Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’a yapılacak olan 33 bin kişilik stadı tanıttı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, DSİ tesislerinde Diyarbakır, Konya ve İstanbul'dan gelen gençlik kolları üyeleriyle birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Kılıç ve Eker, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Diyarbakır’a yapılacak olan 33 bin kişilik stat da tanıtıldı. Bir gazetecinin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çözüm sürecindeki projeleriniz nelerdir" sorusu üzerine Bakan Kılıç, “Güneydoğu'dan batıya, batıdan Güneydoğu'ya, geçen yıl 250 bin genci karşılıklı seyahat ettirdik. Bu yıl sayıyı 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Batıdaki gençlerimizin Diyarbakır'ı, Şanlıurfa'yı, Mardin'i görmesi lazım ki ne büyük bir zenginliğe sahip olduğumuzu fark edebilsinler. Buradaki gençlerimizin de batıdaki illerimizi görmeleri lazım ki ne kadar derin bir kardeşlik gündemimizin olduğunu fark edebilsinler. Bu projeler devam ediyor. Gençler kendileri ve toplumla barışık olabilmeleri için spor yapmalarını ve sanatla buluşmalarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda Türkiye genelinde şu anda 155 tane gençlik merkezi inşa ettik ve bunların 54'ü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunuyor. İşin özü, gençlerimiz kardeş olduklarının farkındalar. Bizim tek yapmamız gereken gençlerin arasına nifak tohumları ekilmesine fırsat vermemek. Çok kapsamlı analizler de yapmaya gerek yok. Burada bizim, milletvekillerimizin, gençlerimizin temasları, ziyaretlerimiz, bu fotoğrafı çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Biz kardeşiz. Kardeş olduğumuzun bilincindeyiz. Biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Bu Türkiye fotoğrafının, her birimiz bir parçasıyız ve o parçalardan birini çıkarıp dışarıya koyduğunuz zaman Türkiye fotoğrafında bir eksiklik meydana geliyor. O fotoğraftan bir parçanın dışarıya çıkarılmasına ve o boşluğun içine nifak tohumları atılmasına fırsat vermeyelim yeter ama bunu sadece Ankara'dan yapabilmemiz mümkün değil. Yerinden, sizlerin de sahip çıkması lazım. Herkesin sürece sahip çıkması lazım. Başbakanımız çok iyi niyetli ve kendinden emin bir adım attı. İnşallah her kesimden karışılık bulur ve bu mesele hal olur" diye konuştu.
Gazetecilerin Bakan Kılıç’a, "Çözüm sürecine ilişkin Karadenizlilerin endişesinin var mı" sorusuna Bakan Kılıç şöyle cevap verdi:
“Bir Karadenizli olarak benim endişem yok ama Karadeniz Bölgesi'nde yer yer endişeli yaklaşımların olduğu doğrudur. Bu endişeleri ortadan kaldırmak üzere çalışmalarımızı biz zaten devam ettiriyoruz. Elbette ki buradaki algı ile Karadeniz'deki, Ege'deki, Marmara'daki algı başlangıçta aynı olmayacaktır ama Karadeniz'de, Ege'de, Marmara Bölgesi'nde, bu ülkede, sözüne en çok itibar edilen insana, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bakacaktır. Başbakan Erdoğan'ın sözünü senet olduğu gerçeğinden hareket edecektir ve Başbakan Erdoğan'ın bu ülke için yeni güzellikler, iyilikler düşündüğü noktasında arkasında olmayı tercih edecektir. Biz süreç içinde gidip bölge insanını bilgilendireceğiz. Sürecin detaylarını paylaşacağız. Muhalefet partilerinin ve bir kısım medyanın bu kardeşlik sürecinin baltalanması için yaptıkları yayınlara, kurdukları cümlelere bakıldığı zaman, bir kısım insanlarımızın kaygıya kapılmaları normal. Biz o kaygıları kısa süre içinde giderebileceğimizi düşünüyoruz."
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, “Bu sorunu oluşturan siyasi görüşlerin uzantıları, bunlar kendi varlık nedenleri ortadan kalkar diye endişeleniyorlar” dedi. Eker, “Sonuçta biz bütün Türkiye sathında vatandaşlarımızla buluşup, Türkiye'nin çıkarına olan, Türkiye'nin birlik, beraberliğini temin etmeye dönük, bu çözümün başarıya ulaşmasını anlatmamız lazım çünkü Türkiye'deki zihin kodları itibariyle bu soruna sebebiyet veren ve bu sorunu oluşturan siyasi görüşlerin uzantıları, bunlar kendi varlık nedenleri ortadan kalkar diye endişeleniyorlar. Onun için bu süreci bir şekilde siyasetten sabote etmeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın zihinlerini bulandırmaya çalışıyorlar. Bu etkin bir iletişimle vatandaşlarımızla yüz yüze gelindiğinde, bu endişelerin yersiz olduğu, vatandaşlarımız tarafından da zaten anlaşılıyor. Sadece belki bazı bölgelerde bir şekilde zihin bulandırıyor. Bunu gidermeye dönük gerek akil insanların yapacakları çalışmalar, gerekse bizim parti teşkilatlarımızın Türkiye'nin batısından doğusuna, doğusundan batısına her tarafta bu çalışmaları sürdürmesi ile izole edilir diye düşünüyorum. Milletimizde büyük bir iyimserlik ve umut var” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından Bakan Kılıç, Diyarbakır'a yapılacak 33 bin kişilik stadyumun fotoğraflarını basın mensuplarıyla paylaştı. Bakan Kılıç, 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu'nun, 2013 yılında hem ihalesini hemde inşaatını gerçekleştireceklerini belirterek, "Devlete ait bir kamu arazisi üzerinde stadyumun inşaatını en kısa sürede başlatıyoruz. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi marifetiyle stadyumun ihalesini yaptığımız gün, inşaatına başlamış olacağız. Çok özellikli bir proje. Diyarbakır'a uçaklar inerken havadan çok rahat fark edilebilecek ve şehrin siluetine gerçekten çok güzel katkılar sağlayabilecek, cam ağırlıklı, modern 33 bin kişilik bir yapı. Diyarbakır'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu spor tesislerinin bitiminde Diyarbakır, 4 yılda bir yapılan olimpiyat oyunlarına Türkiye'den sporcu yetiştiren nadir merkezlerinden biri olacak" dedi.
Bakan Kılıç daha sonra Van programı nedeniyle helikopterle Diyarbakır’dan ayrılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise yeni yapılan çevre yollarını denetledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz