Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.
MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, meclis toplantısını açtıktan sonra, oturumu yönetmek için görevi başkan vekili Ahmet Gür’e teslim etti.
MTSO toplantı salonunda Ahmet Gür Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin maddeler görüşülerek, karara bağlandı.
Gündemle ilgili maddelerin görüşülmesi sonrası MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yönetim kurulu adına bir konuşma yaparak, gündemi değerlendirdi.
5084 sayılı “Yatırımların ve İstihdamın Teşviki” hakkındaki kanununla ilgili müjdeli bir haber aldıklarını ifade eden Erkoç, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Mardin ziyaretinde 5084 sayılı kanunla ilgili müjdeli bir haber verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 1 yıldır, 5084’ün devam etmesi noktasında ciddi bir gayret sarf ettik. 49 oda ile birlikte Ankara’daki toplantıda bu konunun ehemmiyetine binaen bir dosya hazırlayıp, dosyayı Sayın Başbakanımıza sunmuştuk. Bu noktada yapılan çalışmalar sonrası müjdeli haber geldi. Ama bu henüz kanunlaşmadı. Bu ay içerisinde kesinleşmesini bekliyoruz. Bu gelişmekte olan iller için önemli bir fırsattı. 3’ncü bölgede dahil edildi ve 49 ilden 60 ile çıktı. 3’ncü bölge 3 yıl, 4’ncü bölge 4 yıl, 5’nci bölge 5 yıl ve 6’ncı bölge 6 yıl olmak üzere işveren sigorta priminin desteklenmesi söz konusu oldu” dedi.
Erkoç, 5084’ün uzatılmasının üretim ve istihdama büyük katkı sağlayacağına değinerek, “Türkiye önüne büyük bir hedef koydu. Bu hedefi yakalayabilmesi içinde istihdam ve üretimi artırması gerekiyor. Üretimin artırılması ancak bu tür teşviklerle olur. Rekabet gücünüzü artırabilmeniz için bu desteklerin iş dünyası için ne denli önemli olduğunu herkes biliyor” diye konuştu.
“KAYISI, LİSANLI DEPOCULUĞA GİRECEK”
Malatya kayısının lisanslı depoculuğa gireceğini kaydeden Erkoç, konuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve kısa zamanda çalışmaların kanun yönetmeliği haline dönüşmesini beklediklerini söyledi.
Türkiye’de şuanda 7 ürüne lisanlı depoculuk hakkı verildiğine dikkat çeken Erkoç, “Odamızın “Lisanlı Depoculuk” ile ilgili bir girişimizi olmuştu. Türkiye’de şuanda 7 ürüne lisanlı depoculuk hakkı verildi. Malatya’da da kayısının lisanslı depoculuk alanına girmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. İlimize gelen heyet ve Malatya’da bu konuyla iştigal eden arkadaşlarımızın katılımıyla bir toplantı düzenledik. Taslak metin çalışmaları da tamamlandı. İnşallah en kısa zamanda bu kanun yönetmeliği haline dönüşecek ve kayısı lisanlı depoculuğa girmiş olacak” şeklinde konuştu.
“ÜRETİM VE İSTİHDAMIN ARTMASI İÇİN İŞ DÜNYASININ DESTEKLENMESİNDE YARAR VAR”
Erkoç, düşük kredilerle bölgedeki iş dünyasının desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bütün bankalarla bizim her dönem üyelerle ilgili kredi anlaşmalarımız oluyor. Şubat ayı içerisinde de Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile bir kredi anlaşması yaptık. Ama biz halen diyoruz ki; bankalar kredi vermekte biraz zorlanıyor, iş dünyası da krediye ulaşmakta zorlanıyor. Ama önümüzdeki süreçte üretimin ve istihdamın artması içinde kredinin olmazsa olmaz şartlardan birisi olduğunu ve özellikle de düşük kredilerle bu bölgedeki iş dünyasının desteklenmesi gerektiğini vurgulamakta yarar var” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz