Hz Nuh Haberleri

Bakan Yerlikaya duyurdu: Hz. Muhammed'e hakaret eden kişi gözaltında!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Hz. Muhammed'e hakaret ederek dini değerlere saldıran şahsın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan gözaltına alındığını duyurdu.

Haber 2024-07-22 21:28:25

Aşureyi de enflasyon vurdu: Bir kasenin maliyeti ortaya çıktı! ‘Hz. Nuh zamanında yoklukta yeniliyordu’ dedi, sosyal medyayı salladı

Yükselen enflasyon bu yıl aşure yapmanın maliyetini de artırdı. Geçtiğimiz yıla göre bir kase aşurenin maliyeti yüzde 40'a yakın arttı. Fiyat ise kase başına 30 liraya yaklaştı. 12 kişilik bir aşureyi kaynatmanın maliyeti 242 liradan 330 liraya çıktı. Yükselen fiyatlar sosyal medyada da gündem oldu. Bazıları sadece apartmana yetecek kadar pişirebildiğini, bazıları ise maliyeti göze alamadığını dile getirdi.

Finans 2024-07-22 08:09:09

Hz. Yunus'un Duası oku: Hz. Yunus A.S'ın Duası Türkçe anlamı, Arapça yazılışı ve faziletleri

Hz. Yunus'un duası en sık aranılan dualardan biri olmaktadır. Özellikle içerdiği fazileti bilenler Hz. Yunus'un duasını sıklıkla okumaktadır. Peki Hz. Yunus A.S'ın Duası'nın Türkçe anlamı, Arapça yazılışı ve faziletleri nedir? İşte Hz. Yunus A.S'ın Duası Türkçe anlamı, Arapça yazılışı ve faziletleri

Haber 2024-06-28 09:06:16
dua

La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah fazileti ne anlama gelir?

Genellikle “La Havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” cümlesinin kısaltılmış hali olarak, "La Havle" kullanılmaktadır. Hz. Muhammed tarafından Hz. Ali’ye sıkıntılı anlardan kurtulmak için okumasını buyurduğu söylenen bu duanın anlamı ve fazileti de merak edilir. Peki, La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah fazileti ne anlama gelir?

Haber 2024-06-28 09:05:26
dua

Halil İbrahim sofrası nedir, Halil İbrahim sofrası ne demek? Halil İbrahim bereketi Sofra Duası ve anlamı

Halil İbrahim sofrası tabirine hemen hemen herkesin kulak aşinalığı vardır. Hz. İbrahim'in alçak gönüllü ve cömert bir kişi olmasından meydana gelen bu deyimin anlamı sık sık araştırılır. Halil İbrahim sofrası nedir? Halil İbrahim bereketi Sofra Duası ve anlamı

Haber 28-06-24 09:04
dua

Mearic Suresi oku: Mearic Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve Diyanet meali nedir?

Kur’an-ı Kerim’in 70. suresi olan Mearic Suresi, toplam 44 ayetten oluşmaktadır. Sureye adını 3.ayetinde geçen “el- mearic” kelimesi vermiştir. Mekke döneminde indirildiğine inanılan Mearic suresi, Hakka suresinden sonra, Nuh suresinden önce gelmektedir. Peki, Mearic Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve Diyanet meali nedir?

Haber 28-06-24 09:04

Alak Suresi meali, okunuşu dinle: Alak Suresi tefsiri, anlamı nedir?

Alak Suresi, Hz. Muhammed’e tebliğ edilen ilk suredir. “Oku” ayeti ile başlar. Cebrail (aleyhisselam), Alak Suresi’nin ilk 5 ayetini Hz. Muhammed’e Hira Mağarası’nda tebliğ etmiştir. Alak Suresi’nin Ramazan ayının ortasında ve Hz. Muhammed 41 yaşındayken indirildiği bilinmektedir. Peki, Alak Suresi tefsiri ve anlamı nedir?

Haber 28-06-24 09:04

Yunus Peygamber Duası oku: Hz. Yunus Peygamberin Duası'nın Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti ve sırları nedir?

Yunus Peygamberin Duası'nın zor durumda kalanlar tarafından edilmesi tavsiye edilmekte olup, bu duanın çok kuvvetli bir dua olduğuna inanılır. Bu duanın faziletleri hakkında birçok araştırma yapılmıştır. Kişiler tarafından Hz. Yunus Peygamberin Duası'nın Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti ve sırları sık sık merak edilir. Peki, Hz. Yunus Peygamberin Duası'nın Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti ve sırları nedir?

Haber 28-06-24 09:03
dua

Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, Diyanet meali nedir?

Saff Suresi hakkında kişiler sık sık araştırma yapmaktadır. Saff Suresi, Hz. Muhammed’in uyumadan önce okuduğu dualar arasında bulunmaktadır. Bu sebeple de Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Peki, Saff Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, Diyanet meali nedir?

Haber 28-06-24 09:03

Hilye-i Şerif Duası: Hilye-i Şerif Duası nedir? Hilye-i Şerif okunuşu, Türkçe anlamı ve faziletleri

Müslümanlar arasında Hilye-i Şerif'in ayrı bir önemi ve yeri vardır. Hilye-i Şerif, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) fiziki halinin tasvir edilmiş halidir. Hilye-i Şerif'i okumanın, yanında bulundurmanın birçok fazileti bulunduğu belirtilmektedir. Peki, Hilye-i Şerif Duası nedir? Hilye-i Şerif okunuşu, Türkçe anlamı ve faziletleri

Haber 28-06-24 09:03
dua

Sosyal medyada tepki yağdı! Hz. Muhammed'e hakaret iddiası: Diamond Tema hakkında soruşturma

Sosyal medyada şeriatın tartışıldığı bir programda Hz. Muhammed'e hakaret edildiği iddia edildi. Söz konusu gelişme sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Diamond Tema hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamasının devamında Değirmenci programa erişim engelinin de talep edildiğini ifade etti.

Manşet 16-06-24 18:22

Boğarak öldürdü, cesedini parçalayıp derin dondurucuya koydu! Kan donduran vahşetin cezası belli oldu

Yazar Mustafa Kasadar’ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar’ı iple boğup öldürürek, cesedini parçaladıktan sonra buzdolabında saklayan ve ailesinden fidye isteyen Hakan Öztürk hakkındaki davada karar açıklandı. Sanık Hakan Öztürk, 'Tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığı, 'Gece vakti yağmaya teşebbüs' suçundan da 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. İşte detaylar...

Haber 29-05-24 13:55

Resmi Gazete’de yayımlandı: Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına atama kararları

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran’ın atanması hakkındaki karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 17-05-24 09:40

Dışişleri Bakanlığı'na kritik atamalar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına, Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran atandı.

Haber 17-05-24 00:23

Bakan Tunç, görevde yükselme sınav sorularıyla ilgili iddiaları yalanladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığının görevde yükselme sınavında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?" ve "Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?" sorularının sorulduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Haber 17-04-24 17:54

Erbakan'dan seçimi kazanan YRP'li başkanlara ilk talimat! Belediyelerin girişlerine hadis asıldı

31 Mart'taki yerel seçimlerde büyük bir çıkışa imza atan ve yüzde 6,19 oyla CHP ile AK Parti'nin ardından üçüncü parti olan Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) kazandığı belediyelerle ilgili Genel Başkan Fatih Erbakan'dan ilk talimat geldi. Erbakan'ın kazanılan belediyelerin girişlerine, Hz. Muhammed’in “Rüşvet alan da veren de mel’undur” hadisinin asılmasını istediği belirtilirken, Çumra ve Dulkadiroğlu belediyelerinden gelen fotoğraf kareleri gündem oldu.

Haber 06-04-24 12:01
Yurthaber 04-04-24 12:29

Ramazan Bayramı tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Kuran-ı Kerim’de de adı geçen ramazan ayı, aynı zamanda Hz. Muhammed (s.a.v.) hazretlerine Kuran ayetlerinin indirildiği dönemdir. Bu ayın bitiminde ise yine Ramazan Bayramı sürecine girilmektedir. Peki, Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Haber 03-04-24 18:57

Sahurda okunacak dua: Sahurda nasıl dua edilir? Sahur duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

“Sahurda yemek yiyiniz; çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” şeklindeki sözleriyle Hz. Muhammed (s.a.v) Müslümanları sahur yapmaya teşvik etmiştir. Sahurda dualar edilebilirken, sahur vakti edilen dualar ise “sahur vakti duası” şeklinde isimlendirilir. Peki, sahur duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:39

Boğdu, parçaladı, derin dondurucuya koydu... İnternet arama geçmişi kan dondurdu! 'Kemik kaç derecede kül olur?'

Bayrampaşa’da Hakan Öztürk, Muhammed Nuh Kasadar'ı boğarak öldürüp, cesedini parçalayarak derin dondurucuya koydu. Hakim karşısına çıkan sanık Öztürk, ‘’Herhangi bir savunma yapmayacağım, aslında savunma yapmayacağım’’ dedi. Öte yandan sanığın cep telefonunda cinayeti gerçekleştirmeden 10 gün önce "Kemik ateşte yanar mı? Kemik kaç derecede kül olur? aramaları yaptığı belirlendi. Ayrıca telefonundan çocukların müstehcen görüntüleri çıktı. İşte kan donduran vahşetin detayları...

Haber 04-03-24 16:59

Hz. İsa figürlerinin yer aldığı deri kitabı tarihi eser diye satacaklardı, sahte çıktı

Kırıkkale’de 2 kardeşin tarihi eser diye satmaya çalıştıkları, içinde Hz. İsa’nın çarmığa gerilmiş haç figürü ile insan figürlerinin olduğu deri kitabın sahte olduğu ortaya çıktı.

Yurthaber 17-01-24 14:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara adayı ve büyükşehirler açıklaması! Pazar gününü işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu hafta Pazar günü büyükşehirler ve kalan illerdeki adayları açıklayacağız. Ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor, Pazar gününe yetiştirmeye gayret ediyoruz. Ankara merkezli olarak ATO Kongre Salonu'nda toplantımızı yapacağız." dedi.

Haber 12-01-24 14:12

Lise öğrencisi yarışmada kazandığı 6 bin TL’lik ödülü Filistin’e bağışladı

Kastamonu’da bir lise öğrencisi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatıyla ilgili düzenlenen yarışmadan kazandığı 6 bin TL’yi Filistin için bağışladı.

Yurthaber 05-01-24 09:47

Bodrum'da Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinliği düzenlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü" etkinliği gerçekleştirildi.

Yurthaber 28-12-23 07:56

Her satırı dehşet dolu! İzlediğim dizilerden cesedi bavula koyup kurtuldukları aklıma geldi

Bayrampaşa’da öldürdüğü Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedini parçalayarak derin dondurucuya koyduğu iddia edilen şüpheli Hakan Öztürk'e yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Öztürk'ün Kasadar'ı kaçırarak fidye istediği, Kasadar'ı çamaşır ipiyle boğarak öldürdüğünü söylediği ve otopsi raporuna göre vücudun ölüm sonrasında parçalanmış olduğu kaydedildi. İddianamede şüpheli Öztürk'ün 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Haber 08-12-23 01:21

İslam ve Hz. Muhammed hakkında korkunç sözler! Obama'nın eski danışmanı Stuart Seldowitz rezalete imza attı: 4 bin Filistinli çocuğu öldürsek yetmez

Eski ABD Başkanı Başkanı Baracak Obama'nın danışmanlığı yapan Stuart Seldowitz tüm dünyaya içindeki İslam nefretini kustu. Seldowitz, ısrarla İngilizce bilmediğini söyleyip kendisi başından savmaya çalışan Mısırlı bir sokak satıcısını gerek İslam ve Hz. Muhammed hakkında gerekse Filistinli çocuklara yönelik korkunç sözlerle günlerce taciz etti. Skandal anlar ortaya çıkınca Seldowitz'e yüz dönmeler de başladı.

Haber 22-11-23 12:14

MEVLİD KANDİLİ ANLAM VE ÖNEMİ: 2023 Mevlid Kandili ne zaman, BUGÜN kandil mi? Hz. Muhammed'in doğduğu gece!

Mevlid Kandili, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğduğu gecedir. İslam alemi bu anlamlı günde dua eder, tesbih namazı kılar, zikir ve tesbihler çeker. Birçok kişi internette "2023 Mevlid Kandili ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet dini günler takvimi merak konusu oldu. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 26 Eylül 2023 Salı kandil mi? İşte, Hz. Muhammed'in doğduğu gece olan Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi...

Haber 26-09-23 13:36

RESİMLİ MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2023: En anlamlı, hadisli ve dualı Mevlid Kandili'miz mübarek olsun sözleri ve resimli kandil mesajları

Resiml iMevlid Kandili mesajları günün en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrif ettiği bugün, Müslümanlar Kur’an-ı Kerim okuyacak, salavatlar getirip ve dualar edecekler. Bugün idrak edilen kandil, Hicri takvime göre Rebiü’l-Evvel ayının 12. gecesidir. En güzel, dualı, hadisli, ayetli resimli Mevlid Kandili mesajları ile sözlerini sizler için derledik. İşte, resimli Mevlid kandili mesajları...

Haber 26-09-23 13:34

EN ANLAMLI MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2023: En yeni, en güzel, dualı ve resimli Mevlid Kandili mesajları BURADA!

Mevlid Kandili mesajları resimli, salavatlı, yeni, güzel, hadisli, dualı ve ayetli seçenekleriyle internette yerini aldı. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu özel günde birçok kişi anlık mesajlaşma uygulamalarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşım yapacaklar. Anne, baba, eş ve sevgili için en yeni, en güzel, dualı, ayetli ve resimli Mevlid Kandili mesajları ile sözlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte en anlamlı resimli Mevlid Kandili mesajları...

Finans 26-09-23 13:32

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 26-09-23 10:11

2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur, saat kaçta? Mevlid Kandili orucu fazileti ve sevabı

Mevlid Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olarak kabul edilen yılın son kandilinde ibadetlerini eksiksiz yapmak isteyenler konuya ilişkin araştırma yapıyor. Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler inceleniyor. Peki 2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu saat kaçta tutulur, nasıl niyet edilir, farz mı?

Haber 26-09-23 10:11

REBİÜLEVVEL NEDİR? Rebiülevvel ne anlama gelir? Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu!

Rebiülevvel ne demek, sorusunun yanıtı Mevlid Kandili nedeniyle merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu özel günde eller semaya uzanacak, dualar edilecek. Birçok kişi oruç tutacak, tesbih namazı kılacak. Bugün zikri ve tesbihler çekilecek, ibadet edilecek. Peki, Rebiülevvel ne demek? Rebiülevvel anlamı nedir?

Haber 26-09-23 10:07

MEVLİD KANDİLİ İBADETLERİ: Diyanet'e göre Mevlid Kandili ibadetleri nelerdir? Oruç, dua, namaz, zikir ve tesbihler...

Mevlid Kandili'nde hangi ibadetlerin yapılacağı merak edildi. Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Kandile özel oruç, dua, namaz, zikir ve tesbihler arama motorlarında sorgulanıyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili ibadetleri nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? İşte detaylar...

Haber 26-09-23 06:56

MEVLİD KANDİLİ TESBİH NAMAZI KILINIŞI: Diyanet'e göre Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, saat kaçta kılınır?

Mevlid Kandili nedeniyle Tesbih namazı kılınışı ile ilgili detaylar da vatandaşlar tarafından merak edildi. Bilindiği üzere Hz. Muhammed'in (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi deniliyor. Bu kandil Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. Birçok kişi bugün ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, saat kaçta kılınır? İşte Diyanet'e göre Tesbih namazı kılınışı...

Haber 26-09-23 06:53

MEVLİD KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ: Mevlid Kandili ne demek, önemi nedir? Diyanet'e göre Mevlit Kandili anlamı

Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi merak konusu oldu. Kandil günleri 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. Bu anlamlı günlerde birlik ve beraberlik artıyor, bolca ibadet ediliyor. Mevlid Kandili her sene İslam peygamberi Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. Kandil bu sene 26 Eylül’e denk geliyor. Peki, Mevlid Kandili ne demek, önemi nedir? İşte detaylar...

Finans 26-09-23 06:47

MEVLİD KANDİLİ ORUCU SAHUR VAKTİ: Mevlid Kandili orucu sahur saat kaçta, iftar vakti ne zaman? 26 Eylül 2023 Diyanet imsakiye

Mevlid Kandili orucu için sahur ve iftar saati merak konusu oldu. Rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen bu kandil, Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olması nedeniyle Müslümanlar için önemlidir. Bu nedenle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan vatandaşlar da dahil olmak üzere birçok kişi internette "26 Eylül 2023 Mevlid Kandili orucu sahur saat kaçta, iftar vakti ne zaman?" sorularına yanıt arıyor. İşte Mevlid Kandili orucu saatleri ve 26 Eylül 2023 Diyanet imsakiyesi...

Haber 25-09-23 10:54

Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? Mevlid Kandili'nde okunacak dualar ve sureler nelerdir? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili'nde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve sureler merak ediliyor. İslam alemi için önem arz eden Mevlid Kandili haftası Hz. Peygamber’in doğumu vesilesiyle Mevlid-i Nebi yani kutlu doğum haftası haftası olarak kutlanıyor. Müslüman vatandaşlar için önem arz eden bu günde ibadetler yerine getiriliyor. Peki, Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? Mevlid Kandili'nde okunacak dualar ve sureler nelerdir?

Haber 24-09-23 16:19

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023: Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Mevlid kandili orucuna dair araştırmalar hız kazandı. Veladet Kandili olarak da geçen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü vesilesiyle idrak edilmektedir. Mevlid Kandili bol bol dua ve ibadetler eşliğinde sürdürülür. Aynı zamanda birçok Müslüman vatandaş bu özel günde oruç tutar. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 22-09-23 17:30

Mevlid Kandili nedir, ne zaman? 2023 Mevlid Kandili hangi tarihte? Diyanet'e göre 2023 kandil günleri

Mevlid Kandili ile ilgili aramalar tarihin yaklaşmasıyla hız kazandı. 2023 yılının son dini günü olan kandil için şimdiden hazırlıklar başladı. Milyonlarca Müslüman kandil gecesi ibadet etmek için bekliyor. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gece Mevlid Kandili gecesi olarak eda edilir. Mevlid kelimesi sözlükte "doğum yeri ve zamanı" olarak geçer. Peki, Mevlid Kandili nedir, ne zaman? 2023 Mevlid Kandili hangi tarihte? Diyanet'e göre 2023 kandil günleri

Haber 12-09-23 10:28

SAFER AYI DUASI: Diyanet'e göre Safer ayında okunacak dualar nelerdir? Hz. Muhammed'in okuduğu dua

Safer ayında okunacak dualar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Müslümanlar için önemli olan bu ay, 17 Ağustos itibarıyla idrak edilmeye başlandı. Peki, Safer ayında okunacak dualar nelerdir? İşte, Safer ayında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in okuduğu dua...

Haber 23-08-23 13:09

REYTİNG SONUÇLARI açıklandı! Ruhun Duymaz, Veda Mektubu, MasterChef All Star 21 Ağustos reyting sonuçları birincisi!

Reyting sonuçları izleyiciler tarafından merak konusu oldu. 21 Ağustos Pazartesi gününe ilişkin verilerin açıklanmasıyla birlikte en çok izlenen yapım, dizi ve film belli oldu. 21 Ağustos 2023 reyting sonuçları internette araştırılıyor. Peki, Veda Mektubu'nun final bölümü, Ruhun Duymaz, MasterChef All Star, Muhteşem Yedili, Düğüm Salonu, Hay Sultan Abdülkadir Geylani Hz. ve Güldür Güldür Show yapılardan hangisi reyting sonuçları birincisi oldu?

Magazin 22-08-23 11:06

SAFER AYI BUGÜN başladı mı? Safer ayı ne zaman? 2023 Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimi

Safer ayı başlangıç tarihi 17 Ağustos 2023 Perşembe günü vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu ay için özel bir dua ya da ibadet şekli bulunmamaktadır. İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. İbadetlerini eksiksiz ve doğru olarak yerine getirmek isteyen birçok kişi "Safer ayı ne zaman, bugün mü? Safer ayı başladı mı?" sorularına yanıt arıyor. İşte ayrıntılar...

Haber 17-08-23 10:11

Ankara'da çifte cinayet! Enişte kayınbiraderlerine kurşun yağdırdı

Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşanan korkunç olayda, Nuh Bozbuğa (43) ve kardeşi Ali Bozbuğa (38), tartıştıkları enişteleri Kamil K. (52), tarafından tabancayla vuruldu. İki kardeş olay yerinde hayatını kaybederken, cinayet zanlısı enişte ise karakola giderek teslim oldu.

Haber 16-08-23 00:53

Muharrem ayı bitti mi, ne zaman bitecek? 2023 Muharrem ayı ne zaman sona eriyor, hangi tarihte?

Muharrem ayının ne zaman biteceği merak ediliyor. Hz. Muhammed, muharrem ayını Allah'ın ayı olarak nitelendirmiş, bu aylarda tutulan orucun oldukça önemli olduğunu vurgulamıştır. Hanefi, Şâfi ve Şii mezhebinde muharrem ayının ayrı bir yeri vardır. Muharrem, Hicri takvimde yılın ilk ayı olarak bilinir. Muharrem ayının onuncu gününe âşure denilmektedir. Peki, Muharrem ayı bitti mi, ne zaman bitecek? 2023 Muharrem ayı ne zaman sona eriyor, hangi tarihte?

Haber 10-08-23 12:38

Asırlardır dinmeyen acı: Kerbela

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 yakınının Kerbela Çölü'nde Yezid bin Muaviye'nin adamlarınca şehit edilmesinin üzerinden 1343 yıl geçti. - İslam tarihinin en önemli kırılma noktalarından biri olan olay, asırlardır Müslümanların dinlemeyen acısı olarak dünyanın dört bir yanında hüzünle yad ediliyor

Yurthaber 27-07-23 11:12

Bilecik'te 2023 Mevlana Yılı ve Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinliği

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Turizm Ajansı tarafından Bilecik'te, 2023 Mevlana Yılı ve Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü kapsamında Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayin-i Şerifi programı düzenlendi.

Yurthaber 20-07-23 07:41

Oğlu vahşice öldürülen köşe yazarı Mustafa Kasadar'dan 'idam' çıkışı! Cani tutuklandı ama neye yarar?

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar, eski aile çalışanı tarafından kaçırılarak korkunç şekilde öldürülmüş, katil ise fidye isterken yakalanıp cinayeti itiraf etmişti. Türkiye'nin günlerdir gündeminde yer alan olayla ilgili baba Kasadar idam isteyerek dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

Haber 16-07-23 16:03

Muhammed Nuh Kasadar son yolculuğuna uğurlandı! Korkunç şekilde öldürülmüştü... Baba Kasadar: 'Bizi üzen, hunharca öldürülmesi'

İstanbul'da öldürüldükten sonra cesedi parçalanıp derin dondurucuya konan, Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ın katili fidye istendiği sırada yakalanmış ve cinayeti itiraf etmişti. Muhamet Nuh Kasadar'ın cenaze namazı bugün kılındı. Baba Kasadar, "Bizi üzen hunharca öldürülmesidir. Kalp krizi, beyin kanamasıyla gitseydi yapacağımız bir şey yoktu" dedi.

Haber 14-07-23 17:01

Türkiye'nin konuştuğu vahşette yeni detay: Kafasını şef bıçağıyla kesip, buzdolabına koydum

Bayrampaşa’da cesedi parçalanarak derin dondurucuya konulan Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar’ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar’ın ölümüne ilişkin adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı. Şüpheli savcılıkta soğukkanlılıkla verdiği ifadesinde, "Maktulü duşa kabine sokup şef bıçağıyla boğazını kestim. Gövdesini yüzdüm, kol ve bacaklarını derin dondurucuya, gövdesini ise valize koydum. Kafasını buzdolabının içine koydum’’ ifadelerini kullandı.

Haber 13-07-23 18:11