Eğitim ve öğretimi hayat boyu devam edecek şekilde yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Batman’ın bilgi toplumu haline gelmesi için yapılması gerekenler ele alındı.
Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu’nun başkanlığında toplanan İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve işbirliği Komisyonu toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Milli Eğitim Müdür vekili Faik Gündüz ve İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Karataşoğlu, “Hayat boyu öğrenme kavramının artık Türkiye’de oturmaya başladığı bir gerçek, bu da bizleri mutlu ediyor. Beşikten mezara kadar öğrenme kültürünün var olduğu toplumumuzda biz de istiyoruz ki tüm faaliyetlerimiz hayat boyu öğrenme kapsamında belirli standartlara kavuşturularak uluslar arası standartlar çerçevesinde uygulanabilsin.” dedi.
Karataşoğlu, hayat boyu öğrenebilmenin bir parçasının da Halk Eğitim, Mesleki Eğitim, İş-Kur, KOSGEB faaliyetleri gibi eğitim öğretime dair bireylerin sosyokültürel gelişimlerine katkıda bulunacak her türlü faaliyetin hayat boyu öğrenmenin bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Karataşoğlu, şunları dile getirdi:
“Biz hayat boyu öğrenme stratejilerini ilimizde oluşturmaya çalışıyoruz. Batman’da vatandaşımızda Hayat Boyu Öğrenme farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Halk Eğitim faaliyetlerinin, Mesleki Eğitim faaliyetlerinin, İŞKUR faaliyetlerinin ve KOSGEB faaliyetlerinin Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamındadır. Aslında bu alanda ilimizde çok şey yapılmakta, ancak istatistiklere bunu yansıtmamız gerekir.”
Vali Yardımcısı Karataşoğlu’nun konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdür vekili Faik Gündüz de bir konuşma yaptı. Gündüz şunları ifade etti: “Hayat Boyu Öğrenme 7'den 70’e herkesi ilgilendiren bir eğitim alanıdır. Yani örgün eğitimin dışında kalan tüm vatandaşlarımızın eğim alacağı bir sahadır. İlimizde 2012-2013 eğitim öğretim yılında 208 adet okuma yazma kursu, 336 mesleki eğitim kursu, 747 adet genel kültür kursu olmak üzere toplamda 1291 kurs etkinliğine 25 bin 459 vatandaşımızın katılımı söz konusu. Batman ilinin Hayat Boyu Öğrenme standardı 2.9 Türkiye ortalaması ise 2.2, biz bu seviyeyi ilimizde daha da yükseğe çıkarmak istiyoruz. Bu da ancak sizlerin desteği ve alınacak kararların uygulanması ile mümkün.” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdür vekili Faik Gündüz’ün konuşmasının ardından sırasıyla kurul üyeleri söz alarak “Hayat Boyu Öğrenme” ile ilgili durum ve önerilerini açıkladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz