Kut Ul Amere Haberleri

Kartepe’de kutsal emanetler sergisi ilgi görüyor

Kartepe’de Ramazan ayı dolayısıyla kapılarını açılan 150 emanetten oluşan Hadim-ul Harameyn sergisi vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Yurthaber 2023-04-17 10:08:21

Şarkıcı Burak Kut Sakarya'da konser verdi

Burak Kut'a Sakarya Büyükşehir Belediyesince sürpriz yapılarak sahnede doğum günü pastası ikram edildi

Yurthaber 2022-08-28 00:17:05

Operasyon tam 27 saat sürdü! Beyinleri kaynaşan yapışık ikizler...

Bir cerrah, 27 saatlik zorlu bir ameliyattan sonra kafalarından yapışık şekilde dünyaya gelen ikizleri başarıyla ayırdı. Bernardo ve Arthur Lima'nın, hem beyinleri hem de bedenleri Doktor Noor ul Owase Jeelani tarafından uzun bir operasyonun ardından başarılı bir şekilde ayrıldı.

Trend 2022-08-01 17:13:53

Denizli'deki maden işçisi Ali Rıza Kut kimdir? Ali Rıza Kut nereli ve kaç yaşındaydı? Evli mi, çocukları var mı?

Denizli'de maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden Ali Rıza Kut, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Acıpayam'daki maden ocağında gerçekleşen göçükte 16 madenci kendi çabalarıyla kurtulmayı başardı fakat olaya ilişkin detaylar yürek sızlattı. Peki Denizli'deki maden işçisi Ali Rıza Kut kimdir? Denizli'de maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden Ali Rıza Kut nereli ve kaç yaşındaydı? Evli mi, çocukları var mı? İşte detaylar...

Haber 2022-05-25 07:38:12

Son dakika: Denizli'de maden ocağında göçük! Ali Rıza Kut hayatını kaybetti, kahreden detay!

Son dakika haberi... Denizli’nin Acıpayam ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Ekipte bulunan 16 madenci kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken göçük altında kalan işçi Ali Rıza Kut hayatını kaybetti. Gerisinde 1’irisi yeni doğmuş 6 erkek çocuk bırakan Kut'un her gün kilometrelerce yolu gidip gelerek para kazanmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Haber 25-05-22 06:47

Kut ne demek? Kut kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Kut kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Kut ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:24

Camdaki Kız'ın Gülcihan'ı Devrim Yakut'un eşi Kurtlar Vadisi'nin efsane karakteri çıktı

Başrollerinde Burcu Biricik, Feyyaz Şerifoğlu ve Cihangir Ceyhan'ın yer aldığı Camdaki Kız dizisinde Gülcihan karakterini canlandıran ünlü oyuncu Devrim Yakut başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Özel hayatıyla da merak edilen başarılı oyuncunun eşi de çok ünlü bir oyuncu. Yakut'un eşi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi yapımlarda yer alan oyuncu Alper Kut.

Magazin 28-01-22 16:27

Burak Kut’un doktor eşi Cansen Yeni çirkin yorumlara daha fazla dayanamadı! Tokat gibi yanıt

Benimle Oynama şarkısıyla 90’lı yıllara damga vuran Burak Kut, son yıllarda mütevazi hayatıyla hayranlarından takdir topluyor. Yıllara meydan okuyan Burak Kut, 2011 yılında Estetisyen Dr. Cansen Yeni ile evlendi ve aynı yıl Aden Bucan adın verdikleri kızlarını kucaklarına aldılar. Cansen Yeni, takipçisinin 'Burak neden bu kadar çirkin bir kadınla evlendi bilmem ama gönül bu' şeklindeki yorumuna tokat gibi yanıt verdi.

Magazin 23-12-21 08:35

Koca ineğim, tavşanım, seksi Dürdane... demişti! Müge Anlı'daki olayda flaş gelişme

Müge Anlı'da cinsel ilişki iddiasıyla gündem olan Dürdane Kut'un eşi Mustafa Kut, tarlada katledilmişti. Müge Anlı, sır cinayetin işlendiği tarlayı bugün ekranlara getirdi. 'Dürdane'nin kocasını kim öldürdü' sorusu henüz yanıt bulmazken; iddiaların odağındaki Sezer ile Ersin ise yine birbirine girdi.

Magazin 12-10-21 15:58

Müge Anlı'yı kahkahaya boğan aşk mektubu! Koca ineğim, tavşanım, seksi Dürdane...

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, bugün ekrana gelen programında 25 Temmuz 2018 tarihinde Balıkesir’de av tüfeğiyle öldürülen Mustafa Kut’un (50) cinayetine yer verdi. Eşinin ölümünün ardından köylüleri Ramazan Şahin’in yollarına aşk mektupları bıraktığını söyleyen Dürdane Kut, şahsın bu cinayette parmağı olduğunu iddia etti. Acılı eşin sözleri üzerine Müge Anlı, "Bunlar nasıl sözler? Bu mektupta, 'Koca ineğim, tavşanım, seksi Dürdane...' yazıyor." dedi.

Magazin 04-10-21 14:35

Şarkıcı Burak Kut'un yıllar içindeki değişimi şaşırtıyor! 'Bebeto' lakabıyla senelere meydan okuyordu...

Türk pop müziğinin 'Bebeto' lakaplı yıldızı Burak Kut, yaşına rağmen yüzünün güzelliği sebebiyle 'Bebeto' lakabıyla anılıyordu. Sevilen şarkıcının yıllar içinde geçirdiği değişim şaşırtıyor. İşte Burak Kut'un son hali...

Magazin 29-09-21 01:50

Burak Kut: Kendimi korumak için sırlarım var

Popçu Burak Kut, dün akşam Bomonti'deki bir mekanda dinleyicileriyle buluştu. Fit görünümüyle dikkat çeken Kut, "Kendime çok dikkat ediyorum. Kendimi korumak adına belli başlı sırlarım var." diye konuştu.

Magazin 17-09-21 14:04

Cam Tavanlar dizisinde rol alan Alper Kut kimdir? Alper Kut kaç yaşında?

9 Haziran Çarşamba günü ekranlara gelen yeni dizi Cam Tavanlar ile izleyici karşısına çıkan Alper Kut, önce hukuk fakültesini kazanmış ancak daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne geçiş yapmıştır. Alper Kut, en son Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi ile izleyici karşısına çıkmıştır.

Magazin 08-06-21 20:53

Burak Kut'tan bomba hikaye: Allah’tan duştan bornozla çıkmışım

Armağan Çağlayan'a konuk olan Burak Kut gençliğinde hayranlarıyla yaşadığı olayları anlattı. İşte Burak Kut'un yaşadığı ilginç olay.

Magazin 19-05-21 14:29

Afganistan Tarım Bakanı Anwar-Ul Haq Ahady Kayseri Şeker’de

Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady ve beraberindeki heyet, Ankara temaslarının ardından Kayseri’ye gelerek Başkan Akay ve Kayseri protokolü ile Kayseri Şeker’de bir araya geldi.

Yurthaber 12-03-21 14:51

Afgan Bakan, Birlik Vakfı’nı ziyaret etti

Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady, Birlik Vakfı Kayseri Şubesi’ni ziyaret etti.Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady Kayseri’deki ziyaretleri çerçevesinde Birlik Vakfı’nı da ziyaret etti.

Yurthaber 12-03-21 10:40

Afgan Bakan, Birlik Vakfı’nı ziyaret etti

Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady, Birlik Vakfı Kayseri Şubesi’ni ziyaret etti.Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady Kayseri’deki ziyaretleri çerçevesinde Birlik Vakfı’nı da ziyaret etti.

Yurthaber 12-03-21 10:40

Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı ERÜ Rektörü Çalış’ı ziyaret Etti

Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Anwar-ul Haq Ahady, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr.

Yurthaber 11-03-21 15:39

İbo Show'un konuğu Burak Kut'un son hali gündem oldu! Burak Kut kaç yaşında?

Her hafta gündem olan İbo Show'un bu haftaki konukları da dikkat çekiciydi. Eda Özülkü, Metin Özülkü, Burak Kut, Ferda Anıl Yarkın, Ümit Sayın ve Ege'nin konuk olduğu İbrahim Tatlıses'e Burak Kut'un son hali damga vurdu. Sosyal medya kullanıcıları Burak Kut kaç yaşında merak etti.

Magazin 14-02-21 07:09

Tekirdağ’da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Tekirdağ’da meydana gelen feci kazada 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.Kaza, Tekirdağ Hayrabolu Yolu üzeri Karabezirgen Mahallesi yol ayrımı mevkiinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, Hasan Y.’nin idaresindeki 22 UL 830 plakalı kamyonet ile Selami B.’nin hakimiyetindeki 59 ES 999 plakalı otomobil çarpıştı.

Haber 01-02-21 17:11

Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran Fatih Terim sorusu! Burak Kut yanıtı bildi

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışması yılbaşı özel bölümüyle ekranlara geldi. Yarışmada ünlü isimler yarışırken Fatih Terim sorusu da gündem oldu.

Magazin 01-01-21 10:14

Sokağa çıkma kısıtlamasında çaldığı kamyonla kaza yaptı

Eskişehir’de sokağa çıkma kısıtlamasında çalınan kamyon boş bir arazide takla atmış halde bulundu.Sazova Mahallesi Ziraat Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, özel bir şirkete ait olan 34 UL 3630 plakalı kamyon, şoförü Hüseyin Biçer tarafından saat 12.00 gibi evinin önüne park edildi.

Yurthaber 12-12-20 23:16

Tekirdağ'da acı olay! İşten geldi, eşini ölü buldu

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yaşayan Belgin Kut (38), evinde ölü olarak bulundu. Kut'un ölüm nedeninin belirlenmesi için cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber 23-11-20 18:38

Genç kadın evinde ölü bulundu

Tekirdağ’ın kapaklı ilçesinde 38 yaşındaki bir kadın evinde ölü bulundu.Kapaklı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’ndeki bir apartmanda yaşayan Belgin Kut (38), eşi tarafından evde hareketsiz bir şekilde yatarken bulundu.

Haber 23-11-20 16:05

Dr. Owase Jeelani ameliyatla ayırdığı siyam ikizleriyle Ankara'da buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Antalyalı siyam ikizleri Derman ve Yiğit'in İngiltere'deki ameliyatla ayrılmalarını sağlayan Dr. Noor Ul Owase Jeelani, çocukları görmek ve tedavi süreçleri hakkında bilgi almak için Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ziyaret etti - Dr. Noor Ul Owase Jeelani: - "Çocuklar haziranda geldiklerinde yürüyemiyorlardı. Yiğit ayağa kalkabiliyor, Derman da küçük bir yardımla elinden tutulmasıyla yürüyebiliyor. İkisinin de çok kısa süre içerisinde yürüyebileceğini öngörüyorum. Önceden uygun ve düzgün bir şekilde beslenemiyorlardı. Kendileriyle akşam yemeğine çıktığımda gayet normal bir şekilde yemek yiyebildiklerini gözlemledim" - Başhekim Prof. Dr. Evren Yaşar: - "Hedefimiz, yaşıtlarını yakalaması. 5 aylık süreçteki ilerleme bizler açısından mutluluk verici. 5 ayda büyük işler başardık" - Yiğit ve Derman'ın annesi Fatma Evrensel: - "Kolay bir süreç olmadı. Kendi başlarına bağımsız hareket ettikleri için şu anda çok iyi durumdalar, mutluyum"

Yurthaber 17-11-20 16:18

Afgasitan’a Kayseri dostu bir isim Tarım Bakanı olarak atandı

3 yıl önce başta Kayseri Şeker olmak üzere birçok kurumu ziyaret ederek, Kayseri ile önemli bir dostluk oluşturan Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma ve Ticaret Bakanı Anwar-ul Haq Ahady, Afganistan Hükümetince Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanlığı’na atandı.Geçtiğimiz yıllarda Kayseri Şeker’e gelerek Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile görüşen Ahady, Kayseri Şeker’in şeker üretimi hakkında Başkan Akay ve yöneticiler ile görüş alış verişinde bulunmuştu.

Yurthaber 14-09-20 12:31

iPhone 12'nin pil kapasitesi ortaya çıktı: Sonuçlar çok şaşırtıcı!

iPhone 12 ailesinin pil kapasitesi Güney Kore, Çin ve Danimarka'da ortaya çıktı. Safety Korea, 3C ve UL Demko gibi kuruluşlarda sertifikalandırılan iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, görünüşe göre beklendiği kadar pil kapasitesi ile herkesi ama herkesi şaşırtacak.

Haber 13-07-20 17:16

Osmaniye’de şehitler için mevlit okutuldu

Osmaniye’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitler için Envar-ül Hamit Camiinde Mevlid-i Şerif okundu.Vali Yılmaz, Mevlid-i Şerif öncesinde Envar-ul Hamit Camii Şehitliğini ziyaret ederek, şehitler için dua okudu.Mevlid-i Şerif’e Vali Dr.

Yurthaber 11-07-20 13:30

Gökhan Özoğuz'dan Kut-ül Amere isyanı! 'Bitsin artık şu talan!'

Kut-ül Amere dizisine 10 milyon dolar harcanması gündeme yeniden geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun'un açıklamalarından sonra Gökhan Özoğuz isyan etti.

Magazin 28-06-20 08:58

AK Partili Yavuz; “Ortadoğu halklarının yegane çıkış yolu Kut-ül Amare ruhudur”

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, “Ortadoğu halklarının yegane çıkış yolu Kut-ül Amare ruhudur” dedi.Zaferin 104’üncü yılında Kut-ül Amare ruhundan söz eden Metin Yavuz, “Kut-ül Amare ruhu: Türk, Kürt, Arap, Fars… Sünni, Şii, Dürzi, Hristiyan, Ezidi.

Yurthaber 29-04-20 12:19

Türkiye'nin Çocukları 23 Nisan'ı konserle kutladı

Mazhar Alanson, Burak Kut, Bengü gibi isimler, İletişim Başkanlığınca açılan Türkiye'nin Çocukları Youtube kanalında 23 Nisan konseri verdi

Yurthaber 23-04-20 22:34

Koronavirüs Çin'den gelen kargodan bulaşır mı? İddialarla ilgili önemli açıklama

Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) Başkanı Aslan Kut, koronavirüs (coronavirüse) tehlikesine ilişkin sosyal medyada kaynağı belli olmayan pek çok bilgi dolaştığına dikkat çekerek, “Virüsün insandan insana geçtiği konusunda bilgimiz var; ancak şu an ne Çin’de ne de başka bir ülkede virüsün kargo ve eşya yolu ile bulaştığına dair teyit edilmiş bir bilgi yok” dedi.

Haber 03-02-20 14:40

Milli Olimpiyatlar Komitesi öğrencilerle buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Milli Olimpiyatlar Komitesi, öğrencilerle buluştu.Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2006 yılından bu tarafa Türkiye’nin bir ul 5.

Yurthaber 19-12-19 13:35

İzel'den genç sevgili açıklaması

Türk pop müziğinin unutulmaz yorumcuları İzel ve Burak Kut, önceki gün Emaar Hayal Kahvesi’nde müzikseverlerle buluştu. Geçtiğimiz hafta kol kola görüntülendiği avukat Hakan Verbiç ile aşk yaşadığı iddia edilen İzel, özel hayatı hakkında ilk kez konuştu.

Magazin 17-12-19 16:49

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazovic, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazovic, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Magazin 03-12-19 16:07

Gençlik Senfoni Orkestrası, Burak Kut ile aynı sahneyi paylaştı

Sulukule Sanat Akademisi öğrencilerinden oluşan ‘Fatih Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’, sanatçı Burak Kut ile aynı sahneyi paylaştı.Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi orkestralarından ‘Fatih Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’, sanatçı Burak Kut ile birlikte konser verdi.

Magazin 01-12-19 15:29

Bosna Hersek'te Reis-ul Ulema Kavazovic için menşure töreni

Bosna Hersek'te Reis-ul Ulema Kavazovic için menşure töreni

Haber 22-11-19 21:18

Zyxel’den yeni Dual Band AC1200 LTE Modem/Router

Zyxel, LTE3316 model modem/router’ı pazara sundu. Yeni LTE cihazı, ADSL, fiber veya kablolu TV gibi karasal hatların bulunmadığı lokasyonlarda 4,5G internet erişimi sağlıyor. Zyxel’in yeni 4,5G modem/router’ı LTE3316, 300 Mbps indirme (DL), 50 Mbps (UL) veri gönderme kapasitesi ile geliyor.

Trend 14-11-19 18:54

Nusaybin Belediye Başkanlığı'na görevlendirme (2)

VALİLİKTEN AÇIKLAMA Mardin Valiliği'nce HDP'li Semire Nergiz'in terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından gerçekleştirilen görevlendirmeyle ilgili açıklama yapıldı. Kaymakam Mehmet Balıkçılar'ın Nusaybin Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  "15 Ekim 2019 günü Nusaybin ilçesinde 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yakalanarak gözaltına alınan Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz ile Belediye Meclis Üyesi Ferhat Kut isimli şahıslar 17 Ekim 2019 tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Haber 18-10-19 10:54

Nusaybin Belediye Başkanı HDP'li Nergiz, tutuklandı

MARDİN'in Nusaybin İlçe Belediye Başkanı HDP'li Semire Nergiz ile belediye başkan yardımcısı Ferhat Kut, 'PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber 17-10-19 20:36

Nusaybin Belediye Başkanı ve Yardımcısı tutuklandı

Mardin’de düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan HDP’li Nusaybin Belediye Başkanı Semira Nergiz ve Başkan Yardımcısı Ferhat Kut çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber 17-10-19 19:47

Nusaybin belediye başkanı ve yardımcısı tutuklandı

Mardin’de terör düzenlenen operasyonunda gözaltına alınan HDP’li Nusaybin Belediye Başkanı Semira Nergiz ve Başkan Yardımcısı Ferhat Kut çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda HDP’li Nusaybin Belediye Başkanı Semira Nergis ve Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Kut ve meclis üyesi Mehmet Emin Alkan düzenlenen gözaltına alınmıştı.

Haber 17-10-19 19:43

HDP'li dört belediyede altı belediye eş başkanı gözaltına alındı

Bu sabah yapılan operasyonlarda Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Eş Başkanları İrsan Sarı ve Remizye Yaşar, Erciş Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin ile Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Ferhat Kut ve Semira Nergiz gözaltna alındı. Barış Pınarı Harekâtı sonrası HDP'ye yönelik başlatılan operasyonlarda şimdiye kadar 151 kişi gözaltına alındı, 10 kişi tutuklandı.

Haber 15-10-19 13:32

DHA YURT BÜLTENİ - 4

  Nusaybin Belediye Başkanı HDP'li Nergiz gözaltına alındı Mardin'in Nusaybin ilçesi Belediye Başkanı HDP'li Semire Nergiz ile belediye başkan yardımcısı Ferhat Kut ve meclis üyesi Mehmet Emin Alkan, 'PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan gözaltına alındı.

Haber 15-10-19 09:58

Nusaybin Belediye Başkanı HDP'li Nergiz gözaltına alındı

MARDİN'in Nusaybin ilçesi Belediye Başkanı HDP'li Semire Nergiz ile belediye başkan yardımcısı Ferhat Kut ve meclis üyesi Mehmet Emin Alkan, 'PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan gözaltına alındı.

Haber 15-10-19 09:55

Nusaybin belediye başkan ve yardımcıları gözaltına alındı

Mardin’in Nusaybin İlçe Belediye eş başkanları Avukat Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Nusaybin Belediyesine gelen polis ekipleri binada arama yaptı.

Haber 15-10-19 09:13

HDP'li belediyelere operasyon! Belediye başkanları gözaltına alındı

Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde Belediye Eş Başkanları HDP'li Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek ile 3 kişi, Hakkari Belediye Başkanı HDP'li Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Başkanı HDP’li İrfan Sarı, polisin sabaha karşı düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Öte yandan Mardin'in Nusaybin Belediye Başkanı HDP'li Semire Nergiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Kut ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Haber 15-10-19 08:16
Van

Senegal’de bir asırdır susmayan zikir: Hadarat-ul Cuma

Başkent Dakar’daki El Hadji Malick Sy Cami'sinde, 1902’den bu yana her cuma günü ikindiden sonra "Hadarat-ul Cuma" zikri okunuyor - Senegallilerin kendine özgü makamla hep bir ağızdan terennüm ettikleri zikir sesleri, caminin bulunduğu caddeye ayrı bir renk katıyor - Toplumun her kesiminde binlerce kişi, asırlık "Hadarat-ul Cuma" geleneğini yaşatmak için bu kutsi sadaya eşlik ediyor - Fransız sömürge güçlerinin müdahalesine rağmen sürdürülen bu tasavvufi gelenek, Senegal'in Afrika'da örnek gösterilen barış ortamına katkı sağlıyor - Zikre katılanlardan Abdurrahman Gueye: - "Hadara, Allah'a ve son peygamberi Hz. Muhammed'e yakınlaşmak, huzurda olduğunu hatırlamak ve sadece Allah'tan korkmak manasını taşıyor"

Haber 07-10-19 11:11