YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'TV'ler Çocuk Bakıcısı Değildir'

Uzmanlar, ebeveynlerin televizyonu çocuk bakıcısı olarak görmelerinin yanlış olduğuna dikkat çekildi. Bursa Kent Konseyi Koza...

'TV'ler Çocuk Bakıcısı Değildir'

Uzmanlar, ebeveynlerin televizyonu çocuk bakıcısı olarak görmelerinin yanlış olduğuna dikkat çekildi.

Bursa Kent Konseyi Koza Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ‘Ebeveyn-Çocuk-Medya İlişkisi’ konulu eğitim programında, kitle iletişim araçlarının, internetin nasıl bilinçli kullanılabileceği ve medya ile aile ilişkileri ele alındı.

Bursa Kent Konseyi ofislerinde düzenlenen eğitim programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bursa Kent Konseyi Koza Çalışma Grubu Temsilcisi Prof. Dr. Şule Altun yürüttükleri projeyle aile bütünlüğünün sağlanmasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Projenin çeşitli aşamaları olduğunu anlatan Altun, “Bunun ilki medya, aile ve çocuk ilişkisi üzerinedir. Medyanın aile üzerine ciddi bir etkisi var. Seminerde interneti ve televizyonları kapatın demiyoruz. Görsel ve yazılı basını nasıl yararlı kullanabileceğimizi ele alıyoruz. Bundan sonra aile-çocuk ilişkisi, evlilik öncesi eğitim gibi çalışma konularımız olacak. Eğitici eğitimlerimize katılanlar, daha sonra kendi çevresinde burada öğrendiklerini aktarıyor. Böylece daha geniş kitlelere ulaşabiliyoruz.” diye konuştu.

Bir çocuk kanalı çalışanlarından Kübra Kuruali iletişimde kaynağın hedefe medyayla ulaştığın ifade etti. Artık tek kanal ve radyo üzerinden yayın yapılmadığını, 24’ü ulusal olmak üzere 254 tane televizyon, 36’sı ulusal olmak üzere 1092 tane radyo bulunduğunu hatırlatan Kuruali şunları kaydetti: "Şifreli yayın yapan televizyonlar bu sayıya dahil değil. Cep telefonlarını ve interneti de katarsak sayısız yayın işgali altındayız. Türkiye’de ve dünyada artık kişilerin medyanın verdiği bilgi kirliliğinden nasıl korunacağı tartışılıyor. Yasalar çıkartılıyor. RTÜK’ün bu konuda son yıllarda iyi çalışmaları var. Artık televizyonun sabah kalktığımız gibi açıp gece yatarken kapatılacak bir alet olmadığının farkına varmalıyız. Televizyonları çocuklarımıza bakıcı tayin etmemeliyiz."

İnsanın uyandığı andan itibaren her karar verme sürecinde iletişim halinde olduğunu ifade eden Kübra Özmansur ise temel iletilerin, anlamların inandırıcılığını sağlamak için belli aralıklarla tekrarlandığını kaydetti. Özmansur, "İletiler, tanınmış kişiler, yıldız oyuncular, kamuoyu önderleri tarafından sunulur. Bunun amacı, iletinin etkin olmasıdır. Haberlerin sunuluş sırası kimin ya da neyin önemsenmesi gerektiği konusunda hedef kitleye mesaj verir." dedi.

Gelişmekte olan ülkelerde, kitle iletişim araçlarının direk eğitim aracı olarak kullanıldığını, gelişmiş ülkelerde ise iletişim araçlarının eğitimi destekleyen unsur olarak kullanıldığını söyleyen Özmansur, medyanın gündemine aldığı konuların, kamuoyunun da gündemine girdiğini, genelde de medyanın istediği biçimde kamuoyunda bir iklim oluştuğunu dile getirdi.

Eğitimde ayrıca, Dr. Mustafa Yavaş ‘İnternet Kullanımı’, Tayfun Filiz ‘Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi Sunumu’, Danışman Psikolog Mücahit Gültekin ‘Aile-Medya İlişkisi’ konulu sunumlar yaptı. Konuşmacılara eğitimin sonunda teşekkür belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler