YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü krizi avantaja çevirdi

Türkiye’nin diğer bölgelerine göre iklim avantajını iyi kullanarak yılın her mevsiminde faaliyetlerine devam eden Silifke...

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü krizi avantaja çevirdi

Türkiye’nin diğer bölgelerine göre iklim avantajını iyi kullanarak yılın her mevsiminde faaliyetlerine devam eden Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, 2011 yılını yaklaşık 50 milyon TL kar ile kapattı.

2010 yılını 1 milyon 393 TL zarar ile kapatan kurum, üretimini gerçekleştirdiği orman ürünlerinin satışlarından ilk defa yaklaşık 6 milyon 750 milyon TL ciroya ulaştı. İlçede, mevsimlik olmak üzere çeşitli faaliyetlerinde her yıl bin 850 civarında işçi istihdam eden Müdürlük, 60 geçici statüde dönemsel mevsimlik işçiler, 60 daimi ve 58 memur görev yapıyor.

Dünyada yaşanan ekonomik krizleri avantaja çevirmeyi bilen Orman İşletme Müdürlüğü, 2011 yılında ilçe ekonomisine yaklaşık 50 milyon 150 bin TL katkı sağladı.

Toplam 271 bin hektarın, 50 bin 849 alanı verimli orman, 103 bin, 849 hektarlık kısım ise bozuk ve verimsiz olmak üzere toplam 154 bin 648 hektar sahada kurum tarafından mevsimsel çalışmalar yapılıyor. Bu alanların yüzde 19'u proaktif, yüzde 38 bozuk yapıya sahip. Orman Müdürlüğü, yüzde 57 alanda üretim yaparken, geriye kalan yüzde 43‘lük dilim ise iskan ve tarım olarak değerlendiriliyor.

2008-2009 ve 2010 yılları olmak üzere 3 yıl art arda zarar eden kurum, dünya küresel kriz ile boğuşurken, geçen yılı kar ederek kapatmayı başardı. 2010 yılı zararı 1 milyon 393 TL olan Kurum, kış mevsiminin uzun sürmesi, hammadde sıkıntısı çeken sektördeki firmaların ihtiyaçlarını karşılamada gösterdiği özverili üretim, akıllı satış politikası ve özel sektör ruhu ile krizi avantaja çevirmeyi başardı.

Ağaç sanayiinden otomobile, nakliyattan mobilyaya, sağlıktan inşaat sektörüne olmak üzere insanların hayatlarını kolaylaştıracak bir çok alanlarda orman emvalleri kullanıldığını belirten Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, “İlçeye, hem istihdam, hem büyük çapta üretim yapan tesislere hammadde temini ve hem de ilçe ekonomisine nakit, sıcak para girdi sağlayarak önemli katkılar sunduk. Küresel krizi Türkiye’nin teğet atlatması ve ülke ekonomisinin dinamik bir yapıda olması ürünlerin nakit ve çok iyi fiyatlardan satılmasına referans oldu. Rusya’dan ithalatın zorlaştırılması ise kurumumuzu tekel durumuna getirdi. Ayrıca kış’ın sert geçmesi, uzun sürmesi ve bazı bölgelerimizde üretim yapılamaması yaklaşık fiyatlarımızı yüzde 40 artırdı.” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler