MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Uluğ müzik evi çocukları bekliyor

Pozitif'in kurucu ortaklarından Mehmet Uluğ'un adı Kaş'ta Düşler Akademisi bünyesindeki müzik evinde yaşatılıyor.

Türkiye 'de müzik ve eğlence sektöründe öncü işlere imza atan ve 2 yıl önce hayatını kaybeden Pozitif'in kurucu ortaklarından Mehmet Uluğ'un adı Kaş'ta Düşler Akademisi bünyesindeki müzik evinde yaşatılıyor.

Geçtiğimiz yıl Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Mehmet Uluğ Anma Gecesi'nden elde edilen gelirle ilk adımları atılan Mehmet Uluğ Müzik Evi, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin sanat yoluyla sosyal hayata katılımını hedefleyen Düşler Akademisi Kaş bünyesinde müzikle iç içe olmak isteyen herkes için kuruluyor. Kamp alanının içinde bir kayıt stüdyosu ile yer alan Mehmet Uluğ Müzik Evi'nde Düşler Akademisi'nin konuk ettiği gençler ağırlanırken isteyen her sanatçı, belirli bir ücret ödeyerek stüdyoda kayıt yapabilecek ve bu sayede Düşler Akademisi'ne destek olabilecek.

Mehmet Uluğ Müzik Evi'nin İlk Konuğu Barış İçin Müzik Orkestrası
Mehmet Uluğ Müzik Evi'nin kapıları ilk kez, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamayı amaçlayan Barış İçin Müzik Vakfı öğrencilerine açılıyor. Bu yıl 10. yaşını kutlayan Barış İçin Müzik Orkestrası üyeleri, bir hafta boyunca Düşler Akademisi Kaş'ta ağırlanacak ve Mehmet Uluğ Müzik Evi'nde üç ayrı şarkının kaydını yapacak. Barış İçin Müzik Orkestrası'nın kampın ardından 31 Temmuz'da Kaş Amfi Tiyatro'da vereceği konserle Mehmet Uluğ'un adı bir kez daha müzikle anılacak.
Kaş'ın Çukurbağ Köyü'nde bulunan kamp, 2013 - 2014 yıllarında Çukurbağ İlkokulu'nun binasında kuruldu. Okul binasının yanı sıra bir yatakhanesi, mutfağı, tarlası ve çiftliği bulunan kampta, gerekçesi ne olursa olsun toplumsal dışlanmayı yaşayan tüm birey ve gruplara alternatif, yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemlerle ücretsiz eğitimler sunuluyor. Kamp hakkındaki detaylı bilgilere duslerakademisi-kas.org adresinden ulaşılabiliyor.

Her şey Edirnekapı'da başladı
2005 yılında Mehmet Selim Baki tarafından kurulan Barış İçin Müzik Vakfı, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi imkanı sağlayarak, barışın sesini müzikle duyurmayı hedefliyor. Edirnekapı'da 20 kadar öğrenciye verilen akordeon dersleriyle yola çıkan ve şimdiye kadar 5 bine yakın çocuğa ücretsiz müzik eğitimi veren vakıf, bugün Barış İçin Müzik Orkestraları, Barış İçin Müzik Korosu ve Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu olmak üzere üç topluluk faaliyet gösteriyor. 2013 yılından beri İKSV'nin kurumsal destekçiliğini üstlendiği Barış İçin Müzik Vakfı, 2014 yılında yapılan "dostluk" anlaşmasıyla, Venezüella'da yaklaşık 40 yıl önce kurulan El Sistema'nın resmi bir parçası olarak kabul edildi.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler