MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir alev gibi deli mavi

Bugün günlerden 13 Kasım Dünya Mavi günü. Hal böyle olunca biz de sizler için bakışlarıyla huzur veren ekranların mavi gözlü yıldızlarını sıraladık. Onlar baktı, biz huzur bulduk, hem oyunculuk yeteneklerine hem de deli mavi gözlerine hayran kaldık. Suyun, gökyüzünün, huzurun ve özgürlüğün rengi maviyi kutlarken mavi gözlü oyuncularımızı da hatırlamadan geçmeyelim.

İşte karşınızda ilham veren gözleriyle Türkiye'nin mavi gözlü oyuncuları:

-1.Kıvanç Tatlıtuğ


Önce Gümüş'le izleyicinin karşına çıktı, sonra Aşk-ı Memnu'daki Behlül rolüyle kendine hayran bıraktı. Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Şura derken şimdi de Tuba Büyüküstün'le başrolü paylaştığı Cesur ve Güzel'le ekranlarda. Oyunculuğu, oynadığı karakterler değişti ama o bakışlar değişmedi. Mavi mavi baktı sevenlerine, huzur verdi, ilham oldu.
-2.Meryem Üzerli


Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem Sultan'dı bizim için. Konuşmasıyla, bakışlarıyla hayran bıraktı. Sonra tüm Türkiye'ye Tükenmişlik Sendromu nedir, nasıl yaşanır onu öğretti, kendi sakin dünyasına çekildi. O günden sonra da uzun bir süre göremedik Meryem Üzerli'yi. Yeni dizi dedikoduları gelse de kesin bilgilere ulaşamadık. Ama yine de unutmadık Tükenmişlik Sendromunu da, mavi gözlerini de.
-3. Rıza Kocaoğlu


Kaybedenler Kulübü filminde; Kuzey Güney, Ezel dizilerinde izledik Rıza Kocaoğlu'nu. Şimdi ise en deli rolü Davut karakteriyle İçerde dizisinde seyrediyoruz. Deli deli bakıyor çoğu zaman rolü gereği. Biz de mavinin en ürkütücü halini görüyoruz o baktığında. Mavinin deli bir renk olduğunun en canlı kanıtı oluyor bizim için.
-4.Saadet Işıl Aksoy


Kördüğüm dizisinde Eylül rolü ile seyrettik Saadet Işıl Aksoy'u. Yakın zamanda Kerem Bürsin'in yeni partneri olacak diye de çok sevinmiştik. Ay Yapım'ın açıklamasıyla başka bir projede yer alacağını öğrendik, biraz üzüldük ama unutmadık. Onu da bakışlarıyla huzur veren mavi gözlü yıldızlarımıza dahil ettik.
-5.Onur Tuna


Bi Küçük Eylül Meselesi filmi; Filinta ve Hayat Devam Ediyor dizilerinden sonra şimdi de Show Tv'nin Cesur Yürek dizisinde büyük bir beğeni ile izliyoruz Onur Tuna'yı. Bir intikam oyunun içerisine giren gözü kara Ömer'e hayat veriyor. Mavi gözlerinde görüyoruz intikam duygusunu, hislerini o mavi gözlerde anlamaya çalışıyoruz.
-6.Şevval Sam


Sanatçı Leman Sam'ın kızı olan Şevval Sam'ı unutulmaz şarkılarıyla dinledik, reklam, dizi ve film gibi birçok projede de seyrettik. Şimdi ise Kanal D'nin sevilen dizisi Bodrum Masalı'nda Yıldız karakterine hayat veriyor. Bodrum'un denizi gibi mavi mavi bakışlarıyla huzur veriyor.
-7. Tolga Sarıtaş

Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Muhteşem Yüzyıl ve Benim Adım Gültepe dizilerinde beğeniyle takip ettik Tolga Sarıtaş'ı. Mavi gözleri umudun da kaynağı oldu sevenleri için. Bazen umut bazen hüzün gördük gözlerinde. Farklı duyguları barındırsa da mavinin rengi hiç değişmedi. Tolga Sarıtaş'ı da aldık listemize.
-8.Burcu Biricik


Muhteşem Yüzyıl, Beni Böyle Sev, Şeref Meselesi dizilerinden sonra Hayat Şarkısı'nda Hülya karakterine hayat veremeye başladı Burcu Biricik. Mavinin değişimlerin ve iyiliğin rengi olduğunu anlattı bize. Anne olmayı, sevdikleri için vazgeçmemeyi öğretti Hülya karakteriyle. Burcu Biricik'in gözlerinde tutkunun ve sevginin rengi oldu mavi bizim için.
-9.Halit Ergenç

Muhteşem Yüzyıl'daki Kanuni Sultan Süleyman rolüyle hafızalara kazındı Halit Ergenç. Bu rolden önce de Binbir Gece dizisiyle aklımızda kalmıştı ama Muhteşem Yüzyıl kariyerine bambaşka bir yön çizdi. Oyunculuk yeteneğini, gücünü o rolle gördük. Şimdi de Vatanım Sensin'de Binbaşı Cevdet rolüyle aynı gücü ve yeteneği devam ettiriyor. Vatan aşkını gözlerinde mavi tonuyla hissettiriyor, mavi bir anda kararlılığın rengi oluyor Halit Ergenç'in gözlerinde.
-10. Oktay Kaynarca


Adanalı, Kurtlar Vadisi'nde seyrettik Oktay Kaynarca'yı, şimdi de yine yeraltı dünyasında verdiği mücadeleyle izliyoruz onu. Atv'de yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Hızır karakterine can veriyor. Mavi pek yakıştırmasak da intikamın, ölümün rengi oluyor gözlerinde.
-11.Engin Öztürk


Hatırla Gönül'ün Yusuf'ydu önce, şimdi de Yüksek Sosyete'nin Kerem'i olarak seyrediyoruz. Öfkeleniyor, hata yapıyor ama yine de sevginin rengi maviyi görüyoruz gözlerinde.

  1. Ayça Ayşin Turan

Karagül'ün Ada'sı olarak tanımıştık onu,şimdilerde ise Kanal D'nin yepyeni dizisi Altınsoylar'da seyrediyoruz. Burcu karakterine hayat veriyor en karanlık gecelerde bile sabahın olabileceğini hatırlatıyor bize. Onca hüzünün içerisinde gülmeyi, gülümsetmeyi hatırlatıyor.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler