Yutma Bozuklugu Haberleri

Ses kısıklığı ve yutma sorunu nedeniyle hastanelik oldu! Doktorları bile şaşırttı: Boğazında bozuk para sıkıştı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde ismi açıklanmayan bir hasta ses kısıklığı ve yutma sorunu nedeniyle hastanelik oldu. Doktorlar yapılan testlerde hastanın boğazında bir bozuk paranın sıkıştığını fark etti. Nefes borusu ve ses telleri arasında sıkışan bozuk parayı almak için cerrahi operasyon yapıldı.

Trend 2024-04-20 14:10:18

Farenjit bulaşıcı mıdır? Farenjit neden olur, nasıl bulaşır?

Boğaz hastalıkları genellikle rahatsızlık ve ağrıya neden olan, solunum ve yutma fonksiyonlarını etkileyebilen bir dizi durumu içerir. Bu durumlar arasında öne çıkanlardan biri de farenjittir. Farenjit boğazın arka tarafındaki farenj dokusunun iltihaplanmasıyla karakterize edilen bir durumdur. Boğaz hastalıkları ve özellikle farenjit yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen yaygın sağlık sorunlarıdır. Erken tanı ve uygun tedavi ile boğaz sağlığını korumak mümkündür.

Haber 2023-11-29 12:20:32

Dil yanması neden olur, ne iyi gelir? Dil yanması nasıl geçer?

Dil ağız içinde önemli bir organdır ve sağlıklı bir dil, genel ağız sağlığının bir göstergesidir. Dil tat alma, yutma, konuşma ve ağız içindeki diğer işlevlere katkıda bulunan birçok özelliğe sahiptir. Ancak bazı durumlarda dil sağlığı sorunları ortaya çıkabilir ve bunlardan biri de dil yanmasıdır. Dil yanması dilin yüzeyinde hissedilen acı, yanma veya karıncalanma hissine verilen bir isimdir. Bu durum dildeki tat tomurcuklarının veya dilin yüzey tabakasının zarar görmesi sonucu oluşabilir.

Haber 2023-11-28 16:44:23

Boğaz kaşıntısına ne iyi gelir? Boğaz kaşıntısından kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Boğaz kaşıntısı genellikle soğuk algınlığı, grip veya alerjik reaksiyonlar gibi nedenlerle ortaya çıkan rahatsız edici bir semptomdur. Boğazın arka kısmında veya yutak bölgesinde hissedilen kaşıntı, yutma güçlüğü, öksürük ve hafif rahatsızlıkla birlikte görülebilir. Ayrıca, sigara içme, kuru hava, tahriş edici maddelere maruz kalma gibi etkenler de boğaz kaşıntısına katkıda bulunabilir.

Haber 2023-08-27 18:37:50

Reflü nasıl geçer, reflüye ne iyi gelir? Reflü belirtileri ve tedavisi nedir?

Reflü günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkar. Sindirim sisteminin önemli bir rahatsızlığı olan reflü mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıyla ortaya çıkar ve kişiyi rahatsız edici semptomlarla baş başa bırakır. Bu durum genellikle yanma hissi, göğüs ağrısı, yutma güçlüğü ve mide ekşimesi gibi belirtilerle kendini gösterir. Reflü yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve bazen de anatomik nedenlerle ilişkilendirilir.

Haber 14-06-23 16:27

Dil ve Konuşma Terapisi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ses, konuşma, yutma ve dil bozuklukları ile bu bozuklukların tedavisi konusunda uzman olan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla kurulan Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Sağlık Bilimleri Fakültesi kapsamındadır. Bu bölümün bir lisans programı olduğu ve sağlık sektörüne dil ve konuşma terapistlerinin kazandırılmasını sağladığı belirtilebilir. Psikoloji, anatomi ve nöroloji gibi disiplinlerle ilişkili olan Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü mezunları kamuda da özelde de çalışabilir.

Egitim 24-03-23 16:33

Şiddetli karın ağrısının nedeni herkesi şok etti! Yanlış teşhis nedeniyle apandisti alındı ama gerçekler bambaşkaydı...

Yabancı madde yutma vakaları oldukça dikkat çekici olabiliyor. Psikolojik rahatsızlık, merak ve çeşitli hastalıklar nedeniyle yutulan yabancı maddeler hastalara ciddi zararlar verebiliyor. Şiddetli karın ağrısı yaşayan 4 yaşındaki çocuğun karnından çıkanlar ebeveynlerini ve doktorları şok etti.

Haber 17-01-23 08:56

Ağzını açıp bir bir yutuyordu! Efsanevi kılıç yutma ustasından kötü haber: Antremanı sonu mu olacak?

Dünyaca ünlü bir kılıç yutma ustası, karın boşluğunu kesip karaciğerinin bir lobunu deldikten sonra hastanede tedavi görmeye başladı. Doktorlar ümitli olmasa da hayatta kalmayı başaran efsanevi ustanın, şimdi iyileşip sahnelere dönmek için gün saydığı bildirilirken, çalışmadan geçirdiği tedavi sürecini finansal olarak atlatabilmesi için bağış toplanmaya başlandı.

Trend 07-12-22 12:43

Boğazda takılma hissine ne iyi gelir? Yutkunurken boğazda takılma hissi neden olur, nasıl geçer?

Tıp dilinde disfaji adı verilen yutma zorluğu, yiyeceklerin veya içeceklerin ağızdan mideye taşınmasını güçleştiren bir rahatsızlıktır. Yutkunurken boğazda takılma hissi, çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilir. Tedavi için önce bu sebebin ortaya çıkarılması gerekir. Boğazda takılma hissine ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel tedavi yöntemlerle boğazdaki his nasıl geçer?

Haber 19-10-22 22:56

Grip diyerek geçiştiriyorsanız dikkat! Kanserin en önemli belirtisi

Kış aylarına geçiş dönemlerinde ve soğuk havalarda sık sık yaşanan üşütme, nezle, grip durumlarının en büyük belirtileri arasında bulunan boğaz ağrısı yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden oluyor. Bir şeyler yiyip içerken zor durumlar yaşatan boğaz ağrıları genellikle önemsiz görülüyor. Ancak grip nedeniyle kaynaklandığını düşündüğünüz boğaz ağrıları, yutma problemleri kanserin de önemli belirtisi olarak görülüyor.

Haber 14-10-22 11:58

Pek çok hastalığın hissedilen ilk belirtisi: Başladığı an bunları yapmaya başlayın! Boğaz ağrısına karşı önlemler

Boğazda kaşınma, yanma, batma, gıcıklanma, yabancı cisim hissi… Besinleri yutmakta güçlük çekmek… Boğaz ağrısı, pek çok hastalığın en yaygın görülen ve ilk hissedilen belirtilerinden birini oluşturuyor. İyi veya kötü huylu kitlelerden yutma bozukluklarına sigaradan uyku apnesine reflüden bademcik iltihabına kadar pek çok etken sorumlu oluyor boğaz ağrısından.

Haber 04-10-22 21:38

Baş ve boyun kanserini faranjitle karıştırmayın uyarısı

Avrupa Baş ve Boyun Kanserleri Cemiyeti Genel Sekreteri Prof. Dr. Şefik Hoşal: - "Üç haftadan uzun süren kanlı burun akıntısı, ağızda yara, ses kısıklığı, boyunda şişlik, yutma güçlüğü, geçmeyen boğaz ağrısı, kulağa vuran tek taraflı ağrılar varsa mutlaka hekime gidin. Faranjitte de boğaz ağrısı oluyor ama baş ve boyun kanserinde belirtiler üç haftadan uzun sürüyor" - "Baş ve boyun kanserlerinde bir numaralı faktör sigara kullanılması. Özellikle gençlerin sigaradan uzak tutulması gerekiyor çünkü çok ciddi sorun haline geldi"

Haber 28-09-22 11:40

Yutma güçlüğü çeken Akalazya hastaları endoskopik yöntemle tedavi ediliyor

Katı ve sıvı besinlerin mideye geçişinin sağlanamaması nedeniyle yutma güçlüğü çeken hastalar, Kahramanmaraş'ta tedavi ediliyor - Gastroenterolojik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bahtiyar Muhammedoğlu: - "Akalazya nadir görülen bir hastalıktır 100 binde bir ila yedi kişi arasında rastlanan bir hastalıktır. Tanısı da tedavisi de zordur. Balıkesir'den, Ankara'dan, İstanbul'dan, Kayseri'den, Konya'dan Bursa'dan gelen hastalarımız var"

Yurthaber 01-09-22 11:53

Van'da akıllara durgunluk veren olay! İğne yutma şikayetiyle gitti, doktor bile inanamadı

Van'da doktorları bile şaşırtacak türden bir olay yaşandı. 24 yaşındaki, psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir kişi iğne yutma şikayetiyle hastaneye gitti. Röntgen filmi çekilen kadının midesinde tespit edilenler hayrete düşürdü. Kadın 2,5 saatlik ameliyata alınırken ameliyatı gerçekleştirilen doktor Tekeş, "Ameliyatta bizi şok eden manzarayla karşılaştık" ifadesini kullandı.

Haber 18-07-22 19:27
Van

Yutma ne demek? Yutma kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller ilk ortaya çıktıkları günden bu yana değişmiş, gelişmiş, bölünmüş ve hatta bazıları ölmüştür. Türkçe, hala yaşayan dillerden biridir ve dünyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkçe, lehçelere ayrılmaktadır. Bu lehçeler kendine has kelimelere sahip olmakla beraber bazı kelimeleri de paylaşmaktadır. Türkçede bulunan bazı kelimeler yaygın olarak bilinmeyebilir. Bilinmeyen kelimeler görüldüğü zaman anlamı araştırılır. Yutma kelimesi de anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Yutma kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:02

Reflü’den bu şekilde kurtulabilirsiniz!

Kişi yemek yedikten sonra mide içeriğinin yemek borusuna kaçması reflü olarak ifade edilmektedir. Reflü, göğüs ve sırt ağrısı, yutma güçlüğü, bulantı, kusma, ağızda kötü tat ve koku oluşumu ile görülen bir hastalıktır. Obezite, artmış karın içi basınç, mide boşalmasının gecikmesi, mide fıtığı, alkol tüketimi, sigara kullanımı ve genetik reflüye neden olan etmenlerdir.

Haber 01-03-22 16:01

Çocuklarınıza bu kötülüğü yapmayın: Bu hatalar çocuklarda iştahsızlığa neden oluyor!

Çocuklarda iştahsızlık birçok ebeveynin endişeli olduğu bir konudur. Çocuğun iştahsız olmasının altında çiğneme ve yutma güçlüğü, enfeksiyonlar, kalp yetmezliği, karaciğer rahatsızlıkları, emilim bozuklukları gibi fizyolojik bir problem yatmıyorsa basit beslenme hataları çocuklarda iştahsızlığa neden olabilir. Nedir bu beslenme hataları?

Haber 18-02-22 14:32

Dilinizde asla göz ardı etmemeniz gereken 5 uyarı işareti! Beyaz dilin nedeni bu olabilir

Dil, ağız boşluğu içerisindeki önemli yapılardan biridir ve vücuttaki en güçlü kaslardan biri olarak tanımlanır. Tat alma, konuşma, çiğneme ve yutma gibi önemli fonksiyonların bir parçası olan dilin sağlıklı yapısını koruması, yaşam kalitesi açısından önemlidir. Bununla birlikte dilinizdeki bazı rahatsızlıklar, vücudunuzda devam eden başka bir sağlık durumunun uyarı işareti olabilir.

Haber 19-12-21 09:45
Dil

Hastaneye gidince ortaya çıktı: Pandemiyle birlikte çocuklarda yabancı cisim yutma vakası arttı

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde 19 aylık çocuğun midesinden, piyasada oyuncak olarak satılan boncuk şekildeki mıknatıslardan 17 adet çıkarıldı. Çocuğun midesinden çıkardıkları mıknatısların kendilerini de şaşırttığını aktaran Doç. Dr. Halil Kocamaz, "Çocuklarda mıknatıs yutmak çok tehlikeli bir durumdur. Bu cisimlerin yaklaşık 1 aydır midede olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Haber 24-10-21 13:29

Anbean görüntülendi! Yılan fareyi böyle yedi

Elazığ’da yılanın doğada fareyi yutma anı bir çoban tarafından görüntülendi.

Haber 15-10-21 13:22

Timoma nedir? Belirtileri ve tedavi şekilleri nelerdir?

Timoma nadir olarak görülen bir kanser türüdür. Bazen nefes darlığı, göğüs ağrısı, ses kısıklığı, yutma güçlüğü, yüzde ve kolda şişme gibi semptomlarla kendisini gösteren timoma ile ilgili uyarıda bulunan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan, timoma belirtileri, teşhisi ve tedavisi için yapılması gerekenleri anlattı.

Haber 18-12-20 16:06

Türk bilim insanı elektrikli araçlarda tekerlek sesini azaltan sistem geliştirdi

DEÜ Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Seçgin'in hibrit hücreler kullanarak geliştirdiği yenilikçi malzeme ile ürettiği tekerlek davlumbazı, tekerlek ve yol kaynaklı sesi kabine yüzde 50 daha az iletiyor - Prof. Dr. Seçgin: - "Yaptığımız çalışmalarda gördük ki geniş bir frekans bandında ortalama 20-25 desibel civarında ses kesme ve ses yutma özelliği bulunuyor"

Yurthaber 16-12-20 11:06

Hepsi çocukların midesinden çıktı! Görenleri şoke eden manzara

Elazığ'da yabancı cisim yutma sorunu ile fazlaca karşılaştıklarını söyleyen Prof. Dr. Yaşar Doğan, çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden madeni para, pil, iğne, misket, saat pilleri, çakmak gibi pek çok cisim çıkardıklarını söyledi. Görenleri şaşırtan cisimler bir arada sergilenerek ebeveynlere konu ile ilgili uyarılarda bulunuldu.

Haber 21-07-20 10:25

Dil ve Konuşma Terapisti Bozan anne ve babaları uyardı

Dil ve Konuşma Terapisti Sena Nur Bozan, çocuklarda 0-3 yaş aralığının kritik bir dönem olduğunu belirterek, dil ve konuşma terapisinin zamanlamasına dikkat çekti.Gecikmiş konuşma, konuşma bozukluğu/artikülasyon bozukluğu, kekemelik, afazi, dizartri (travma veya inme sonrası edinilmiş dil ve konuşma bozuklukları), ses kısıklığı/bozukluğu, yutma/yeme bozukluğu, yarık damak-dudak gibi sorunları olan kişilerin uzman kişilerden yardım alması gerektiği ifade ediliyor.Adıyaman Dil ve Konuşma Merkezi Terapisti Sena Nur Bozan, bu bozukluklara erken müdahale edilmediğinde bireyin sosyal-duygusal gelişiminde, bilişsel gelişiminde, dil gelişiminde, arkadaşlık ilişkilerinde, akademik becerilerinde geri kalabileceğini ve var olan problemin kronik bir duruma dönüşebileceğini vurguladı.Dil ve konuşma terapistlerinin iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarında kişiye uygun terapi sürecini planlayarak yürüttüğüne işaret eden Bozan, dil ve konuşma bozukluklarıyla ilgili bilgi verdi.Bozan, “Gecikmiş konuşma herhangi bir ön tanıya (otizm, down sendromu) bağlı olarak veya bir tanıya bağlı olmadan da görülebilir.

Yurthaber 10-06-20 12:36

Yaz aylarında çocuklarda ishale dikkat

Arabacı, sağlıklı beslenme hijyenine uymayan katı ve sıvı gıdalardan alınan virüs, bakteri, parazit veya toksinlerin kusma ve ishale yol açabildiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.Sivas Medicana Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Fatih İbrahim Arabacı, yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte besinlerin saklanma koşullarına bağlı olarak mikropların ve ürettikleri toksinlerin miktarında artış olabileceğini belirterek, özellikle tatildeyken, çocukların havuz ve deniz suyundan mikroplu su yutma riski artabileceğini söyledi.

Yurthaber 08-06-20 10:41

Yemek borusu kanseri belirtilerinde yutma güçlüğü ön plana çıkıyor

Yemek borusu kanseri belirtileri arasında yer alan yutma güçlüğü ve boğazda takılma hissi her ne kadar farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkıyor olsa da yemek borusu kanserinin en önemli belirtisi olarak görülüyor. Basit şikayetler gibi görülen bu belirtilerin önemsenmesi oldukça önem taşıyor. Ayrıca konuyla ilgili mutlaka doktora danışılması gerekiyor. Çünkü yemek borusu kanserinde erken tanı önemli yol katedilmesini sağlıyor.

Haber 26-02-20 14:25

Boğaz ağrısı neden olur? Farenjit tedavisinde mutlaka uzmana başvurun

Farenjit boğazda ağrı, boğazda kuruluk, yutma güçlüğü ve yüksek ateş nedenleri ile ilgili araştırma yapılması ile ortaya çıkıyor. Farenjit belirtileri arasında yer alan bu tepkilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, farenjit tedavisi için evde iyileşmesinin beklenmemesi gerektiğinin altını çiziyor. İşte farenjit ile ilgili merak edilenler...

Haber 17-02-20 11:57

Efeler’in çocukları Başkan Atay’a emanet

Efeler Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ata Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakımevi bünyesinde 3, 4 ve 5 yaşındaki çocuklar için ayrı sınıflar oluşturuldu.Çalışma saatleri içerisinde hizmet veren kreş ve gündüz bakım evinde çocuklar, yaşlarına göre alanında uzman eğitmenler ile bilişsel gelişim, zekâ gelişimi, dil, konuşma, ses eğitimlerinin yanında yutma bozukluklarının önlenmesi için de eğitimler alıyor.

Yurthaber 11-02-20 09:24

Efeler’in çocukları Başkan Atay’a emanet

Efeler Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ata Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakımevi bünyesinde 3, 4 ve 5 yaşındaki çocuklar için ayrı sınıflar oluşturuldu.Çalışma saatleri içerisinde hizmet veren kreş ve gündüz bakım evinde çocuklar, yaşlarına göre alanında uzman eğitmenler ile bilişsel gelişim, zekâ gelişimi, dil, konuşma, ses eğitimlerinin yanında yutma bozukluklarının önlenmesi için de eğitimler alıyor.

Yurthaber 11-02-20 09:24

İki yabancı uyruklu yolcunun mide ve bağırsaklarında uyuşturucu taşıdıkları ortaya çıktı

Denizli’de narkotik ekipleri, uyuşturucu paketlerini yutarak sevkiyat yapan 2 yabancı uyruklu şahsı otobüs terminalinde gözaltına aldı.Denizli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yabancı uyruklu şahsın yurt dışından ülkeye yutma yöntemi ile uyuşturucu madde getirecekleri bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Haber 21-01-20 18:00

Konserve hastalığı (botulizm) nedir?

Uygun koşullarda yapılmayan ve saklanmayan konserveler ölümcül olabiliyor. Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Birol Saygı, ''Uygun şekilde yapılmazsa konserve gıdalar botulizme neden olabilir. Çift görme, bulanık görme, sarkık göz kapakları, konuşma bozukluğu, yutma güçlüğü, kalın bir dil, felç, kuru ağız ve kas güçsüzlüğü gibi belirtileri olan botulizm, genellikle toksini taşıyan bir yiyeceği yedikten 12 ila 36 saat sonra ortaya çıkıyor'' dedi.

Haber 21-01-20 14:46

Bebeklerde uzun süre püre kıvamında beslenme uyarısı

Bu tarz beslenen bebeklerin diş ve çene gelişimlerinde sorun yaşandığı, bu durumun yutma bozukluklarına sebep olduğu kaydedildi

Yurthaber 08-01-20 14:16

Bahçacı: Birinci basamak sağlık hizmeti aktif olarak kullanılmalı

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, son dönemde mevsimsel değişikliklerden dolayı hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluğa dikkat çekerek, vatandaşlara birinci basamak sağlık hizmeti sağlayan ’aile hekimliği’ müessesesinin aktif olarak kullanılması çağrısında bulundu.Bahçacı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde hastanelerin acil servislerindeki yoğunluğun, ani hava değişiminden dolayı artan öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, yutma güçlüğü gibi rahatsızlıklardan dolayı vatandaşların aile hekimlerine gitmeden buralara başvurmasından kaynaklandığını söyledi.

Yurthaber 31-12-19 10:28

Ses tellerini korumak için 10 tavsiye

Ses tellerinde oluşan şikâyetler, pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Sesin kötü ve uygun olmayan şartlarda, özellikle de uzun süreli ve yüksek tonda kullanılmasından, kafa bölgesi ile boyunda oluşan tümörlere kadar birçok unsur ses tellerinde geçici ya da kalıcı felçlere yol açabiliyor. Ses kısıklıkları ve yutma sırasında öksürük gibi ses teli felcine bağlı şikâyetler ise “ses cerrahisi” ile tedavi edilebiliyor.

Trend 26-12-19 11:18

İnatçı hıçkırık ciddi hastalıkların habercisi olabilir

Doç. Dr. Bülent Yaşar, "Hızlı ve fazla yeme, baharat ve soda tüketimi, çok soğuk ve sıcak yeme, hava yutma, stres gibi faktörler kısa süreli hıçkırıkların en sık rastlanılan nedenleridir. Ancak hıçkırık uzun sürüyorsa göğüs boşluğunu tutan kanserler, büyümüş lenf bezleri, koroner yetersizlik; yemek borusu tümörleri akla gelmeli" dedi.

Trend 26-12-19 09:59

Anne babaların en büyük korkusu! Yabancı cisim yutma ölüme bile götürebiliyor

Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Hekimi Op. Dr. Olgaç Fazlı, anne babaların yaşadığı en büyük korkulardan biri olan, çocuklarının ağızlarına etraftan buldukları herhangi bir cismi atmaları sonrası ölüme dahi neden olabilen solunum durmaları konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Kadin 18-12-19 16:16

Yutkunma zorluğu çekenler dikkat

İç hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, yemek borusu kanserinin de en sık görülen belirtilerinden ‘yutma zorluğu’ yaşayanları uyardı.

Trend 03-12-19 12:26

Terapi ile yutmayı yeniden öğrendiler

Serebral palsi, MS ve inme rahatsızlıkları nedeniyle katı ve sıvı gıdaları almada yutma sorunu yaşayan hastalar, 8 haftalık terapiler sayesinde yutmayı öğreniyor - Bebeklik döneminden itibaren yutma sorunu yaşayan serebral palsili 10 yaşındaki Emre Demirhan Bozkuş, yutma terapisiyle en sevdiği makarna ve pizzayı rahatlıkla yiyebiliyor - Anne Bozkuş: - "Yemek biriktirme problemimizde çok fazla düzelme gördük. Katı yiyecekleri yemeye başladı. Yemek yerken artık öğürmüyor, kusmuyor, boğulmuyor" - MS hastası Hakan Çimenli: - "Terapiden çok memnun kaldım. Bir nefes, güneş, bir insan için ne kadar önemliyse yutmanın da o kadar önemli olduğunun farkına vardım" - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek: - "Terapilerle hastaların tat duygusunu alması ve çiğneme fonksiyonlarını yerine getirmesi sağlanıyor. Mideye gıdaların farklı yollarla ulaştırılması mümkün ancak uygun olanı doğal beslenmedir"

Trend 15-11-19 11:13

Aliler çocukların pil yutma tehlikesine karşı uyarıldı

Aliler çocukların pil yutma tehlikesine karşı uyarıldı

Haber 08-11-19 10:21

Uzun süren boğaz ağrısı gırtlak (larenks) kanserini düşündürüyor

Birçok hastalıkta belirti olarak görülebilen boğaz ağrısı uzun süre devam ederse dikkatli olmak gerekiyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, yapılan araştırmalara dayanarak, aile hekimlerinin uzun süren boğaz ağrısına eşlik eden nefes darlığı, yutma güçlüğü, kulak ağrısı gibi belirtilerin varlığında gırtlak (larenks) kanserinin de düşünmesi gerektiğini söyledi.

Trend 01-11-19 14:31

Yutma güçlüğü, beyin tümörü habercisi olabilir

Beyin tümörlerinin sıklıkla normal beyin dokusuna hücum ettiğini veya baskı yaptığını, belirtilerin de o basınç nedeniyle ortaya çıktığını belirten Op.Dr.

Yurthaber 18-10-19 12:40

Şah damarı tümörü çocuklarda da görülüyor

Nefes darlığı, ses kısıklığı, yutma güçlüğü gibi belirtiler veren şah damarı tümörleri çocuk yaşlarda da görülüyor. Prof. Kalko geçtiğimiz günlerde ameliyat ettikleri hastanın 5 yaşında olduğunu belirterek tıp literatüründeki en genç hasta olduğunu kaydetti.

Trend 14-10-19 14:34

Kadın ve çocuklara anemi uyarısı

Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi İç Hastalıklar uzmanı Dr. Satı Sena Çoraoğlu: - "Nefes darlığı, çarpıntı, tırnak kırılması, saç dökülmesi, solukluk, kulak çınlaması, konsantrasyon azalması, ellerde uyuşma, uyku hali, huzursuzluk, dilde yanma ve yutma güçlüğü anemiyi işaret edebilir" - "Belirtilerin şiddeti kişiye göre farklılık gösterebilir. Çevre kanındaki hemoglobin miktarı, aneminin oluş hızı, eşlik eden hastalıklar ve hasta yaşı belirtilerin şiddetini etkileyen durumlardır"

Yurthaber 26-09-19 11:46

Kadın ve çocuklara anemi uyarısı

Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi İç Hastalıklar uzmanı Dr. Satı Sena Çoraoğlu: - "Nefes darlığı, çarpıntı, tırnak kırılması, saç dökülmesi, solukluk, kulak çınlaması, konsantrasyon azalması, ellerde uyuşma, uyku hali, huzursuzluk, dilde yanma ve yutma güçlüğü anemiyi işaret edebilir" - "Belirtilerin şiddeti kişiye göre farklılık gösterebilir. Çevre kanındaki hemoglobin miktarı, aneminin oluş hızı, eşlik eden hastalıklar ve hasta yaşı belirtilerin şiddetini etkileyen durumlardır"

Finans 26-09-19 11:45

İran’dan midesinde eroin getiren şahsı polis yakaladı

Denizli’de polis tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında İran’dan yutma yöntemi ile 250 gram eroin ile kente gelen yabancı uyruklu şahsın midesindeki eroin paketleri tıbbı müdahale ile çıkarıldı.

Haber 04-09-19 13:38

Bademcik ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Uzun zaman boğaz ağrısı, yutma güçlüğü ve yüksek ateş şikayeti bulunan 18 yaşındaki Mehmet Kahraman, Gaziantep Özel Anka Hastanesi’nde gerçekleştirilen bademcik ameliyatı ile sağlığına kavuştu.Kilis’te yaşayan 18 yaşındaki Mehmet Kahraman, boğaz ağrısı, buna bağlı olarak yutma güçlüğü ve yüksek ateş şikayeti ile Gaziantep Özel Anka Hastanesi’ne başvurdu.

Yurthaber 06-08-19 10:35

Balinanın deniz aslanını 'yutma' anı görüntülendi

ABD'de bir doğal yaşam fotoğrafçısı, bir kambur balinanın deniz aslanını "yutma" anını görüntüledi.

Trend 31-07-19 10:49

Kimin aklına gelirdi? Her gün bir adet yutarak iğne ipliğe dönüyorlar

İştah kontrolü sağlamakta zorlanıyorsanız oldukça enteresan ama etkili olduğu konuşulan çiğ pirinç yutma yöntemini deneyebilirsiniz. Düzenli olarak uygulandığında 2 ayda tam 14 kilo verdirdiği iddia ediliyor.

Yemek 08-07-19 09:12

Türkiye'nin ilk çocuk yutma bozuklukları kliniği açıldı

Prematüre bebekler başta olmak üzere çocukların sağlığını etkileyen yutma bozukluğuna karşı Medipol Mega Üniversite Hastanesi Türkiye’nin ilk Yutma Bozuklukları Kliniğini açtı -Anatomik, doğumsal ya da fonksiyonel yutma bozukluklarının tanısının konulması ve tanı konma süreleri klinikle beraber kısaldı

Yurthaber 01-07-19 10:16