Beyanname Nasil Yazilir Haberleri

'Pişmanım' diyene vergi cezası yok! Bakan Şimşek duyurdu: '400 binden fazla kişi tespit ettik...'

Gelir İdaresi Başkanlığı, 362 bin mükellefin beyanname vermediğini tespit etti. Kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyenler için cezadan önce son bir şans daha kapıyı çaldı. Vergi daireleri işlemlere başlamadan beyanname verirseniz cezasız verginizi ödeyebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" diyerek vergi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Finans 2024-04-18 13:53:49

Ticaret Bakanlığından yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği iddialarına yalanlama

Ticaret Bakanlığı tarafından 9 Nisan sabah saat 09.00 itibarıyla, yasak konusu ürünlerin İsrail'e ihracatına ilişkin olarak, herhangi bir ihracat beyanname tesciline kesinlikle izin verilmediğine dikkat çekilerek, "Kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif haber içerikleri tümüyle yanlıştır." ifadeleri kullanıldı.

Finans 2024-04-11 21:13:32

1,5 milyon konut için karar! Her an sizin de kapınız çalabilir: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergi kaçırana çok net uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek. 1,5 milyon konut için fiili denetimlerin başladığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırarak haksız kazanç sağlayanların takipçisi olacağını söyledi.

Finans 2024-04-09 11:25:13

Beyanname sorgulama: Beyanname sorgulama nasıl ve nereden yapılır? e-Devlet beyanname sorgulama

Resmî bir işlem için ilgili ve yetkili kurum ya da kuruluşlara bildirge verilir. Bu bildirgeler beyanname olarak isimlendirilir. Beyanname, devlet dairelerindeki işlemler esnasında takip ve kontrollerin yapılabilmesini sağlayan bir belge türüdür. Peki, beyanname sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Haber 2024-04-07 21:23:33

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bakan Şimşek uyarmıştı, son gün geldi çattı! Ödeme yapmayanlara ceza yolda...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren beyanname verme süresinde son gün geldi. Konut kira gelirlerinde geçen yıl yıllık 21 bin lira, iş yeri kira gelirinde 150 bin lira istisna tutarını aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de konuyla ilgili uyarı gelmişti.

Finans 05-04-24 09:35

Bakan da uyarmıştı, son gün yarın, 'Sonra öderim' diyenlere kötü haber: Yaptırımlar yolda!

Tapu sahipleri ilgilendiren gün geldi çattı. 2023 yılı kira gelir beyannamesinin verilmesinde son gün 5 Nisan! Peki kimler beyanname verecek, beyanname nereden doldurulacak, istisna bedeli ne kadar ve kimler yararlanabilecek? İşte kira beyannamesine dair merak edilenler...

Finans 04-04-24 11:05

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 gün süre verdi! Faiz gelirleri tek tek kontrol edilecek

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresinin radarına girdi. Kurum, analiz ve denetim çalışmalarıyla yurt dışından faiz, repo ve kar payı gibi gelir sağlayanları tespit etti. Gelir elde etmesine rağmen 5 Nisan'a kadar beyanname vermeyen ya da eksik gelir beyan eden kişiler, ceza uygulanmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirilecek.

Finans 03-04-24 11:37
gib

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı

Yıllık gelir vergisi beyannameleri 5 Nisan'da sonra ererken kurumlar vergisi için beyanname verme dönemi de başladı. Süre 30 Nisan'da sona erecek.

Finans 01-04-24 12:24

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız cezası var! Son 4 gün...

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme döneminde son günler yaklaştı. Beyannamelerini vermeyenler için cezai işlem uygulanacak. Beyanname için son gün 1 Nisan 2024.

Finans 28-03-24 13:55

Kira beyannamesi nedir, nasıl verilir? Kira geliri nasıl beyan edilir? E-Devlet kira beyannamesi ve GİB kira beyannamesi

Mükelleflerin bazı durumlarda resmî kurumlara bildirmeleri gereken belgelere beyanname adı verilir. Bu beyannamelerden biri kira beyannamesidir. Mülk sahipleri için beyanname vermek son derece önemlidir.

Haber 21-03-24 23:46

Beyanname nedir, nasıl verilir? Beyanname en son ne zaman verilir, verilmezse ne olur? E-Beyanname ve GİB e-Beyanname

Kişilerin, belirli durumlar için resmî kurumlara yazılı veya dijital olarak bildirim verdiği belgelere beyanname adı verilir. Beyannameler birçok farklı nedenle resmî kurumlara verilmek zorundadır. Mükellefler için resmî kurumlara beyanname vermek son derece önemlidir. Aksi halde zamanında yapılmayan beyannamelerden dolayı bazı cezalarla karşı karşıya kalınabilir.

Haber 21-03-24 23:44

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var... Son gün 1 Nisan

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme döneminde sona doğru yaklaşılıyor. 1 Nisan'a kadar beyannamelerini teslim etmeyenler için ise cezalar kapıda.

Finans 17-03-24 13:51

Kirada 21 bin liralık indirim! Evini kredi ile alana ‘faiz’ kolaylığı: Vergide tüm detaylar ortaya çıktı

Ev sahipleri, iş yeri sahipleri dikkat, kira geliri olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Mart ayı ile birlikte kira geliri elde edenlerin beyanname dönemi de başladı. Bu yıl gelirden 21 bin lira düşülerek vergi hesaplanacak. Üstelik ev için yapılan masraflar ya da kiraya verdiğiniz konutu kredi ile almışsanız faiz giderleri de vergiden indiriliyor. İşte kira gelir vergisinde merak edilenler...

Finans 09-03-24 07:35

Ev sahipleri dikkat! Faturalarınızı atmayın! Bu yöntemle kira verginizi düşürebilirsiniz

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2024 tarihinde sona eriyor. Vergisini zamanında ödemeyenler ise, kira geliri üzerinden verginin bir katı tutarında ceza alacak. Beyanname verirken belirteceğiniz bazı kalemler ödeyeceğiniz miktarı düşürebilir. İşte detaylar....

Finans 08-03-24 12:30

Kirasını bu şekilde ödeyenler dikkat! Kritik ay başladı, hesaplar karşılaştırılacak!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci 1 Mart'ta başladı. Kira geliri elde eden mülk sahipleri 1 Mart-1 Nisan tarihleri arasında beyannamelerini verilebilecek. Kirayı elden veya bankadan vermek arasında fark var.

Finans 05-03-24 16:36

Yıllık gelir vergisi beyannamesi verme dönemi başladı: Ödemeler hangi aylarda?

Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme dönemi başladı. Gelir vergisi hangi aylarda ödenecek, son gün ne zaman?

Finans 01-03-24 15:05

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor: Yeni dönem başladı... Kira beyannamesi hakkında tüm merak edilenler!

Gayrimenkul sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci bugün itibarıyla başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu sene kiracıları da sürece dahil etti. Bu sayede vergi kaybı ve kaçağının önlenmesi hedefleniyor. Kira beyannamesine ilişkin merak edilen 10 soru haberimizde yanıt buluyor. İşte o sorular ve yanıtları!

Finans 01-03-24 12:45

Değerli Konut Vergisi beyanında geri sayım, süre doluyor: Cezalar kapıda, kimler bu vergiden muaf?

Sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin lirayı geçenler 20 Şubat'a kadar Değerli Konut Vergisi için beyanname vergisi gerekiyor. Peki bu beyannameden kimler muaf?

Finans 13-02-24 14:22

MHP'nin seçim beyannamesi belli oldu: 9 ilke, 3 ana başlık

MHP'nin yerel seçim beyannamesi açıklandı. Beyannameyi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz açıkladı. Durmaz'ın açıklamasına göre beyanname 3 ana başlıkta toplandı.

Haber 05-02-24 16:12
MHP

4,5 milyon konut mercek altında, cezalar yolda: Kira beyanları için bu tarihe dikkat

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla yürüttükleri çalışmayı açıkladı. Bu çalışmaya göre 4,5 milyon konut mercek altında. Kira beyannamesini kimler, hangi tarihte verecek? Beyanname nereden doldurulacak? İşte detaylar....

Finans 23-01-24 15:46

İşte yeni kimlik, pasaport ve sürücü belgesi fiyatları! Karar Resmi Gazete'de... 624 TL'den 990 TL'ye yükseltildi

Noter kağıdı, beyanname, pasaport, kimlik ve sürücü belgeleri gibi değerli kağıtların bedelleri yeniden değerleme oranı nispetinde (yaklaşık yüzde 58) artırıldı.

Finans 28-12-23 09:09

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 03-11-23 11:39

Beyanname nedir? Beyanname nasıl sorgulanır?

Resmî kurum ve kuruluşlarda yapılan resmî işlemler için bazı belgeler kullanılır. Bu belgeler de resmî belgelerdir ve belirlenen süreler içinde geçerli olurlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kullanabildiği bu resmî belgelerden biri de beyannamelerdir. Çeşitleri olan bir belgedir ve resmî işlemlerin gerçekleşmesi amacı ile verilen bir tür bildirgedir.

Haber 10-10-23 14:18

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Beyanname nasıl yazılır? Beyanname ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı ve sözlü anlatımlarımızda kullandığımız kelimelerin yazımları oldukça önemlidir. Özellikle yazılı metinlerde kullanılan sözcüklerin yazımları doğru olmalıdır. Yazılı metinlerde yapılan her hata yazım yanlışına sebep olur. Yabancı kökenli kelimeler, birleşik sözcükler, kısaltmalar, ikilemeler yazım konusunda hataya düşülebilen sözcüklerdir. Peki, beyanname ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır?

Egitim 14-06-23 23:43

EYT’lilere emlak vergisi muafiyeti! 2024’te başlıyor: 21 bin TL’ye kadar…

Konut ve işyeri kira geliri elde eden milyonlarca kişinin 31 Mart’a kadar beyanname vermesi gerekiyor. Ancak bazı kişiler bu vergiden muaf tutuluyor. Bu kapsamda EYT ile emekli olup sadece bir evi olanlar için vergi muafiyeti 2024 yılında başlayacak. 2023 yılı için geçerli olacak konut (mesken) istisna tutarı ise 21 lira olacak. İşte haberin detayları…

Finans 27-03-23 11:36

Ev, iş yeri, arsa, arazi, yazlık sahiplerini ilgilendiriyor: Kira gelir beyannamesi için son gün 31 Mart! 70 bin TL’ye kadar…

Gayrimenkul ve arsa sahipleri için kira dahil gelir vergisi beyanname süresi Mart ayı ile birlikte gündemde yer alan konular arasına girdi. Konut ve işyeri kira geliri elde eden milyonlarca kişinin 31 Mart’a kadar beyanname vermesi gerekiyor. Belirli tutarın altında elde edilen konut ve iş yeri kira gelirleri için beyanname verilmesi ise gerekmiyor. Peki, Kira gelir beyannamesi ne zaman, nasıl, nereden verilir/ödenir? İşte kira gelir vergisi ödeme tarihi 2023…

Finans 17-03-23 09:00

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Yıllık gelir vergisi beyanname verme dönemi başladı! Deprem bölgesine ayrıcalık: 15 Ağustos’a kadar…

Gelir İdaresi Başkanlığı, geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme döneminin başladığını duyurdu. Deprem felaketinin yaşandığı mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükellefler için 31 Mart olan son süre 15 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldı. Vergi ödemeleri ise hem elektronik ortamdan, hem anlaşmalı bankalardan hem de PTT aracılığıyla yapılabilecek.

Finans 01-03-23 11:44

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 21-02-23 08:56

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Ödemeler 1 ay erteledi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Antalya ilinin Demre, Finike ve Kumluca ilçelerinde meydana gelen selden etkilenen mükelleflerin Aralık ayı sonuna kadar vermeleri gereken beyanname ve bildirimlerin sürelerini 1 ay erteledi.

Finans 13-12-22 16:11

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Düzce’deki deprem sonrası süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem sonrası yeni bir karar alındı. Bu kapsamda şehirdeki mükellefler için beyanname bildirim, elektronik defter oluşturma ve imzalanma ile e-defter beratlarının yüklenme süreleri uzatıldı.

Finans 24-11-22 10:55

SON DAKİKA | Bakanlık duyurdu! Düzce'deki mükellefler için yeni karar 1 ay ertelenmiştir

Son dakika haberi: Düzce depremi tüm Türkiye'de büyük paniğe yol açtı. Herkesin gelişmeleri merak ettiği depreme ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Açıklamada 23 Kasım'da meydana gelen deprem nedeniyle Düzce'de faaliyet gösteren mükelleflerin Kasım ayının sonuna kadar vermeleri gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk edecek vergilerin ödeme sürelerinin 1 ay ertelendiği belirtildi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Finans 23-11-22 17:32

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

FBI'dan flaş açıklama! Trump'ın evinde bulundu: Tamamı gizli...

FBI, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın evinde 184 gizli belge buldu. Öte yandan FBI'ın, Trump'ın Florida'daki evinde yaptığı aramayı destekleyen beyanname düzenlenerek yayınlandı. Beyanda, Trump'ın evinde mayıs ayında yapılan aramalarda 15 kutu belgenin alındığı ve bu kutuların 14'ünde toplam 184 gizli belgeye ulaşıldığı aktarıldı. FBI bu beyanda Trump'ın evinde ele geçirilen belgelerin "insani istihbarat kaynaklarını tehlikeye atabilecek nitelikte" olduğunu da belirtti.

Haber 26-08-22 20:54

Gelir vergisi nedir? Gelir vergisi için beyanname ne zaman verilir?

İşletme sahipleri veya herhangi bir iş vasıtasıyla belirli bir kazancı olan her kurumun ödemesi gereken bir vergi vardır. Gelir vergisine dair gelir vergisi dilimleri, ne zaman ödeneceği ve nasıl hesaplandığı gibi tüm detayları sizler için derledik.

Finans 25-07-22 09:39

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? İşte Diyanet Cuma namazı kılınışı bilgileri!

Cuma namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtı Müslümanlar için mübarek kabul edilen cuma günü sebebiyle camiye gidip cemaatle namaz kılmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bugün eller semaya yükselecek ve dualar edilecek. Peki Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler haberimizde...

Haber 03-06-22 12:46

KOBİ beyannamesi nedir? KOBİ Beyannamesi'nde bulunması gereken bilgiler nelerdir?

KOBİ'lerin her yıl hazırlamaları gereken KOBİ beyannamesi bulunur. KOBİ beyannamesi nasıl doldurulur? KOBİ beyannamesi ne işe yarar? Şirketlerin KOBİ niteliği taşıyıp taşımadığı bu beyanname sayesinde anlaşılır. KOBİ beyannamesi doldurulurken temel verilerle hareket edilir. Yılda 1 kez verilmesi gereken KOBİ beyannamesinin eksiksiz ve hatasız olması önemlidir. KOBİ beyannamesi nasıl doldurulur?

Finans 01-06-22 13:06

İhracatta izinli gönderici yetkisi dahilinde beyanname tesliminde kolaylık

İzinli gönderici yetkisiyle taşıması gerçekleştirilecek ihracat beyannamelerinin, kişinin yerleşik olduğu yerdeki gümrük idaresine teslim edilebilmesinin önü açıldı

Yurthaber 25-05-22 10:07

Beyanname ne demek? Beyanname kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Beyanname kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Beyanname ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 21:11

SİVASSPOR ALANYASPOR MAÇI NASIL İZLENİR? Sivasspor - Alanyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Maçın muhtemel 11'leri!

Sivasspor - Alanyaspor maçı heyecanla bekleniyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek iki takım da maçın galibi olmak istiyor. Sivasspor, Alanyaspor'u 4 Eylül Stadyumu'nda konuk edecek. Sivasspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? Sivasspor - Alanyaspor maçının muhtemel 11'leri!

Spor 11-05-22 17:02

TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Teheccüd namazı yatmadan önce kılınabilir mi?

Teheccüd namazı, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in teşvik ettiği bir ibadet biçimidir. Önemi büyük olan bu ibadet biçiminin faziletleri de oldukça çoktur. Peki Teheccüd namazı nasıl kılınır? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Yatmadan önce kılınabilir mi? İşte detaylar...

Haber 02-05-22 08:43

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler?

Bayram namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı sebebiyle konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, konu hakkındaki bilgileri internet sitesinde yayımladı. Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 02-05-22 04:56

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber! Gelir vergisi beyanında son gün

Konut ve iş yeri kira geliri elde eden milyonlarca kişi için önemli haber geldi. Kira geliri elde yaklaşık 2 milyon kişi için beyan dönemi mart ayı itibariyle başlamıştı. Ve gelir vergisi beyanname verme süresi süresi bugün doluyor. Eğer vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanacak. İşte vergi ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmesi...

Finans 31-03-22 09:36

Emlak vergisi istisnasının detayları belli oldu! Yeni emekliler için...

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2022 tarihinde sona erecekken emlak vergisi için ödeme süreci devam ediyor. Pek çok kişi "Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisinden muaf?" sorularının cevabını araştırıyor. Peki, 2022 emlak vergisi ilk taksit ne zaman? İşte emlak vergisi için en çok merak edilen konular ve yanıtları…

Finans 28-03-22 08:07

Ev sahipleri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var... 31 Mart son gün

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. 2021 yılında elde edilen konut kira geliri 7 bin TL'yi aşanlar beyanname verecek. Vergisini zamanında ödemeyenler ise, kira geliri üzerinden verginin bir katı tutarında ceza alacak.

Finans 27-03-22 11:09

Ev sahipleri dikkat! 31 Mart'ta sona eriyor... Cezası var!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde yeni gelişme yaşandı. Evi ve işyeri kirada olanlar için beyanname dönemi 1 Mart itibarıyla başladı ve 31 Mart’a kadar devam edecek. Eğer vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor. İşte vergi ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmesi...

Finans 25-03-22 13:11

Herkesi ilgilendiriyor! Vergi maratonu başladı: Kim ne ödeyecek? İşte detaylar...

Mart ayı ile birlikte vergi maratonu da başladı. Vergi ödemelerinin birçoğunun yapılacağı mart ayında aynı zamanda çeşitli gelirler için beyanname de verilecek. İşte mali takvimde yer alan vergiler için kaçırılmaması gereken tarihler...

Finans 07-03-22 11:11

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi ödemesi ile ilgili flaş detay...

Emlak ve gelir vergisinde en çok merak edilen konulardan biri de kimlerin vergi ödemeyeceği... Eğer 2021'de elde ettiğiniz kira geliri toplamda 7 bin lira yani aylık 583 lirayı geçmiyorsa bu beyannameyi verip vergi ödemek zorunda değilsiniz. Ancak Anne, baba, çocuk ve kardeşleriniz evinizde oturuyorsa emsal kira bedeli hesaplamak zorunda değilsiniz. Hala, dayı, teyze veya yeğeniniz de kiracınız ise kira bedeli almasanız bile beyanname verip vergi ödemek zorundasınız...

Finans 02-03-22 10:02

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gelir vergisi beyanname dönemi bugün başladı

Geçen yıla ilişkin yıllık gelir vergisi ile 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödeme dönemi başladı.

Finans 01-03-22 12:11