MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sibel Can'ın bu halini hiç gördünüz mü?

Albüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sibel Can, önceki gün yorgun ve makyajsız haliyle objektiflere takıldı.

Soruları geçiştirerek hızla aracına binen şarkıcı yaşını küçültmek için mahkemeye başvurduğu haberlerine "Yok canım yaşımı büyüttüm ben. Görmüyor musun halimi" diye karşılık verdi.

Sibel Can yaşını değiştirdi
Babası Engin Cangüre'nin 31 yıl önce mahkeme kararıyla yaşını 6 yaş büyüttüğünü iddia eden Sibel Can, geçtiğimiz hafta doğum tarihinin değiştirilmesi için dava açtı.

Müvekkilinin nüfusta 1964 doğumlu olduğunu anlatan Sibel Can'ın avukatı, "Müvekkilimin vefat eden anne ve babası 1969'da evlenmiştir. Eğer müvekkilim Sibel Can'ın doğum tarihi 1964 olsaydı, anne ve babasının evlenmesinden tam 5 yıl önce doğmuş olması gerekir ki bu mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

MAHKEME KARARIYLA TAM 6 YAŞ BÜYÜTÜLDÜ
Sibel Can, 31 yıl sonra gerçek yaşının 1970 olarak düzeltilmesi için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak "yargılanmanın yenilenmesi" talebinde bulunmuştu. Can'ın avukatı Emin Erdal, Fatih Nüfus Müdürlüğü'ne açtığı dava dilekçesinde müvekkilinin 1985 tarihli mahkeme kararıyla yaşının 1964 olarak kesinleştiğini, ancak müvekkilinin gerçek yaşının bu olmadığını açıkladı. Vefat eden babası Engin Cangüre tarafından kızı Sibel Can'ın yokluğunda kızına velayeten yaş büyütme davası açıldığını ve müvekkilinin yaşının 1964 yapılarak tam 6 yaş büyütüldüğünü dava dilekçesinde anlatan avukat Emin Erdal, "Mahkemenin kararı kesinleşmiş ve müvekkilimin nüfusuna işlenmiştir. Yeniden yaş düzeltme davası açabilme hakkımızın da yasal olarak mümkün olmaması yüzünden mahkemenin kararının yargılanmanın iadesi yolu ile ortadan kaldırılması gerekir" dedi. Mahkeme, Sibel Can'ın nüfus kaydına dayanak doğum tutanağının nüfus müdürlüğünden istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

SİBEL CAN KİMDİR?
Yugoslav göçmeni Engin Cangüre ve Mudanya, Bursa'lı Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocukları olarak Karagümrük semtinde doğdu. Sanatçının babası birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı. Sibel Can 14 yaşındayken, gelen teklif üzerine oryantal olarak sahneye çıkmaya başladı. Babası Engin bey ile beraber yurt içi ve yurt dışında yaptığı turnelerde hem oryantallik hem de solistlik yaptı. Dönemin bilinen mekanları Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçı, Nükhet Duru'nun, Fahrettin Arslan'a tavsiyesi üzerine Maksim Gazinosu'nda çıkmaya başladı ve henüz 17 yaşındayken assolist oldu.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler