YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zemini 90 Derece Çevrilmesi Planlanan Ve Tribünlerin Yükseltilmesi Gündemden Olan Stadyumu Havadan Görüntüledik

Ali AKSOYER/İSTANBUL, Fatih Terim, en büyük problemi 'rüzgar' olan stadyumun zeminini çevirerek, rüzgarı önleyip, stadı 365 gün yaşayan ve

Zemini 90 Derece Çevrilmesi Planlanan Ve Tribünlerin Yükseltilmesi Gündemden Olan Stadyumu Havadan Görüntüledik

Ali AKSOYER/İSTANBUL, Fatih Terim, en büyük problemi 'rüzgar' olan stadyumun zeminini çevirerek, rüzgarı önleyip, stadı 365 gün yaşayan ve çalışan bir mekana çevirmek için bir proje geliştirmişti. Fatih Terim’in projesine ilk itiraz ise dönemin Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram’dan gelmişti. Vedat Bayram yapılması planlanan değişikliklerle stadın standart dışına çıkacağını yeni haliyle hiçbir uluslararası organisazyona ev sahipliği yapamayacağını söylemişti.
Türkiye Futbol Federasyonuyla da paylaşılan Fatih Terim’in Olimpiyat stadı ile ilgili projesinde temelde stadın rüzgar etkisinden kurtarılması ve ayrıca yaşayan bir stadyum olması amaçlanıyor. Projeye göre Olimpiyat Stadı'nın zemini 90 derecelik bir açıyla değiştirilecek, yani şu anda numaralı ve maraton tribünleri kale arkası tribünleri olacak. Şu an kale arkası tribünleri yükseltilip üstleri kapatılarak rüzgarın etkisi azaltılacak. Proje kapsamında stadın çevresine ya da içine alışveriş merkezi ve eğlence merkezi gibi unsurlar eklenecek. Milli takımlar tüm karşılaşmalarını bu stadyumda gerçekleştirecek. Projenin 120 milyon dolara mal olması planlanıyor.

PROJEYE İTİRAZ GELMİŞTİ
Bu projeye ilk itiraz ise stadyumun yapıldığı dönemde Gençlik ve Spor İstanbul İl müdürü Vedat Bayram’dan gelmişti. Vedat Bayram Fatih Terim’in projesinin Olimpiyat Stadını standart dışına çıkaracağını söylemişti. Vedat Bayram stadyumun dünya standartlarında bir stadyum oluğunu söyleyerek zeminin yönünün değiştirilmesinin bunu bozacağını belirtmişti.

HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİK
Havadan görüntülediğimiz 76 bin 92 kişilik Olimpiyat Stadı ise bütün ihtişamı ile kendisi için hazırlanacak projeyi bekliyor. 125 milyon dolarlık yatırımla 2002 yılında açılan Olimpiyat Stadı maç yapılmadığı günlerde ise adeta bir ölüm sessizliği içinde.

1999 yılında temeli atılan Olimpiyat Stadı 2002 yılında hizmete açıldı. Maliyeti 125 milyon dolar olan stadyum 2005 yılında Şampiyonlar ligi finaline ev sahipliği yaptı. Başakşehir Spor'a uzun süre ev sahipliği yapan stadyumu bu sezon Beşiktaş JK kullanıyor.
Olimpiyat stadyumunun özellikleri
Temel atma 1999
Açılış 2002
Zemin Çim
Maliyet 125 milyon dolar
Mimar Michel Macary ,Aymeric Zublena
Kapasite 80,597 76,092[1] Boyutlar 105m x 70m
Kullanıcıları
Türkiye Millî Futbol Takımı
İstanbul B.B. Galatasaray SK Beşiktaş JK (2013-2015)

Zemini 90 Derece Çevrilmesi Planlanan Ve Tribünlerin Yükseltilmesi Gündemden Olan Stadyumu Havadan GörüntüledikZemini 90 Derece Çevrilmesi Planlanan Ve Tribünlerin Yükseltilmesi Gündemden Olan Stadyumu Havadan GörüntüledikZemini 90 Derece Çevrilmesi Planlanan Ve Tribünlerin Yükseltilmesi Gündemden Olan Stadyumu Havadan Görüntüledik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler