Alzheimer Belirtisi Haberleri

Unutkanlığı hafife almayın... Canan Karatay alzheimer hastalığını önleyecek besinleri tek tek açıkladı! Bunları mutlaka tüketin

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa alzheimer hastalığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, alzheimer hastalığını önceleyecek besinleri tek tek açıkladı.

Haber 07-12-2023 10:06

Gün içinde bunu yapıyorsanız dikkat! O hastalığın riskini yüzde 63 yükseltiyor

Doğru beslenme, egzersiz ve hareketli bir yaşam sağlık açısından son derece önemlidir. İş yaşamı nedeniyle birçok kişi günün büyük bir bölümünü oturarak geçiriyor. Bu durumun sağlık açısından olumsuz bir etkisi olduğunu belirten uzmanlar çok sık görülen bir hastalığı işaret edip riskin yüzde 63 oranında yükselebileceğini söyledi.

Haber 01-10-2023 14:07

Bunları yiyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı, meğer severek tükettiğimiz o besinler bunamaya neden oluyormuş

Sağlıklı beslenmenin insan vücudu üzerindeki olumlu etkisi bilinen bir gerçek. Öte yandan, yapılan bir araştırma bazı besinlerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini ortaya koydu. İşte, yemeden önce bir daha düşünmeniz gereken o yiyecekler...

Haber 05-09-2023 14:31

30'lu yaşlarda bunu yaşadıysanız dikkat! Meğer Alzheimer'ın en büyük nedeni oymuş

Unutkanlık çağımızın en büyük sorunlarından biri. Yapılan bir araştırmaya göre 30'lu yaşlarda yaşanan bazı durumlar Alzheimer'ın habercisi. Hastalık yıllar önce sinyal veriyor. Alzheimer'ın en büyük nedeni ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Haber 11-08-2023 11:40

Alzheimer Belirtisi

Alzheimer Belirtisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alzheimer Belirtisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dünü unutuyor, yıllar öncesini hatırlıyorsanız! Sinsice ilerleyen Alzheimer’ın erken belirtilerine çok dikkat edin

Yaşlandım artık her şeyi çabuk unutuyorum… Günümüzde hemen hepimizin ortak sorunu olan ‘unutkanlık’ özellikle ileri yaşın doğal bir sonucu olarak düşünülse de, aslında ‘Alzheimer’ gibi son derece ciddi hastalığın ilk sinyallerinden biri olabiliyor! Alzheimer, 65 yaş üzerinde en sık görülen ve demansa neden olan ilerleyici nörodejeneratif bir hastalık.

Haber 21-09-2022 22:27

Sürekli olarak şey diyorsanız dikkat! Alzheimer riskiniz çok yüksek

Alzheimer yaşlılar arasında en yaygın görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Bu hastalık yaşlılık hastalığı olarak görülse de değişen yaşam koşulları nedeniyle erken yaşlarda da görülebiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alzheimerdan korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 20-09-2022 12:52