Uçtan Uca Şifreleme Haberleri

SSL sertifikası nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır? Web siteleri için SSL sertifikası neden gerekli?

SSL (Secure Sockets Layer) sertifikası web sitelerinin doğruluğunu kontrol eder. İki nokta arasındaki veri iletişimini sağlayan SSL sertifikası, şifreli kanal kullanır. Bu yöntemle bilgilerin güvenli iletimi amaçlanır. Girilen şifre, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin, alışveriş yaparken kullanılan banka veya kredi kartı bilgilerinin başkaları tarafından ele geçirilmesini engelleyen SSL sertifikası ile ziyaretçilerin web sitelerine olan güvenini artırmak amaçlanır.

Haber 27-09-2022 14:21

Microsoft Teams, uctan uca şifreleme ekledi

Microsoft, uçtan uca şifrelemeyi Ekim ayından bu yana herkese açık olarak test ettikten sonra, kullanılabilir hale getirdiğini duyurdu.

Haber 16-12-2021 13:52

Haberi geldi! Facebook Messenger ve Instagram'da 2023'e kadar göremeyeceğiz

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın ana şirketi olan Meta, gelen haberlere göre 2023 yılına kadar Facebook Messenger ve Instagram'da uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) varsayılan olarak kullanıma sunmayı planlamıyor.

Haber 22-11-2021 10:23

WhatsApp'ta yeni dönem! Kendisi dahi okuyamayacak

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş yedekler özelliğini duyurdu. Bu özellik ile birlikte iCloud ve Google Drive'daki WhatsApp yedekleriniz de koruma altına alınacak. WhatsApp veya yedekleme hizmeti sağlayıcınız dahi yedeklerinizi okuyamayacak.

Haber 20-10-2021 12:25