Sumak Faydalari Haberleri

Sumağın faydaları nelerdir? Sumak nelere iyi gelir?

Yiyeceklere lezzet vermek için kullanılan birçok farklı baharat çeşidi vardır. Bu baharatlardan biri de ekşi tadıyla öne çıkan, gerek Türk mutfağının gerekse Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan sumaktır. Sumak ağacının kırmızı renklere sahip meyvelerinin öğütülmesi ile elde edilen bu baharatın en önemli özelliklerinden biri insan sağlığı üzerinki olumlu etkileridir. Peki, sumağın faydaları nelerdir ve nelere iyi gelir?

Haber 2024-03-15 18:54:23

Sumak suyunun faydaları nelerdir? Sumak suyu nasıl hazırlanır ve tüketilir?

Doğanın bize sunduğu nimetlerden biri olan sumak sıradışı lezzetiyle sofralarımızı süslerken aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sunan bir bitki olarak karşımıza çıkar. Özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan sumak kırmızı veya mor renkli meyveleri ile bilinir. Antioksidan bakımından zengin olmasının yanı sıra sumak suyu sindirim sistemini destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir dizi fayda sunar.

Haber 2023-08-31 23:51:25

Sumak nasıl kullanılır, nasıl tüketilmelidir? Sumak suyu nasıl hazırlanır, ne zaman içilir?

Sumak suyu Orta Doğu ve Akdeniz mutfağından gelen bir baharatlı içecektir. Sumak bitkisi üzümsü meyvelerden yapılan bir baharat olarak kullanılır ve özellikle Türkiye, Lübnan, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerde popülerdir. Sumak suyu genellikle soğuk olarak servis edilir ve yemeklerle birlikte veya yemek öncesi bir aperitif olarak tüketilir. Ayrıca bazı sağlık faydaları olduğuna inanılır.

Haber 2023-04-10 11:58:26

Baharatta şaşkına çeviren hile yöntemleri! Kırmızı toz biber, sumak, isot, karabiber ve zencefil... İçlerinde yok yok: Kiremit toz koyan da var tuz basan da

Sofraların vazgeçilmezi olan baharatlarda yapılan hileler duyanları şaşkına çevirdi. Başta kırmızı toz biber olmak üzere; sumak, isot, karabiber ve zencefilde yapılan hileler dikkat çekiyor. En büyük hilenin kırmızı toz biberde yapıldığını belirten esnaf, alışveriş yapmadan dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda vatandaşları uyardı

Haber 2022-12-12 08:30:46

Sumak hangi yemeklerde kullanılır? Sumak nasıl tüketilir, sumak tansiyonu yükseltir mi?

Daha sağlıklı bir yaşam sürmeyi ve hastalıklara karşı korunmayı doğal yollarla sağlamak adına çeşitli bitki ve baharatlar yaygın olarak kullanılır. Yemeklere lezzet vermesinin yanında pek çok rahatsızlığın giderilmesi ya da hafifletilmesinde de tercih edilen bitkiler sofralarımızda daha çok yer edinmiştir. Bu baharatlardan biri de sumaktır. Ülkemizin güneyi ve doğusu başta olmak üzere pek çok bölgede de sıklıkla kullanılan sumak tansiyon yükseltir mi?

Haber 04-11-22 17:26

Sumak nasıl tüketilir, hangi yemeklerde kullanılır? Sumak tozu nasıl kullanılır?

Son dönemlerde adını daha sık duyduğumuz sumak, insan sağlığı için önemli bir besindir. Sumak mutfağımızda da yerini alan ve birçok faydası bulunan bir baharattır. Bağışıklık güçlendirdiği düşünülen sumak, farklı şekillerde tüketilebilir. Kullanım açısından basit olan ve katılan yemeğe farklı bir lezzet katan sumak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Sumak nasıl tüketilir, sumağın faydaları nelerdir?

Haber 28-10-22 17:02

Sumak çayı faydaları nelerdir? Sumak çayı nasıl yapılır?

Tüm bitkilerin insan sağlığına farklı açılardan faydaları vardır. Tıp biliminde, ilaç yapımında kullanıldıkları da olur. Bazı bitkiler baharat olarak yemeklere tat verir. Sumak da hem baharat hem bitki çayı olarak tüketilebilir. Evde kolayca hazırlanabilen sumak çayının, insan bedeni için birçok faydası vardır. Sumak çayının faydaları nelerdir?

Haber 10-10-22 19:52

İltihaplara iyi geliyor, hazımsızlığı önlüyor! Sadece 1 bardak sumak suyunun faydaları şaşırtıyor

Lezzeti ve önemli faydaları ile çokça tüketilen bitkiler arasında bulunan sumak, suyu içilerek de tüketilebiliyor. Oldukça faydalı olan fakat suyunun faydalarını az kişinin bildiği sumak suyu, iltihaplara iyi geldiği gibi hazımsızlığa da çözüm olabiliyor. İşte sumak suyunun az bilinen faydaları...

Haber 24-09-22 19:48

Güçlü bir antioksidan! Lezzeti herkese göre değil ama faydası çok! Sumak nedir, sağlığa faydaları nelerdir?

Orta Doğu’da çok popüler bir baharat olan sumak pirinç, sebze ve et yemekleri ile tatlılarda kullanılır. Sumağın antioksidan kapasitesi (yaban mersininden 66 kat daha fazla) çok yüksektir, polifenoller ve flavonoidlerin zengin içeriği sayesinde, diyetinize sumak eklemek kolesterol seviyelerini düşürmeye, kan şekerini stabilize etmeye ve kemik kaybını azaltmaya yardımcı olabilir. Kansere, koroner kalp hastalığına ve yaşlanma belirtilerine neden olabilecek serbest radikalleri nötralize eder.

Yemek 21-06-22 12:33

Sumak ne demek? Sumak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Sumak kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Sumak ne demek?

Egitim 20-05-22 16:08

Osmanlı mutfağından bir tarif: Mutancana! Mutancana nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağından gelen bir lezzet olan mutancanayı evinizde deneyebilirsiniz. Tadanlara lezzet şöleni yaşatacak mutancana kuru kayısı, kuzu eti, sumak, mürdüm eriği gibi malzemelerden hazırlanıyor. İşte mutancana malzemeleri ve tarifi...

Yemek 23-03-22 22:57

Bir tutamı onlarca derde deva oluyor! Kanser, dizanteri, kulak iltihabı, diş ağrısı...

Lezzetiyle damak çatlatan sumak aynı zamanda faydalarıyla da şifa dağıtıyor. Binlerce yıllık şifa kaynağı olan sumak, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı, kanser gibi hastalıklarla etkili bir şekilde savaşıyor. Bir tutamıyla harikalar yaratan sumak, binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Antik uygarlıklarda çocuklarda salya akmasına, dizanteriye, diş ağrısına ve hatta kulak iltihabına doğal olarak uygulanan önemli bir baharat.

Haber 08-03-22 08:16

İdrar söktürmek için doğal çözüm

İdrar söktürmek için doğal çözümler bulunabiliyor. Sumak kullanmayı alışkanlık haline getirmek birçok hastalığa iyi geldiği gibi idrar söktürmek içinde etkili bir çözüm sunuyor. Sumağın faydalarını ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için…

Haber 03-02-22 11:22

Bu ağacın suya ihtiyacı yok, kendi kendine gelişiyor! 10 tane dikti yüzde 200 verim aldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir üretici, kendi imkanlarıyla 3 yıl önce 10 sumak ağacı dikti. Yetiştirdiği sumak ağaçlarının her birinden 40 kilo sumak ele eden üretici, yüzde 200 verim aldı.

Haber 23-11-21 14:17

MasterChef Türkiye’de Danilo Zanna, imza tabağı ‘Kuzu İncik’ ile izleyenlerin karşısına çıktı! Yarışmacıları terletti

MasterChef Türkiye’nin son bölümünde mavi ve kırmızı takımdan belirlenen eleme adayları potadan çıkmak için Danilo Zanna’nın imza tabağını yaptı. İlk aşamada sumak ile yaratıcı ürünler ortaya koyan eleme adayları sonraki etapta ise Danilo Zanna’nın ‘Kuzu İncik’ tarifini yaptı. İşte MasterChef Türkiye Danilo Zanna’nın imza yemeğinin tarifi...

Yemek 18-10-21 13:35

Son 7 yılda 5 kat arttı! Sumak Türkiye ekonomisine 80 milyon liralık gelir sağladı

Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) envanter çalışmaları tamamlanan bitkilerden olan ve 11 Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 14 bin 250 hektarlık bir alana yayılan sumak, 2020 yılı itibariyle ülke ekonomisine 80 milyon TL katkı sağladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre ticarete sunulan sumak miktarı 2012-2019 döneminde 5 kattan fazla artarak 3 tondan 16 tona ulaştı.

Finans 04-10-21 16:45

Ankara'da yetişmez denilen bitkileri çiftliğinde üretip sergiliyor

Gölbaşı'ndaki arazisinde Japon kan çimi, cennet bambusu ve abelya gibi peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkiler, aronya, goji berry, siyah ve kırmızı frenk üzümü, hünnap gibi aromatik meyveler ile ada çayı, sumak ve mentol gibi aromatik bitki yetiştiren Ankaralı çiftçi Mustafa Sami Barshan: - "Ankara çiftçisine tarımla ilgili neler yapılabileceğini, burada neler yetiştirilebildiğini göstermek amacıyla böyle bir koleksiyon çalışması yapmak istedim" - "Burada ilaç ve hayvan gübresi kullanmadan üretimimizi yapıyoruz. Enerjimizi dahi güneş ve rüzgardan alıyoruz"

Yurthaber 03-10-21 11:08

MasterChef Ciğerli Taze Kabak Çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Ciğerli Taze Kabak Çorbası tarifi...

TV8'in sevilen programlarından olan MasterChef'te, jüriler yarışmacılardan Ciğerli Taze Kabak Çorbası yapmalarını istedi. Bunun ardından Ciğerli Taze Kabak Çorbası tarifi ve nasıl yapıldığı araştırılmaya başlandı. Ciğerli Taze Kabak Çorbası yapımı için taze kabak, içi dolmalık fıstık, dana ciğeri, sumak, soya filizi gerekiyor. İşte Ciğerli Taze Kabak Çorbası tarifi...

Yemek 25-07-21 01:11

RAHMET VE BEREKET AYI RAMAZAN - Diyarbakır'ın geleneksel lezzeti meftune ramazanda da sofraların baş tacı

Diyarbakır'ın yöresel lezzetleri arasında bulunan ve kışın kabak, ilkbaharda kenger, yaz aylarında da patlıcan ile yapılan meftune, ramazan ayında da sofraları süslüyor - Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsünde usta öğretici Meral Akkaya: - "Meftune yemeğinde olmazsa olmazımız sumak ve sarımsaktır"

Yurthaber 07-05-21 11:23

Tadı damağınızda kalacak tantuni tarifi

Mersin denince akla gelen ilk lezzetler arasında yer alan tantuni tarifi evde kolayca hazırlayabileceğiniz tariflerden biri. Etlerin kuyruk yağı ile sotelenmesiyle elde edilen tadına doyum olmayan tantuni tarifinin olmazsa olmazları ise sumak ilaveli soğan, domates ve incecik kıyılmış maydanoz.

Yemek 17-03-21 17:31

Faydaları dillerden düşmeyen sumak bitkisi suyu nasıl kullanılır?

Faydaları bitmek bilmeyen sumak hem yemeklere lezzet katmak, hem de sağlık için mutfaklarda sıkça kullanılır. Çok sağlıklı olan bu bitkinin özelliklerini, sumak yararlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yemek 25-12-20 14:10

Esendere Gümrük Kapısı’nda 3 milyonluk uyuşturucu operasyonu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen iki başarılı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon Türk Lirası olan toplam 28 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Esendere Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen ilk operasyonda, İran’dan “sumak” yüklü çuvallarla gümrük kapısına gelen tırın yapılan analizinin riskli bulunması üzerine, tır önce x-ray taramasına sevk edildi.

Haber 25-11-20 12:54

Sumak ve sumak çayı nelere faydalı?

Sumak, çalı görünümüne sahip bir bitki türüdür. Çeşitli yöntemlerle kurutulmasının ardından sofra tuzuyla beraber öğütülerek sumak baharatı elde edilir. Oldukça faydalı olan bu baharatın yararları birçok insan tarafından merak ediliyor.

Yemek 13-11-20 14:29

Patara Anti Kenti'nde heyecanlandıran keşif! 2 bin yıllık sumak bulundu

Antalya'nın Kaş ilçesinde kazı çalışmaları sırasında yılan figürlü sunak bulundu. Patara Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarılan figürün başka bir örneği yok.

Haber 19-10-20 12:22

Bin derde deva sumak suyu! Saatlerce dövülüyor

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gaffaruşağı Mahallesi sakinleri geleneksel yöntemlerle sumak üretiyor.

Yemek 09-10-20 13:41

Geleneksel yöntemle sumak üretiyorlar

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gaffaruşağı Mahallesinde sakinleri geleneksel yöntemlerle sumak üretiyor.Köy sakinleri ağacından topladıkları sumakları dövme taşında saatlerce döverek toz haline getiriyor.

Yurthaber 09-10-20 13:33

Şifasıyla bilinen sumak suyu tarifi

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği içeceklerden olan sumak suyunun faydalarını ve sumak suyu tarifini inceleyerek siz de kolayca yapabilirsiniz. Eğer direkt içmekten çekiniyorsanız salatalarınıza da katabilirsiniz.

Yemek 08-10-20 17:54

Kilosu 25 liradan satılıyor! Hem şifa hem de geçim kaynağı

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli köyünde sumak hasadına başlandı. Genelde üzüm bağları içinde veya tarlada kendiliğinden yetişen sumağın kilosunu 25 liradan satan köy halkı bunu geçinmek için bir gelir kapısı olarak görüyor.

Haber 24-08-20 16:27

Şifa kaynağı ’Sumak’ yok satıyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde aktarlık yapan Hakkı Ünal, sumak bitkisinin bir çok hastalığa şifa kaynağı olduğunu bildirdi.İlçede bulunan dükkanının önüne açtığı tezgahta çeşitli baharatlar ve sumak bitkisi satan Hakkı Ünal, yaptığı açıklamada, ’’Tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de yetkili kurumlar çeşitli önlemler alırken, vatandaşlar da kendilerince önlemler alıyor.

Yurthaber 16-04-20 10:08

Virüslerle mücadelede '4x4 kırmızı çay' önerisi

Koronavirüs salgınından korunmak için doğal ürünlerle hazırlanmış karışımları tercih edenler, bitki çaylarına talebi artırdı. İzmirli ziraat mühendisi ve aktarı olan Mete Eltepe de '4x4 kırmızı çay' hazırlayıp, bağışıklığı güçlendirmenin mümkün olduğuna dikkat çekti. Eltepe, yapımında tarçın, hibiskus, karanfil ve sumak kullanılan içeceğin günde 2 kez içilmesini önerdi.

Yemek 15-04-20 10:13

Korona virüsüne iyi geldiği belirtilen sumak en çok tercih edilen ürün oldu

Üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesi ile bilinen ve ekşi tadıyla pek çok yemek içerisinde kullanılan sumak, son günlerde Korona virüs semptomlarına karşı faydalı olduğu iddiaları üzerine kuruyemişçilerde en çok tercih edilen ürünlerin başında geldi.Vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle sumak satışına başlayan Tuğba Kuruyemiş, ülke genelindeki 86 mağazasında baharat reyonlarını sumağı da ekledi.

Yurthaber 02-04-20 09:56

Koronavirüse iyi geliyor diye satışları patlamıştı! Uzmanlardan uyarı geldi

Türkiye'de, koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından sosyal medyada salgına karşı iyi geldiği paylaşımlarının yapılmasıyla sumak satışlarında artış yaşandı. Vatandaşların talebiyle sumakta fiyat artışı da yaşanırken, Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, bağışıklığı güçlendiren ancak koronavirüs tedavisinde etkin bir rolü olmayan sumağın, fazla tüketilmesinden kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Yemek 02-04-20 09:20

Sumaklı soğan salatası tarifi

Antiseptik bir baharat olan sumak, son zamanların en popüler bitkisi haline geldi. Virüs ve bakterilere karşı savaşçı olan sumak ile çeşitli salatalar hazırlayabilirsiniz. Şimdi sizler için sumakla hazırlanan enfes lezzete sahip soğan salatası tarifi vereceğiz.

Yemek 27-03-20 17:47

Sumak nedir, sumak faydaları nelerdir?

Sumak bitkisinin meyvesinden elde edilen sumak baharatı, yemeklere verdiği lezzetinin yanı sıra sağlık için de oldukça değerli bir besin kaynağı. Ekşi lezzetiyle damaklarda taht kuran sumak nedir, sumak faydaları nelerdir? İşte detayları...

Yemek 27-03-20 15:08

Sumak fidanı dağıtıldı

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü ve Musabeyli Kaymakamlığı işbirliğiyle köylülere 2 bin sumak fidanı dağıtıldı.Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Genel Müdürlüğüne bağlı fidanlıklarda üretilen 2 bin sumak fidanı, Musabeyli ilçesinde dikim yapılmak üzere dağıtım töreni düzenlenerek vatandaşlara dağıtıldı.Orman İşletme Müdürü İsmet Gümüş, baharat üretiminde kullanılan sumak bitkisinin önemli olduğunu ifade ederek, “Kilis’in yeşil alanlarının arttırılması adına fidanlıklarımızda üretilen fidanların çiftçilerimize ekonomik getiri sağlaması, Kilis için fidan dağıtım faaliyetlerimiz devam edecektir ”dedi.

Yurthaber 25-02-20 16:39

Sumak fidanı dağıtıldı

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü ve Musabeyli Kaymakamlığı işbirliğiyle köylülere 2 bin sumak fidanı dağıtıldı.Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Genel Müdürlüğüne bağlı fidanlıklarda üretilen 2 bin sumak fidanı, Musabeyli ilçesinde dikim yapılmak üzere dağıtım töreni düzenlenerek vatandaşlara dağıtıldı.Orman İşletme Müdürü İsmet Gümüş, baharat üretiminde kullanılan sumak bitkisinin önemli olduğunu ifade ederek, “Kilis’in yeşil alanlarının arttırılması adına fidanlıklarımızda üretilen fidanların çiftçilerimize ekonomik getiri sağlaması, Kilis için fidan dağıtım faaliyetlerimiz devam edecektir ”dedi.

Yurthaber 25-02-20 16:39

Sumak fidanı dağıtıldı

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü ve Musabeyli Kaymakamlığı işbirliğiyle köylülere 2 bin sumak fidanı dağıtıldı.Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Genel Müdürlüğüne bağlı fidanlıklarda üretilen 2 bin sumak fidanı, Musabeyli ilçesinde dikim yapılmak üzere dağıtım töreni düzenlenerek vatandaşlara dağıtıldı.Orman İşletme Müdürü İsmet Gümüş, baharat üretiminde kullanılan sumak bitkisinin önemli olduğunu ifade ederek, “Kilis’in yeşil alanlarının arttırılması adına fidanlıklarımızda üretilen fidanların çiftçilerimize ekonomik getiri sağlaması, Kilis için fidan dağıtım faaliyetlerimiz devam edecektir ”dedi.

Yurthaber 25-02-20 16:39

Mehmetçiği paratonerler koruyor

Şırnak’ın Uludere ilçesinin yüksek dağlarla çevrili Irak sınırında bulunan bin 986 rakımlı Sumak ve Şişe Tepe Üs bölgelerinde Mehmetçiği, yıldırım düşmelerine karşı paratonerler koruyor.Irak’ın Sinat-Haftanin bölgesinin karşısında kurulan üs bölgelerinde nöbet tutan Mehmetçik, sınırdan gelebilecek terör saldırıları olaylarına karşı vatan savunması yapıyor.

Haber 16-12-19 10:26

İbn-i Sina'nın da sağlık için tavsiye ettiği sumağın sağlığımıza olan faydaları

"Baharatların süper starı" olarak anılan sumak, ekşi lezzetiyle kebaplara, soğan salatalarına ve çeşitli et yemeklerine yakışan bir lezzettir. Çoğunlukla yemeklere tat vermek için kullanılsa da aslında iyi bir şifacıdır. Geleneksel tıpta önemli bir yere sahip olan sumak, İbn-i Sina'nın da önerileri arasında yer almıştır. Peki sumak neye iyi gelir? Merak edenler için detaylarıyla anlatıyoruz...

Yemek 19-09-19 16:33

Araban ilçesinde sumak hasadına başlandı

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Tarlabaşı kırsal mahallesi ve civar mahallelerde yetişen sumak hasadına başlandı.Genelde Antepfıstığı ve üzüm bağları içinde kendiliğinden yetişen sumağın hasadı başladı.

Yurthaber 14-09-19 11:16

Gaziantep'te GastroAntep Festivali hazırlıkları

Büyükşehir Belediyesi, festivalde ünlü Antep yemeklerinin yanı sıra haylan kabağı, sof domatesi, firik, sumak, haspir gibi kentin yerel ürünlerinin de tanıtımını yapacak

Yurthaber 23-08-19 13:56

Gaziantep'te GastroAntep Festivali hazırlıkları

Büyükşehir Belediyesi, festivalde ünlü Antep yemeklerinin yanı sıra haylan kabağı, sof domatesi, firik, sumak, haspir gibi kentin yerel ürünlerinin de tanıtımını yapacak

Haber 23-08-19 13:53

Büyükşehir Gastronomi Festivalinde yerel ürünleri de tanıtacak

12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Gaziantep Gastronomi Festivali öncesinde hazırlıklarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, festivalde Gaziantep’in yerel ürünlerin de tanıtımını yapmayı planlıyor.Gaziantep yöresine has haylan kabağı, sof domatesi, firik, sumak, haspir gibi yerel ürünlerin oluşturduğu bir stant açmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, festival öncesinde 9 ilçenin ziraat oda başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, ziraat oda başkanları ve tarımsal birlik başkanları festivalde ve festival sonrasında ilçelerinden tarımsal ürünler adına neler yapabileceklerini konuştular.

Yurthaber 23-08-19 11:18

Hatay’da sumak hasadı başladı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Orman ve Köy İlişkileri Müdürlüğü (ORKÖY) desteğiyle ekilen sumağın hasadı yapıldı.Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Ayışığı Mahallesi’ndeki bir bahçede gerçekleştirilen hasatta, Antakya ilçesinde ormanda yaşayan köylülere son 5 yılda 25 milyon liranın üzerinde ORKÖY kredisi dağıttıklarını söyledi.Amaçlarının orman köylülerini yerinde kalkındırmak olduğunu ifade eden Altındaş, "Antakya’da verilen kredilerin 700 bin lirasını, Yayladağı ilçesi Ayışığı Mahallesindeki üreticilere verildi.

Haber 31-07-19 18:06

Sumak toplamaya giden adam ölü bulundu

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde sumak toplamaya giden 58 yaşındaki Bektaş Kurtini ölü bulundu.İddiaya göre, İslahiye ilçesi Çerçili kırsal Mahallesi’nde 58 yaşındaki Bektaş Kurtini, teyzesinin oğlu Mustafa Çolak ile beraber köyden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kabaklar Mezarlığı mevkisine sumak toplamak için gitti.

Haber 22-07-19 14:01

Anadolu'da yemeklerin baş tacı olan sumak suyunu bir hafta boyunca içerseniz...

Türk mutfağında önemli bir yeri olan sumak, sadece yemeklere lezzet vermekle kalmıyor aynı zamanda sağlığımız için çeşitli faydalar sunuyor. Ekşi tada sahip olan sumak müthiş bir antioksidan kaynağı. Sumağın güçlü yapısı sayesinde ilaç kullanmadan bazı sağlık problemlerinin üstesinden gelebilirsiniz.

Yemek 05-04-19 10:13

Gastroantep festivali’nde tohum sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) koordinasyonunda düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) kapsamında tasarımcı ve tohum gözlemcisi Lalehan Uysal tarafından hazırlanan "Hayatın Mücevherleri Tohumlar" sergisi açıldı.Gaziantep Sanat Merkezi’nde, Antep biberi, haylan kabağı, acur, menengiç, nar, haspir, sumak gibi bitkilerin tohumları ve fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer ile Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya gerçekleştirdi.Tasarımcı ve tohum gözlemcisi Lalehan Uysal, ilkini Oxford Üniversitesinde düzenlediği serginin ikincisini tam yerinde açtığı için mutluluk duyduğunu dile getirdi.Uysal, "Dünya’nın herhangi bir yerinde bu sergiyi açsaydım bu kadar heyecan duymazdım çünkü tohumlar gerçek yerinde Mezopotamya’da, Anadolu’da.

Yurthaber 21-09-18 13:45

Kahramanmaraş’ta Sumak Ekşisi Hasadı Başladı

Kahramanmaraş’ta üretilen Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti bulunan ‘sumak ekşisi’nin hasadına başlandı.Kahramanmaraş’ta...

Yurthaber 17-08-18 15:59

Bakır kazan ve sumak ekşisi hırsızlığı şüphelileri yakalandı

KAHRAMANMARAŞ'ta sumak ekşisi ve bakır kazan çalan 3 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 11-08-18 20:55