MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En 'psikopat' 14 sevgili

Hazır Sevgililer Günü de yaklaşmışken, en arıza âşıklar dosyasını beğeninize sunuyoruz. Müzik ve sinema dünyasından veya gerçek hayattan en sorunlu, psikopat ve tutkulu aşklara hep birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Müzik ve sinema dünyasından veya gerçek hayattan en sorunlu, psikopat ve tutkulu aşklara hep birlikte göz atmaya ne dersiniz?

MICKEY & MALLORY

Bu listede bir sıralama yok. Ama olsaydı, ilk sırayı kesinlikle Mickey & Mallory alırdı. Natural Born Killers'ın o efsane çifti nasıl unutulur? Baş başa oldukları sahnelerde -iki psikopat katilden çok- aşk sarhoşu iki genci izlediğimizi hissediyor oluşumuzun filmin şok etkisine katkısı yadsınamaz. Çok romantik kendiliğinden gelişen evlilik töreninde bile eksik olmayan şiddetin dozu, filmin sonlarına doğru absürtlük seviyesine ulaşmıştır. Fakat buna rağmen seyircinin filmle bağının kopmamasının nedeni, romans hissinin film boyunca azalmadan sürmesidir.

TOMMY LEE & PAMELA ANDERSON

Arıza olmak için doğmuş bir çift arıyorsanız bu ikiliyi listenizin tepesine yazın. Bir tarafta silikonlu göğüsleri ve Baywatch dizisindeki seksi rolüyle milyonların düşlerini süsleyen sarışın bomba Pamela Anderson, diğer tarafta Mötley Crüe grubunun haşarı davulcusu Tommy Lee. Dünyanın en çok uyuşturucu kullanan ve en çılgın maceraları yaşayan grubu Mötley Crüe ile ünlenen Lee'nin Pamela Anderson'la yaşadığı fırtınalı aşk da, dayakla harmanlanıp karakolda biten ilişkileri de, porno kasetleri de yıllarca dünya magazin gündeminin tepesinde yer almalarını sağladı.

JIM MORRISON & PAM COURSON
İlham veren aşklar her daim favorimizdir. Fakat arızanın kozmik halini merak edenleri de, Jim ve Pam çiftiyle tanıştıralım. Tüm zamanların en sevilen rock gruplarından The Doors'un solisti Jim Morrison ile "kozmik eşim" olarak adlandırdığı Pam Courson'ın aşkı çiftin neredeyse gençlik yıllarına uzanan bir sevda. Bir ayrılıp bir barışmalarıyla ünlü olan çift, aralarına başka isimler girse de, birbirlerine dair aşklarını hep sıcak tuttular. Üstelik Morrison imzalı pek çok The Doors şarkısının Pam Courson için yazıldığının da altını çizelim. Bu dünyadan genç yaşta göçen Morrison'dan tam üç sene sonra Pam de aşkıyla kozmik bir buluşma yaşamak amacıyla yaşamına son vermiştir. Böyle aşklar ancak gözyaşlarıyla biter.

HAN SOLO & LEIA ORGANA
Galaksinin dengesini değiştiren aşklar dendiğinde akla gelen en önemli çift muhakkak ki Prenses Leia ile uzay korsanı Han Solo'nun ilişkisidir. Her aşk nefretle başlamaz belki ancak çiftimizin ilk görüşte birbirlerine gıcık oldukları da ortada. Star Wars destanının yazılmaya başladığı yıllarda başlayan bu sevda 2015 sonunda gösterime giren The Force Awakens filmine kadar devam da etti üstelik. Böyle arıza sevdalıların aşkının meyvesi ise maalesef Kylo Ren çıktı. Kader deyip geçelim; ancak Leia ve Han Solo'nun çılgın aşkı galaksi var oldukça hafızamızda taze kalacak.

MR & MRS SMITH
Gerçekten arıza bir çift tanımak isteyenlere sinema tarihinin en ünlü ikililerinden Mr. & Mrs. Smith'i yabana atmamalarını öneriyoruz. Birbirlerinden habersizce dünyanın en başarılı kiralık katilleri olan çiftimiz sıra birbirlerini öldürmeye gelince ortalığı birbirine katıyordu. Angelina Jolie ve Brad Pitt'in bu filmin setinde tanışıp kabilelerini kurmaya karar verdiklerinin de altını çizelim. Son saydığımızda 20 civarı çocukları vardı! Dünyanın yarısını evlat edinmeden bu delileri birisi durdursun! İşte hem kurgu hem de gerçek hayatta arıza bir çift!

AMMY WINEHOUSE & BLAKE FIELDER
27 yaşında kaybettiğimiz Amy Winehouse'un uyuşturucu problemleri birçok kişiye göre Blake Fielder ile tanışmasıyla başladı. Hatta Amy'nin babası Mitch, kızının uyuşturucu kullanmasında Blake Fielder'ın etkisi olduğunu her fırsatta dile getirdi. İkili bir barda bilardo oynarken tanışmış, tüm uyarılarına rağmen Nisan 2007'de nişanlamış ve 1 ay sonra da kimseye haber vermeden evlenmişlerdi. Sadece 2 yıl süren evliliklerinde Amy birçok kez aşırı dozdan hastanelik olmuştu. Hatta Amy ve Blake birlikte rehabilitasyon merkezine bile yatmıştı. Kısa süren evliliklerine karşın, inişli çıkışlı ilişkileri yüzünden Amy boşandıktan sonra da kendine gelemedi ve sık sık alkol komasına girdi. Civil, Amy hayatını kaybettiğindeyse hapishanedeydi.

MARIA ELENA & JUAN ANTONIO
Woody Allen'ın Vicky Christina Barcelona'sındaki Juan Antoino, Akdeniz erkeği deyince akla gelen bütün o klişe özellikleri kendinde bulundurur: Çapkın, yakışıklı, keyif düşkünü... Aynı anda baştan çıkarmaya çalıştığı iki Amerikalı arkadaştan önce biri, sonra da diğeri bu seksi adamın cazibesine karşı koyamaz. Tam iki kadın arasında dengeye ulaşması zor bir dansa başlamışken eski karısı Maria Elena resme girer; hem de ne giriş! İntihar girişimi sonrası evine getirdiği Maria Elena, bir yandan yeni kız arkadaşına eziyet eder, diğer yandan Juan Antonio'yu kendisine ait olduğuna ikna etmeye çalışır. Kurdukları üçlü düzenin sona ermesinden sonra ise Maria ile Juan delilikleriyle baş başa kalırlar. Sonra gelsin sokakta edilen tekme tokat kavgalar, gitsin sebepsiz yere patlayan altıpatlarlar...

RIHANNA & CHRIS BROWN
Birbirlerini bu kadar seven ama bir o kadar da zarar veren çift zor bulunur! Çocukluk yıllarından beri birbirlerini tanıyan Chris Brown ve Rihanna'nın aşkı sonu gelmeyen kavga ve dayak haberleri ile bitmişti. 8 Şubat 2009'daki Grammy Ödül töreninin hemen öncesinde Chris Brown Rihanna'yı yumruklamakla kalmamış, aynı zamanda ısırmış ve otomobile savurmuştu. Olayın ardından Brown polise teslim olmuş ve tutuklanmıştı.

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Ünlü Meksikalı ressam Kahlo'nun 18 yaşında geçirdiği otobüs kazasının bıraktığı kalıcı hasardan daha büyük bir felaket olarak gördüğü Diego Rivera ile olan ilişkisi, yaratıcı enerjisinin ve bütün sanatsal kariyerinin de en kıymetli esin kaynağı aynı zamanda da. Yakın çevrelerinin "Bir güvercinin bir kurbağa ile evlenmesi"ne benzettiği evlilikleri, defalarca ayrılıkla sonuçlandı. Birbirleri için hem hüsran hem de ilham kaynağı olan çift sanat tarihinin en arıza çiftlerinden biri.

ELIZABETH TAYLOR & RICHARD BURTON
Bu listede mutlaka olması gereken çiftlerden biri de Elizabeth Taylor ve Richard Burton. İkili 1963 yılında Kleopatra filminin setinde tanıştı. O sırada ikisi de başkalarıyla evliydi ve çocukları vardı. Fakat 1964'te Hollywood'un altın çifti olarak hayatlarını birleştirmeye karar verdiler. Evlilikleri 10 yıl sürdü. Fakat 16 ay sonra ikinci kez nikâh masasına oturdular. Bu kez de sadece 1 yıl evli kalabildiler. Medyanın ilgi odağı durumunda olan ikilinin aşkları kadar kavgaları da ihtişamlıydı. Neredeyse kavgasız günleri geçmiyordu. Sorunlarının baş nedeni, Burton'ın içki ve kadın tutkusuydu. Sürekli kıskançlık krizleri geçiren Taylor, kocasına saldırıyor ve bağışlamayacağını söylüyordu. Fakat her seferinde tekrar barışıyorlardı. Burton 1984'te öldükten sonra Taylor bir daha toparlanamadı.

WIONA RYDER & JOHNNY DEPP
90'lı yıllara damgasını vuran Winona ve Johnny'nin ilişkisi gerçek bir Hollywood romansıydı. Tanıştıktan iki ay sonra nişanlandıklarında, Winona sadece 18 yaşındaydı. Büyük aşk Johnny'nin kolundaki "Forever Winona" dövmesiyle ölümsüzleştikten sadece haftalar sonra son buldu. İşte o vakit Johnny Depp için türlü çılgınlığın hüküm sürdüğü günler başladı. Hatta Londra'da bir hotel odasını tarumar ettiği için tutuklandı. Günler geçti, Depp duruldu, "Forever Winona" dövmesi "Forever Wino" oldu. Ryder'a gelince… Hiç de fena gitmeyen kariyerini bir kleptomani atağı sırasında pahalı bir butiği soymaya çalışırken bitiriverdi.

AMY ELLIOTT & NICK DUNNE
Aynı adlı kitaptan sinemaya uyarlanan Gone Girl, her ne kadar biri pasif-agresif ve özgüveni fena halde sarsılmış bir adam, diğeri tanrı kompleksli manipülatör sosyopat bir kadın iki karakter ile yola çıksa da, bize her ilişkinin girebileceği o karanlık yolları anlatır. Yeterince uzun süren bir ilişkinin en korkunç tarafının aslında insanın en korkunç halini ortaya çıkarmasına sebep olabileceğini söylemekle kalmaz, bütün maskeler atıldıktan sonra bile aynı insanla devam etmek isteyebileceğinizi sessizce fısıldar.

MAUDE & HAROLD
Biri yirmilerinin başında, zengin ve intihar eğilimli genç bir erkek, diğeri 79 yaşında hayat dolu bir geçkin "manik bıdık rüya kızı"… Ortak özellikleri ise cenazelere duydukları anlaşılmaz muhabbet. Tanımadıkları birinin cenazesinde tanışan Harold ve Maude'un arkadaşlıktan hızla romansa dönüşen ilişkisi çalıntı arabalar, intihar provaları, Nazi kamplarında geçmiş bir gençlik fikri, uyku hapları ve banjo telleri gibi birbiriyle uyumsuz parçaların nefis bir bileşimi. 1971 yapımı Harold & Maude'u izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.

SID & NANCY
70'li yılların en ünlü punk/rock gruplarından Sex Pistols'un basçısı Sid Vicious ile sevgilisi Nancy Spungen'in fırtınalı ilişkisi tabloidleri epey süsledi. Sex Pistols'ün dağılmasından sonra kendilerini New York'un en güzide uyuşturucu merkezi Chelsea Hoteline kapatırlar. Yaklaşık iki yıl süren fırtınalı ilişkileri Spungen'in hotel odalarında karnında bir bıçakla bulunmasıyla son bulur. 2. derece cinayetle suçlanan Sid Vicious'ın tutuksuz yargılanmasına karar verilir. Sid Vicious'ın davaya haftalar kala aşırı dozdan ölmesiyle dava kapanır.

Kaynak: POSTKOLİK


Keşfet


En Çok Aranan Haberler