Potasyum Eksikliği Haberleri

Kandaki potasyum azalırsa ne olur? Potasyum düşüklüğü neden olur?

Potasyum vücut için hayati öneme sahip olan bir elektrolittir ve kan dolaşımı içindeki konsantrasyonu çok hassas bir denge gerektirir. Bu mineral birçok biyokimyasal işlemde kritik bir rol oynar ve sinir iletimi, kas kasılması, kalp ritmi düzenlemesi, hücre içi sıvı dengesi ve asit-baz denge gibi önemli işlevleri destekler. Potasyum, yeterli düzeyde alınmadığında veya vücutta dengesizlikler meydana geldiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 30-09-2023 20:12

Ne yorgunluk kalır ne de açlık! Halsizliği ve uykusuzluğu ortadan kaldırıyor: Bol bol tüketin

Ramazan ayı ile birlikte ilkbahara da geçiş yapıyoruz. Mevsim değişikliklerinin vücutta bıraktığı etkinin üzerine Ramazan da eklenince birçok kişi kendini halsiz, bitkin ve yorgun hissediyor. Bu belirtileri sağlıklı beslenerek yok edebilirsiniz. Özellikle potasyum içerikli besinleri tercih ederek halsizliği, yorgunluğu ve uykusuzluğu yok edebilirsiniz.

Haber 07-04-2022 10:31

Herkes en çok muzda var sanıyor ama çok yanılıyor! İşte gerçekler

İçindeki vitamin ve mineraller haricinde muz özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir meyvedir. Potasyum denince akla gelen muz, aslında o kadar da çok potasyum barındırmıyor. Çarşıya pazara çıktığınızda potasyum açısından muzdan çok daha zengin meyveler var. İşte potasyum zengini meyveler...

Haber 15-02-2022 12:43