YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uzaktan eğitimde dijital sınıf yöntemi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan...

Uzaktan eğitimde dijital sınıf yöntemi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 'Digital Classroom (Dijital Sınıf)' adlı projenin çalışmaları sürüyor.

Ulusal Ajans tarafından Türkiye'deki meslek liseleri arasından finanse edilen 3 Grundtvig projesinden biri olan proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ali Kolayel, ‘Digital Classroom’ isimli projeyi şu an itibariyle Türkiye’deki bazı üniversitelerin uyguladığını ve uzaktan eğitim modeli olarak bunu meslek liseleri için de uygulama imkânı kazanılmasını amaçladıklarını söyledi.

Kolayel, diğer bir amaçlarının ise Türkiye'yi yurt dışında başarılı şekilde temsil edip, Avrupa Birliği (AB) üyeleri ile aday ülkeler arasında eğitimde kültürel iş birliğini artırmak, yabancı dil kullanımını yaygınlaştırıp iyi örneği yaygınlaştırmaya yönelik çalışma yapmak olduğunu belirtti.

Kolayel, Ulusal Ajans'ın proje desteği verdiği İngiltere, İspanya, Almanya, Norveç ve İsveç gibi 5 ülke daha olduğunu bildirdi. Proje çalışmaları çerçevesinde İspanya Norveç ve İngiltere’de incelemeler yaptıklarını, yapılan toplantılarda projelerini bu ülkelerde anlattıklarını büyük beğeni topladıklarını belirtti. Ali Kolayel, 2013 Mayıs ayı içerisinde projeye katılan ülke temsilcilerinin kendi projelerini anlatmak ve buradaki uygulamaları da görmek için Karamürsel’e geleceklerini belirtti. Kolayel, proje bittikten sonra bunu Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacaklarını belirtti.

Projenin teknik durumu ile ilgili bilgi veren Proje Teknik Destek Sorumlusu Ahmet San, projelerinin Fatih Projesi'ni destekler şekilde olduğunu ve derslerin dijital ortamda işlendiğini kaydetti. San, "Dijital ortamda öğrencilere vermiş olduğumuz şifrelerle onların derse katılmasını, dersi dijital ortamdan takip etmesini sağlıyoruz." dedi.

Ahmet San, sistemin direk uygulama gerektiren ağaç-metal kesim, bakım, onarım, yontma gibi dersler hariç, uygulama gerektirmeyen tüm derslerin anlatım ve ders işlenmesinde kullanılabildiğini belirtti.

San, sistem sayesinde derslerin takibinin verilen şifrelerle internet ortamından yapılabileceğini ifade etti.
Okul Müdürü Ferit Alur ise proje kapsamında gittikleri ülkelerde Türkiye'yi okullarını başarılı bir şekilde temsil ettiklerini ve ülkeler arası bilgi ve teknoloji paylaşımında bulunduklarını ifade etti. Alur, proje çalışmasında gayret gösteren tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler