Muhalif Adaylar Haberleri

ÖZEL RÖPORTAJ | RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Mynet'e konuştu! İlk kez açıkladı: İnceleme başlatıldı! 'Katli vaciptir' diye fetva veriyorlar

Siyasetteki normalleşme adımları medyada da kendisini gösterecek mi? RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara'da Mynet'in sorularını yanıtladı. Medyadaki gidişatı yorumlayan Ebubekir Şahin, yakın zamanda muhalif bir televizyon kanalını ziyaret ettiğini ve ziyaretin sonundaki geri dönüşlerden çok mutlu olduğunu belirtirken Taha Hüseyin Karagöz - Özgür Özel fotoğrafını yorumlarken 'sığır' ifadesini kullanan Selçuk Tepeli hakkında inceleme başlatıldığını da duyurdu.

Haber 2024-05-10 13:59:22

Bayramlarda Özgür Özel'le telefonlaşırız' dedi, o sözleri duyunca böyle yanıt verdi! Taha Hüseyin Karagöz'den yeni açıklama: Öyle dediyse canı sağ olsun!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yaptığı görüşme gündem yaratan ve bazı muhalif isimlerin tepkisiyle karşılaşan Taha Hüseyin Karagöz'den yeni açıklamalar geldi. CHP lideri Özel'in söz konusu randevu ile ilgili kullandığı ifadelerle ilgili konuşan Karagöz, "Öyle dediyse canı sağ olsun. Sonuçta Sayın Genel Başkan'a çok ciddi tazyik var bu anlamda." dedi.

Haber 2024-05-09 09:06:52

Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması! O görüşme olay olmuştu: Nikah davetiyesi için uğramış!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Taha Hüseyin Karagöz ile makamında yaptığı görüşme olay oldu. Söz konusu ziyaret, muhalif kesimde büyük tepkiye yol açarken, CHP lideri Özgür Özel'den açıklama geldi. Eleştirilerin ardından gazeteci İsmail Küçükkaya'ya konuşan Özel, "Nikah davetiyesi için uğradı, kapıdan çevirecek halimiz yoktu" dedi. Karagöz de eleştirilere yanıt verdi.

Haber 2024-05-08 12:19:38

MEB'den öğretmen adaylarını heyecanlandıran açıklama geldi! Kaç atama yapılacak? Kontenjan dağılımı için tarih verildi

Öğretmen ataması bekleyen adaylar gözlerini Kabine toplantısına çevirirken kontenjan dağılımı için yeni bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" dedi.

Egitim 2024-05-04 14:52:05

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına bir aday daha! İsmail Uyanık aday olduğunu resmen açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılacak seçimler öncesi adaylar belli olmaya başladı. Temmuz'da yapılması planlanan TFF Başkanlık seçimine Servet Yardımcı, İbrahim Hacıosmaoğlu ve Erdal Alkış'tan sonra yeni bir aday daha çıktı. İşte detaylar...

Spor 22-04-24 15:10

TFF Başkanlığı için adaylar belli olmaya başladı! Fikret Orman'ın ismini duyan şaştı kaldı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 18 Temmuz’daki mali genel kurulun seçimli genel kurul olarak yapılacağını duyururken, kulüpler seçimin daha erken yapılması için imza toplamaya başladı. Tüm bunlar yaşanırken, başkanlık için ismi geçen isimler de netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Spor 09-04-24 09:22

Son dakika | İYİ Parti'de Meral Akşener dönemi sona erdi: Genel başkanlığa veda! Radikal karardan sonra yeni adaylar da çıktı

Son dakika haberi: Yerel seçimlerden umduğunu alamayan İYİ Parti'de Meral Akşener tepkilerin odağındaydı. Seçimin hemen ertesi günü Akşener, 27 Nisan'da seçimli kurultay yapılması kararını açıkladı. Bunun üzerine İYİ Parti'den adaylığa göz kırpan isimler de sahneye çıkarken Akşener'in aday olup olmayacağı büyük merak konusuydu.

Haber 08-04-24 10:03

Mersin’in Mut ilçesinde ilk defa kadın adaylar muhtar seçildi

Mersin’in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazandı.

Yurthaber 02-04-24 09:52
Mut

Adana canlı seçim sonuçları! Adana'da seçimi kim kazandı? Fatih Mehmet Kocaispir mi, Zeydan Karalar mı?

81 ilde oy verme süreci sona erdi. Yaklaşık 1.8 milyon kişinin yaşadığı Adana'da da seçimin nasıl sonuçlanacağı seçmen tarafından merak edilen konular arasında. AK Parti'nin adayı Fatih Mehmet Kocaispir, CHP'nin adayı Zeydan Karalar ve İYİ Parti adayı Ayyüce Türkeş Taş seçimde en fazla oyu alması tahmin edilen adaylar arasında gösteriliyor. Peki, Adana'da seçimi kim kazandı? İşte tüm merak edilenler...

Finans 31-03-24 20:07

Canlı Beykoz ve Fatih seçim sonuçları! Artık son saatler, heyecan dorukta: Beykoz ve Fatih seçim sonuçlarını kim kazandı?

İstanbullular için beklenen gün geldi çattı. Yerel seçim süreci bitti ve sandıklar seçmenlerin önüne koyuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarıyla beraber Beykoz ve Fatih'te sonuçları da yakından takip ediliyor. Beykoz ve Fatih'te hangi adaylar seçimi kazandı? Mevcut adaylar mı yarışı önde bitirdi yoksa yeni isimler mi seçimden galip ayrıldı? İşte Beykoz ve Fatih seçim sonuçları...

Finans 31-03-24 16:23

Avcılar canlı seçim sonuçları! Avcılar'da seçimin galibi kim olacak: Abdullah Küçükoğlu mu yoksa Utku Caner Çaykara mı?

Vatandaşlar sandıklara akın etti. Partilerin seçim çalışmaları artık sona erdi. Türkiye nefesini tuttu yerel seçimlerde sandıklardan çıkacak sonuçlara kilitlendi. İstanbul Avcılar'da da sandıktan çıkacak isim merakla bekleniyor. AK Parti'nin adayı Abdullah Küçükoğlu ile CHP'nin adayı Utku Caner Çaykara, ilçede ön plana çıkan adaylar konumunda. Akşam saatlerinde belli olması beklenen sonuçlar bu sayfada olacak!

Haber 30-03-24 22:23

Arnavutköy canlı seçim sonuçları! Arnavutköy'de sandıktan kimin ismi çıkacak? Mustafa Candaroğlu mu yoksa Tekin Aras mı?

Türkiye sandıklara akın etti. Partilerin seçim çalışmaları artık tamamlandı. Türkiye nefesini tuttu sandıktan çıkacak sonuçlara kilitlendi. İstanbul Arnavutköy'de de sandıktan çıkacak ismi merakla bekliyor. AK Parti'nin adayı Mustafa Candaroğlu ile CHP'nin adayı Tekin Aras, ilçede ön plana çıkan adaylar konumunda.

Haber 30-03-24 22:13

YRP'li Türk, Belediye Başkanı Bahadır'la telefonda birbirine girdi! Kanun benim, gelirim seni fena yaparım

Seçimlere saatler kala tansiyon iyice yükseldi. İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde adaylar arasında bayrak krizi yaşandı. Yeniden Refah Partisi Adayı Metin Türk, Belediye Başkanı Hakan Bahadır'la arasında geçen gergin telefon konuşmasını paylaştı. Bahadır çok sert ifadeler kullanırak, "Dedikoducu karı gibisiniz. Gelirim seni fena yaparım. Şerefsiz" dedi. İşte yaşananlar...

Haber 30-03-24 13:36

CHP belediye başkan adayı 'miting saati satıldı' dedi, partisinden istifa edip AK Parti'ye geçti

CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel, bugün yapılması planlanan miting saatinin partisinin il başkanı tarafından para karşılığı satıldığını ileri sürmesinin ardından adaylıktan ve partisinden istifa edip AK Parti'ye katıldı. Soyugüzel'e parti rozetini AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi taktı. CHP İl Başkanı Metin Güzelkaya ise iddialar için, "Parayla pulla işim olmaz. Yasada miting alanlarının siyasi parti veya bağımsız adaylar arasında değiştirilebilir ibaresi yer almaktadır" dedi.

Haber 28-03-24 16:59

31 Mart yerel seçimi için nefesler tutuldu! YSK’dan beklenen açıklama geldi! İşte oy kullanma rehberi ve pusulalar…

31 Mart seçimlerine 10 günden az bir süre kala adaylar kıyasıya yarışına devam ederken YSK oy kullanma rehberini yayınladı. Seçmenler, nerede oy kullanacağını seçmen bilgi kağıdından veya internetten öğrenebilecek. Oy verme günü, seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. İşte oy kullanma ilgili tüm detaylar…

Haber 22-03-24 08:00

Rusya 5'inci kez 'Putin' dedi! 3. Dünya Savaşı uyarısı sonrası dünya diken üstünde: Silahlarla savaşmamız gerekiyor

Rusya'da üç gündür devam eden seçimler sonuçlandı. Halihazırda Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin, 5'inci defa seçimi kazandı. Oyların yüzde 87,8'ini alan Putin, zafer konuşmasında iyi bir gelecek için silahlarla savaşılmasının gerektiğinin altını çizerek, "Ukrayna'daki NATO varlığı dünyayı 3. Dünya Savaşı'nın eşiğine getirebilir" dedi. Öte yandan Putin, geçtiğimiz ay hapishanede ölen Rus muhalif Alexei Navalny hakkında da yorum yaptı.

Haber 18-03-24 11:08

Rusya'da seçimlere protesto gölgesi düştü! Molotof kokteylleri atılıyor, sandıklara boyalar dökülüyor...

Geçtiğimiz ay hapishanede ölü bulunan Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin destekçileri Rusya'daki seçimleri sandık merkezlerinde protesto ediyor. Seçmenler bazı sandık merkezlerine molotof kokteyliyle, bazı sandıklara ise boya dökerek saldırıda bulundu. Rusya'da seçimin 3. gününe girilmişken katılım, yüzde 40 dolaylarında seyrediyor.

Haber 17-03-24 15:07

İşte İmamoğlu'nun masasındaki son anket! Yeniden Refah Partili ve İYİ Partili seçmenler damgasını vurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim ofisinin masasındaki son ankette ilginç detaylar yer aldı. TEAM Araştırma katılımcılara "İstanbul'u kimin yönetmesini istersiniz?" sorusunu yöneltti. Anket sonucunda muhalif seçmenin bir kısmının kendi partilerinin adaylarına yöneldiği, ancak İmamoğlu'nun farkı açtığı görüldü.

Haber 15-03-24 12:00

96. Akademi Ödülleri için heyecan dorukta! Oscar 2024 hakkında merak edilenler

Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan 96. Akademi Ödülleri'nde, film endüstrisinin en büyük başarıları ödüllendirilecek. Adaylar arasında Barbie ve Oppenheimer gibi merakla beklenen yapımlar yer alırken, Jimmy Kimmel bu yıl dördüncü kez sunuculuk koltuğuna oturacak.

Magazin 10-03-24 20:33

İYİ Parti o ilde ipi göğüslemek üzere! Adana'da ise son durum belli oldu: İşte 4 şehirde son durum

Seçimlere artık 23 gün kaldı. Adaylar, vaatler derken Türkiye nefesini tuttu 31 Mart seçimlerine kilitlendi. İYİ Parti'nin seçimlere tek başına katılması birçok ilde dengeleri değiştirdi. İYİ Parti bir ilde yarışı önde götürürken bir başka ilde ise kritik rolde. Adana'da Zeydan Karalar önde mi? Puan farkı kaç? Adana, Isparta, Nevşehir ve Uşak'ta seçmenin nabzı tutuldu. İşte ORC Araştırma Şirketi'nin son çalışmaları...

Haber 08-03-24 09:19

İYİ Parti, Adana'da Ayyüce Türkeş'i aday olarak göstermişti! Anket sonuçları paylaşıldı

Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girdi. 31 Mart'ta yapılacak seçimler için adaylar ve parti liderleri 81 ilde programlarına devam ediyor. Seçime az bir süre kala yapılan anketlerin sonuçları da merak ediliyor. ORC Araştırma, Adana ve Muğla'da yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

Haber 07-03-24 20:48

Fatih Portakal’dan canlı yayında oy kullanma provası! İlginç anlar yaşandı: ‘Çarşaf gibi 3 tane oy pusulası var’

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 23 gün kaldı. AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi başta olmak üzere bu seçimde 36 parti yarışacak. Bağımsız adaylar da eklendiğinde her bir pusula yaklaşık 1 metreyi geçiyor. Fatih Portakal da bu duruma dikkat çekmek için canlı yayında oy kullanma provası yaptı ortaya ilginç anlar çıktı. Portakal, ‘Çarşaf gibi 3 tane oy pusulası var gerçekten zor bir iş’ diyerek dikkat çeken uyarılarda da bulundu.

Haber 07-03-24 09:01

Ateşin Çocukları'na operasyon! 600 jandarma katıldı, 17 kişi gözaltına alındı: Aralarında DEM Partili adaylar da var

Şanlıurfa'da 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' adıyla PKK'nin sözde şehir yapılanması mensuplarından oluşan şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 600 jandarma personelinin katıldığı operasyonda aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Haber 06-03-24 16:56
pkk

Putin'in en büyük rakibiydi... Rus muhalif Navalny son yolculuğuna uğurlanıyor: Yüzlerce kişi alanda!

Rusya'da Putin'in en sert muhalifi olan 47 yaşındaki Aleksey Navalny, 19 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Kuzey Kutup bölgesindeki bir hapishanede tutuluyordu. 16 Şubat tarihinde cezaevindeyken aniden ölen Navalny'nin sır ölümünün arkasında Putin'in olabileceği iddiaları uluslararası medyada gündem olmuştu. Cesedi günler sonra ailesine teslim edilen Navalny için cenaze töreni düzenleniyor.

Haber 01-03-24 16:28

Kurum, gazetecinin o sorusuna sinirlendi! Cevabını heceleyerek verdi: Ol-ma-ya-cak

31 Mart seçimlerine artık sayılı günler kaldı. İstanbul'daki yarışın nefes kesmesi beklenirken adaylar tempolarını yükseltti. Bugün gazetecilerle bir araya gelen Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum bir gazetecinin Kanal İstanbul sorusuna tepki gösterdi. Aynı konu üzerinde sürekli durulduğuna vurgu yapan Kurum, "Bizim gündemimizde olmayacak diye ısrarla söylememize rağmen siz de ısrarla Kanal İstanbul da Kanal İstanbul diyorsunuz." dedi.

Haber 01-03-24 16:04

Kurum ile evsiz vatandaş arasında dikkat çeken diyalog! Hiçbiri olmadı

Seçimlere artık 1 ay kaldı. Adaylar sahada çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum Başakşehir'de vatandaşlarla bir araya geldi. Burada 2019'da evsiz kaldığını söyleyen bir vatandaşla Kurum arasındaki 'Söz verdiniz' konuşmaları gündem oldu.

Haber 01-03-24 13:08

Adaylar düğünde karşılaştı! Ortalık savaş alanına döndü: Seçim kavgasında baygınlık geçirenler oldu

31 Mart yerel seçimlerinde kritik aya girildi. Tansiyonun arttığı son olay Diyarbakır'da yaşandı. Muhtar adayı akrabalar bir düğünde karşılaşınca arbede çıktı. Seçimin önüne geçtiği düğünde bazı davetliler baygınlık geçirdi. Araya polisin girmesiyle kavga sonlandırılırken gelinle damat takı töreninin ardından salondan ayrıldı.

Haber 01-03-24 11:14

'18 yaş ve üzeri üniversite öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapacağız' Turgut Altınok açıkladı 'Hiçbir ücret almayacağız'

Yerel seçimlere kısa bir süre kalan siyasi partiler ve belediye başkan adayları çalışmalarını hızlandırdı. Adaylar konuşmalarıyla vaatlerini vatandaşlara duyururken bazı isimlerden dikkat çeken çıkışlar da geliyor. Son olarak Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok "18 yaş ve üzeri üniversiteli öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapacağız" dedi. Ankara'nın son durumuyla ilgili eleştirilerde bulunan Altınok "Ankara büyükşehirden büyük kasabaya doğru gidiyor" dedi.

Haber 29-02-24 13:12

Rusya sandık başında: Putin'le devam mı tamam mı? İşte Rus liderin rakipleri

Rusya'da devlet başkanlığı seçiminin erken oylama aşaması başladı. 37 bölgede kurulan seçim sandıklarında belirli meslek grupları oylarını kullanıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rakip olarak 3 aday sahneye çıktı. Adaylar, ilk turda yüzde 50'yi geçmeyi hedefliyor.

Haber 25-02-24 12:41

Biden talimat verdi! ABD’den çok konuşulacak Rusya kararı! Putin’in tepkisi ne olacak?

Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın hapishanede öldürülmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Beklenmeyen ölüm haberinin ardından bir açıklama da ABD’den geldi. ABD yönetimi, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın hapishanede ölümünden sorumlu tuttuğu Moskova yönetimine yönelik cuma günü yeni yaptırımlar açıklayacağını duyurdu. İşte detaylar…

Haber 21-02-24 07:40

YSK'nın partilere verdiği süre doldu! 3 Mart'ta kesin aday listeleri açıklanacak

YSK’nın siyasi partilere aday listelerini teslim etmek için verdiği süre saat 17.00 itibarıyla doldu. Listelerin teslim edilmesinin ardından 23 Şubat’ta geçici adaylar ilan edilecek. Kesin aday listeleri ise 3 Mart’ta açıklanacak.

Haber 20-02-24 17:02

Kılıçdaroğlu önce sahaya indi, şimdi de atağa kalktı! CHP'lilere seslenen Erdoğan'ı yanıtsız bırakmadı

Kemal Kılıçdaroğlu vites artırdı, yerel seçimler yaklaşırken siyasi ataklara yeniden başladı! Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği yanıtla dikkat çekti. Erdoğan, CHP'li ve muhalif seçmene seslenip "Yeise kapılmayın, alternatifsiz değilsiniz" demişti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yanıtında birçok kesime seslenip "Erdoğan'a mecbur değilsiniz" dedi.

Haber 19-02-24 07:45

CHP'de 'Lütfü Savaş' hazırlığı! O gelişmeyi sosyal medyadan duyurdu

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken parti ve ittifakların çıkaracağı adaylar netleşmeye başladı. CHP'nin Hatay'da aday olarak gösterdiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın ismi tartışmalara yol açmıştı. Gazeteci Altan Sancar, Savaş ile ilgili gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Öte yandan Savaş'ın ismi bugün CHP'nin aday tanıtım toplantısında da anons edilmedi.

Haber 18-02-24 15:59

Putin'in en büyük rakibi Navalny'nin sır ölümü: Cesedi gösterilmiyor... Ölmeden 1 gün önce eşine yolladığı mesaj ortaya çıktı!

Rusya'da Putin ve yakın çevresinin yolsuzluk ve suistimal vakalarını blogu üzerinden ifşa ederek uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandıran Alexei Navalny geçtiğimiz günlerde hapishanede ölü bulunmuştu. Muhalif Navalny'nin hükümet tarafından öldürüldüğü iddiaları gölgesinde ailesi cesede ulaşmaya çalışıyor. Cenazenin hala teslim edilememesi Putin ve hükümete karşı şüpheleri artırırken Navalny'nin ölmeden kısa bir süre önce eşine yolladığı mesaj ortaya çıktı.

Haber 18-02-24 10:03

Cezaevindeki Rus muhalif lider Navalny'nin ölümüne ABD Başkanı Biden'dan tepki: 'Putin’in acımasızlığının bir başka kanıtı'

Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan muhalif lider Alexei Navalny'nin hapishanedeki ölümünün yankıları sürüyor. Olayı “Putin’in acımasızlığının bir başka kanıtı” olarak tanımlayan ABD Başkanı Biden, "Şüphesiz ki Putin, Navalny'nin ölümünden sorumludur" dedi. Navalny’nin eşi Yulia Navalny ise “Putin yaptıklarının sonuçlarına katlanacak" açıklamasını yaptı.

Haber 16-02-24 22:50

Reuters duyurdu: Putin'in yolsuzluk ve suistimal dosyasını ifşa eden ve en güçlü rakibi olan muhalif Alexei Navalny öldü!

Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan muhalif lider Alexei Navalny öldü. Navalny, Putin ve yakın çevresinin yolsuzluk ve suistimal vakalarını ifşa etmiş ve dünyaca ün kazanmıştı. Kutup Bölgesi'nde bir hapishanede tutulan Navalny'nin bir dönem kaybolduğuna dair söylentiler yayılmıştı.

Haber 16-02-24 14:29

Türkiye'de başka örneği yok, dünyada da olmayabilir! Bu ilçeyi 150 yıldır aynı aile yönetiyor, adaylardan sadece birinin soyadı farklı

Her seçim gibi 31 Mart seçimleri de tarihi bir önem taşıyor. Yerel seçimlere adım adım giderken ilginç detaylarda ortaya çıkıyor. Bunların içinde en dikkat çekeni Trabzon'un Of ilçesinden geldi. Fıkralarıyla bilinen ilçeyi 150 yıldır aynı aile yönetiyor. Geleneğin 31 Mart seçimlerinde devam etme ihtimali de var. Çünkü adaylar içinden sadece birinin soyadı farklı. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 15-02-24 10:01

Aday gösterilmeyen Gürsel Tekin CHP'den istifa etti! 6 madde sıraladı, 'hemşericilik' vurgusu gündem oldu

CHP'de yaşanan hareketli günler devam ediyor. Adaylar tek tek ilan edilirken bazı kopuşlar da yaşanıyor. Son olarak partinin eski isimlerinde Gürsel Tekin istifa ettiğini açıkladı. Tekin'in açıklamasında, 'Parti içi hemşericilik' vurgusu dikkat çekti.

Haber 13-02-24 09:35

CHP'de en uzun gece! O il ve ilçelerdeki belediye başkan adayları belli oldu! Malatya, Ordu, Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer, Çankaya, Hatay...

CHP'de adaylık mesaisi sürüyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Kritik toplantıda İstanbul'un ilçeleri Kadıköy, Sarıyer, Avcılar, Bakırköy, Kağıthane, Adalar, Avcılar, Ümraniye ile birlikte aralarında Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Kayseri, Malatya, Ordu'nun da olduğu çok sayıda il ve ilçede adaylar belirlendi. Toplantıda Hatay'da Lütfü Savaş'ın adaylığı da görüşüldü.

Haber 12-02-24 22:51
CHP

Herkes seçim anketlerini konuşurken gözden kaçan detay! Aradan 9 ay geçti, AK Parti ile CHP arasında...

31 Mart yerel seçim için geri sayım devam ediyor. Partilerin belediye başkan adayları büyük oranda netleşirken, seçimlere 47 gün kala kritik hesaplamalar da başladı. 14 Mayıs'ta yapılan genel seçim sonuçlarını dikkate alarak çalışmalarını yürüten parti ve adaylar, il il son seçim sonuçlarını masaya yatırıyor. Peki 14 Mayıs'taki son seçimlerde hangi parti hangi ilde ne kadar oy aldı? Sizler için derledik...

Haber 12-02-24 08:25

SON DAKİKA | DEM Parti'nin İstanbul adayı resmen açıklandı: Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni aday gösterildi! Diyarbakır, Van, Mardin...

Son dakika haberi: DEM Parti'nin İstanbul adayı resmen açıklandı! Günlerdir Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olup olmayacağının konuşulduğu İstanbul için adaylar netleşti. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yaptığı açıklamayla İBB başkan adayları olarak Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni açıkladı. Öte yandan DEM Parti'nin Diyarbakır, Van ve Mardin başta olmak üzere 16 büyükşehir, 40 il ve 16 ilçedeki adayları da belli oldu.

Haber 09-02-24 15:25

Emekliye ayda 5 bin TL, kiracıya konut! Ekonomik vaatlerde Turgut Altınok ve Mansur Yavaş karşı karşıya geldi 'Aslında Cumhurbaşkanı'nı eleştiriyor'

Türkiye yerel seçimlere yaklaşırken parti ve adaylar da seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalara ekonomik vaatler de damga vuruyor. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan ihtiyaç sahibi emeklilere her ay 5 bin TL ödeme vaadi ve evi olmayanlara kira öder gibi ev sahibi olma vaadi gelirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin ABB Başkanı Adayı Mansur Yavaş da Altınok'a "Aslında Cumhurbaşkanı'nı eleştiriyor" dedi.

Finans 03-02-24 13:24

CHP, İzmir'de aday göstermişti! 'İthal aday istemiyoruz' diyerek kırmızı kartla protesto ettiler

Aday belirleme sürecinin en çok konuşulan partilerinden biri CHP oldu. Partinin güçlü olduğu illerden İzmir'de geçtiğimiz günlerde tüm adaylar belli oldu. Karaburun için ise Nurşen Balcı ilan edildi. İlçe örgütünü ziyaret etmek isteyen Balcı'ya partililer 'kırmızı kart' çıkararak tepki gösterdi. Karşıyaka ilçe örgütüyle gelen Balcı'nın ana kapı yerine bir kahveden giriş yapması dikkat çekti. 'İthal aday istemiyoruz' diyen partililerin bazıları ise "Seçimi kazanma şansımız yok." dedi.

Haber 01-02-24 17:46

DEM Parti'den 'Başak Demirtaş' açıklaması 'Muhtemel adaylar adasında en güçlü adayımız'

Başak Demirtaş aday olacak mı? Bu sorunun yanıtı bir süredir konuşulurken DEM Parti'den açıklama geldi. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, İBB adaylığı için en güçlü ismin, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş olduğunu söyledi.

Haber 31-01-24 13:53

Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin kalesi Mamak'ta umduğunu bulamadı! Görüntüler gündem oldu: 'O zaman metro istemiyorsun yani'

31 Mart'ta yapılacak seçimler için parti ve ittifakların belirlediği adaylar çalışmalarına başladı. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Mamak'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşlardan destek isteyen Altınok, aldığı cevaplar karşısında ise umduğunu bulamadı.

Haber 30-01-24 22:27

Canlı yayında Murat Kurum'u işaret edip Matematik ortada dedi: Fatih Portakal'dan 'İmamoğlu' çıkışı! 2 partiye dikkat çekti

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yarışacak adaylar büyük oranda belli oldu. 5 aday netleşti, DEM Parti ve Memleket Partisi'nin verecekleri kararlar da merak konusu. Gazeteci Fatih Portakal, rekabetin her geçen gün kızıştığı yarışla ilgili "Matematik ortada" diyerek kazanacağını düşündüğü ismi dile getirdi. Canlı yayındaki o anlar ses getirdi.

Haber 30-01-24 08:42

Sürpriz adaylık gündeme bomba gibi düştü! İddiaya bizzat yanıt veren Mustafa Sarıgül'den ses getirecek 'anket ve AK Parti' sözleri

Yerel seçime giden süreçte en heyecanlı dönemlerden biri de son günlerde yaşanıyor. Partiler belediye başkan adaylarını büyük oranda açıklasa da henüz açıklanmayan adaylar merak konusu. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül için ise bomba bir iddia gündemde. Sarıgül, adaylığıyla ilgili iddiaya bizzat yanıt verdi, seçim anketlerini işaret etti. Sarıgül'ün sosyal medyadan yaptığı paylaşım da dikkatlerden kaçmadı.

Haber 28-01-24 08:46

Dün CHP bugün YRP! Bir MHP'li belediye başkanından daha sürpriz karar... Mustafa Çay, Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu

Yerel seçimler için Yeniden Refah Partisi (YRP) belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ederken, son açıklanan listede 'MHP' sürprizi yaşandı. MHP'li mevcut Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Yeniden Refah Partisi'nden aday gösterildi. Dün akşam da CHP'nin açıklanan adaylar listesinde MHP'li Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya yer almıştı.

Haber 27-01-24 13:59

Son dakika: CHP'nin İstanbul ilçeleri ile büyükşehir belediye başkan adayları açıklandı! Listede sürpriz isimler yer aldı! Antalya, Denizli, Muğla, Beşiktaş, Şişli...

Son dakika: Cumhuriyet Halk Partisi, aralarında Antalya, Muğla, Denizli'nin de yer aldığı 8 büyükşehir, 13 il belediyesi ile İstanbul'da 14, Ankara'da 11 ilçedeki başkan adaylarını açıkladı. Şişli'den aday adayı olan Aylin Kotil ile Beşiktaş'tan aday adaylığını açıklayan Nasuh Mahruki liste dışı kaldı. CHP yönetimi Antalya'da mevcut başkan Muhittin Böcek ile yola devam kararı alırken, İstanbul Ataşehir'de ise İlgezdi'nin yerine yeni bir isim aday gösterildi. İşte CHP'nin açıkladığı adaylar...

Haber 26-01-24 23:45