Maliye Bakani Haberleri

En yakın arkadaşım dediği Mehmet Şimşek'e veryansın etti: Tek yaptığı sağdan soldan para bulmak!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çok çarpıcı bir çıkışa imza attı. Mehmet Şimşek'i "en yakın arkadaşı" olarak tanımlayan Babacan "Şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" ifadeleriyle dikkat çekti.

Finans 2024-07-26 10:19:57

Erdoğan'ın 'belediye borçları tahsil edilecek' açıklamasına Özel'den yanıt! En borçlu belediyeler AK Parti'den devraldıklarımız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'de açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hazine ve Maliye Bakanlığımız, belediyelerin borçlarının tahsiline başlayacaktır" sözlerine cevap veren Özel, "Kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar" dedi. Özel ayrıca en borçlu belediyelerin de AK Parti'den devralınan belediyeler olduğunun altını çizdi.

Haber 2024-07-25 14:36:25

Tartışmalara neden olan vergi düzenlemesinde ilk 7 madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve bazı maddeleri kamuoyunda gündem olan vergi paketinin görüşmeleri devam ediyor. En düşük emekli aylığının da yükseltilmesini içeren paketin ilk 7 maddesi TBMM'de kabul edildi.

Finans 2024-07-25 08:32:51

Erdoğan'dan Özel'e çağrı: Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız belediyeleriniz SGK'ya borçlarını ödesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP lideri Özgür Özel'e çağrıda bulunarak, 'Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesin.' sözleriyle seslendi. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığının borçların tahsiline başlayacağını söyledi. Türkiye'de sokak köpeği sorunu olduğunu da belirten Erdoğan, "Halkımız sokakların güvenli olmasını istiyor, kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-07-24 12:43:09

Bakan Şimşek'ten Bahçeli yorumu! Verdiği destek çok kıymetli

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerini yorumladı. Şimşek, Bahçeli'nin desteğinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Finans 23-07-24 13:08

Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Brezilya yolcusu! İşte masadaki konular

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 25-26 Temmuz'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilecek G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na iştirak edecek.

Finans 23-07-24 10:33

Su faturası ortaya çıkardı! 600 bin tanesi bomboş duruyor… Konut alım, satım ve kiraya ek vergi geliyor

Meclis’in tatil dönüşü ikinci vergi paketi için harekete geçmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha geniş kapsamlı bir paket için sonbahar aylarını işaret ederken boş tutulan konutlar için vergi düzenlemesinin de burada yer alacağı öğrenildi. İstanbul’da su faturalarından tespit edilen yaklaşık 600 bin konutun boş olduğu belirtiliyor. Gayrimenkul uzmanları verginin, fiyat hızını yavaşlatsa da yatırımı caydırabileceğine dikkati çekiyor.

Finans 23-07-24 09:59

Bakan Şimşek 'Riskler azalıyor' diyerek duyurdu: Finansal piyasalarda normalleşme sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku verilerini yorumladı. Bakan Şimşek, uygulanan program sayesinde normalleşmenin sürdüğü kaydedildi.

Finans 23-07-24 09:15

Bakan Bolat'tan Moody's yorumu: Doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmekte

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Moody's'in Türkiye kararının ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan da ilk değerlendirme geldi. Bakan Bolat, "Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikaları ile alınan tedbirler, her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor." düşüncesini dile getirdi.

Finans 20-07-24 10:39

Piyasaların gözü bu haberdeydi: Moody's'ten Türkiye kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı piyasalar tarafından oldukça merak ediliyordu. Türkiye’nin gri listeden çıkması ile beraber Moody’s kredi notuna dair pozitif beklentiler oluşurken beklenen açıklama geldi. Moody's Türkiye'nin kredi notunu B1'e yükseltti ve görünümü "pozitif" olarak sürdürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Moody's'in kararı sonrası açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Finans 19-07-24 23:43

23 haftanın en hızlısı! KKM'de düşüş sürüyor: Bakan Şimşek, TL'ye güven artıyor diyerek duyurdu!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş sürüyor. Düşüş 23 haftanın en hızlısı olarak kaydedildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de ilk değerlendirme geldi. Şimşek, "Programımızın önemli amaçlarından biri olan KKM (Kur Korumalı Mevduat) hesaplarının kademeli olarak azaltılmasında ciddi bir mesafe aldık" yorumunu yaptı.

Finans 19-07-24 14:58

Maliyeden 'hayalet' avı: Sayıları 30 binden fazla! Devlete bir kuruş vermemişler

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıtdışılıkla mücadele kapsamında hazırladığı vergi paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'ndayken çarpıcı bir veri de gündem oldu. Ülke genelinde 30 bin 378 kişinin vergi vermeden dükkan, ofis, işyeri gibi 'hayalet işletmeleri'nin olduğu ortaya çıktı.

Finans 19-07-24 09:26

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 'Son 4,5 yılın zirvesinde'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." diyerek verileri sosyal medya hesabından paylaştı.

Finans 18-07-24 18:14

Vergi paketinin maddeleri çok konuşulmuştu: Adım adım takip edilecek! 20 milyon TL'ye kadar cezası var!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çok konuşulan vergi paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Kayıtdışılıkla mücadelenin hedeflendiği düzenlemede artırımlı cezalar yolda. Hem IBAN hem de POS cihazı ile ilgili adım atılırken, bunun yanında fatura verilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmemesi hâllerinde uygulanan cezalar artırımlı olarak 20 milyon TL'yi bulabilir.

Finans 18-07-24 15:22

SPK'dan önemli değişiklik! Gayrimenkul fonlarında yeni dönem: Yasak kaldırıldı

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), yeni düzenlemesiyle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) kendilerinin veya başkalarının geliştirdiği projelere yatırım yapmasının önü açıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce Yeni düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacağını duyurmuştu.

Finans 17-07-24 12:32

Mehmet Şimşek yeni vergilerin kimleri kapsayacağını açıkladı: Düzenleme Meclis’te! İşte madde madde değişiklikler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısı hakkında merak edilen soruya yanıt verdi. Bakan Şimşek, vergide yeni düzenlemelerin dar gelirli vatandaşları kapsamadığını dile getirdi. Vergi paketinde yer alan maddeler de belli oldu. Düzenleme kapsamında küresel ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacak. Yurt dışına çıkış harcı artırılacak. İşte detaylar...

Finans 16-07-24 14:50

Mehmet Şimşek'ten 15 Temmuz mesajı: 'Darbe girişiminin ilk saatlerinde meydanlardaydık'

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" için mesaj yayımladı. Şimşek, "Milletimizin destansı direnişini saygıyla yad ediyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Milli irade daima galip gelecek" dedi.

Finans 15-07-24 13:57

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile aynı toplantıdaydı! Dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash'ten Türkiye yorumu! Enflasyon için oran verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da katıldığı JP Morgan toplantısında bulunan dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ash, yıl sonu enflasyonu için oran verdi, sıkı para politikası ve yabancı yatırımcı konularına da değindi.

Finans 14-07-24 10:02

IBAN avı başladı: Maliye Bakanlığı 'mail order'ı mercek altına aldı: 800 kişi aylık 5 milyon lira para...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına alırken, bu incelemelerde ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı ancak hiç gelir beyan etmediği görüldü.

Finans 13-07-24 11:25

SON DAKİKA: Emekliye ek zam ne kadar olacak? Bağ-Kur SSK en düşük emekli maaşında seçenekler 2’ye inmişti: Şimşek’in 12 bin liraya onay verdiği iddia edildi

Son dakika haberi… Emekli maaşı hesaplaması 1.8 milyon emekli için devam ediyor. Yüzde 24,73’lük artış ile sıfır zam alan 2 milyona yakın kişi için kritik tarihi AK Parti açıkladı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ek zamda son durum ne? Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Masada seçeneklerin azalması ile Maliye Bakanı Şimşek’in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL’ye onay verdiği ve rakamın Erdoğan’ın önüne gideceği belirtildi. İşte detaylar…

Finans 13-07-24 08:13

Türkiye ile Macaristan arasında mutabakat! Bakan Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Macaristan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyindeki dönem başkanlığının Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Finans 12-07-24 17:12

Cari açıkta sert düşüş! Bakan Şimşek, 'Önemli bir sorun olmaktan çıkıyor' diyerek açıkladı

Türkiye’nin cari dengesi Mayıs ayında 1,24 milyar dolarla beklentilerin altında açık verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı verilere göre Mayıs'ta yıllıklandırılmış cari açık 25,2 milyar dolar oldu. Nisan'da bu rakam 31,7 milyar dolar düzeyindeydi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise verileri, "İstikrar, güven ve dayanıklılık artıyor, cari açık önemli bir sorun olmaktan çıkıyor" sözleri ile yorumladı.

Finans 12-07-24 10:29

‘Yolcu biletlerini iptal ettirdi’ iddiasına yanıt! akan Şimşek ve AJET’ten peş peşe açıklama

AJET’in bir bakanın ailesi için uçaktaki başka yolcuların biletlerini son dakikada iptal ettiği iddiaları gündem olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya bir paylaşım yaparak açıklık getirdi. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Bakan Şimşek, “ailemin ima ve itham edilmesini şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Finans 12-07-24 08:57

Bakan Şimşek: Programımız sırtını sıcak paraya dayamıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, "Programımız sıcak paraya sırtını dayamış bir program değil, asla da olmayacak" diye konuştu. Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın rezervlerine de değinerek, "Rezerv birikimi herkesi şaşırttı. Bu programa ısınamayan kesimler bir sürü hikaye uyduruyor." düşüncesini dile getirdi.

Finans 11-07-24 17:49

KKM bakiyesi 2 trilyon liranın altına indi

Kur Korumalı Mevduat'tan çıkışlar sürüyor. KKM bakiyesi 2 trilyon liranın altına indi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bugünkü açıklamasında “Vergi teşviklerini kaldırdığımız için KKM’den çıkış çok daha hızlanacak ve Türkiye bu faslı da kapatmış olacaktır” açıklamasını yapmıştı.

Finans 11-07-24 14:56

Son dakika: Merkez Bankası rezervlerinde yeni rekor! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası brüt rezervleri 148,5 milyar dolarla yeni rekor düzeye çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de ilk değerlendirme geldi.

Finans 11-07-24 14:40

Bakan Şimşek Risk priminde muazzam bir iyileşme var dedi, enflasyon için net konuştu: En zoru geride kaldı

TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Risk priminde muazzam bir iyileşme var" diye konuştu. Bakan Şimşek enflasyon içinse en zorunun geride kaldığını belirtirken, "Bu sene çok büyük ihtimalle kişi başı milli gelirde dünya bankası tanımına göre ilk defa Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek" dedi.

Finans 11-07-24 14:03

Yeni zamda iki rakam öne çıkıyor: En düşük emekli maaşı için gözler Beştepe'de! Kritik zirveye geri sayım başladı

Emeklilerin gözü kulağı bugün Ankara'da olacak. Hükümet emekli maaş zammı gündemiyle Beştepe'de bir araya gelecek. En düşük emekli maaşı için 12 bin ve 12 bin 500 TL rakamları konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de yer alacağı toplantıdan çıkacak kritik karar için geri sayım başladı.

Finans 11-07-24 08:36

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Çalışmalar tamamlandı: 35 milyon dolar aktarılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mayıs ayında duyurduğu üst fon yapısına dair çalışmalar tamamlandı. Bakanlık yaptığı açıklamada 50 milyon dolar büyüklüğünde olacak fona kendi bünyelerinden 35 milyon dolar aktarılacağı ifade edildi.

Finans 10-07-24 18:54

Bakan Şimşek: Enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik rakamlarını yorumladı. Ekonomi programına da değinen Bakan Şimşek enflasyonun düşeceğini ve gelir dağılımının iyileşeceğini söyledi. Şimşek, "İşgücü piyasasındaki olumlu seyir sürüyor." bilgisini paylaştı.

Finans 10-07-24 18:07

Emekli maaş zammı son dakika: En düşük maaşa artış bekleyenler dikkat! Kritik toplantı, Mehmet Şimşek de masada... 'Seyyanen zam mümkün değil'

Son dakika haberine göre, en düşük emekli maaşı zammı beklenirken kritik bir toplantı yapılacağı öğrenildi. Toplantı masasına başta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AK Partili kurmaylar katılacak.

Finans 10-07-24 14:39

4 katına yakın talep gösterildi: Hazineden 1,75 milyar dolarlık tahvil ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığının dolar cinsinden 2032 vadeli tahvilinde ihraç tutarı 1,75 milyar dolar oldu. İhraca yaklaşık 170 yatırımcı, ihraç tutarının 4 katına yakın talep gösterdi.

Finans 10-07-24 12:44

Bakan Şimşek'ten deprem bölgesi açıklaması: 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağlandı

Türkiye, deprem yaralarını sarmak için bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten, "Deprem bölgesinin yeniden kalkınması en önemli önceliklerimizden biridir. Bölgenin yeniden inşası için 2023 yılında 1,1 trilyon TL tahsis ettik, bu yıl da benzer miktarda kaynak aktarımı yapacağız. Depremle ilgili tüm harcamalar tasarruf genelgesi kapsamı dışındadır." değerlendirmesini yaptı.

Finans 10-07-24 11:34

Bakanlık iddiaları yeniden yalanladı! Bakanımız Mehmet Şimşek bilinçli bir şekilde yıpratılmak istenmekte

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Zonguldak Milletvekili Sayın Deniz Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yeniden yalanladı. Bakan Şimşek'in söz konusu iddialarla bilinçli şekilde yıpratılmak istendiği kaydedildi.

Finans 10-07-24 11:15

Hazine, iki ihalede 55,7 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği devlet tahvili ihaleleriyle 55 milyar 725,9 milyon lira borçlanmaya gitti. İhalelerdeki faiz oranları da belli oldu.

Finans 09-07-24 15:53

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Bakan Şimşek iddialarına yanıt! 'Son bir kez açıklama yapmak zarureti hasıl oldu'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dair iddialara yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gerçek sözleşme bedeli iddia edilen rakamın aksine piyasa fiyatları düzeyinde ve iddia edilen rakamlara oranla çok cüzidir." denildi.

Finans 09-07-24 14:44

Hazine ve Maliye Bakanlığı tahvil ihracı için karar: 4 finans kuruluşuna yetki verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tahvil ihracı için 4 finans kuruluşuna yetki verdi.

Finans 09-07-24 13:18

Basın toplantısına damga vuran an! TÜRK-İŞ Başkanı'ndan Bakan Şimşek'e 'asgari ücret' tepkisi: Ayıptır! Bir önceki bakana da bu yetkileri verselerdi...

DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanlarının yaptığı ortak basın toplantısına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması damga vurdu. Bakan Şimşek'in yapmış olduğu "Türkiye'de asgari ücret az değil" açıklamasına tepki gösteren Atalay, "Kemeri sık, faizi artır, vergileri yükselt, yok bahşişten nasıl vergi alırım diye bak... Bu yetkileri bir önceki Maliye Bakanı'na verselerdi, o da böyle bakanlık yapardı" dedi.

Finans 09-07-24 12:06

Hazine yarın 2 ihale düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 2 devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.

Finans 08-07-24 10:47

Maaş düzenlemesi Meclis'te! Hazine ve Maliye Bakanlığı devreye girdi: 92 bin TL'yi geçmeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve geldiği andan itibaren üzerinde çalıştığı düzenleme artık Meclis'te. Bu kapsamda kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verilecek ve kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak.

Finans 08-07-24 09:45

Hazine yarın iki ihale düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın devlet tahvili ve hazine bonosu ihaleleri gerçekleştirecek.

Finans 07-07-24 14:25

Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan da katılacak: Yatırımcılar İstanbul'da buluşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 11 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek olan JP Morgan yatırımcı toplantısına katılacak.

Finans 07-07-24 13:35

Depolayıp satıyorlardı! Akaryakıtta bir dönem sona eriyor! Yasaklanacak! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi

Petrol Piyasası Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor. Meclis'e sunulan torba yasada akaryakıtta bir dönemi sona erdirecek hamleler geliyor. Özellikle otobüs ve kamyon garajlarında akaryakıt ikmalinin yapılmasının önüne geçilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin devreye girmesiyle elle plaka girişi ve usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesi engellenerek akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için önemli bir adım atılmış olacak." dedi.

Finans 07-07-24 10:57

Memura ne seyyanen zam ne refah payı! Mehmet Şimşek memur maaş zammını onayladı: İşte fark ile birlikte yeni aylık ödeme tarihi

Memur maaş zammı ve memur emekli zammı oranları için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 6 aylık enflasyon farkı kadar artışı onayladı. Böylece milyonlarca memurun seyyanen zam ve refah payı umudu suya düştü. Temmuz 2024 memur zammı yüzde 19,31 oldu. Bunun yanında zamlı memur maaşları için fark ödemeli tarih de netleşti. Kıdem tazminatı ve bedelli askerlik ücretleri de resmen duyuruldu. İşte detaylar...

Finans 06-07-24 15:04

Bakanlıktan tasarruf genelgesine uyulmadığı iddialarına yanıt: 'Bakım-onarım genelge kapsamı dışında'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne uyulmadığı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, binaların ömrünü uzatacak bakım-onarım, tasarruf genelgesinin kapsamı dışında olduğunu belirtti.

Finans 05-07-24 14:09

Bakan Şimşek Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor diyerek duyurdu: 50 baz puan düştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Şimşek faiz oranlarının düştüğüne dikkat çekti. Şimşek, "5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü." bilgisini paylaştı.

Finans 05-07-24 12:14

EYT ve depremin açıkları ‘vergi’ ile ödenecek! Belediyeleri ‘Kanuna uymuyorsunuz?’ diyerek uyardı: Mehmet Şimşek’ten çok sert talimat!

Kamuda tasarruf tartışmaları devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yerel yönetimlerin şişirilmiş kadrolarına eleştiri geldi. AK Parti’nin Kızılcahamam kampında belediye başkanlarına talimat veren Bakan Şimşek, “Personel gideriniz bütçe gelirinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz? İstihdam bürosu olmuşsunuz” ifadelerini kullandı. Bütçedeki EYT ve deprem açığını ise vergilerde kayıtdışılığı önleyerek kapatmayı planladıklarını dile getirdi.

Finans 03-07-24 08:16

Borsada vergi için tarih belli oldu! Bakan Şimşek duyurmuştu: Süre 2 yıldan 5 yıla çıkacak, KDV istisna oranı düşecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Borsaya vergi geliyor" açıklamasının ardından BIST 100 endeksi dün çakıldı. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından verginin tarihi merakla takip ediliyordu. Borsa kazanç vergisi sonbahara bırakıldı. Paketle ilgili detaylar da netleşti.

Finans 02-07-24 11:17

Yılda 12’den fazla denetim! Kuyumcu bile ‘16 bin TL’ olarak bildiriyordu: Hükümet kasanın başına geçip ‘hasılat’ nöbeti tutacak

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında vergilendirilmeyecek alan bırakmamaya hazırlanan hükümetin yeni planını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün açıkladı. Yeni düzenleme ile avukat, doktor, diş hekimi, restoran, kafe ve kuaför gibi serbest meslek çalışanlarına hasılat sorgusu geliyor. Detaylar ise belli oldu. Tespit edilen tutarlar ile mükellefin beyanı karşılaştırılarak buradaki fark yüzde 20'den fazla ise mükellef aradaki farkın izahı için davet edilecek.

Finans 02-07-24 09:01