Müzik, dans, politika ve tiyatral içerikleri bir arada bulunduran Hip hop, dünya genelinde de ilgi görmeye başlamıştır. Birçok konuyu işleyen hip hop hızlı bir anlatımla az zamanda çok şey anlatır. Hip hop’ta asıl önemli olan sözlerdir, anlatılmak istenendir. Müzikal alt yapı ise ''Beat'' olarak anılır ve sürekli bir döngü halindedir.
Hip hop müziğin doğuşunda funk, jazz, soul gibi unsurlar vardır. Hip hop’un etkilendikleri James Brown, Sly Stone, Parliament Funkadelic, Isaac Hayes ve Last Poets gibi isimlerdi. Bu soundlara başka türlerin (Reggae, Latin, Rock, Elektro) karışmasıyla, bir getto kültürü olan Hip hop doğdu. Hip hop'un en büyük öncüsü Kool Herc sayılır. 70’lerin disco müziğine tepki olarak doğan hip hop müziği başlarda sınırlı bir popülarite dışına çıkamasada günümüzde milyonların dinlediği dünya geneline yayılmış bir kültürdür.
Doğdukları yıllar o zamanların popüler müziklerine bir tepkidir. Özellikle hip hop kültürü 70'li yıllarda bir alt sınıf olarak görülen siyahi vatandaşların uzak tutulduğu gösterişli discoların müziğine tepki olarak kendi müziklerini hatta o zamanın modasından tamamen farklı bir stil oluşturmalarını sağlamıştır. Bu moda afro-amerikanlar arasında hızla yayılmıştır.
Hip hop’un artık dejenere olup olmadığı günümüzde insanları ikiye bölmüş durumda. Hip hop, doğduğu zamanların ruhuna ihanet edip,halkın ötekilerinin dertlerini aktarmada bir araç olmaktan çoktan çıktı mı? Yoksa hip hop zenginlikten, şan, şöhret, altından, bolca para ve mücevher tutkusunu anlatabilir miydi? Müziğin çağa göre değişime uğraması çok normal karşılanabilir fakat hip hopun 70’ler de ki amacı kesinlikle bir zenginlik hayranlığına ortak olmak değildi.
Baba Vanga'nın 2025 yılı kehanetleri yeniden sosyal medyanın gündeminde! "Batı'yı yok edecek Doğu'da bir savaş" demişti... Sözleri resmen olay oldu