Nilgün Akbıyık

Nilgün Akbıyık

@nilgun-akbiyik
Mynet Kadın / Sağlık Editörü

Uzmanı uyardı: Ani yaşanan bu belirti direkt ölüme neden olabiliyor!

Diyarbakır’da Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mesut Aydın, kalpte ortaya çıkan önemli bir belirtinin altını çizerek bunun her yaş gurubunda ortaya çıkabileceğini söyledi. Aydın, “Ritim bozukluğu, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı şeklinde olabileceği gibi bayılma şeklinde de olabilir. Ve hatta bazen çok nadiren kişinin direkt ölümüne neden olarak da ortaya çıkabilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Haber 07-05-2024 11:12

Masal anlatıcısı öğretmen açıkladı: Masalla büyüyen çocuğun hayal gücü daha geniş oluyor!

Türkiye’de Anadolu masalları anlatıcısı öğretmenlerden birisi olan Fatma Karaca Akkol, çocuklara masal anlatmayı çok sevdiğini söyledi. Akkol, Masalla büyüyen çocuğun hayal gücünün daha geniş olduğunu belirtti.

Kadin 07-05-2024 10:05

Geçmeyen mide ağrılarını bıçak gibi kesiyor! Muzun içine bir yemek kaşığı eklemek yetiyor

Mide ağrısı, günlük yaşamımızı olumsuz etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Bazı doğal çözümler bu ağrıları hafifletebilir. Muz, içeriğindeki besin maddeleri sayesinde mide ağrısını kesmede etkilidir. Muzun içine ekleyeceğiniz 2 malzeme ile hazırlanan bu karışım geçmeyen mide ağrılarına anında etki ediyor. İşte mide ağrılarına doğal ve etkili çözüm...

Kadin 07-05-2024 09:12

Sivrisinekler bundan nefret ediyor: Kokusunu aldığı an kaçacaklar! Sineklerden sonsuza kadar kurtaran yöntem

Sıcak yaz günlerinin yaklaşmasıyla birlikte sinek şikayetleri de artmaya başladı. Ortamdaki sinekleri kovmak için öldürücü kimyasalları kullanmak yerine doğal yöntemleri seçebilirsiniz. Teras, balkon ve bahçe gibi yerlere daha sık gelen sineklerden kurtulmak istiyorsanız çözümü çok basit. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal sinek kovucu yöntemle bu sorunu çözüme kavuşturabilir ve sinek ısırıklarını engelleyebilirsiniz. Sivrisineklerin nefret ettiği bu koku sayesinde işiniz çok kolay.

Kadin 07-05-2024 07:43

Dünyanın en uzun baget ekmeği rekoru kırıldı!

Fransa'da fırıncıların pişirdiği 140 metrelik ülkenin geleneksel baget ekmeği, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Yemek 07-05-2024 07:07

Sivas'ta bir fırıncı 8 saatte devasa ekmek üretti! Boyunu duyan çok şaşırdı

Sivas'ta bir fırıncı 3 metre 80 santimetre uzunluğunda ekmek üretti. Ekmeği yapan fırıncı Erdoğan Çiçek, "Ürettiğim ekmek, en az 10 gün taze kalır. 130 civarı tekli ekmek kadar malzeme gitti." dedi.

Yemek 06-05-2024 16:00

Aman dikkat bu alışkanlıklar derin uykuyu bozuyor! Kaliteli bir uyku için o saatlerde yatağa gidin

Kişinin kaliteli bir uyku alabilmesi için yeterli "melatonin" hormonu üretimi gerektiği ancak modern şehir hayatıyla gün ışığından ziyade uzun süre ofis ortamında mavi ışığa maruz kalınmasının melatonin metabolizmasını bozduğu belirtildi. Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, sağlığın korunması için düzenli ve kaliteli uykunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Kadin 06-05-2024 15:31

Sıra dışı tedavi: Denizin 14 metre altındaki basınca eş değer! Kimi duymaya başladı kimi ağrılarından kurtuldu... Türkiye'nin her yerinden talep var

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde uygulanan ‘Hiperbarik Oksijen Tedavisi’ ile farklı hasta grupları denizin 14 metre altındaki basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Özellikle kronik yarası bulunan, radyoterapi gördükten sonra vücudunda yaralar oluşan, ani işitme ve görme kaybı yaşayan hastalara uygulanan her birisi 2 saat süren 30 seanslık tedavi, bugüne kadar yüzlerce kişinin sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

Haber 06-05-2024 14:35

Çağımızın yaygın problemi: Teknoloji bağımlılığı çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkiliyor

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi Çocuk Gelişimcisi R. Mukaddes Sarıkaya, teknoloji bağımlılığının çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekerek çocuklarda teknoloji bağımlılığı ile ilgili ebeveynlere ve öğrencilere önerilerde bulundu.

Kadin 06-05-2024 12:12

Uzmanından 'hayati' uyarı: Bu hastalık görme kaybına neden oluyor! Sebebi bilinmiyor, ömür boyu takip ediliyor... İşte belirtileri

Halk arasında ''sarı nokta hastalığı" olarak bilinen yaşa bağlı makula dejeneresansının, tüm dünyada görme kaybının en önemli nedeni olarak kabul edildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Turgut Yılmaz, “Sarı nokta hastalığının genellikle sebebi bilinmemektedir. Hastalığın ilerlemesini engellemek için sigara alışkanlığından uzak durmak ve Akdeniz mutfağı gibi antioksidan içeren bol yeşillikli ve omega 3 ağırlıklı gıdalarla da beslenmek faydalı olacaktır” dedi.

Haber 06-05-2024 11:06

Yatak odasında en uygun bitki: Adeta oksijen fabrikası gibi çalışır, derin bir uyku sağlar!

Yatak odasında doğal bitkilerin bulunması, sağlıklı bir uyku için önemli bir faktördür. Bazı bitkiler, oksijen üretimi yaparak ve hava kalitesini artırarak derin bir uyku sağlar. Yatak odasına uygun olabilecek bitkiler merak ediliyor. İşte adeta bir oksijen fabrikası gibi çalışan o bitki...

Kadin 06-05-2024 10:53

Yaz aylarının gelmesiyle kullanımı arttı! Uzmanlar uyardı: Göz sağlığını tehdit eden güneş gözlüğüne dikkat!

Güneşli havaların gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı da arttı. Diyarbakır’da uzmanlar, yaz ayalarının gelmesiyle gözlük tercihi ve kullanımında dikkat edilmediğinde göz sağlığını tehdit eden sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Kadin 06-05-2024 09:39

Türk akademisyenlerden kansere umut ışığı: Tedavide kullanılabilecek ilaç patent aldı! 3 yıl boyunca çalıştılar

Zonguldak’ta prostat ve meme kanseri gibi yumuşak doku kanserinin tedavisinde kullanılabilecek olan ilaç adayı patent aldı.

Kadin 06-05-2024 08:39

Eşinden para istedi, 'param yok' cevabını alınca hayatı değişti! Kendi işinin patronu oldu

Kocası harçlık vermeyince kendi dükkanını açan kadın, 36 yıldır mesleğini icra ediyor. Daha sonra eşinden ayrılan kadın 3 çocuğunun üniversiteyi bitirmesine katkı sağladı. "Herkes bana, 'Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın' dedi. Ben de 'Neden, ben de yapabilirim' dedim." ifadelerine yer veren kadın hikayesiyle alkış topladı.

Kadin 06-05-2024 07:47

Elleriniz size ne anlatmak istiyor? Fazla terleyen avuç içleri o hastalığın işaretiymiş

Ellerimiz, bedenimizin birçok mesajını taşır ve bazen bize sağlık hakkında ipuçları verir. Ellerde terleme, titreme, kuruluk ve kızarıklık gibi problemler bazı hastalıkların işareti olabiliyor. İşte elinizde belirti gösteren bazı hastalıklar...

Kadin 04-05-2024 15:49

Uzmanlar uyarıyor! Protein diyeti tehdidi: Böbrek ve kalp yetmezliği riskini artırıyor!

Sosyal medyada moda olan diyetler, uzman kontrolünde yapılmadığında sağlığı tehdit ediyor. Çocukluk çağındakiler ya da ergenler ağır protein diyetleri ile böbrek hatta kalp yetmezliği riskine girerken, erişkinlerde ise hurma diyeti, glutensiz diyet gibi trend tarifler, diyabete hatta şeker komasına davetiye çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye'de 79 ilde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezleri’nde diyetisyen, fizyoterapist, hatta psikologlarla ücretsiz ve uzman kontrolünde kilo vermek mümkün.

Kadin 04-05-2024 14:18

Hızla zayıflamanızı sağlayacak 5 önemli madde!

Zayıflamak, birçok kişinin hayatında önemli bir hedeftir. Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermek için bazı önemli maddelere uymak gerekiyor. Hızla zayıflamanızı sağlayacak beş önemli maddeyi haberimizde derledik.

Kadin 04-05-2024 12:20

Sivas'ta filmlere konu olacak hikâye: 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor! Duyan çok şaşırıyor

Sivas'ta yaşayan 58 yaşındaki Raziye Şimşek, doğduğu günden bu yana gerçek kimliğine kavuşamadı. Hikâyesiyle filmlere konu olacak olayın aydınlatılması için Şimşek'in biyolojik babasının mezarı açılarak DNA örneği alındı.

Kadin 04-05-2024 11:18

Resimdeki farklı rakamı sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor! 8 saniyeniz var...

Optik illüzyonlar problem çözme yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur ve gözlem, dikkat yeteneğini geliştirir. Sıklıkla optik illüzyon yapan kişilerin bile zorlandığı bu resim yüksek zeka ve dikkati toplamayı gerektiriyor. Resimdeki farklı rakamı sadece yüksek IQ'lu insanlar 8 saniye içinde bulabiliyor.

Kadin 04-05-2024 10:42

Baharın çocuklara kötü sürprizi: Beşinci hastalık! Veli gruplarında uyarılar hızla yayılıyor

Çocuk enfeksiyonlarında bu kez 'Beşinci hastalık' gündemde. Özellikle ilköğretim veli gruplarından bazılarında, çocuklarda son günlerde 'Beşinci hastalık' görüldüğüne dair ebeveynlere uyarıda bulunuluyor. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, sürpriz bir şekilde Beşinci hastalık sayısında bir artış gözlemlediklerini ancak endişe yaratacak bir durum olmadığını ve benzer belirtileri sebebiyle kızamık, kızıl ya da başka virüs enfeksiyonları ile karıştırılmamasını vurguladı.

Kadin 04-05-2024 08:58

Özel günlerin özel lezzeti: Fıstıklı limonata! Alanya’nın tescilli lezzeti oldu

Alanya’nın yaz-kış ayırt edilmeksizin severek tüketilen içeceği ‘fıstıklı limonata’ Alanya Belediyesi tarafından yapılan girişimler sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Fıstıklı limonata, 24 Mayıs 2023 tarihinde yapılan başvuruda, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 41'inci maddesi kapsamında korunmak üzere 17 Nisan 2024 tarihi itibariyle Mahreç İşareti ile koruma altına alındı.

Yemek 04-05-2024 08:23

Bu belirtiler varsa hemen hastaneye koşun! 24 saat içinde tedavi edilmeli: Geç müdahale ölüme götürüyor!

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz sıtma hastalığı hakkında uyarılar gelmeye devam ediyor. Sıtmayı sivrisineklerin plazmodium adlı paraziti insanlara bulaştırması yoluyla oluşan ateşli bir enfeksiyon hastalığı olarak tanımlayan Dr. Mehmet Uluğ, “Sıtma, dişi anofel sivrisineklerinin ısırmasıyla bulaşır. Dişi sivrisinekler yumurtalarını beslemek için bir kan emerler. Bulaşma, sivrisineklerin sayısına ve hayatta kalmasını etkileyebilecek iklim şartlarına da bağlıdır” dedi. İşte belirtileri...

Haber 04-05-2024 07:39

Dişlerinin bembeyaz olmasını istiyorsan bu 3 şeyi yap!

Bir kişi ile iletişim kurduğumuzda ilk dikkatimizi çeken detaylardan biri de hiç şüphesiz ki dişler oluyor. Diş bakımı her gün yapılması gereken en temel bakımlardan biri. Dişlerinizi olabilecek en beyaz hale getirmek için bu 3 maddeyi uygulayabilirsiniz.

Kadin 03-05-2024 15:55

TÜBA 'yüzyılın salgını' olarak niteledi! Türkiye Avrupa'da ilk sırada yer alıyor

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, obezitenin ulaştığı boyut nedeniyle "Yüzyılın Salgını: Obezite" temalı sempozyum düzenlediklerini belirterek, "Hazırladığımız bu programla farkındalık oluşturmak istiyoruz." dedi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 1,9 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunduğunu bildirilirken bu sayının 2035'te 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Türkiye, yüzde 32'lik obezite oranıyla Avrupa'da ilk sırada yer alıyor.

Haber 03-05-2024 14:59

460 bin kişinin yüzde 37’si bu hastalık yüzünden ölüyor! Uzmanlar uyardı: 'Kader değil tercih' Ölüm sayısı katlanarak artacak

Dünyada her yıl 18 milyon insanın kalp damar hastalığından hayatını kaybettiğini belirten Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, "Ülkemizde her yıl ölen 460 bin kişinin yüzde 37’si kalp damar hastalığından hayatını kaybediyor" dedi.

Haber 03-05-2024 14:00

Aşırı tüketmeyin çok yağ yakıyor! Bir fincanı bile yetiyor

Fazla kilolar birçok kişi için can sıkıcı bir durum. Genel sağlığı da etkileyen bu kilolarla başa çıkmak için elbette dengeli beslenmek, düzenli egzersiz ve bol su tüketimini ihmal etmemek gerekiyor. Bu maddelerin yanı sıra uzman diyetisyenlerin tavsiye ettiği yağ yakıcı karışım ve içecek tariflerini denemek de etkili olabiliyor. Bir fincan kahve içerisine ekleyeceğiniz bu 2 malzeme yağ yakmaya tam destek sağlıyor. İşte detaylı tarif...

Kadin 03-05-2024 11:56

Mutluluğun sırrı bu besinden geçiyor! Baharda depresyon riskini azaltacak 7 besin türü

Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh halimizi olumlu etkileyebilir” dedi.

Kadin 03-05-2024 10:54

Ölümden başka her derde deva: Balgamı söküp atıyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor!

Hava değişimi ve mevsim geçişlerinin etkisiyle hastalıklar halen yaygın bir şekilde devam ediyor. Balgam ve öksürük gibi şikayetlerinizi hızla giderecek bu tarif aynı zamanda bağırsak solucanlarını öldürmede de fayda gösteriyor.

Kadin 03-05-2024 10:26

Herkes yapıyor ama zararını kimse bilmiyor! Beyine zarar veren 3 alışkanlık

Günlük hayatımızda yaptığımız bazı alışkanlıklar biz fark etmeden bize zarar veriyor. Bu alışkanlıklardan 3 tanesi beyine ciddi zarar verebiliyor.

Kadin 03-05-2024 09:58

Uzman isim uyardı: Uzun süre kullanımı organ hasarına yol açıyor!

Mide koruyu ilaçlar hakkında çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Gastroenteroloji Kliniği Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin, mide koruyucu ilaçların uzun süre kullanımının organ hasarlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Kadin 03-05-2024 08:43

Evin tavanını temizlemek isteyen adam 100 yıllık sırrı ortaya çıkardı! Gördükleri karşısında şaşkına döndü

ABD'de yaşayan Jesse Leitch isimli bir adam mülkündeki bazı rutin bakımlar sırasında içinde bir asırdan fazla süre öncesine ait eşyaların bulunduğu bir zaman kapsülüne rastladı. Bulduğu parçaların 1907 yılına ait olduğunu düşünen adam gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Kadin 03-05-2024 07:39

Uzman isim açıkladı! Sağlıklı bir beyin için haftada 3 gün yapın

Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ediyor. Çünkü beyin her yaşta kendini yenileyebiliyor, gelişiyor ve yeni nöronlar oluşabiliyor. Beyin de vücudumuzdaki kaslar gibi çalıştıkça gelişiyor ve formunu koruyor. Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın önemli tavsiyeyi paylaştı.

Kadin 02-05-2024 01:25

Ani öfke patlamalarına dikkat: Kalp krizi riskini artırıyor! Kalıcı hasara yol açabilir

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, kısa süreli öfke patlamalarının, kan damarlarının uygun şekilde genişleme kabiliyetine (vazodilatasyon) geçici olarak zarar verebileceğini ortaya koydu.

Kadin 02-05-2024 01:02

Derya Alabora'dan şaşırtan Uğur Yücel itirafı: Hâlâ evliyiz

Tiyatro ve sinema oyuncusu Derya Alabora, meslektaşı Uğur Yücel ile 30 yıl süren bir evlilik yaşamıştı. Bir programa konuk olan Alabora, Uğur Yücel ile hâlâ evli olduklarını itiraf etti.

Magazin 02-05-2024 00:16

Sosyetik güzel Eda Taşpınar'dan Marakeş pozları! İddialı tarzı dikkat çekti

Sosyetik güzel Eda Taşpınar, Marakeş seyahatinde iddialı tarzıyla kameralar karşısına geçti. Taşpınar, pozlarını Instagram hesabında takipçileriyle paylaştı.

Magazin 01-05-2024 23:30

Zehir saçıyor: Elektronik sigarada kurşun ve uranyum tehlikesi! Özellikle o aromada iki kat daha fazla...

ABD'de yapılan bir araştırmada, elektronik sigara kullanan ergenlik çağındaki gençler, insan sağlığına zararlı metallerden kurşun ve uranyuma maruz kalma riski konusunda uyarıldı.

Haber 01-05-2024 22:18

Kimi sigara basıyor kimi kolonya döküyor: Bu yöntemler ölüme götürüyor! Çıplak elle dokunmayın

Sivas ve çevresinde sıklıkla görülen kene vakaları ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, “Sigara basılması, benzin dökülmesi, kolonya dökülmesi gibi yöntemler tamamen yanlış yöntemler. Bunlara dikkat edelim, asla kendimiz çıkarmayalım” dedi.

Haber 01-05-2024 20:30

Ünlü oyuncu Mine Tugay eksi 15 derece göle girdi! Denemezsem olmazdı

Ünlü oyuncu Mine Tugay tatil için Avusturya'ya gitti. Seyahatinden sık sık paylaşımlar yapan Tugay eki 15 derecede göle girdiği anları Instagram hesabında takipçileriyle paylaştı.

Magazin 01-05-2024 19:25

Yıllardır konuşuluyordu: Kürk Mantolu Madonna'nın dizisi çıkıyor! İşte yönetmeni

Sabahattin Ali'nin ünlü eseri Kürk Mantolu Madonna'nın beyaz perdeye aktarılacağı yıllardır konuşuluyordu. Eserin dijital dizisinin çıkarılacağı duyurulurken yönetmen koltuğunda oturacak isim de belli oldu. İşte detaylar...

Magazin 01-05-2024 18:31

Şikayetler artmaya başladı, uzmanlar uyardı: Maske takın!

İlkbaharda çöl tozları ve polenler nedeniyle alerji şikayetlerinde artış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, açık alanlarda gezintiye çıkanları dikkatli davranmaları konusunda uyardı.

Kadin 30-04-2024 15:52

En yaşlı Miss Universe yarışmacısı! Yaşını duyan şoke oluyor 'İnsanlar yaşımı asla tahmin edemez'

Alejandra Rodriquez isimli bir kadın yakın zamanda Buenos Aires Kainat Güzeli unvanını aldı. Güzellik yarışmasını kazanan Rodriquez şimdi gözlerini daha büyük hedeflere dikmiş durumda. Miss Universe yarışmasına katılarak şimdiye kadarki en yaşlı Kainat Güzeli olmayı uman kadının yaşını duyanlar ise çok şaşırıyor.

Kadin 30-04-2024 14:48

Pratik çıtır tavuk tarifi! Dışı çıtır içi yumuşacık tavuk nasıl yapılır?

Çıtır tavuk tarifi merak ediliyor. Restoranlarda yediğiniz kadar lezzetli bir çıtır tavuk tarifini denemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifle yapılan tavukların dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi yumuşacık oluyor. Lezzetinden parmak ısırtan çıtır tavuk tarifini yapmak oldukça kolay ve pratik. Peki, evde kolay çıtır tavuk nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 30-04-2024 13:55

Bursa'da 5 bin yıllık tedavi: Bu arılar şifa dağıtıyor! Türkiye'nin her yerinden talep var

Bursa'da arı iğnesi yoluyla tedavi edilen hastalar, 5 bin yıllık yöntemle sağlığına kavuşuyor. Çin, Ukrayna, Kore ve Amerika gibi ülkelerde yaygın olarak yapılmakta olan bu tedavi yöntemi arı zehri ile uygulanıyor. Arı iğnesiyle şiddetli ağrılarından kurtulduğunu belirten bir hasta, "Şimdi maşallah kelebek gibi namaz kılıyorum" dedi. Bir başka hasta ise bütün kış boyunca soğuk algınlığına dahi yakalanmadığını dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 30-04-2024 11:53

Uzmanı uyardı: Bu hastalık çok sinsi ilerliyor

Kemik erimesinin kişinin yaşam kalitesini bozan, insan sağlığını tehdit eden bir hastalık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mehtap Bozkurt, "Kemik erimesi sinsi bir hastalıktır ve erken dönemde hiçbir klinik bulgu vermez. Genellikle kazalara bağlı küçük travmalar sonrası kırıkların oluşması ile kendini gösterir" dedi. Bozkurt, kemik erimesi vakalarında en sık menopoz sonrası kadınlarda görülen "postmenopozal tipiyle" karşılaştıkları belirtti.

Haber 30-04-2024 10:28

O tarihlere dikkat: Mayıs ayı ay takvimi belli oldu!

Mayıs ayına özel gün gün ay takvimi belli oldu. Bu takvime göre spora, diyete, bir işe başlamak veya saç ve cilt bakımı, diş operasyonları gibi belirli planlar için en uygun tarihleri seçebilirsiniz. Astroloji meraklılarının severek takip ettiği mayıs ayı ay takvimine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 30-04-2024 10:09