SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2020 Olimpiyat Oyunları için nefesler tutuldu!

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak kent, yarın akşam Arjantin'de belli olacak.

Olimpiyat’a 5. kez adayız ve tarihte ilk kez bu kadar yakınız. Buenos Aires’te temaslarımız sürüyor ve artık Arjantin’den gelecek müjdeli haberi bekliyoruz. Rakiplerimiz; Tokyo ve Madrid... Bütçemiz; Japonlar’ın 4, İspanyollar’ın ise tam 10 katı... Üstelik arkamızda Devlet desteği var. Ayrıca; Tokyo’da nükleer sızıntı, Madrid’de ekonomik kriz sürüyor. Artılarımız çok, inancımız tam... İddialıyız, inanıyoruz ve haykırıyoruz: Bu kez kazanacağız.

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak kentin belirlenmesine saatler kaldı. İstanbul, Madrid ve Tokyo’nun yarıştığı 2020 Olimpiyatları’nın galibi, yarın akşam Arjantin’in Başkent’i Buenos Aires’te yapılacak 125. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) oturumunda açıklanacak. Halihazırda 103 üyesi bulunan IOC’de Başkan Jacques Rogge, kendi isteğiyle oy kullanmayacak. Üç aday ülkenin üyeleri de oy kullanamayacak. IOC’ de İspanya’nın 3, Türkiye ve Japonya’nın ise 1’er üyesi bulunuyor. Bu durumda 97 üyenin oy kullanması bekleniyor. İlk turda elenen ülkenin IOC üyesinin, ikinci turda oy kullanabilecek. 

Sonuç 23.00’te açıklanacak 

Aday kentin belirleneceği oylama öncesinde sırasıyla İstanbul, Tokyo ve Madrid sunum yapacak. Sabah 09.00’da ilk sunumu Türkiye yapacak. 45 dakika sürecek bu sunumdan sonra 15 dakika soru-cevap yapılacak. Daha sonra Türkiye salondan ayrılacak ve Tokyo girecek. Tokyo’dan sonra da Madrid’in heyeti girecek. Sunumlardan sonra elektronik ortamda TSİ 21.45’te gizli oylamaya geçilecek. İlk turda en az oyu alan kent elenecek ve ikinci bir oylama yapılacak. Finale kalan iki kent, salona aynı anda davet edilecek ve IOC Başkanı Jacques Rogge, 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak kenti, TSİ 23.00’te açıklayacak.


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler