İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Yasemin Öymez, "6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hayati tehlikenin olduğu yerde işin durdurulmasını sağlıyor." dedi.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Yasemin Öymez, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Kişisel Koruyucu Donanım Seçim ve Kullanım Kriterleri konuları hakkında bilgiler verdi.
Türkiye’de günlük ortalama 172 iş kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 3 can kaybı yaşandığını söyleyen Öymez, “20 Haziran 2012’de bakanlığımızca 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkarıldı. Kanun sadece işçileri değil tüm çalışanları kapsıyor. Kanun, büyük güvenceler veriyor. Hayati tehlikenin olduğu yerde işin durdurulmasını sağlıyor. Çalışanları güvence altına alıyor.” diye konuştu.
Bilinci artırmaya çalıştıklarını ve farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Öymez, şunları ifade etti: “Ülkemizde iş kazası sonucu toplam 16 bin 902 çalışan iş göremez hale geliyor. Sadece 2011 verilerine baktığımız zaman ülkemizde 69 bin 227 iş kazası olmuş ve 697 meslek hastası bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak kamu spotları hazırladık bu sayıları azaltmaya çalışıyoruz. Önlemler alındığı takdirde meslek hastalarının yüzde 100 ve iş kazalarını da yüzde 98 oranında önleyebiliriz.”
Seminere; Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özmen, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kürşat Akbulut, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Koordinatörü Selçuk Sincar ve öğrenciler katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz