MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü isimden mahkemeye ırkçılık suçlaması

Cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan ABD'li oyuncu Bill Cosby, mahkeme jürisi seçilirken ırkçı davranıldığını öne sürdü.

Cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan oyuncu Bill Cosby'nin avukatı, Pensilvanya'da görüşecek davada jüri üyelerinin seçiminde ırkçı yaklaşım sergilendiği iddiasında bulundu.

Avukat Brian McMonagle, 12 jüri üyesinden sadece ikisinin siyahi, diğerlerinin beyaz olduğunu söyleyerek mahkemeye itirazda bulundu.
Savunma avukatı, mahkemenin "sistematik bir şekilde Afrikalı-Amerikalıları dışladığı" görüşünü dile getirdi.
Yargıç Steven O'Neill ise savunma ile görüş ayrılığı içinde olduğunu ve savunmanın istatistiksel delil sunması halinde konuyu tekrar görüşeceğini belirtti.

Savunma, jüri üyeleri arasında bir siyahi kadın bulunduğunu, onun da tüm şehre dava açan kayıtsız bir eski dedektif olduğunu söyledi.
Jüri seçimi, çarşamba günü sonuçlandı ve 5 Haziran'da başlaması planlanan yargılama için altı alternatif isim seçildiği öğrenildi. 12 jürinin yedi erkek, beş kadından oluştuğu, alternatif grupta da beş erkek bir kadının bulunduğu belirtildi.

79 yaşındaki Bill Cosby, 2004 yılında basketbol antrenörü Andrea Constand'a uyuşturucu verip taciz ettiği iddiasıyla suçlandı ancak Cosby suçu reddetti.

En az 58 kadın ABD'li komedyeni tecavüz de dahil çeşitli cinsel suçlarla itham etti ancak sadece Constand'ın suçlaması Cosby hakkında ceza gerektiren suç kapsamında değerlendirilerek dava açıldı.

Cosby, verdiği bir röportajda, kendisine karşı suçlamalarda ırkçı önyargıların etkili olabildiğini iddia etmişti. Ancak Cosby hem beyaz hem de siyah kadınlar tarafından suçlanmıştı.

En küçük kızı Evin Cosby (40), NNPA haber servisine babasına inandığını belirten bir mektup yazarak şunları söylemişti:

"O kötü, şiddet yanlısı ya da bir tecavüzcü değil. Pek çok ünlü gibi karşısına çıkan fırsatlar aklını çelmiş, ilişkiler yaşamış biri; ama bu, onunla annem arasında bir mesele. Konuyu etraflıca ele alıyorlar ve bunu hem kendileri hem de ailemiz için yapmalarından dolayı memnunum."

Vitrin


En Çok Aranan Haberler