Sepet Haberleri

Yaz ayı indirimlerle geldi! Apple'dan Stanley'e %50'ye varan indirimler

Haziran ayının ilk haftasını geride bıraktığımız şu günlerde, sıcaklarla boğuşurken hem içimizi hem de cebimizi ferahlatacak şeyler de olmuyor değil! Çünkü yaz ayı kampanyalarla birlikte geldi; Babalar Günü Fırsatları, sepet indirimleri ve dahası bu içeriğimizde! Apple, Braun, Stanley, Crocs, Puma, Levi's gibi dünyaca ünlü markalarda %50'lere varan indirimleri görmek için acele edin.

Haber 2024-06-06 15:47:43

Adidas indirimlerini yakalayın, konforu yaşayın! Çok satan modellerde en düşük fiyatlar

Günlük hayatta stilinizden ödün vermeden konforu yaşamak istiyorsanız Adidas ayakkabılardaki indirimleri kaçırmayın! Adidas'ın en sevilen ve çok satan modellerini sizin için bir araya getirdik. Sizi her adımda rahatlıkla buluşturacak, tarz sahibi ayakkabıları görmek, indirimlere ek sepet fırsatlarından yararlanmak için acele edin.

Haber 2024-05-20 17:14:24

Alışveriş tutkunlarını sevindirecek sepet indirimleri burada!

Gardırobunuzu yenilemek istiyorsanız, kendinize ya da sevdiklerinize küçük hediyeler almak istiyorsanız, kişisel bakım rutininizi güçlendirecek ürünler arıyorsanız, o ürünleri almanın şimdi tam zamanı! Çünkü Amazon sepet indirimleri tüm hızıyla devam ediyor. Alışveriş keyfinizi ikiye katlayacak ve cebinizi de korumanızı sağlayacak ürünlerden oluşan markaları sizin için seçtik. İşte detaylar!

Haber 2024-05-15 15:34:03

Bayram öncesi yüzü gülen sektörlerden oldu: Ortalama sepet tutarı 750 TL!

Ramazan Bayramı öncesi piyasalarda hareketlilik başladı. Bayram öncesi yüzü gülen sektörlerden biri e-ticaret oldu. E-ticarette ortalama sepet tutarı 750 TL oldu. Sektör profesyonelleri bayram öncesi yaşanan hareketlenmeden oldukça memnun.

Finans 2024-04-07 12:01:46

Diğer Haber Etiketleri

Apple Stanley stanley termos stanley termos 1.3 Puma puma ayakkabı levis levis 501 Nescafe camper camper ayakkabı camper erkek ayakkabı Samsung samsung telefonlar akıllı saat samsung skechers skechers ayakkabı skechers ayakkabı erkek skechers d lites Adidas adidas ayakkabı adidas ayakkabı erkek adidas ayakkabı kadın adidas beyaz ayakkabı adidas beyaz spor ayakkabı adidas erkek ayakkabı adidas kadın ayakkabı adidas kadın spor ayakkabı Amazon amazon alışveriş bayram e-ticaret levis mont jack jones jack jones mont jack jones sweatshirt crocs crocs terlik crocs terlik erkek crocs terlik kadın new balance new balance ayakkabı new balance erkek ayakkabı new balance kadın new balance kadın spor ayakkabı Altın Ordu market Enflasyon fayda hepsiburada boşanma Trabzon Burdur Kartal motosiklet eş anlamlı kelimeler eş anlamlısı eş anlamlısı nedir Adıyaman Çelikhan kuraklık meslek Muğla Seydikemer Avcılar antik kent arkeolojik kazı Kadirli Osmaniye Huawei Kapadokya Nevşehir sözlük Gıda fiyatları Biga Çanakkale alti altın gram altın fiyatları canlı son dakika altın son dakika altın fiyatları son dakika altın fiyatları canlı altın düşecek mi altın alım satım altın ve dolar kuru dakika altın fiyatları altın fiyatları nedir altın düşecek mi yükselecek mi fiyatları canlı Kuveyt Türk Efsane Cuma dekorasyon antalya helikopter arı Arıcı Edirne Bozkurt Kastamonu sel internet Babalar Günü cinayet Mervenur Polat petrol fiyat

Adidas, Puma, Levi's, Crocs... Sevilen markalarda sepet fırsatları başladı

Alışveriş severlerin heyecanla beklediği o vakit sonunda geldi, sezon sonu indirimleri başladı bile! Sezonunda yüksek fiyatlardan almak istemediğiniz o ürünleri şimdi sezon sonu gelmişken yarı fiyatına hatta çok daha uyguna almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İndirimlere ek sepette ek fırsatlarla satın alabileceğiniz ünlü markaların ürünlerini sizin için seçtik.

Haber 06-03-24 14:48

Gram altın mı mevduat faizi mi? İslam Memiş iki tarihi açıkladı: Altında rekor rakamı söyledi, 1 milyon lirası olanlara böyle seslendi

Altın fiyatları grafiği oldukça hareketli günler geçiriyor. Bir düşüp bir yükselen fiyatlar yatırımcının kafasını karıştırdı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ‘panik’ yapanlara seslenerek gram altın için iki kritik tarihi söyledi. Altının gram fiyatının 3000 lirayı görebileceğini söyleyen uzman isim, ‘mevduat faizi mi altın mı?’ ikilemine son verecek açıklamayı yaptı. Elinde 1 milyon lirası olan yatırımcının sepet yapması gerektiğini dile getirdi.

Finans 17-02-24 11:32

Fındık sezonu başladı, sepetlere talep arttı

Ordu’da fındık üreticileri ihtiyaçları olan sepet, çuval ve eldiven gibi ihtiyaçlarını karşılamak için hırdavatçıların yolunu tutuyor.

Yurthaber 18-08-23 13:18

Sosyal medya o market fişini konuşuyor! 9 yılda 9 kat arttı: 'Abur cubur' sepetindeki değişimi gözler önüne serdi

Sosyal medyada paylaşılan bir market fişi, seçim döneminin de en belirleyici gündemlerinden olan ekonomide yıllar içindeki değişimin seyrine dair çarpıcı bir izlenim verdi. Bundan 9 yıl öncesine ait fişte görülen 62.23 TL'lik tutara denk gelen sepet bugün ise 580 TL'ye doluyor. O sepette temel gıda ürünleri de bulunmuyor.

Finans 21-06-23 10:55

Funda suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Funda suyu ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Funda bitkisi hem ticari hem de sağlık alanında kullanılan işlevsel bir bitkidir. Özellikle son yıllarda biberiye çayıyla birlikte zayıflama üzerinde etkili olan funda yaprağı çayı popüler hâle gelmiştir. Funda bitkisi çiçekleri ve yapraklarıyla çay yapımında kullanılırken sapları süpürge ve sepet yapımında değerlendirilir. Funda otundan yapılan funda suyunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı?

Haber 14-06-23 16:21

Hepsiburada Premium’da artık sepet tutarından bağımsız tüm alışverişlerde kargo bedava

Türkiye'nin Hepsiburada'sı, Türkiye'de geliştirilen ve hayata geçirilen ilk üyelik bazlı sadakat programı Hepsiburada Premium'u 14.90’a müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Finans 26-04-23 12:08

Eşine 'popon sepet gibi' dedi, soluğu mahkemede aldılar! Eşi şişmanlığıyla dalga geçince... Boşanmak isteyen çift hakkında mahkemeden dikkat çeken karar

Zonguldak'ta yaşayan çift, E. T.'nin karısı A. K.'ye "oğlum", "popon sepet gibi" sözlerle alay etmesi sonrası boşanmak için mahkemeye gitti. İddiaya göre E. T. eşine şişman olduğunu söyleyip bu durumla alay etti. Mahkeme öncelikle A. K.'nin tedbir ve yoksulluk nafakası talebini reddederken dosya temyize gitti. Son karar dikkat çekti.

Haber 25-04-23 09:28

5 metrekarelik atölyesinde 40 yıldır fındık dallarından sepet örüyor

Trabzonlu Ali Şahin, yol kenarına ahşap ve sacdan kurduğu 5 metrekarelik atölyesinde 40 yıldır sepet örüp satıyor.

Yurthaber 23-04-23 11:47

Burdur'da 90 yaşındaki Ahmet dede, eski köy hayatını ahşaba işliyor

Ahşap oymacılığına 80 yaşından sonra ilgi duymaya başlayan Ahmet Zülem, genelde kağnı, öküz, senit ve sepet gibi köy yaşamını hatırlatan minyatür objeler yapıyor.

Yurthaber 19-01-23 11:56

Yer: Kartal... Motosiklet sepetindeki çocuk yola düştü, arkadan gelen otomobil son anda durdu! O anlar kamerada

Kartal'da, atık kağıt yüklü sepetli motosikletle yolculuk yapan 4 kişiden biri olan çocuk, yere düşüp, arkalarından gelen otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Araç kamerasına yansıyan görüntülerde, yere düştükten sonra sepet tekerleğinin kolunun üzerinden geçtiği çocuğun, ayağa kalkıp, kolunu tutarak koştuğu görülüyor.

Haber 29-12-22 09:40

Sene eş anlamlısı nedir? Sene kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bazı sözcüklerin anlamdaşları daha fazlayken bazılarının bir tanedir ya da hiç olmayabilir. Sene sözcüğü de bunlardan biridir. Sene eş anlamlısı olan sözcüklerin sayısı fazla değildir. Eş anlamlı sözcükler cümle içerisinde birbirlerinin yerini tutar ve aynı manaya gelir. Sene kelimesiyle de aynı anlama gelen bir tane eş anlamlı kelime vardır. Arapçadan alıntılanan sepet kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 28-10-22 18:06

Sepet eş anlamlısı nedir? Sepet kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Günlük konuşmalarda ve yazım dilinde eş anlamlı sözcüklerin büyük bir önemi vardır. Dilimizde birçok kelimenin eş anlamlısı bulunmaktadır Bu kelimelerden biri de sepet sözcüğüdür. Sepet kelimesiyle tam olarak aynı anlama gelen kelimeler olmasa da benzer anlama gelen kelimeler vardır. Bu kelimeler de eş anlamlı olarak kullanılabilirler. Dilimize Farsçadan alıntılanan sepet kelimesinin eş anlamı olan kelime nedir?

Egitim 28-10-22 18:05

Çat Barajı'ndaki yüzen adalar karaya oturdu

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut: - "Adaların karaya oturması, su seviyesinin düşmesi ve bütün dünyada olduğu gibi iklim değişiklerinin sonucu" - "Adaları alttan destekleyip sepet tarzı bir file ile sarmak istiyoruz. Böylelikle adaların karaya oturmaması için bir destek oluşturmuş olacağız"

Yurthaber 27-09-22 11:28

Babasından öğrendiği sepet örme sanatını yarım asırdır sürdürüyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Recep Yaman: - "Yıllarca çiftçilik, işçilik yaptım, aynı zamanda sepet ördüm. Çok ekmeğini yedim" - "Geçmiş yıllarda halk eğitim aracılığıyla cezaevinde kurs da verdim. Bir 'Allah razı olsun' demeleri yeterli. Meslek devam etsin istiyorum"

Yurthaber 22-09-22 12:46

Bathonea Antik Liman Kenti kazılarında heyecanlandıran keşif! Bir benzeri 1960'lı yıllarda bulunmuştu

Avcılar'daki Bathonea Antik Liman Kenti kazılarında, heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Bölgede yapılan arkeolojik kazılarda, M.Ö. 5. yüzyıla ait sepet formunda sütun başlığı bulundu. Sütun başlığının bir benzeri, 1960'lı yıllarda Saraçhane kazıları sırasında bulunmuştu. İki eserin de aynı usta tarafından yapılmış olabileceği değerlendiriliyor. İşte detaylar...

Haber 15-09-22 15:25

MultiNet'lilere BiSU Hızlı Teslimat'tan yüzde 20 indirim

Kampanyadan yararlanmak isteyen MultiNet'liler, BiSU uygulamasında "Sepet" ekranında ilgili kampanyayı seçtikten sonra sipariş verebiliyor

Yurthaber 09-09-22 16:05

Osmaniyeli Tufan usta 57 yıldır kamıştan sepet örerek ekmeğini kazanıyor

Tufan Türkmenoğlu: - "74 yaşındayım. 7 çocuğumun rızkını bu iş sayesinde çıkardım. Kamış bulduğum ve sağlığım el verdiği müddetçe yapmaya da devam edeceğim"

Yurthaber 05-08-22 11:30

HUAWEI nova serisi yeni akıllı telefonlar tanıtım kampanyasıyla tüketicilere sunuluyor

Kampanya kapsamında, HUAWEI nova Y90 ve nova Y70 tanıtıma özel fiyat, sepet indirimi, Band 4, Band 7, FreeBuds SE ve ek garanti ile alımlarda ek indirim gibi seçeneklerle satılıyor

Yurthaber 29-07-22 14:50

Bakan Karaismailoğlu, yerli sıcak hava balonuyla Kapadokya semalarında uçtu:

"2022 yılı Haziran ayına kadar 50 model kubbe, 39 model sepet ve 34 model ısıtıcı üretildi" - "Ülkemizde 2022 yılının ilk 6 ayında, Kapadokya, Pamukkale, Çat ve Soğanlı bölgelerinde toplamda 450 pilot ve 313 balon ile birlikte 14 bin 166 uçuş gerçekleştirdik"

Yurthaber 24-07-22 06:57

Sürü sepet ne demek? Sürü sepet birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Sürü sepet şeklindedir. Peki, Sürü sepet ne demek?

Egitim 20-05-22 15:44

Sepet topu ne demek? Sepet topu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Sepet topu ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Sepet topu TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 18-05-22 23:56

Sepet sandık ne demek? Sepet sandık birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Sepet sandık de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Sepet sandık TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 23:56

Sepet kafalı ne demek? Sepet kafalı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Sepet kafalı şeklindedir. Sepet kafalı ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:56

Sepet ne demek? Sepet kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Sepet ne demek? Sepet TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 23:56

Senet sepet ne demek? Senet sepet birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Senet sepet birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Senet sepet ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:55

Sandık sepet ne demek? Sandık sepet birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Sandık sepet birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Sandık sepet ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:29

Sepet havası çalmak ne demek? Sepet havası çalmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Sepet havası çalmak sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Sepet havası çalmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:16

Kafası sersem sepet (olmak) ne demek? Kafası sersem sepet (olmak) TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Kafası sersem sepet (olmak) ne demektir? Kafası sersem sepet (olmak), TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:38

Fiyatlar yarı yarıya düştü ama poşetler 250 liraya bile dolmadı

İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar geçen haftaya göre düştü. Ancak vatandaş hala pazar sepetini dolduramamaktan şikayetçi. "5-6 parça ürün aldım. 250 lira harcadım, pazar sepetini henüz dolduramadım" diye isyanda bulunan vatandaş, geçen sene aynı parayla 3 sepet doldurduklarını dile getirdi.

Finans 13-04-22 14:56

Geleneksel dokuma yöntemi çarpanayı gelecek kuşaklara aktarıyor

Sepet ve heybelerin saplarında, hayvanların koşum takımlarında ve bazı kıyafetlerde kullanılan, Anadolu motiflerini taşıyan "çarpana dokuma" tekniğiyle yapılan ürünler, eğitmen Ayfer Çalışkan'ın verdiği kursta kemer, kitap ayıracı, yastık, çanta gibi tasarımları da süslüyor - Eğitmen Çalışkan: - "Çarpana günümüzde moda tekstil ve dekorasyon alanında tasarlanarak kullanılmaktadır"

Yurthaber 05-04-22 12:48

Edirne'de kadınlarla sepet ören KEFEK Başkanı Fatma Aksal:

"Kadınların üretime de istihdama da katılmasını çok önemsiyoruz"

Yurthaber 29-01-22 16:53

Altın fiyatları için çarpıcı iddia! Uykularınız kaçmasın: Sepet yapan kazanır

Son dakika: Altın fiyatları canlı, güncel ve anlık rakamları gün içerisinde yatırımcı tarafından merakla takip ediliyor. Yatırımcılar, Altın alım satım için doğru zaman mı? 28 Ocak altın fiyatları nedir? Gram altın düşecek mi yükselecek mi?” sorusuna yanıt arıyor. Faiz kararı sonrası altın gram ve ons fiyatı düşüşe geçerken İslam Memiş’ten çarpıcı bir tahmin geldi...

Finans 28-01-22 14:14

Kuveyt Türk’e ‘Türkiye’nin En Güçlü Bireysel İslami Bankası’ ödülü

Kuveyt Türk Bireysel ve Özel Bankacılık Pazarlama Grup Müdürü Mürsel Topuz: - "Salgın sürecinde de müşterilerimize en iyi deneyimi yaşatmak gayesiyle görüntülü görüşmeyle müşteri olma, birikimleri iki farklı yatarım aracında değerlendiren sepet hesap ve yerinde finansman hizmeti başta olmak üzere birçok yeniliği hayata geçirdik"

Yurthaber 21-12-21 11:16

MediaMarkt'ta Efsane Cuma'da en çok cep telefonu satıldı

Efsane Cuma'da sepet ortalaması geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 arttı - 2,5 milyonun üzerinde iPhone 12 Pro 128 satışı yapan MediaMarkt, 1,7 milyonun üzerinde notebook ve yaklaşık 830 bin adet de bluetooth kulaklık satışı gerçekleştirdi

Yurthaber 07-12-21 14:48

Geleneksel sanatlar Osmanlı mirası kültür merkezinde hayat bulacak

Edirne'de açılan merkezde, Edirnekari, hüsnühat, süpürgecilik, desenleme, sepet örücülüğü, kispet saraciye, mis sabun, çinicilik ve saray mutfağı atölyelerinde çalışmalar yapılmaya başlandı

Yurthaber 26-11-21 14:27

Ahşaptan vazgeçemeyenlerin aşık olacağı sepet, tepsi, kutu önerileri

Zamansız, sade, şık ve sürdürülebilir... Ahşap ürünlerin bir eve kattığı benzersiz havayı kimse inkar edemez. Üstelik bu ürünler için büyük harcamalar yapmaya da gerek yok. Evinizin her köşesinde kullanılmaya uygun ahşap sepet, kutu ve tepsi önerileri şimdi karşınızda.

Haber 24-11-21 17:40

Yangın söndürme helikopterinin alevlere kontrollü su püskürtebileceği sepet geliştirildi

Antalya'daki şirketin genel müdürü Evren Ulaşan: - "Geliştirdiğimiz bu sistem sayesinde pilotlar, suyu istediği yere ister iki saniyede, isterse yarım saatte kontrollü şekilde boşaltabilir" - "İçine su doldurup, depoda bekletip yangın çıktığı an helikoptere bağlanarak, bölgeye hareket edilebilir. Bu özelliği de alevlere çok hızlı müdahale imkanı sağlıyor"

Yurthaber 23-11-21 11:13

Kül ve hayvan gübresiyle sıvıyorlar! Dededen kalma yöntemle...

Edirne'de geleneksel arıcılığın yanı sıra Trakya'ya özgü konik sepet kovanlarla yapılan arıcılık, bu yöntemin nesilden nesle aktarılmasını da sağlıyor. Süloğlu ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki bal üreticisi Uğur Boz 20-25 liralık sepet kovan aldıklarını söyleyerek, "Söğüt dallarından örülen sepetler bir süre güneşte kurutulduktan sonra kül ve hayvan gübresiyle sıvanıp iyice kuruduktan sonra içlerine arılar yerleştiriliyor." dedi.

Finans 15-09-21 13:53

Bozkurtlu imam 30'dan çok kişiyi bulunduğu binanın çatısından helikoptere ulaştırıp kurtulmasını sağladı:

"İnsanların gözlerindeki ölüm korkusunu, çaresizliği gördükten sonra ne kendimi ne ailemi düşündüm. Çatılarından girip dairelerdeki yaşlıları, kadınları, çocukları tahliye etmek için helikopterin iniş yaptığı, sepet saldığı yere onları getirdik"

Yurthaber 18-08-21 13:27

İnternet alışverişlerinde ortalama sepet tutarı 100 liranın altında

İnternet alışverişlerinde ortalama sepet tutarı 100 liranın altında Pandemiyle birlikte kullanımı artan e-ticarette sepet tutarları ortalama 98,5 lira olarak gerçekleşti.

Finans 09-08-21 12:06

Babalar Günü için en çok akıllı telefon alındı

MediaMarkt Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım: - "Babalar Günü sepet ortalaması mağazalarda 1.334 TL, mediamarkt.comtr'de ise 2 bin 408 TL oldu. Geçen yılın aynı kampanya dönemine oranla hem mağaza ziyaretlerimizin hem de mediamarkt.com.tr'nin trafiğinin arttığını görüyoruz"

Yurthaber 27-06-21 10:57

Mervenur'un katili konuştu, mahkeme salonu buz kesti! Cesedini damacana su taşır gibi çatıya çıkardım

Antalya'da 4,5 ay kayıp olarak aranırken, binanın çatısında folyoya sarılı cesedi bulunan Mervenur Polat'ı (20) iple boğduğu ortaya çıkan Cüneyt Akyol'un cinayeti nasıl işlediği, iddianamede ayrıntılarıyla yer aldı. Akyol, “Sepet ucunda bağlı çamaşır ipini Mervenur'un boğazına doladım ve üzerine basarak boğdum. Cesedi çarşaf, bezler, çuval, halı ve naylon streçle sardım. Annem ve babamın kaldığı apartmanın çatı katına damacana su taşır gibi çıkardım" dedi.

Haber 25-05-21 13:38

Çanakkale'de 40 yıldır örme sepet üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Biga ilçesinde 12 yaşındayken babasından görerek sepet örmeye başlayan Mahmure Durgun, kazanç kapısına dönüştürdüğü işinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen siparişlere yetişmeye çalışıyor - Mahmure Durgun: - "Ürettiğim sepetleri Bursa, İstanbul, Rize başta olmak üzere ülkenin dört bir yanına gönderiyorum. Yıllardır yüz yüze gelmediğim esnaflar var. Ürünlerini teslim alarak hesabıma parasını yatırıyorlar"

Yurthaber 09-04-21 11:15

Muratpaşa’dan kadınlara özel hediye

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın kooperatiflerinin ürettiği turunç reçelinden keçiboynuzu pekmezine, sirkeden erişte ve bitki çayına birbirinden farklı ürünlerden oluşan özel bir sepeti kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan kadınlara hediye etti.Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi gerek piyasa koşulları gerekse yaşam şartları nedeniyle iş bulamayan ya da belli bir işte düzenli çalışamayan kadınlar için en iyi ekonomik modellerden biri olan kooperatiflere desteklerini sürdürüyor.Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Antalya’da kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerden oluşan özel bir sepet hazırladı.

Yurthaber 09-03-21 11:28

İvrindi’nin maharetli elleri var

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’in önderliğinde ilçedeki kadınlara istihdam sağlama amacı başta olmak üzere yöresel ürünleri ortaya çıkarmak, bölgenin üretim gücünü arttırarak pazar alanı oluşturmak amacı ile Büyükşehir Belediyesi-İvrindi Belediyesi işbirliği sonucu İvrindi’de açılan “Maharetli Eller Yaşam Merkezi” günden güne büyüyor.İvrindi Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Maharetli Eller Yaşam Merkezi’nde pandemi sürecinde maske üretiminden üretileni dağıtmaya, halâ devam eden boyamadan dikiş nakışa, toprak ürünleri işçiliğinden halı kursuna, hediyelik eşya üretiminden gazeteden sepet yapımına kadar bir çok farklı dalda eğitim veriyor ve aynı zamanda üretim gerçekleştiriliyor.BALMEK- İvrindi belediyesi işbirliği güzel sonuçları doğuruyorBalmek-İvrindi Belediyesi uyumunun güzel sonuçlara vesile olduğunu dile getiren İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “İlk amacımız ilçemizdeki bayanlara istihdam sağlamak.

Yurthaber 04-03-21 17:53