YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ülkemizin dört bir köşesinde ağzımızı tatlandıran yöresel tatlılar

    Türkiye'nin her bir köşesi kendine özgü tatlarla dolu. Şerbetlisinden peynirlisine her biri ağız sulandıran 7 yöresel tatlıyı listeledik. Gelin, damakları şenlendiren yöresel tatlıları birlikte keşfedelim!

    Türkiye'nin dört bir köşesindeki yöresel tatlılar, geleneksel tarifleri ve benzersiz lezzetleriyle yediden yetmişe herkesi büyüleyen bir tada sahip. Ünü dünyaya yayılmış olan pek çok tescilli tatlımızın olması da bunun bir göstergesi. Daha fazlası için sizi içeriğe alalım!

    1. Baklava

    2

    Gaziantep yöresiyle özdeşleşen baklava Türkiye'nin birçok yöresinde yapılan bir tatlı. Ünü dünyaya yayılan baklava pek çoğumuzun bildiği gibi kat kat incecik yufkaların Antep fıstığı, kaymak, sade yağı ve şerbetle buluştuğu enfes bir tatlı çeşidi.

    2. Künefe

    3

    Hatay'a özgün lezzetlerinden biri olan Künefe ince tel kadayıfın arasına peynir konularak ve üzerine şerbet dökülerek hazırlanıyor. Antep fıstığı, kaymak veya dondurmayla servis edilen bu yöresel lezzet AB tarafından da tescil edilmiş olan bir tatlı.

    3. Höşmerim

    4

    Peynir helvası ya da peynir tatlısı olarak da bilinen Höşmerimin yapımında irmik, un, yumurta, peynir ve şeker kullanılıyor. Daha çok Orta Anadolu ve Karadeniz bölgelerimizde tanınsa da Balıkesir yöresine özgü bir tatlı olan höşmerim Osmanlı döneminden günümüze değin yapılan ve sevilerek tüketilen bir tatlı.

    4. Kestane Şekeri

    5

    1900’lü yılların başından itibaren Şekerciler Çarşısında üretilmeye başlanan Kestane Şekeri Bursa şehrinin geleneksel tatlılarından biri olarak kabul ediliyor. Genellikle kış aylarında tüketilen bu lezzet, kabukları soyulan kestanenin şurup içinde pişirilerek şekerlendirilmesi ile elde ediliyor.

    5. Hayrabolu Tatlısı

    6

    İsmini Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesinden alan yöresel tatlı irmik ve tuzsuz peynirle hazırlanıyor. 1972 yılında Hayrabolu'da “Kadı Göbeği Tatlısı” olarak adlandırılan tatlı zamanla “Hayrabolu Tatlısı” olarak anılmaya başlayarak bu isme kavuşuyor. Kemalpaşa tatlısını andırsa da Hayrabolu boyut olarak büyük ve peynir oranının daha düşük olduğu bir tatlı çeşidi.

    6. Halka Tatlısı

    7

    Adana mutfağının sevilen tatlılarından olan Halka Tatlısı coğrafi işaret tescili bulunan yöresel bir lezzetimiz. Buğday irmiği, buğday unu, karbonat ve su kullanılarak hazırlanan şerbetli tatlı, yağ içerisine halkalar şeklinde sıkılarak kızartılıyor ve ardından da şerbet içerisine daldırılarak tatlandırılıyor. Dışı çıtır içi yumuşak olan Halka Tatlısı Adana mutfağında önemli bir yere sahip.

    7. Kayseri Nevzinesi

    8

    Kayseri Nevzinesi, un, yağ, ceviz içi, tahin, sirke ve kabartma tozu gibi malzemelerin karışımıyla hazırlanan Kayseri'ye özgü bir tatlı türü. Piştikten sonra üzüm pekmezli şerbetle tatlandırılan ve ağızda dağılan yapısıyla bilinen Nevzine, Kayseri'de düğünden bayramlara kadar pek çok özel günde tepsi tepsi tüketilen eşsiz bir yöresel lezzet.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler