Bozkurt Kuruç Haberleri

İzmir'de vefat eden duayen tiyatrocu Bozkurt Kuruç, son yolculuğuna uğurlandı

Devlet Tiyatrolarının önceki dönem genel müdürlerinden tiyatro sanatçısı Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, vefat ettiği İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Kuruç için ilk tören, Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde düzenlendi. Tören öncesinde Kuruç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, yakınları ve tiyatrocuların omuzlarında sahneye getirildi. Sanatçının biyografisi, perdeye yansıtılan fotoğraflar eşliğinde okundu.

Magazin 17-01-2022 15:33

Usta tiyatrocu Bozkurt Kuruç hayatını kaybetti!

Tiyatronun usta oyuncularından ve Kurtlar Vadisi Pusu olmak üzere birçok yapımda yer alan Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, 86 yaşında hayatını kaybetti. Gelen son dakika haberi Kuruç'un sevenlerini üzdü. Bozkurt Kuruç'un ölüm nedeni merak konusu oldu. Usta oyuncunun ölüm nedeniyle ilgili henüz detaylı bir açıklama yapılmadı.

Magazin 16-01-2022 10:43

Bozkurt Kuruç kimdir, neden öldü? Tiyatro sanatçısı Bozkurt Kuruç aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

Tiyatro alanında ülkemize pek çok hizmet vermiş ve onlarca öğrenci yetiştirmiş olan tiyatro sanatçısı Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, hayatını kaybetti. Kuruç'un vefat nedeni ve hayatı merak konusu oldu. Peki Bozkurt Kuruç kimdir, neden öldü? Bozkurt Kuruç aslen nereli ve kaç yaşındaydı? İşte hayatı...

Magazin 16-01-2022 09:37

Tiyatroya 65 yılını veren Bozkurt Kuruç sahneyi bırakamıyor

Yaşarken büstü dikilen 84 yaşındaki sanatçı Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, gönlünü kaptırdığı tiyatroya hizmet etmeyi sürdürüyor - Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde adını taşıyan sahnede izleyiciyle buluşan "Kanlı Düğün" adlı oyunun rejisörlüğünü üstlenen Kuruç, yüzlerce sanatçıyı yetiştirmenin gururunu yaşıyor - Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanı Kuruç: - "Hayatımın bundan sonraki kısmında sağlığım elverdiği sürece sahnede olacağım. Benim dünyam tiyatro. Shakespeare söylüyor zaten, 'Bütün dünya bir tiyatro.' Biz aktörler o kadar şanslıyız ve masumuz ki sahnede canlandırırız sonra sahnede ölürüz"

Magazin 19-12-2019 11:17

Diğer Haber Etiketleri