MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anna Nicole operası kapalı gişe

Londra'daki ünlü The Royal Opera House, sezon açılışını 'Playboy güzeli' Anna Nicole Smith'in yaşam öyküsünü anlatan operayla yaptı, operanın önünde uzun kuyruklar oluştu.

Dünyanın en büyük opera evlerinden Londra'da bulunan The Royal Opera House (Kraliyet Opera Evi), sezon açılışını önceki gün gerçekleştirdi. Tüm dünyada opera ve balenin seyircisini kaybettiği tartışılırken, Kraliyet Opera'nın önündeki uzun kuyruklarda bekleyen gençlerin "klasik opera seyircisi olmadığı" gözlerden kaçmadı. Zira kurum, sezonu Playboy güzeli Anna Nicole Smith'in yaşam öyküsünü anlatan Anna Nicole temsiliyle açma kararı almıştı.

Kraliyet Opera Evi, uzun yıllardır smokinli beyefendilerle pahalı mücevherler takan hanımefendilerin akın ettiği kırmızı halı seremonisiyle sezon açılışı yapıyor. Bu yıl ise opera yönetimi, dinleyiciler arasındaki kuşak farkını en aza indirgeme ve genç kitleleri de temsillere çekme kararı aldı. Bu uğurda, normalde 200 sterlin (yaklaşık 718 lira ) tutarında seyreden biletler, 1 ile 20 sterlin (3.5 ile 72 lira) arasında satışa sunuldu. Opera, sezon açılışı için de "gençlerin ilgisini çekebilecek" bir konu seçmişti: Genç yaşta hayatını kaybeden Anna Nicole Smith.
Taraf'ta yer alan habere göre Mark Anthony Turnage'ın bestelediği, libretto'sunu ise Richard Thomas'ın yazdığı Anna Nicole, 1993 yılında Playboy dergisi tarafından Yılın Güzeli seçilen Anna Nicole Smith'in yaşam öyküsünü anlatıyor. 89 yaşındaki Teksaslı petrol milyarderi J. Howard Marshall ile evlenen Anna Nicole, kocasının ölümünün ardından Marshall'ın oğluyla uzun süreli bir miras mücadelesine girişmişti. Nicole Smith, 2006'da bir otel odasında ölü bulunmuş ve cenazesi, kendinden bir yıl önce hayatını kaybeden oğlunun yanına, Bahamalar'a defnedilmişti.

OPERA ROCK BARA DÖNDÜ

Kraliyet Opera Evi Direktörü Kasper Holten, "Bu akşamın daha iyi geçmesini dileyemezdim. Sanırım hayatımda ilk kez gittiğim bir operada en yaşlı insan olduğumu hissettim" dedi. Holten, normal şartlarda "bir rock barda kendini çok daha rahat hissedebilecek genç bir kitleyi" operaya çekmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Kraliyet Opera Evi'nin bu yıl kapalı gişe oynaması bekleniyor.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler