Osteoporoz Haberleri

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu mucizevi besini açıkladı! Balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içeriyor

Omega-3 kaynağı balıkların tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Ancak toplumda balık sevmeyen birçok kişi bulunuyor. Balık sevmeyen kişiler alternatif omega 3 kaynaklarını arıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıklayarak bu mucizevi besinin faydalarını anlattı.

Haber 27-03-2023 17:09

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Her sabah tüketilirse ilaç yerine geçiyor! Tehlikeli hastalığın kesin çözümü

Kahvaltıda tüketilen yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar kahvaltıda tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini savunuyor. Sağlıklı beslenme hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay her sabah tüketmeniz gereken ve tehlikeli hastalıkları önlemede başarılı sonuçlar sağlayan o gıdayı açıkladı.

Haber 23-02-2023 09:12

Kemikleri içten içe çürütüyor, kıl gibi inceltiyor, kırılmasına neden oluyor!

Yaş aldıkça maalesef kemikleri güçlü tutmak için fazladan özen göstermemiz gerekiyor. Kırılan kemik aylarca acı çekmenize ve kırılan kemiğe göre alçıda kalmasına neden olarak hareket konusunda kısıtlaması yaşanır. Bazı yiyecekler kemikleri zayıflatarak çok kolay kırılmasına neden olur.

Haber 14-10-2022 21:00

Kemiklere darbe vuruyor, kırılmasına neden oluyor... Her gün içiyorsunuz, yapmayın!

Kemikleri zayıflatarak kırılma olasılığının artmasına neden olan hastalık osteoporoz, her yıl milyonlarca kişiyi olumsuz etkiliyor. Milyonlarca insan doktor kontrollerini zamanında yaptırmadığı için kemik yoğunluğunun nasıl olduğunun farkında değil. Osteoporoz riski yüzünden her iki kadından ve her dört erkekten birinin yaşamları boyunca en az bir kere kemik kırılması yaşayacak. Bu oran, kadınlar için kalp krizi, felç ve meme kanseri riskinin toplamından daha yüksektir.

Haber 05-10-2022 16:09

Osteoporoz

Osteoporoz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Osteoporoz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yüksek tansiyonu sadece bir saatte düşürüyor! Kanseri ve kalp krizi riskini azaltıyor

Yüksek tansiyon çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında olan yüksek tansiyonu düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Doğal tedavileri tercih edenler yüksek tansiyon için bitkisel ürünlere başvuruyor. Yüksek tansiyonun tedavisinin aksatılmaması sağlık için büyük önem taşıyor. Hibiskus çayı hem yüksek tansiyonu hem de birçok hastalığı önlüyor.

Haber 18-09-2022 14:34