Yök Atlas Haberleri Ve Son Dakika Yök Atlas Haberleri

Yök Atlas Haberleri Ve Son Dakika Yök Atlas Haberleri

Yükseköğretim Kurulu, 6 Kasım 1981 yılında, üniversitelerin eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yönetilmesi, geliştirilmesi ve üniversitelere sağlanan kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını yönetmek amacıyla kurulmuştur.

YÖK Atlas da, Yükseköğretim Kurulu önderliğinde, 2016 yılında hayata geçirilen bir uygulamadır. Öğrenciler bu uygulama sayesinde YÖK'e bağlı okullara yerleşen öğrencilerin istatistiki verilerini inceleyebilir ve yerleşmek istedikleri alan için ne kadar net yapmaları, kaçıncı sırada olmaları gerektiği gibi konularla ilgili fikir sahibi olurlar.

Üniversiteye yerleşen öğrencilerin hangi illerden geldikleri, burs alma imkanları, okulların fiziki ve akademik yapısı hakkında ayrıntılı bilgi edinebilmeyi sağlayan YÖK Atlas, tercih dönemlerinde birçok öğrenci için hayat kurtarıcı bir uygulama olmaya devam etmektedir.

Yök Atlas Haberleri

YÖK Atlas nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu ve net sihirbazı

Üniversite tercihi, yaşamımızdaki en kritik kararlardan biridir. Bu süreçte adayların doğru bilgiye ulaşmalarını sağlayan YÖK Lisans Atlası ve YÖK Önlisans Atlası, yaygın adıyla YÖK Atlas Tercih Robotu, üniversitelerin ve bölümlerin en güncel verilerini sunarak rehberlik etmektedir. Bu platformlar, adayların kendi hedeflerine en uygun programları seçmelerine yardımcı olurken, akademik kariyerlerine yön vermelerine de olanak tanır. Peki, YÖK Atlas nedir?

Egitim

Merakla bekleniyordu: YKS tercihleri başladı!

Son dakika: ÖSYM, resmi internet sitesi üzerinden YKS tercihlerinin başladığını duyurdu. Adaylar 24 tercihte bulunabilecek.

Egitim

Öğrenciler dikkat! YKS tercih işlemleri 25 Temmuz'da başlıyor

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2024-YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacağını duyurdu.

Haber

SON DAKİKA | 2024 YKS sonuçları açıklandı! ÖSYM duyurdu

Son dakika haberi: Milyonlarca üniversite adayının beklediği 2024 YKS sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren adayların da belli olduğunu belirtti. İstanbul'dan 5 aday 2024 YKS birincisi olurken Başkan Ersoy, dereceye giren isimleri de açıkladı.

Egitim

Yök Atlas

Yök Atlas Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yök Atlas Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 2023! ÖSYM YÖK Atlas nasıl kullanılır? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır?

YÖK Atlas tercih robotunun nasıl kullanılacağı merak ediliyor. YÖK Atlas 2023 tercih robotu ön lisans ve lisans öğrencilerine tercih sürecinde yardımcı olacak. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerini daha rahat oluşturabilecekler. YKS üniversite tercih süreci 27 Temmuz'da başlayacak. Peki, ÖSYM YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır?

Egitim

YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır 2022? YÖK Atlas tercih robotu ile YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS 2022 tercihler ne zaman bitecek?

YKS tercihleri 27 Temmuz Çarşamba itibariyle ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun güncel halinin yayımlandığını açıkladı. Adayların 24 tercih hakkı bulunuyor. Üniversite adayları tercihlerini yaparken YÖK Atlas tercih robotu en çok kullanılan ve merak edilen site oldu. Peki, YÖK Atlas tercih robotu ile YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS 2022 tercihler ne zaman bitecek? İşte yanıtları...

Egitim

YÖK Atlas tercih robotu 2022: YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır?

YÖK Atlas 2022 tercih robotu nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce öğrencinin gündeminde yer almaya başladı. Öğrencilere ve velilere YKS tercihleri öncesinde yardımcı olmak ve fikir vermek için oluşturulan bu sihirbazlar, üniversitelerin geçmiş yıllardaki taban puanlarına göre tercih gerçekleştirebilir ve kafanızda bir sonuç çıkarabilirsiniz. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YÖK Atlas 2022 tercih robotu ekranı.

Haber

2022 üniversite taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu? 4 yıllık ve 2 yıllık bölümlerin ÖSYM YÖK ATLAS'a göre puan ve başarı sıralamaları (Tıp, hukuk, mühendislik, öğretmenlik...)

2022 üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları merak ediliyor. 2022 YKS'de ter döken milyonlarca öğrenci 4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelerin taban ve taban puanlarını araştırmaya başlarken, "En düşük puanla hangi üniversite alıyor? "Tıp, hukuk, eczacılık, mühendislik, diş hekimliği ve öğretmenlik taban puanları kaç?" sorularına yanıt arıyor. ÖSYM YÖK ATLAS'a göre üniversite tercihini yapacak adaylar, ÖSYM Tercih Kılavuzuna göre hangi üniversiteyi kazanıp kazanamayacağına bakacak.

Egitim

Tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır?

YKS sınavının açıklanması sonrası üniversite yerleştirme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Bu süreçte YÖK Atlas tercih sihirbazı öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Tercih robotu sayesinde tercih yapmak daha pratik olmakta. Peki tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar...

Haber

YÖK Atlas tercih robotu: YÖK Atlas tercih robotu nedir? Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

26 – 27 Haziran tarihleri arasında yapılan YKS’nin ardından ÖSYM, sonuçların bugün itibariyle erişime açıldığını bildirdi. Sonuçlarını öğrenen adayların tercih işlemleri sırasında en azından bir fikir sahibi olmalarını sağlamak içinse Atlas tercih robotu adaylara sunuldu. YÖK Atlas tercih robotu, adayların tercih işlemlerini yapmadan önce, fikir sahibi olmalarını sağlıyor. Peki YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

Haber

2020 üniversite taban puanları açıklandı mı? YÖK Lisans Atlası nedir?

Üniversite hayalindeki öğrenciler tercih dönemi heyecanı sardı. YKS'yi geride bırakan öğrenciler büyük bir heyecanla üniversite taban puanları için beklemeye başladı. Üniversite taban puanları henüz açıklanmadı ancak geçmiş yıllara dair verilerin paylaşıldığı YÖK Atlas öğrencilerin tercih dönemi öncesinde fikir sahibi olmalarını sağlıyor.

Haber

YÖK Atlas verileri güncellendi

Yükseköğretim Kurulunca, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan YÖK Atlas, bugüne kadar 22 milyon 710 bin kişi tarafından kullanıldı

Haber

YÖK Atlas'ı 20 milyonu aşkın kişi kullandı

Yükseköğretim Kurulunca, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan YÖK Atlas'tan bu tercih döneminde 2 milyon 669 bin kişi faydalandı - YÖK Atlas'tan, bugüne kadar 20 milyon 94 bin kişi yararlandı - Sistemi bugüne kadar kullananların yüzde 38'i YÖK Atlas'a bilgisayar üzerinden ulaşırken, yüzde 62'si cep telefonu veya tabletten giriş yaptı - Eylülde tamamlanacak ek yerleştirme döneminin sonuna kadar kullanıcı sayısının 2 milyon 900 bine ulaşması bekleniyor

Haber

YÖK Atlas'ı 20 milyonu aşkın kişi kullandı

Yükseköğretim Kurulunca, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan YÖK Atlas'tan bu tercih döneminde 2 milyon 669 bin kişi faydalandı - YÖK Atlas'tan, bugüne kadar 20 milyon 94 bin kişi faydalandı - Sistemi bugüne kadar kullananların yüzde 38'i YÖK Atlas'a bilgisayar üzerinden ulaşırken, yüzde 62'si cep telefonu veya tabletten giriş yaptı - Eylülde tamamlanacak ek yerleştirme döneminin sonuna kadar kullanıcı sayısının 2 milyon 900 bine ulaşması bekleniyor

Haber

YÖK Atlas'ı 20 milyonu aşkın kişi kullandı

Yükseköğretim Kurulunca, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan YÖK Atlas'tan bu tercih döneminde 2 milyon 669 bin kişi faydalandı - YÖK Atlas'tan, bugüne kadar 20 milyon 94 bin kişi faydalandı - Sistemi bugüne kadar kullananların yüzde 38'i YÖK Atlas'a bilgisayar üzerinden ulaşırken, yüzde 62'si cep telefonu veya tabletten giriş yaptı - Eylülde tamamlanacak ek yerleştirme döneminin sonuna kadar kullanıcı sayısının 2 milyon 900 bine ulaşması bekleniyor

Yurthaber

Üniversite adayları en çok hukuk ve tıp alanlarını araştırdı

YÖK tarafından hizmete sunulan üniversite tercih rehberi YÖK Atlas'ın verilerine göre, lisans düzeyinde tercih yapacak adaylar en çok hukuk, tıp ve diş hekimliği bölümlerini inceledi - Ön lisans düzeyinde en çok incelenen bölümler ise "ilk ve acil yardım", "anestezi" ve "bilgisayar programcılığı" oldu

Haber

YÖK'ten üniversite adaylarına dijital kariyer rehberliği hizmeti

Yükseköğretim Kurulunca üniversite adaylarının hem okul hem meslek seçiminde daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla geliştirilen YÖK Atlas'a "Meslek" ve "Tercih" listesi modülleri eklendi - Adaylara dijital ortamda kariyer rehberliği hizmeti sunan modüllerden "Meslek Atlası" sayesinde adaylar, tercih edecekleri mesleğe yönelik tüm bilgilere ulaşılabiliyor - "Tercih Atlası" ile kullanıcılar basit bir üyelik adımı sonrasında, 2019 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan programlardan en fazla 50'sini tercih listelerine ekleyebiliyor - Adaylar, önlisans ve lisans seviyesindeki olası tüm tercihleri ile ilgili tablolara bugünden itibaren http://yokatlas.yok.gov.tr adresindeki modülden ulaşabilecek

Haber

YÖK Atlas, üniversite adaylarına yol gösterdi

Yükseköğretim Kurulunca hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası, 2018 tercih döneminde üniversite adaylarının yoğun başvurduğu bilgi kaynaklarından oldu - Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih döneminde 1 milyon 963 bin kullanıcının ziyaret ettiği sistemin, ek yerleştirmelerin gerçekleşeceği eylül sonuna kadar 2,2 milyon kişi tarafından kullanılması bekleniyor - Bu yıl lisans düzeyinde üniversite tercihi yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında, sırasıyla en çok "tıp", "hukuk" ve "bilgisayar mühendisliği" alanlarını inceledi - Ön lisans adayları da sırasıyla en çok "ilk ve acil yardım", "anestezi" ve "tıbbi laboratuvar teknikleri" alanlarını araştırdı

Haber

YÖK Atlas nedir? YÖK Atlas nasıl kullanılır? YÖK Atlas lisans - önlisans tercih sihirbazı

YKS sonuçlarının açıklanması ile üniversite adayları için sıra tercih yapmaya geldi. Bu konuda en çok aranılan konu ise tercih robotu oldu. YÖK ise Atlas adlı programı ile adaylara YKS tercihleri yapılmasında yardımcı oluyor. Peki YÖK Atlas nedir? YÖK Atlas nasıl kullanılır? YKS tercihlerinde YÖK Atlas'ın kullanımı nasıl? İşte detaylar...

Haber