Nebiyan Fasulyesi Haberleri

Sosyal medya bu fotoğrafı konuşuyor! Meclis lokantasının fiyatları gündem oldu: Ankara döneri, ispir fasulyesi, pilav, salata...

Dönem dönem yemeklerin fiyatlarıyla çok konuşulan Meclis lokantası, yine sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafla gündem oldu. Söz konusu fotoğrafta yer alan fiyatlar dikkat çekerken servis olarak sipariş verilmiş Ankara dönerinin fiyatının 76 TL olduğu görüldü. İşte İspir fasulyesi, salata ve pilav gibi diğer yemeklerin fiyatları ve gündem yaratan o fotoğraf...

Haber 2023-11-08 15:46:44

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 2023-05-08 14:07:59

Tokat ve Samsun'da kar etkili oldu

Tokat'ta gece boyunca devam eden yağış sonrası yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Nebiyan Dağı da beyaza büründü.

Yurthaber 2023-03-30 15:19:45

Ordu'nun Gürgentepe çoban fasulyesi coğrafi işaretle tescillendi

Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde yetişen çoban fasulyesi, coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.

Yurthaber 2022-12-21 13:23:01

Nebiyan Dağı'nda güz renkleri arasında kıvrılan yollar doğal platoyu oluşturuyor

Samsun'da 1224 rakımlı Nebiyan Dağı, sonbahar renkleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yurthaber 15-11-22 12:43

Faydalarını duyan markete koşuyor! Vücudu baştan aşağı yeniliyor, kolesterolden ve kanserden koruyor

Sık kullanmadığımız yiyeceklerin vücuda inanılmaz faydaları bulunabiliyor. Maş fasulyesi de bu yiyecekler arasında bulunuyor. Protein ve lif bakımın oldukça zengin olan maş fasulyesinin çok eski yıllarda hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanıldığı söyleniyor. Maş fasulyesi sadece hastalıklar için hızlı kilo vermek isteyenler için de vazgeçilmez besin olarak görülüyor. Kanserden kolesterole kadar birçok faydası olan maş fasulyesinin inanılmaz faydaları...

Haber 13-10-22 09:50

Samsun'da Nebiyan kestanesinde hasat mesaisi başladı

Samsun'da Nebiyan kestanesinde hasat mesaisi başladı

Yurthaber 08-10-22 11:50

Bingöl'de Yedisu horoz kuru fasulyesi hasat şenliği

Bingöl'de "Yedisu horoz kuru fasulyesi hasat şenliği"

Yurthaber 06-10-22 19:16

Tescilli Akkuş şeker fasulyesi törenle hasat edildi

Tescilli Akkuş şeker fasulyesi törenle hasat edildi

Yurthaber 29-09-22 18:07

Kanser tedavisinde mucizevi etkili, diyabet düşmanı! Kendi küçük ama etkisi büyük

Bazı doğal gıdalar hastalıklara karşı koruma sağlayıp tedavisini kolaylaştırma imkanı sunuyorlar. Oldukça etkili faydaları olan gıdalar arasında soya fasulyesi de bulunuyor. Soya fasulyesinin faydaları yeteri kadar bilinmiyor. Oysa ki soya fasulyesi birçok hastalığa karşı mucizevi etkiler yaratıyor. İşte soya fasulyesi faydaları...

Haber 16-09-22 08:15

Konya'nın ata tohumuyla üretilen tescilli fasulyesi Avrupa sofralarında

Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar: - "Kooperatif öncülüğünde yetiştirilen Çetmi şeker fasulyesi, coğrafi işaret tescil belgesini almasının ardından İtalya, Belçika, Hollanda, Norveç, Almanya ve İngiltere'ye gönderiliyor" - "Geçen yıl 15-20 ton ürün ihraç etmiştik, bu yıl rakamın 50-60 tona çıkmasını bekliyoruz. Gelecek yıllarda da hem ülke sayısının hem de miktarın artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Yurthaber 12-09-22 13:11

Nebiyan Doğa Festivali sona erdi

"Nebiyan Doğa Festivali" sona erdi

Yurthaber 11-09-22 21:00

Samsun'da düzenlenen Nebiyan Doğa Festivali başladı

Samsun'da düzenlenen "Nebiyan Doğa Festivali" başladı

Yurthaber 10-09-22 15:56

Samsun'un Nebiyan fasulyesi pazara inmeden tarladan satılıyor

Kendisine has lezzeti ve erken pişme özelliğiyle çok sayıda tüketicinin tercihi olan Nebiyan fasulyesi, hasat öncesi verilen siparişlerle tükeniyor - Fasulye üreticisi Şafak Ayvaz: - "Önceki senelerde alanlar, lezzetini, tadını, kalitesini bilenler, sonraki senenin siparişini çok önceden veriyor veya gelip buradan alıyor"

Yurthaber 10-09-22 11:04

Balıkesir'de ekim alanı artan badalan fasulyesi 4 mahallenin geçim kaynağı oldu

Dursunbey ilçesinde 800 rakımlı çam ile meşe ormanları arasındaki tarlalarda yetiştirilen fasulye cinsi hem lezzeti hem de kısa sürede pişmesiyle tercih ediliyor - Süleler Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Canbaz: - "Kuruya yakın bir fasulyedir. Özellikle kuru fasulye yemeği yapmak isteyenlerin başka çeşitleri 1-2 saat kaynatması gerekiyor ama bizim fasulyemiz 15 dakikada pişiyor"

Yurthaber 09-09-22 11:57

Chili con carne nasıl yapılır? Masterchef chili con carne (acılı, kıymalı meksika fasulyesi) malzemeleri ve yapılışı

Masterchef ali nazik tarifinin nasıl yapıldığı ve malzeme listesi merak konusu oldu. Masterchef'in yeni bölümüyle, yen 16 yarışmacının ana kadro mücadelesi devam edecek. Şefler, yarışmacılardan Meksika' ya ait chili con carne yapmalarını istedi. Chili con carne tarifini ilk defa duyup merak edenler ve denemek isteyenler chili con carne tarifinin en pratik ve tam tarifini internet üzerinden sorguluyorlar. İşte chili con carne tarifinin yapılışı ve malzeme listesi..

Yemek 16-08-22 10:22

Pazaryeri boncuğu fasulyesi üreticileri verimli bir sezon bekliyor

Bilecik'in Pazaryeri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Sert: - "Yaklaşık 1900 dönümde ekili olan boncuk fasulyesinde, dönüme bir ton verim bekliyoruz. Hasadımız gayet iyi gözüküyor"

Yurthaber 06-08-22 11:04

Sırık fasulyesi ne demek? Sırık fasulyesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Sırık fasulyesi birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Sırık fasulyesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:33

Soya fasulyesi ne demek? Soya fasulyesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Soya fasulyesi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Soya fasulyesi ne demektir?

Egitim 20-05-22 16:01

Şeker fasulyesi ne demek? Şeker fasulyesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de şeker fasulyesi birleşik kelimesidir. şeker fasulyesi ne demektir?

Egitim 20-05-22 15:53

Horoz fasulyesi ne demek? Horoz fasulyesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Horoz fasulyesi birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Horoz fasulyesi birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 16:17

Çalı fasulyesi ne demek? Çalı fasulyesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan çalı fasulyesi birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, çalı fasulyesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 23:11

Buğday fiyatları Hindistan'ın ihracat yasağı kararı sonrası arttı

Hindistan'ın Cuma günü buğday ihracatını yasaklaması sonrası küresel buğday fiyatları arttı. Chicago'da işlem gören vadeli buğday fiyatları yüzde 5,9 artışla 12,47 dolara yükseldi ve son iki ayın en üst seviyelerini gördü. Reuters ajansının haberine göre mısır fiyatları yüzde 2, soya fasulyesi fiyatları da yüzde 0,8 arttı.

Haber 16-05-22 13:26

Sadece kırmızı ette yok: Protein kaynağı besinler

Protein ihtiyacının kırmızı et dışında yağlı tohumlardan karşılanabileceğini belirten uzmanlar, soya fasulyesi, kabak çekirdeği, ayçiçek çekirdeği ve yer fıstığının yüksek miktarda protein içerdiğine dikkat çekiyor. Kalsiyum, selenyum, demir, magnezyum gibi mineralleri içeren mantarların da protein alternatifleri arasında bulunduğunu belirten uzmanlar, Brüksel lahanası, brokoli ve ıspanak gibi sebzelerin iyi protein kaynakları arasında yer aldığını söyledi.

Haber 13-04-22 09:29

Emtialar yükseldi! Kahve fiyatlarında ralli sürüyor

Fed'in açıklamaları ve Kazakistan'da yaşanan olayların fiyatları etkilediği emtia piyasasında kahve yüzde 5,6, soya fasulyesi ve doğal gaz yüzde 5, Brent petrol yüzde 4,7 değer kazanırken, şeker yüzde 4,2, gümüş yüzde 4,1, altın yüzde 1,8 değer kaybetti. Omicron varyantı nedeniyle dünya genelinde kapamalar olsa da piyasalarda bunun geçici olduğuna yönelik iyimserliğin devam ettiği ifade edildi.

Finans 10-01-22 11:47

Erzurum'un tescilli İspir ve Hınıs fasulyeleri tüketiciden yoğun talep görüyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar: - "Piyasada fasulye 6-7 liradan belki pazar bulamazken bizim şu anda Hınıs ve İspir fasulyelerimiz yaklaşık 45 lira civarındaki fiyatlarla yok satıyor" - Yöresel ürün satıcısı Zülküf Yeşilbaş: - "İspir fasulyesinin tadı özellikle yüksek rakımlarda yetiştiği için çok güzel. İspir fasulyesi diğer fasulyelere göre erken pişiyor ve kabuk atmıyor"

Yurthaber 27-11-21 11:14

Konya'nın coğrafi işaretli ürünü Çetmi fasulyesi üreticisinin yüzünü güldürdü

Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar: - "Bu sene de geçen yılki 300 ton rekolteye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Mahallede yaşayan çiftçilerin yüzde 99'u fasulye üretimi yapıyor" - Üretici Ali Aydın: - "Bu sene verim geçen seneye göre daha iyi. Bakımı da iyi oldu, 9-10 yıldır şeker fasulye ekiyoruz"

Yurthaber 28-09-21 12:06

Cerrah fasulyeyi yiyen tadına doyamadı! Özel pişirme tekniği ile testide hazırlandı

Bursa İnegöl'de ünlü cerrah fasulyesi için festivali düzenlendi. Özel pişirme tekniği ile testide hazırlanan cerrah kuru fasulye büyük beğeni topladı. Şenlikle tanıtılan cerrah kuru fasulye, etkinliğe katılan misafirlere de ikram edildi. Festivalde bölgeye ait farklı lezzetlere de yer verildi.

Haber 06-09-21 12:33

Mardin Ovası'nda çiftçiler kuraklık nedeniyle soya fasulyesine yöneldi

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden 3 milyon dönümlük Mardin Ovası'nda mısıra alternatif olarak 1600 dekar alana 16 bin ton soya fasulyesi ekildi - Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler: - "Mısırın sulama ve enerji maliyeti yüksek olduğundan dolayı az su tüketen soya fasulyesine yöneldik. İyi verim alırsak inşallah mısıra alternatif olacak, çiftçimiz daha fazla kazanacak"

Yurthaber 11-07-21 11:08

Anadolu Otoyolu'nda soya fasulyesi yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Yola saçılan soya fasulyeleri nedeniyle Ankara yönünde ulaşım aksadı

Yurthaber 20-06-21 11:16

Meşhur Göl fasulyesine bin dekarlık destek projesi

Kütahya’nın Simav ilçesinde 60 yıldır ekimi yapılan meşhur Göl fasulyesi için bin dekarlık alanda ekimi yapılacak bir proje uygulandığı bildirildi.

Finans 10-05-21 14:56

Akkuş şeker fasulyesi için sulama göleti yapılacak

Ordu’nun Akkuş ilçesinde farklı damak lezzeti, çabuk pişirilmesi ve dağılmaması özelliği ile tanınan ve 2011 yılında coğrafi işaret tescili yapılan Akkuş şeker fasulyesinin üretiminin arttırılması için sulama göleti yapılacak.Ordu Valisi Tuncay Sonel, Akkuş ilçesine giderek, çeşitli ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu.

Yurthaber 13-02-21 18:40

Esen: “Çiftçiye desteğimiz sürecek”

Konyaaltı’nda tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerini sürdüreceklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Amacımız, çiftçimiz için sürdürülebilir çözümler sağlamaktır” dedi.Belediyeye ait tarlada ürettikleri Çandır Fasulyesi ile bölgede fasulye üretimini 15 artırdıklarını dile getiren Başkan Esen, aynı zamanda küçük ve büyükbaş hayvancılığa da önemli destekler sağladıklarını ifade etti.

Yurthaber 09-02-21 12:49

Tescillenen Posof fasulyesi tanıtıldı

Ardahan’da Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verilen "Posof fasulyesi", Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar tarafından düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.Coğrafi işaret alarak tescillenen "Posof fasulyesi", düzenlenen etkinliklerle tanıtılmaya devam ediliyor.

Yurthaber 30-12-20 10:27

Balıkçıların kuru fasulyesi hamsi! Lezzetinin püf noktası ise...

Aralık ayına girilmesiyle birlikte Karadeniz’de deniz sıcaklığı düşünce hamsi de lezzetine kavuştu. Düzceli hamsi müdavimleri balık tezgahlarını doldurdu. Lezzetine kavuşan hamsiyi en doğru şekilde pişirmek için ise bu yöntemi deneyin.

Yemek 14-12-20 12:13

Posof fasulyesi coğrafi işaretini aldı

Ardahan’ın Posof ilçesi ve civarında yetişen Posof fasulyesi, 1 yıllık çabanın sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE) tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillenerek, şehrin 4.

Yurthaber 09-12-20 14:52

Ardahan'ın Posof fasulyesi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı

Ardahan'ın "Posof fasulyesi" Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı

Yurthaber 09-12-20 14:28

Konyaaltı’nın Çandır Fasulyesi hazır

Konyaaltı Belediyesi, üretimi teşvik etmek ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metrekare alanda ekimini yaptığı Çandır fasulyesinin hasadını gerçekleştirdi.Hem bölge çiftçisini teşvik etmek, hem de Antalya’nın bir değeri olan Çandır fasulyesini ülke geneline duyurmak amacıyla yapılan üretimin son safhasına gelindi.

Yurthaber 05-11-20 11:15

Samsun'da doğaya ve Kovid-19 salgınına dikkati çekmek için Nebiyan Dağı'nda fidan dikildi

Samsun'da doğaya ve Kovid-19 salgınına dikkati çekmek için Nebiyan Dağı'nda fidan dikildi

Yurthaber 31-10-20 16:57

Tarladan halka fasulye ilgi görüyor

Çiftçilerin büyük emeklerle hasadını yaptığı Doğanşehir fasulyesi, bundan sonra yerli ürünlerin birçoğunun yer aldığı Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik marketlerde ilgi görüyor.Tarım şehri olma yolunda hızla ilerleyen Malatya’da kayısıdan sonra alternatif ürünlere de ilgi artıyor.

Yurthaber 30-10-20 17:48

Karadeniz hamsisi tezgahlarda

Denizlerin ‘kuru fasulyesi’ hamsi Sinop’taki balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı.Palamut avının son dönemde düşüşe geçmesi ile birlikte beklenen hamsi avı da başladı.

Yurthaber 30-10-20 10:42

Akçabelen şeker fasulyesi coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yetiştirilen yöresel ürün Akçabelen (Çetmi) şeker fasulyesinin coğrafi işaret tescil belgesine kavuşmasının mutluluğu yaşanıyor.Türk Patent ve Marka Kurumu düzenlenen törende, Akçabelen Tarımsal Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar’a Akçabelen Şeker Fasulyesi coğrafi işaret tescil belgesi Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe tarafından “hayırlı olması” temennisiyle verildi.

Yurthaber 17-10-20 14:33

Simav’ın meşhur fasulyesi tezgahlardaki yerini aldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde üretilen fasulyenin kilosu bu yıl 17 TL’den satılıyor.Simav’ın meşhur göl fasulyesi bölgede lezzetiyle tercih edilirken, Türkiye’nin de bir çok şehrinde de alıcı buluyor.Göl fasulyesini 27 yıldan bu yana tükettiğini söyleyen Hacer Koçak, "Simav’ın fasulyesinin çok güzel ve lezzetli olduğunu ifade etti.

Yurthaber 15-10-20 11:18

Meşhur Çameli kuru fasulyesinde hasat zamanı

Denizli’nin ürettiği fasulyesi, cevizi ve alabalığıyla ünlü ilçesi Çameli’nde, kuru fasulye hasadı başladı.Çameli ilçesinde yaklaşık 100 dekarlık alanda 800 ton civarında kuru fasulye üretiliyor.

Yurthaber 12-10-20 10:50

Çameli’nin yerli ceviz ve fasulyesi ilgi görmeye devam ediyor

Denizli’nin Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede her Cuma günü kurulan geleneksel pazar yerinde vatandaşlar ve esnafla sohbet etti.Pazar yerinde en çok ceviz ve fasulyenin ilgi gördüğünü söyleyen esnaflar, ürünler pazara gelmeden satıldığını belirtti.

Yurthaber 09-10-20 13:36

Kaymakam Civelek’ten Nebiyan’a davet

Samsun’un 19 Mayıs İlçe Kaymakamı İbrahim Civelek, Karadeniz’in turizm bölgesi olan Nebiyan Dağı’nı ziyaret etti.Hafta sonları yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Nebiyan bölgesinde inceleme yapan 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek, Nebiyan’in yaz ve kış cazibe merkezi olan bir yer olduğunu söyledi.

Yurthaber 01-10-20 16:31

Soya üreticisi destek bekliyor

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Türkiye’nin soya ihtiyacının yüzde 93’ünü ithalatla karşıladığını, Çin’in ABD’den soya ithalatını artırmasıyla fiyatları yükselen bu üründe yerli üretimin desteklenmesinin sadece çiftçi değil ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.Başkan Doğru, konuya ilgili açıklamasında, soyanın; yüksek ve kaliteli ham yağ verimi ve protein açısından zengin ve besleyici küspesi nedeniyle soya yağı ve yem sanayinin vazgeçilmez önemli bir hammaddesini oluşturduğunu belirtti.Türkiye’de Soya fasulyesi üretiminin yaklaşık yüzde 80’inin Adana ve Mersin illeri ağırlıklı olmak üzere Çukurova’da gerçekleştirildiğine dikkati çekenDoğru, “Çukurova’da kışlık sebzeler ve buğdayın ardından ikinci ürün olarak da ekilebilen soya; mısır ve pamuk ekilebilen sulanabilen bölgelerde iyi bir münavebe bitkisidir.

Yurthaber 27-09-20 09:59

Aydın’da ilk defa ekimi yapılan Soya Yem Bitkisi’nde hasat başladı

Aydın’da ilk kez deneme olarak yetiştirilen ve tohumun yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i de çiftçiler tarafından karşılanan silajlık soya yem bitkisinin hasadına başlandı.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Yerli Tohumlarla Yüksek Kaliteli Silaj Üretimi Amacıyla Silajlık Soya Fasulyesi ve Silajlık Mısır Yetiştiriciliği” proje kapsamında Aydın’da ilk kez üretimi yapılan soya fasulyesi kaba yem bitkisi hasadı başladı.“Protein oranı yüzde 13-15 aralığında”Protein değeri yüksek olan soya ile mısır silajının karışımının hem süt verimini artırdığını hem de hazır yem kullanımını düşürüldüğünü ifade eden Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, deneme ekiminin 200 çiftçi ile gerçekleştirildiğini belirtti.Aydın’da ilk ekimi Mart ayında yapılan soya fasulyesi kaba yem bitkisinin hasadına başlandığını belirten İl Müdürü Ökdem, “İlimizde ilk olma özelliği taşıyan bir proje yürütmekteyiz.

Yurthaber 28-08-20 10:36

Narman şeker fasulyesi tescil edildi

Narman Şeker Fasulyesine, Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.Narman İlçe seksi Tarım Müdürü Erzurum İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül, “Narman İlçe Müdürü olduğumuz 2018 Yılında Milletvekilimiz Orhan Deligöz ile adını koyduğumuz, İlçe Müdürlüğümüz alçak gönüllü ve çalışkan mühendisleri mevcut İlçe müdürümüz Yakup Nuri Ustaoğlu, Erdal Bozbayır İsmail Vural Musa Şimşek ve Neşe Bozkan ile altyapı çalışmasına başladığımız Narman Şeker Fasulyemize, Türk Patent Enstitüsü tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi.

Yurthaber 28-07-20 13:52