MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özge Uzun, Şeyda Coşkun sayesinde 2 ayda 20 kilo verdi

Hülya Avşar, Seren Serengil, Gülşen, Hadise ve daha birçok ünlü isme yaşam koçluğu yapan Şeyda Coşkun değişim yaratmaya devam ediyor. Coşkun'un kontrolünde 2 ayda zayıflayan sunucu Özge Uzun da 82'den 62 kiloya düşerek fit bir görünüme kavuştu.

Zayıfladıktan sonra poz veren Uzun; 'Hayatımı değiştirdi. İlk kez bu kadar kilo verebildim. En fazla 10 kilo zayıflayıp yeniden şişmanlıyordum. Herkes mide ameliyatı olduğumu düşünüyor. Operasyon geçirmeden de forma giriliyor' dedi.
Özge Uzun, Instagram hesabından da takipçilerine şu sözlerle seslendi:

'Kendimi bildim bileli hep bi fazlalığım vardı. En zayıf dediğim zamanlarda bile... Gecen sene yaşadığım bazı sorunlarla beraber iyice bıraktım kendimi ve maşallah şiştikce şiştim... Önce cadikazanii girdi hayatıma... Aldı beni seydacoskun ile tanıştırdı... O da elimden tuttu. Rehberlikten öte can oldu... Önce beni inandırdı ama o da bana çok inandı... İki çocuk doğurdum yetmedi! Bu sefer de kendimi doğrudum. Şimdi yeni herşeye daha çok hazırım. İyi ki varsınız...

Sizde birçok ünlü gibi formunuzu yakalamak istiyorsanız Şeyda Coşkun'un önerilerini dikkate alabilirsiniz;Hızlı kilo vermek için 10 ipucu

  1. Hızlı ve büyük lokmalar halinde yemeyin. Lokmalarınızı yavaşça çiğneyin. Arada bir çatalı, kaşığı elinizden bırakın.
  2. Televizyon seyrederken, kitap veya gazete okurken yemek yemeyin.
  3. Üzüntülü ve sıkıntılı durumlarda buzdolabına koşmayın.
  4. Çok fazla yemeyin, porsiyonlarınızı küçültün.
  5. Bol su için.
  6. Akşam yemeğinden sonra atıştırmalıklardan uzak durun.
  7. Davetlerde tatlı, börek ve şeker ikramlarından kaçının.
  8. Dışarıda yemek yediğinizde seçtiğiniz yemeğin yanında verilen garnitürleri gözden geçirin. Örneğin pilav varsa yerine salata isteyin.
  9. Salata istediğinizde sosları kendiniz koymak istediğinizi belirtin. Böylece salataya eklenecek ekstra kalorileri denetlemiş olursunuz.
  10. Alkol ve asitli içeceklerden uzak durun.

    Özge UzunKilo verememenin 7 önemli sebebi

  11. Çok fazla yağ ve yağlı besinler tüketmek
  12. Güne kahvaltısız başlamak
  13. Çikolata, şekerleme ve tatlıdan bir türlü uzak duramamak
  14. Spor yapmamak
  15. Fazla yemeye devam etmek
  16. Aşırı stres, üzüntü, öfke, ailevi problemler diyette başarılı olmayı engeller
  17. Hormonal sorunlar. Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi), menopoz, kullanılan bazı ilaçlar kilo vermeyi engelleyebilir. Erkeklerde testosteron (erkeklik hormonu) azlığı da kilo sorununa neden olabilir.

Bir dönem aldığı kilolar yüzünden eleştirilen ve bu yüzden Şeyda Coşkun'la anlaşan Hadise de 20 günde tam 13 kilo verdi. Kilo vermeyi engelleyen 5 hata

  1. Hızlı ve büyük lokmalar halinde yemek: Midedeki doyma hissinin beyne iletilmesi 20 dakika sürer. Bu süre içinde yeterince yesek de beyindeki açlık sinyali açık olduğundan yemeye devam ederiz. Bu da vücudumuzdaki yağ deposunun artması anlamına geliyor.
  2. Yemek yemeyerek zayıflama: Hiçbir şey yemeden zayıflamak mümkün olabilir fakat yağlarınızdan değil, kas ve vücudunuzdaki sudan kaybedersiniz.
  3. Diyete ara verme: Diyete her ara verdiğinizde diyet yapmama isteği sizde daha çok yerleşecektir.
  4. Egzersize ara verme: Diyet sırasında yürüyüşleri aksatırsanız kilo vermeniz güçleşir.
  5. Bilinçsiz zayıflama ilacı kullanmak: Doktor önerisi dışında asla zayıflama ilacı kullanmayın.

    Vitrin


En Çok Aranan Haberler