Aile hekimleri çeşitli görev ve sorumluluklar kapsamında çalışırlar. Her bireye atanmış bir aile hekimi bulunur.

Haber 2024-06-09 18:48:23

Bakan Koca'dan MHRS açıklaması! 'Çok büyük bir iyileşme var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mayıs'ta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme var. Şu an görünen; bir iki branş dışında, ileri tarihlere randevu alınması gerekmeden sorun çözülüyor" dedi.

Haber 2024-06-05 12:30:32

Yapı kayıt belgesi nedir, nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi sorgulama

Kanuni düzenlemeler doğrultusunda çeşitli yapılar inşa edilmesi için takip edilmesi gereken bazı koşullar vardır. İmar Kanunu maddeleri ile düzenlenen bu koşullar sonucunda inşa edilen yapıların kayıt işlemlerinin de yapılması gerekir. Peki, yapı kayıt belgesi nedir, nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi sorgulama

Haber 04-06-24 15:53

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahneyi paylaştı! Teşekkür ederim

Cuma akşamlarına damga vuran Kızılcık Şerbeti dizisinin son bölümünde Onaylı Randevu Sistemi'ni anlattıkları bir sahne sosyal medyada gündem oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca söz konusu sahneyi sosyal medya hesabından paylaşarak teşekkür etti.

Kulis 01-06-24 10:54

Vatandaşlar isyan etti! MHRS şikayetleri bir haftada yüzde 165 arttı: “Aylardır randevu alamıyoruz”

Sağlık Bakanlığı’na bağlı hizmet veren MHRS’den randevulara ilişkin şikayetler arttı. Çözüm platformu Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin sayısı son bir haftada yüzde 165 arttı. Platformun paylaştığı verilere göre, Sağlık Bakanlığı şikayetleri de bir önceki haftaya göre yüzde 39 artış gösterdi.

Haber 28-05-24 11:48

Tarım Cebimde ile 3 adımda kurbanlık sorgulama

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Cebimde" uygulaması ile kurbanlık hayvanlara 3 adımda sorgulama imkânı sağlanıyor.

Yurthaber 27-05-24 07:51

Sınava girecek öğrenciler dikkat! LGS giriş belgeleri yayımlandı! LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı'nın için giriş belgelerini yayımladı. LGS 2024 için giriş yerleri MEB tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınır, sorgulama nasıl yapılır?

Haber 24-05-24 14:30
lgs

Uzaktan-online muayene dönemi bugün başlıyor! E-nabız'dan muayane e-reçete'den ilaç... Ücretsiz mi? 10 günde şartı detayına dikkat!

Hastanelerde uzaktan muayene dönemi başlıyor. Hastalar artık hastaneye gitmeden görüntülü ve sesli şekilde muayene olabilecek. İlaç , hatta rapor bile yazdırabilecek. Hastane ve doktorun yükünü az da olsa azaltmak ve vatandaşla kolaylık sağlanması için yapılan düzenlemeyle e-nabız üzerinden muayene olan hastalara e-reçete üzerinden ilaç yazılacak. Peki uzaktan muayene için randevu nasıl alınacak? Online randevu ücretsiz mi? Herkes bu sorulara yanıt ararken; 10 gün şartı detayı ise dikkat çekti.

Manşet 22-05-24 06:51

Hastanelerde yeni dönem, 81 ilde başlamıştı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi açıklaması! Artış var diyerek duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta başlayan Onaylı Randevu Sistemi’nin ardından 81 ilde değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Haber 21-05-24 12:13

Parası olmayana ücretsiz yardımcı oluyor! Vatandaşlar hizmetten memnun: Hastane randevusu almak isteyen onun kapısını çalıyor

İnternetten hastane randevusu almak birçok konuda yaşamı kolaylaştırsa da bazı vatandaşlar içinse durum tam tersi. Özellikle yaşlı vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni (MHRS) kullanmakta zorlanırken; fatura ödeme merkezlerinden yardım talep ediyor. İki yıldır yaşlılara yardımcı olduğunu belirten fatura ödeme merkezi işleten Rahim Şerifoğlu, "Parası olan 10 TL veriyor, yoksa zaten sorun değil" diye konuştu.

Haber 21-05-24 09:08

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme ve sorgulama

Bir taşınmazın kendi değeri üzerinden alınan ve oransal olarak hesaplanan vergi kısaca emlak vergisi şeklinde isimlendirilir. Emlak vergisi ilgili taşınmazın yer aldığı yargı bölgesinin yetkili olan makamı tarafından tahsil edilir. Birden fazla yargı bölgesi de aynı mülkü vergilendirme hakkına sahip olabilir.

Haber 15-05-24 22:01

Hastane randevunuz iptal edilebilir! Yeni dönem bugün başladı: 15 gün boyunca kısıtlama detayına dikkat...

Hastane randevusu alma sisteminde 'onaylı randevu' modeline geçildi. Artık randevu almak isteyen hasta, randevusunu bir gün önceden onaylamak durumunda. Randevular için gereken onay işleminde saat kısıtlamasına gidildi. Bazı gruplar ise uygulamadan muaf tutuldu. Peki yeni sistemde MHRS, mobil uygulama veya ALO 182'den hastane randevusu nasıl alınır, saat kaça kadar randevu alınır? İşte yeni hastane randevu uygulamasının merak edilenleri...

Haber 13-05-24 07:52

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır? Rayiç bedel nasıl öğrenilir? Rayiç bedel sorgulama

Günlük konuşma dilinde halk arasında kullanılan bazı kelimelerin farklı mesleki alanlarda da karşılığı olabilir. Türk Dil Kurumu sayfasında sürüm değeri tanımı yapılan rayiç kelimesi de bu kelimelere örnek kelimelerden biridir. Dilimize Arapça dilinden gelip zaman içinde değişime uğrayarak Türkçeleşmiştir.

Haber 11-05-24 20:08

MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi! Ne zaman uygulanacak? Randevuya gidilmezse...

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Randevuların iptal edilmesi halinde boş kalan kapasitenin bekleyen diğer hastalar için kullanılmasını amaçlayan yeni sistem hakkında merak edilen birçok konu var. "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik. İşte yeni sisteme ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları!

Haber 10-05-24 11:35

İSKİ fatura sorgulama: İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kısaltılmış hâlidir. İSKİ tarafından İstanbul'daki evlere, iş yerlerine ve benzeri alanlara harcanan su miktarı kadar su faturası gönderilir. Bu faturalar üst üste ödenmediğinde su kesintisi problemi yaşanabilmektedir. Bu problemin yaşanmaması için insanlar online olarak internet üzerinden fatura sorgulama işlemi yapabilmekte ve gecikmiş su fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Peki, İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

Haber 09-05-24 18:41

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır, faturamı nasıl görebilirim?

Cep telefonları dijital dünyanın vazgeçilmez parçalarından biridir. Cep telefonları sayesinde başkalarıyla daha kolay iletişim kurulmakta ve bilgi alışverişi yapılabilmektedir. Günümüzde birçok farklı iletişim operatörü vardır. Bunlar arasında en bilinenleri ise Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dur. Bu 3 GSM operatörü için de kolay bir şekilde online olarak fatura sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Peki, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 09-05-24 18:41

SON DAKİKA: Yeni randevu sistemini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca, hastane randevusunun bir gece önce onaylanmasını gerektiren Onaylı Randevu Sistemine, 13 Mayıs Pazartesi günü başlanacağını açıkladı. Hastanelerdeki yeni randevu sisteminde randevusu olan hasta önceki gün saat 20:00'ye kadar onay vermek durumunda kalacak.

Haber 09-05-24 13:41

Bayramlarda Özgür Özel'le telefonlaşırız' dedi, o sözleri duyunca böyle yanıt verdi! Taha Hüseyin Karagöz'den yeni açıklama: Öyle dediyse canı sağ olsun!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yaptığı görüşme gündem yaratan ve bazı muhalif isimlerin tepkisiyle karşılaşan Taha Hüseyin Karagöz'den yeni açıklamalar geldi. CHP lideri Özel'in söz konusu randevu ile ilgili kullandığı ifadelerle ilgili konuşan Karagöz, "Öyle dediyse canı sağ olsun. Sonuçta Sayın Genel Başkan'a çok ciddi tazyik var bu anlamda." dedi.

Haber 09-05-24 09:06

e-Arşiv fatura sorgulama: GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Vergi Usul Yasası’na göre belirli koşulları yerine getirmiş olan tüm mükellef sınıfına giren bireyler elektronik ortamda meydana getirilen fatura sisteminden yararlanabilmektedir. Kâğıt faturaların yerini alan bu sistem, e-fatura ismiyle tabir edilmektedir. Günümüzde e-fatura olarak kesilen tüm faturalar, e-Arşiv fatura sorgulama işlemi ile yeniden görüntülenebilmektedir. Bu şekilde bireyler geçmiş fatura bilgilerine ulaşabilmektedir. Peki, GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:55

Elektrik faturası sorgulama: Elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde elektrik kesintisinin yaşanmaması için faturaların düzenli olarak ödenmesi son derece önemli bir konudur. Enerji tüketimine ait tüm hesaplamaların yer aldığı belge, elektrik faturası olarak tabir edilmektedir. Bu faturaların içerisinde sayaç okuma, birim fiyat, vergi, fon gibi birçok kalem yer almaktadır. Tüketicilere gönderilen bu faturalar günümüzde online olarak da sorgulanabilmektedir. Peki, elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:54

SGK borç sorgulama: SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:53

PTT tebligat sorgulama: PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İdari kuruluşlar, mahkeme, icra daireleri gibi çeşitli resmî kurumlar aracılığıyla gönderilen evraklar, tebligat ismiyle tabir edilmektedir. Bazı durumlarda bu belgeler taraflara ulaşmayabilir ve bu durum hukuki açıdan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Bireylerin taraflarına tebligat gönderilip gönderilmediğini öğrenmenin en kolay yöntemlerinden biri PTT üzerinden tebligat sorgulama işleminin yapılmasıdır. Peki, PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:52

Adres kodu nedir, nasıl öğrenilir? DASK adres kodu sorgulama

Ülkemizde birçok kez ciddi can kayıplarına neden olan doğal afetler yaşanmıştır. Deprem neticesinde binalarda da ciddi hasarlar meydana gelmekte ve maddi yönden de kayıplar oluşmaktadır. Bu maddi yönden yaşanan kayıplar için deprem sigortası yaptırmak zaruri hâle gelmiştir. DASK olarak da anılan zorunlu deprem sigortasında bireylerin bilmesi gereken en önemli konuların başında adres kodu gelmektedir. Peki, adres kodu nedir, nasıl öğrenilir ve DASK adres kodu sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:50

Araç KM sorgulama: Araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır? Aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Herhangi bir araç satın alınırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli noktalardan biri aracın kilometre bilgisidir. Sıfır alınan araba gibi araçlar için kilometre konusu çok dikkate alınmazken özellikle ikinci el araçlarda bu konu ayrı bir önem arz etmektedir. Bu yüzden araç alacak bireylerin alınacak araçla ilgili kilometre gibi önemli bilgileri önceden öğrenmesi önemlidir. Peki, araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır, aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Haber 08-05-24 18:49

Altyapı sorgulama: Türk Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet altyapı sorgulama, fiber altyapı sorgulama

Günümüzde internet sayesinde birçok hizmete oturduğumuz yerden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. İnternet kullanımı ise her geçen gün daha da fazla yayılmaktadır. Özellikle evlerde, iş yerlerinde birçok farklı internet altyapısı kullanılmaktadır. İnsanlar bulundukları ortamdaki internet altyapısı hakkında bilgi edinmek için sorgulama işlemi yapabilmektedir. Peki, Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet, fiber altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:49

Hac kura sorgulama nasıl yapılır? Hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama

Hacca gitmek, İslam’ın 5 şartından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hacca gitmek isteyen birçok kişi öncesinde hac başvurusu yapmakta ve hac kura çekilişine katılmaktadır. Bu kura çekilişi tamamlandıktan bir süre sonra ise sonuçlar belli olmaktadır. Peki, hac kura sorgulama nasıl yapılır, hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama nedir?

Haber 08-05-24 18:47

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinden randevu iddialarına tepki:

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Başhekimliği, hastanelerinde iki dakikada bir muayene randevusu verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Yurthaber 08-05-24 07:44

E-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet'te sertifikaya nasıl bakılır?

Çeşitli alanlarda alınan eğitimler sonucunda kişiler sertifika almaya hak kazanırlar. Bu sertifikalar okul ya da iş başvuruları sırasında kullanılabilir ya da gerekebilir. Günümüzde resmî işlemlerin yapılabildiği internet üzerinden bu sertifikalara da ulaşılabilmektedir. Peki, e-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 01:43

Diploma sorgulama: e-Devlet diploma sorgulama nasıl yapılır?

Yüksek Öğretim Kurumu, olası sorunların ve sahtecilik gibi durumların önüne geçebilmek amacı ile e-Devlet kapısı aracılığı ile bir sistem hizmete sunmuştur. Bu sistem Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’dir. Birçok resmî işlem gibi bu işlemler de e-Devlet kapısına giriş sağlayarak yapılabilmektedir.

Haber 08-05-24 01:28

UYAP dava sorgulama: UYAP dava dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Uluslararası Yargı Ağı Projesi ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan UYAP, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı taşra teşkilatları ve merkez teşkilatların dijital ortama taşınmış hâli olan bir bilgilendirme sistemidir. Vatandaşların işini son derece kolaylaştıran bu sistemde birçok resmî işlem gerçekleştirilebilir.

Haber 08-05-24 01:10

Kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Kaza tespit tutanakları, trafikte meydana gelen kazaların nasıl olduğunu, araçlar üzerindeki hasarların tespitini ve kaza hakkında gerekli görülen detayları içerir. Peki, kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Haber 08-05-24 00:55

Pasaport sorgulama nedir, pasaport başvuru sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet pasaport başvuru durumu sorgulama

Yurt dışı seyahatleri, tatiller ve ziyaretler için gerekli olan pasaport, uluslararası alanda kabul gören önemli bir belgedir. Kişiler tarafından yapılan talep üzerine bu konuda yetkili olan kurumlar tarafından verilebilir. Başvurular ise direkt olarak kuruma şahsen başvuru yaparak ya da online işlemler aracılığı ile yapılabilir.

Haber 08-05-24 00:35

ÜTS sorgulama: ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Hem dünya çapında hem de Türkiye’de birçok işlem internet üzerinden, mobil cihazlar aracılığı ile yapılabilir hâle gelmiştir. Devlete ait olan birçok kurum ve kuruluş internet üzerinden oluşturulan resmî uygulamalar ve internet siteleri aracılığı ile vatandaşlara hizmet verebilmektedir. Peki, ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:58

E-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devlet tarafından sunulan bir uygulama olan e-Devlet sistemi birçok resmî işlemin başlatılması, takip edilmesi ya da başvurusu için kullanılabilmektedir. Ayrıca birçok farklı devlet kurum ve kuruluşuna da bu sistem üzerinden ulaşılabilir. Peki, e-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:19

Sağlık Bakanlığı ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) nedir? ÇKYS sorgulama nasıl yapılır? ÇKYS görev yeri ve zimmet sorgulama

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin git gide hayatın her alanına girmesi ile birçok işlem telefonlardan ve telefonlara indirilebilen mobil uygulamalar üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. Artık resmî işlemler, devlet ile ilgili bürokratik işler de internet üzerinden, resmî dijital ortamlarda yürütülebilmektedir.

Haber 07-05-24 22:55

MERSİS no nedir, nasıl öğrenilir? MERSİS no sorgulama nasıl yapılır?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile internet hayatın her alanına girmeyi başarmıştır. Bu gelişmeler sayesinde birçok işlem internet üzerinden dijital ortamda, internet siteleri ya da mobil uygulamalar aracılığı ile mobil cihazlardan yapılabilmektedir. Resmî ve devlet ile ilgili işler de resmî ve dijital ortamlarda gerçekleştirilebilmektedir.

Haber 07-05-24 22:20

İmar sorgulama: İmar durumu sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet imar durum bilgisi sorgulama

Başta belediye sınırları gelmek üzere yakın alanların da dahil edildiği sınır imar olarak ifade edilir. İmar planları arsaların istendiği şekli ve de ne amaç ile kullanılacaklarını gösterir. Mevcut arsaların yapılanma şartları imar planında yer alır. Teknik şartlar da yine imar planlarında belirtilir.

Haber 07-05-24 21:55

SON DAKİKA | Fahrettin Koca açıkladı! MHRS'de yeni düzenlemenin ayrıntıları 9 Mayıs'ta belli olacak

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni düzenlemeye ilişkin, 9 Mayıs Perşembe günü bir basın toplantısı yapılmasının planlandığını belirtti. Bakan Koca, "Bu perşembe tüm basın mensuplarımızı bekliyoruz. Kapsamlı bir değerlendirme yapacağız. Sağlık sistemimizi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda tüm adımları birinci elden duyacaksınız" dedi.

Haber 07-05-24 12:12

İmamoğlu, Erdoğan ile mi görüşecek? 'Yumuşama' rüzgarları esiyor... Canlı yayında dikkat çeken 'randevu' iddiası

31 Mart'taki seçimlerin ardından siyasette 'yumuşama' gündemi hakim olurken, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel bir araya gelmişti. Gözler şimdi de Özel'in MHP lideri Devlet Bahçeli ile bugün yapacağı görüşmeye çevrilirken; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Haber 07-05-24 10:48

E-Vergi levhası sorgulama: e-Vergi levhası nasıl sorgulanır? e-Devlet e-Vergi levhası sorgulama

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanma yetkisi bulunan vergi levhası, mükelleflerin ilgili takvim yılı içinde elde ettiği kazancı ve ödemekle yükümlü olduğu vergi miktarını gösteren resmî bir belgedir. Vergiye esas olan bedeli ve elde edilen kazanca karşılık olan oranı gösterir. Peki e-Vergi levhası nasıl sorgulanır? e-Devlet e-Vergi levhası sorgulama

Haber 07-05-24 03:32

Vergi numarası nedir? Vergi numarası sorgulama nasıl yapılır?

Tüzel kişiler hukuki olarak birden fazla kişinin ya da malın toplanmasından doğan ve tek bir kişi olarak kabul edilen oluşumlardır. Hem özel hem de tüzel olarak şirket, iş yeri ya da marka kurabilmek mümkün olur. Her tüzel ve özel kişinin bir vergi numarası olmalıdır. Peki, vergi numarası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 03:13

TMO randevusu nasıl alınır? TMO randevu sorgulama

TMO, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin baş harflerinden oluşturulan bir kısaltmadır. 1938 yılından bu yana faaliyet gösteren kurum genel müdürlük ve yönetim kurulu organlarından oluşur. Çiftçiyi desteklemek amacı ile oluşturulan bu kurum zaman içinde gelişmiştir ve bugün geldiği son hâli ile etkinliklerine devam etmektedir. Peki, TMO randevusu nasıl alınır?

Haber 07-05-24 02:53
TMO

Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama: Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Tatiller ve özel günler dışında her gün Ankara merkezli olarak çıkartılan Ticaret Sicili Gazetesi'nde ticari alanda yapılan işlemlerin ilanları yer alır. Bu ilanlarda yeni bir şirket kurmak, bir şirketin iflas etmiş olması veya adres değişiklikleri gibi bilgiler verilir. Türk Ticaret Kanunu maddelerince çıkartılır ve resmî bir yükümlülüğü bulunur.

Haber 07-05-24 02:27

Tapu başvuru sorgulama: Tapu başvuru sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Bir arazi, bir ev gibi taşınmaz bir mülkün belli bir parçasının ya da bir arazi üzerine yapılmış olan bağımsız kısmın sahibini gösteren, aksi bir durum kanıtlanana dek geçerli kabul edilen resmî belge veya belgeler tapu olarak geçer. Tapuların ve tapu işlemlerinin takip yetkisi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ndedir. Peki, tapu başvuru sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Haber 07-05-24 01:57

Araç muayene sorgulama nasıl yapılır? TÜVTÜRK muayene sorgulama

Araç muayenesi, trafiğe çıkan araçların teknik olarak yeterlilik durumlarının kontrol edilmesi, trafiğe çıkmak için uygun olup olmadığına karar verilmesi ve yolcu güvenliğine uygun olup olmaması durumunun tespit edilmesi anlamına gelir. Peki, araç muayene sorgulama nasıl yapılır? TÜVTÜRK muayene sorgulama

Haber 07-05-24 01:16

İcra dosyası sorgulama nasıl yapılır? UYAP ve e-Devlet icra dosyası sorgulama

Borcu olan kişilere borçlarını borçlu oldukları kişilere ödemeleri için icra dosyası gönderilir. Bu dosyalar alacaklıların başvurduğu hukuk firmaları veya avukatlar aracılığıyla düzenlenir ve resmî olarak hukuk yoluyla borçluya ulaştırılır. Düzenlenen ve gönderilen icra dosyaları çeşitli yollardan sorgulanabilir ve takip edilebilir.

Haber 07-05-24 00:30

GTİP nedir, GTİP sorgulama nasıl yapılır?

Gümrük işlemleri çeşitli eşyaların ithal veya ihraç edilmesi, ülke içinde ya da ülke dışında işleme tabi tutulması, geçici olarak ithal edilmesi ya da transferi gibi çeşitli durumları içerir. Peki, GTİP nedir, GTİP sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 00:00