Kktc Ekonomi Ve Maliye Bakani Nami Haberleri

Bakan Şimşek'ten seçim değerlendirmesinde 'enflasyon' mesajı! Memura zam verdik, yine kaybedildi İşte kulislerde konuşulan o sözler...

Yerel seçimler 'sürpriz' sonuçlarla sona erdi. CHP Türkiye genelinde seçimlerden birinci parti olarak çıkarken AK Parti'den de değerlendirme toplantıları başladı. Kulisler hareketlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de oy kaybının sadece ekonomi kaynaklı olmadığını söylediği kaydedildi.

Finans 2024-04-04 09:46:04

Bankalara ‘faiz artırın’ talimatı gündem olmuştu! Fatih Altaylı’dan ses getirecek Merkez Bankası ve Mehmet Şimşek yorumu: ‘Duruma bakar, ‘defolun’ derim…’

Ekonomi yönetiminin sıkılaşma adımları yakından takip edilirken gündemde geniş yankı uyandıran bir iddia ortaya atılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankalara ‘faiz artırın’ talimatı verdiği ileri sürüldü ancak o iddia yalanlandı. Konuya ilişkin Gazeteci Fatih Altaylı’dan ses getirecek bir yorum geldi. Bankanın işleyişini sorgulamanın ‘vatanseverlik’ olmadığını vurgulayan Altaylı, “Ben Mehmet Şimşek’in yerinde olsam paşa gönlüm isterse artırırım, istemezse artırmam” dedi.

Finans 2024-03-19 09:48:31

Mehmet Şimşek’ten ‘ekonomi programı’ eleştirilerine yanıt! ‘Anlaşılan programların başarısı artar…’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi mesajına ilişkin kritik bir değerlendirmede bulundu. Bakan Şimşek ‘ekonomi politikası vatandaşa iyi aktarılamıyor’ eleştirilerine yanıt niteliğindeki paylaşımında ‘Programı anlatmak için dün Batman’daydık, bugün Gaziantep’teyiz. Tüm kesimler tarafından anlaşılan ve kabul gören programların başarısı artar” dedi.

Finans 2024-03-07 13:57:31

Bakan Şimşek'ten kadın istihdamı açıklaması: Türkiye'nin milli geliri yüzde 20 daha yüksek olur.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadın istihdamına ilişkin olarak, "Eğer Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamalarına ulaşırsa, yani yüzde 66'ya çıkarsa, Türkiye'nin milli geliri yüzde 20 daha yüksek olur. Geçen sene Türkiye'nin milli geliri 1,1 trilyon doları aştı. Dolayısıyla yüzde 20 daha büyük ekonomi şu demek: İlave 210 milyar dolar gayrisafi yurt içi hasıla demek" değerlendirmesini yaptı.

Finans 2024-03-05 16:43:15

Bakan Mehmet Şimşek’ten faiz ve rezerv açıklaması! ‘Yeni adım’ sinyali: ‘Henüz çok erken aşamada…’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin uyguladığı ekonomi programının işe yaradığını belirtti. Bakan Şimşek, Merkez Bankası faiz kararlarına ve rezervlerdeki son duruma da değinerek, “Önümüzdeki dönemde de daha destekleyici gelir ve maliye politikalarını uygulamaya devam edeceğiz. Merkez Bankası rezervleri geçen yıl Mayıs ayından bu yana önemli ölçüde iyileşti" dedi.

Finans 05-03-24 14:54

KKTC'li Bakanlar Ertuğruloğlu ve Amcaoğlu, Kocaeli'de sanayicilerle buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Yurthaber 21-02-24 14:54

'Net işareti' dedi: İş dünyasından Merkez Bankası için dikkat çeken mesaj: 'Ekonomi politikasında değişiklik...'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) yaşanan başkan değişikliğine ilişkin, "İş dünyası olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TCMB'nin ekonomi politikasında bir sapma veya değişiklik olacağını öngörmüyoruz." dedi.

Finans 05-02-24 10:22

Ekonomi dünyasının gözü bu toplantıda! Bakan Şimşek'ten açıklama: 'Çok verimli geçti'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İspanya'daki temaslarıyla ilgili olarak görüşmelerin çok verimli geçtiğini ifade ederek "Yatırımcılar, Türkiye'nin büyüme potansiyeline ve sunduğu fırsatlara büyük bir ilgiyle yaklaşıyorlar" dedi.

Finans 15-12-23 11:07

Bakan Şimşek yatırım turlarına devam ediyor! Sırada bu ülke var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcılara Türkiye'nin ekonomi politikalarını anlattığı yatırım turları kapsamında bugün Fransa'nın başkenti Paris'te günübirlik temaslarda bulunacak. Bakan Şimşek, katıldığı bir televizyon programında yurt dışı temaslarına ilişkin bilgi verirken gelecek 1-2 hafta içinde Abu Dabi, Doha ve Riyad'a gitmeyi planladığını belirterek, "Gitmedik yer bırakmayacağız" demişti.

Finans 19-10-23 09:35

ABD'de kritik ekonomi toplantısı! Bakan Şimşek ile Bakan Bolat da katıldı: Erdoğan'ın o sözü vurgulandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, New York'ta yatırımcılarla bir araya geldi. Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nın (OVP) anlatıldığı toplantıda, ülkedeki yatırım ortamı ve fırsatları ele alındı. 1 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalara tam desteği olduğu vurgulandı.

Finans 19-09-23 20:41

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Taksite sınırlama, faiz oranlarına artış… Perşembe günü değişecek…

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelesinde kredi kartları ile olan rekor harcamaya fren getirebileceğinin sinyalleri verilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu açıklamaları ardından kredi kartıyla taksitli alışverişlere önlem getirilmesi beklentisi oluştu. BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…

Finans 18-09-23 07:16

İstanbul’da kritik toplantı! 3 yıllık yol haritasında son rötuş: Orta Vadeli Program bu hafta açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar önceki gün İstanbul'da bir araya gelerek Türkiye ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Son rötuşları yapılan, 3 yıllık ekonomi haritasını ortaya koyacak Orta Vadeli Program (OVP) bu hafta açıklanacak. Gelir eşitsizliğinin azaltılmasını, dar gelirlinin korunmasını esas alan OVP’yle ekonomi yönetiminin atacağı adımlar takvime bağlanacak.

Finans 04-09-23 07:20

Menülere göz gezdirdi, yalnız başına oturdu! Bakan Şimşek AVM'de yemek yerken görüntülendi: Kahve ikram eden esnaf o anları anlattı

Bakan Şimşek hafta sonu bir AVM'deydi, kameralar kendisini fast food restorandan sipariş ettiği yemeği yerken görüntüledi. Türkiye'nin yeni ekonomi modelinin kilit ismi olan ve göreve gelmeden önce de sonra da adı çokça konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in menü tercihi dikkatlerden kaçmadı. Şimşek'in yemeğin ardından kahve içtiği esnaf da o anları anlattı.

Haber 21-08-23 10:20

İstanbul'da kritik toplantı! Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan yatırımcılarla bir araya geliyor: En az 50 kişi...

İstanbul bugün ekonomi alanında önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, JP Morgan'ın organize ettiği toplantıda yatırımcılarla bir araya gelecek. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan da toplantıda yer alacak. Şimşek'in ekonomi yönetiminin bugüne kadar yaptıklarını ve beklentilerini paylaşması bekleniyor.

Finans 04-08-23 09:12

Millet İttifakı Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu! Ümit Özdağ itirafı üzerine sosyal medyadan paylaşım yağmuru: Eleştirdiği kişiye dönüştü

Seçim döneminde Millet İttifakı'nın kazanması durumunda adı Hazine ve Maliye Bakanı olacağı iddialarına karışan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına engel olamadığını söyleyip özür diledi. Kılıçdaroğlu'nun ve ekibinin "sahici politikalar üretemediğini" savunan Yılmaz, Kılıçdaroğlu eleştirdiği kişiye dönüştü" dedi.

Haber 21-07-23 15:44

Son dakika | Merkez Bankası rezervlerindeki artışa dikkat çekti! Bakan Şimşek son dönemdeki gelişmeleri işaret etti: 'Cesaret verici'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası (MB) rezervleriyle ilgili önemli bir mesaj geldi. Şimşek, Türkiye'nin yeni ekonomi programının "önemli hedeflerinden" birini duyururken uluslararası rezerv birikimini işaret etti. Bakan Şimşek MB rezervlerindeki artışı tarihleriyle açıklarken son dönemde hızlı bir artış görüldüğünü belirterek "cesaret verici" değerlendirmesinde bulundu. Şimşek açıklamasında MB rezervlerindeki son rakamlara da yer verdi.

Finans 11-07-23 12:25

SON DAKİKA | Orta Vadeli Program'ın içeriği belli oldu: Bakan Şimşek ‘Programımızın üç temel bileşeni var’ diyerek duyurdu

Son dakika haberi... Orta Vadeli Program'ın detayları netleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı paylaşım ile 3 maddede yeni OVP'nin detaylarını özetledi. Bakan Şimşek, ekonomi programının 3 temel bileşeninin, mali disiplinin tesisi, enflasyonun düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve yapısal reformlar olduğunu bildirdi.

Finans 06-07-23 09:44

THY, Türk Telekom, BOTAŞ... 'Satılacak' iddiaları gündem oldu, Bakanlıktan açıklama geldi! '100 milyar dolar' konuşuluyordu

Seçim sonrası ekonomi yönetimi önemli ölçüde değişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gibi isimlerin kilit rol oynadığı yeni ekonomi yönetimiyle ilgili bugün ortaya atılan iddialar kısa sürede gündem oldu. THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi kurumların satılacağı hakkındaki haberle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama gecikmedi.

Finans 26-06-23 11:03

SON DAKİKA | Bakan Şimşek'ten yeni açıklama! Fiyat ve finansal istikrar vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi politikalarının, kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflediğini belirterek, "Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız." dedi.

Finans 23-06-23 13:13

Son dakika: Faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama: Madde madde anlattı! Güven ve öngörülebilirlik…

Son dakika haberi... Merkez Bankası politika faizini 27 ay sonra ilk kez artırarak yüzde 15 seviyesine yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası’nın aldığı bu kararın gerekçesini madde madde açıkladı. Öngörülebilirlik ve güven mesajı veren Şimşek, “Ekonomi felsefemizin temeli; teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi modeli ilkeleri tarafından belirlenen çerçeveye dayanmaktadır” dedi.

Finans 22-06-23 15:38

SON DAKİKA | Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanmışken, ekonomi yönetiminden BAE'ye kritik ziyaret! Mehmet Şimşek...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) çalışma ziyaretinde bulunmak üzere başkent Abu Dabi'ye vardı. Yılmaz ve Şimşek'i, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve diğer ilgililer karşıladı. İşte haberin detayları...

Finans 21-06-23 20:43

40 milyon dolar verildiği iddia edilmişti! İletişim Başkanlığı tek tek yanıtladı: Dikkat çeken ‘Mehmet Şimşek’ sözleri

Ekonomi yönetiminin başına geçen Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası yeni başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili ortaya atılan iddialara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden tek tek yanıt geldi. Hazine ve Maliye Bakanı’nın Erkan ile tam uyum halinde çalıştığı ifade edilen açıklamada, Şimşek’e ’40 milyon dolar verildi’ iddiaları da yalanlandı.

Finans 19-06-23 14:29

Ekonomide gözler onlara çevrildi! Erdoğan'ın gündem yaratan 'faiz' mesajından sonra Bakan Şimşek'ten çok konuşulacak 'Merkez Bankası' sözleri

Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi yönetiminde büyük değişikliğe gitti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek getirilirken Erdoğan yurt dışı ziyaretleri dönüşü yaptığı açıklamada Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ı da Şimşek'in önerdiğini söylemişti. Erdoğan'ın dün ayrıca faiz politikasıyla ilgili "Ben aynı yerdeyim" mesajı gündem yaratmıştı. Dün 8 saat süren kabine toplantısının ardından Bakan Şimşek, Merkez Bankası ile ilgili çok konuşulacak bir açıklamada bulundu.

Finans 15-06-23 12:21

O isimleri Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan belirleyecek! Kulislerde bu konuşuluyor: Türkiye'nin ekonomi yol haritası yazılmaya başlandı, yakında duyurulacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek'in getirilmesinden sonra MB Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan atandı. Şimşek ve Erkan'ın göreve getirilmesinden sonra ekonomi dünyası nasıl bir yol haritasının izleneceğini merak ediyor. Kulislerde Türkiye'nin ekonomi yol haritasının yazıldığı ve yakında kamuoyuyla paylaşılacağı konuşuluyor. Öte yandan MB’nin dört başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerinin de Şimşek ve Erkan tarafından belirleneceği aktarıldı.

Finans 09-06-23 10:18

Erdoğan'ın seçim vaatleri arasındaydı, gözler bugün o saatte: İlk Kabine toplantısında öncelik ekonomi! Masada 2 kritik başlık daha var

Türkiye'nin seçim sonrası en çok konuşan gündem başlıklarından biri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi oldu. Kabine yeni üyeleriyle ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Toplantıda özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde sıkça dile getirdiği, ekonomiye yönelik vaatler ele alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni dönemin ekonomi politikalarıyla ilgili bilgilendirme yapacak. Toplantının öne çıkan diğer maddeleri arasında terörle mücadele ve İsveç'in NATO'ya üyeliği yer alıyor.

Haber 06-06-23 08:31

YENİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR, kaç yaşında? Mehmet Şimşek hangi görevlerde bulundu, nereli?

Mehmet Şimşek'in kaç yaşında ve nereli olduğu araştırılıyor. 28. Dönem kabinenin açıklanmasıyla birlikte yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından araştırmalar hız kazandı. Şimşek bugün yapılan devir teslim töreninin ardından ilk mesajını paylaştı. Peki, Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, daha önce hangi görevlerde bulundu?

Haber 04-06-23 11:46

Mehmet Şimşek’in yanına iki isim! Kabine için kulislerde onların adı geçiyor: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ise...

Türkiye’nin en çok merak ettiği konu ekonomi kabinesinin kimlerden oluşacağı. Yeni yönetimde uyumun gözetilmesi konusunda hassasiyetle çalışıldığı belirtilirken, kulislerde ekonomi yönetiminde Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yer alacağı ihtimali güçlendi. Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz da en çok dile getirilen iki isim olarak dikkat çekti. Yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bölünmesi söz konusu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı içinse EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın adı geçiyor.

Finans 31-05-23 09:13

Hazine ve Maliye Bakanı kim olacak? Merkez Bankası döviz rezervlerine dikkat çektiler: 'Ortodoks politikaya dönüşün emaresi...'

Piyasalar seçim belirsizliğinin kalkmasının ardından dün pozitif bir havaya bürünse de ekonomistler asıl fiyatlamanın yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından başlayacağının altını çiziyor. Bu kapsamda en önemli koltuklardan biri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı olacak. ‘Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim olacak?’ konusu merak edilirken ekonomistler Merkez Bankası döviz rezervlerine dikkat çekiyor. Ancak kısa vadede ortodoks politikalara dönüşün olmayacağını belirtiyorlar.

Finans 30-05-23 08:09

Bakan Nebati duyurdu: Ekonomiye duyulan güven 20 ayın zirvesinde

Ekonomik güven endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 1,4 artarak 103,7 değerini aldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mayıs'ta ekonomi güven endeksinin son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.

Finans 29-05-23 15:48

Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin ve Nebati'den peş peşe açıklama: 'Benzer bir süreç işleyecek...'

Asgari ücret zammı ile memur zammı için Temmuz ayına kısa bir süre kala ekonomi yönetiminden peş peşe mesajlar gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret Temmuz 2023 için Ocak ayında yapılana benzer bir yol haritası çizeceklerini vurgulayarak enflasyonun üzerinde bir ek artış gerçekleştirileceğinin işaretini verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Temmuz'daki ara zamma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Finans 23-05-23 10:55

Bakan Nebati'den Türkiye Ekonomi Modeli'nde 'kararlılık' mesajı

Türkiye Ekonomi Modeli'ne ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizde yaşadığımız elim afetler sonrasında da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan asla vazgeçmiyor, Türkiye Ekonomi Modeli'mizle ülkemizin kalkınması, insanımızın refah düzeyinin artırılması için kararlılıkla yol alıyoruz" dedi.

Finans 23-03-23 14:34

AK Parti'de Mehmet Şimşek sesleri! Yetkili isimler açıkladı: Erdoğan istiyor, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı...

14 Mayıs seçimlerine iki aydan daha az bir süre kalırken, AK Parti üzerinde çalıştığı seçim beyannamesine son şeklini vermek üzere. Söz konusu seçim beyannamesine hakim yetkili dört isim, AK Parti'nin ilk yıllarındaki ekonomi ilkelerine ve serbest piyasa ekonomisi politikalarına dönüşü planladığını söylerken, Mehmet Şimşek açıklaması gündem yarattı. Yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin başına eski başbakan yardımcısı ve maliye bakanı Mehmet Şimşek'i getirmeyi planladığını belirtti.

Finans 17-03-23 07:44

Bakan Nebati’den marketlere yeni çağrı: ‘Elinizi taşın altına koyun’

Bazı zincir marketlerin fiyat sabitleme uygulamasına gitmesi ekonomi yönetimi tarafından olumlu karşılandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati diğer marketlere de seslenerek, "Tüm işletmeler benzer uygulamayı hayata geçirsin” dedi ve ellerini taşın altına koymaları gerektiğini dile getirdi.

Finans 05-01-23 15:43

Bakan Nebati: 'Çarklar hızla dönmeye devam etmektedir'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sanayi üretimi rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, 'Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir.' dedi.

Finans 13-12-22 12:56

EYT Hazine’ye mi takıldı? Bakan Nebati'den EYT sorusuna gündem yaratan cevap! 'Çünkü ekonomi iyi...'

EYT yasası için son hazırlıklar yapılırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geçtiğimiz hafta çok konuşulan iddiaya ilişkin dikkat çeken bir çıkış geldi. Bütçe görüşmeleri için Meclis’e gelen Nebati’nin, bir gazetecinin "EYT düzenlemesi Hazine'ye mi takıldı?" sorusuna verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu. Nebati ayrıca kurulun güzel geçeceğini ifade ederek, “Ekonomi iyi” yanıtını verdi.

Finans 12-12-22 14:54
EYT

Son dakika: Beştepe'de EYT zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakan Nebati ve Bakan Bilgin'i kabul etti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul etti. Ekonomi zirvesinin gündeminin EYT olduğu belirtildi. Milyonları etkileyecek düzenlemenin bu ay içinde Meclis'e gelmesi bekleniyor. EYT kimleri kapsayacak? EYT'den kaç kişi faydalanacak? İşte merak edilen EYT haberleriyle ilgili detaylar...

Finans 07-12-22 19:29

Bakan Nebati'den dikkat çeken faiz açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon, büyüme ve faiz konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Ülkemiz devreye aldığımız Türkiye Ekonomi modeli ile uzun vadeli hedeflerini adım adım gerçekleştirmeye devam ediyor" diyen Bakan Nebati, "Arka arkaya faiz artırımları dünyayı hızlı bir resesyona doğru sürüklüyor" diye konuştu.

Finans 01-12-22 11:03

Davutoğlu İlk defa diyerek çıkıştı! Bakan Nebati'ye çok konuşulacak Ekonomi 101 tepkisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonuna "riyakarlığın daniskası" sözleriyle sert tepki gösterdi. Programa davet edilmemesiyle ilgili de konuşan Davutoğlu, "Zaten Perinçek ve Destici yüzüme nasıl bakacaktı" dedi. Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut hakkında çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Haber 31-10-22 11:15

Kritik toplantı sonrası alınan kararlar duyuruldu! O ödeme sistemi yaygınlaştırılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal İstikrar Komitesinin 6'ncı toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek "Küresel ve yerel makroekonomik gelişmeleri ele aldığımız toplantıda, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde etkin bir şekilde uygulanan selektif kredi politikasının devam ettirilmesi hususunda mutabık kaldık" dedi. Öte yandan Bakanlıktan yapılan açıklamada "Türkiye'nin Ödeme Sistemi" TROY'un yurt içi ve dışında yaygınlaştırılması adına yol haritası oluşturulacağı ifade edildi.

Finans 27-10-22 21:40

Yeni atanan bakandan hükümete eleştiri! 'İşini devam ettirebilmek için hatalar yaptı'

İngiltere’de uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle eleştirilen Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, Başbakan Liz Truss tarafından görevden alınmıştı. Yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt ise göreve gelir gelmez hükümete eleştiride bulundu. Hunt, Liz Truss'ın işini devam ettirebilmek için hatalar yaptığını, bazı vergilerin artacağını ve zorlu harcama kararlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Haber 15-10-22 19:39

Bakan Nebati açıkladı: 'Enflasyonu kalıcı olarak beraberce yeneceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde ekonomiye ilişkin kritik mesajlar verdi. Bakan Nebati, "Enflasyonla olan mücadelemizde, ekonomi politikasının tüm araçlarını, mevcut koşulları dikkate alarak en etkin şekilde kullanacağız. Ülkemizde enflasyonu kalıcı olarak yine beraberce yeneceğiz." dedi.

Finans 07-10-22 10:10

AK Parti Grup Toplantısı'nda güldüren anlar! Bakan Varank'tan Nureddin Nebati'ye ilginç not kameralara takıldı...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yeni Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatırken kurduğu cümleler gündem olmuştu. AK Parti Grup Toplantısı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Nebati'nin konuşmasında kullandığı cümleye atıfta bulunarak bir not yazdı. Varank'ın Nebati'ye ilettiği not sonrası iki bakan arasında gülüşmeler yaşandı. Ardından Bakan Nebati de bir not yazdı ve Bakan Varank okuduğu notu cebine koydu.

Haber 05-10-22 20:41

Bakan Nebati'den 'nöroekonomi' yanıtı! Hayır onu geç de dedi ve ekledi: Nörologlara gitsinler

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasındaki cümlesinde kullandığı, "Neo liberal ekonomi, epistemolojik, heteredoks yaklaşım ve nöroekonomi" gibi kelimeler gündem olmuştu. Bugün İYİ Parti Grup Toplantısında konuşma yapan Akşener de Nebati'nin sözlerini hatırlatarak politikayı eleştirdi. Akşener'in sözleri kısa sürede ses getirirken Bakan Nebati'den eleştirilere jet yanıt geldi ve "Nörologlara gitsinler" şeklinde konuştu.

Haber 05-10-22 13:39

Neo klasik ekonomi nedir? Bakan Nebati'nin açıklamasındaki Davranışsal ekonomi ve Nöroekonomi ne anlama geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gerçekleştirilen Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde açılış konuşması yaptı. Bakan Nebati, Türkiye için benimsenen ekonomi modelini anlatırken kullandığı 'neo klasik ekonomi' ve "davranışsal ekonomi ve nöroekonomi" sözleri merak edildi. Peki neo klasik ekonomi nedir? Bakan Nebati'nin bahsettiği "Davranışsal ekonomi ve Nöroekonomi" ne anlama geliyor?

Finans 30-09-22 17:31

Bakan Nebati'nin 'nöro ekonomi' ve 'epistemelojik kopuş' sözleri sosyal medyayı sallamıştı! CHP'den sert tepki geldi: 'Yaktığın dolarlara bak'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Türkiye'nin yeni ekonomi modelini açıklarken kullandığı kelimeler gündem olmuştu. 'Epistemolojik kopuş' ve 'nöro ekonomi' söylemleri sosyal medyada çok konuşuldu. Bakan Nebati'nin açıklamalarına CHP'den yorum gecikmedi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bakan Nebati'nin sözlerine tepki göstererek 'Nöro ekonomiyi bırak yaktığın dolarlara bak' dedi.

Haber 30-09-22 12:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı: (5)

"Temennim odur ki bundan sonraki toplantısında (Merkez Bankası) bunu biraz daha indirmek suretiyle biz yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz" - "Merkez Bankasının gücünü özellikle kaybetmesini bekleyenler kusura bakmasınlar onlar avucunu yalamaya devam edecekler" - "(Borsa ile ilgili iddialar) Hazine ve Maliye Bakanımız Nurettin Bey, gerekli hazırlıkları şu anda tamamlıyor, inceleme ve denetimlerini de yürütüyorlar. Konu, en ince ayrıntısına kadar incelenecek ve en kısa süre içinde de inşallah bunu kamuoyuyla paylaşacağız" - "Türkiye ekonomi modelini, özellikle de 'Türkiye'nin yüzyılı' dediğimiz bu adımda inşallah, bu seçimlere girerken bizim mottomuz da o olacak, Türkiye'nin yüzyılı" - "(TOGG) Öyle ürkütücü bir fiyat ortaya çıkacağına ihtimal vermiyorum. Hedefimiz, inşallah 29 Ekim'e TOGG'u yetiştirelim istiyoruz"

Yurthaber 29-09-22 02:13

SON DAKİKA: Az önce açıklandı! Bakan Nebati sosyal medyadan gelir elde edip vergi vermeyenlerin tespit edildiğini duyurdu

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Türkiye'nin yeni ekonomi yol haritasını sosyal medya hesabından duyurdu. Yaptığı paylaşımda 'Türkiye ekonomisinin tüm yapısal sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçlıyoruz' diyen Nebati'nin sözleri dikkat çekti. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Finans 09-09-22 14:14

Bakan Nebati’den ‘ekonomiye güven’ mesajı: ‘Bu bir süreç’ diyerek açıkladı

Türkiye Ekonomi Modeli’ne ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den açıklama geldi. Nebati Türkiye’nin bir ekonomik geçiş süreci içinde olduğunu ifade ederek, “Biz, alın terimizle üreterek kazanmayı, ihracat ve turizm gelirlerini artırarak cari dengeyi sağlamayı hedefliyoruz. Bizler bu yolda ilerledikçe, tarihte hiç olmadığı kadar güçlü bir kredibiliteye birlikte ulaşacağız" dedi.

Finans 03-09-22 14:53

G7'den Rus petrolüne tavan fiyatı uygulaması

Rusya-Ukrayna Savaşı ve bunun küresel ekonomi üzerindeki etkisine karşı ortak tepkiyi görüşmek üzere toplan G7 Maliye Bakanları, Rus petrolüne tavan fiyatı uygulama planlarını onayladıklarını bildirdi.

Finans 02-09-22 17:16