MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polanski, Polonya'da mahkemeye çıktı

Dünyaca ünlü yönetmen Roman Polanski, 1977 yılında bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmek suçundan ABD tarafından iade talebinin incelendiği Polonya'da görülen duruşmaya katıldı.

Oscar ödüllü yönetmen siyah takım elbiseyle Krakow'daki mahkemeye Polonyalı iki avukatıyla gelirken, duruşma, avukatların talebiyle basına kapalı görüldü.

Davaya bakan hakim Dariusz Mazur'un, duruşmada Polanski'nin iadesine ilişkin karar vermesi beklenmiyor. Mahkemenin sözcüsü Grazyna Rokita, bir sonraki duruşmanın nisan ayında ya da daha önce yapılabileceğini açıkladı.

ABD, 1977 yılında reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girmek suçundan aranan 81 yaşındaki ünlü yönetmen Roman Polanski'nin geçen ay Polonya'dan iadesini istemişti.

Polonya Başsavcılığı sözcüsü Mateusz Martyniuk, Los Angeles'taki savcıların, Polanski'nin ABD'ye iade edilmesi yönündeki talebinin, davasının görüldüğü Krakow kenti adli makamlarına iletildiğini söylemişti.

Krakow'daki savcılar, ekim ayında ABD'nin Polanski'nin tutuklanması yönündeki talebini kabul etmemiş ancak ünlü yönetmeni sorgulamış ve her çağrıya icabet etme zorunluluğu getirmişti.

İlkbaharda Polonya'da film çekmeyi planlayan Paris doğumlu Roman Polanski, çocukluk ve gençliğini Polonya'da geçirdi.

Diğer yandan yine ABD'nin talebi üzerine 2009 yılı eylül ayında İsviçre'de tutuklanan Roman Polanski, Zürih'te iki ay cezaevinde kalmış, bir süre de Gstaad'da evde gözetim altında tutulmuştu. İsviçre 2010 yılında ABD'nin iade talebini reddetmiş ve ünlü yönetmenin gözetimini kaldırmıştı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler