HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Instagram (story) hikâye SS alınca bildirim gidiyor mu? Instagram storyde ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?

Instagram storyleri ss almak yani ekran görüntüsü olarak kaydetmek, kullanıcıların paylaştıkları geçici içerikleri kaydetmelerine veya başka bir şekilde paylaşmalarına olanak tanır. Instagram'da storyler sadece 24 saat süreyle yayınlanabilir ve daha sonra otomatik olarak silinir. Bu nedenle eğer kullanıcılar bir arkadaşlarının veya takip ettikleri bir hesabın paylaştığı bir hikayeyi beğenir veya önemli bulurlarsa onu kaydetmek ve daha sonra tekrar izlemek için bir ss alabilirler.

Instagram (story) hikâye SS alınca bildirim gidiyor mu? Instagram storyde ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?

İçindekiler

  • Instagram hikaye ss alınca bildirim gidiyor mu?
  • Instagram kaybolan mesajlarda ss alınca bildirim gidiyor mu?

Bazı insanlar paylaşılan bir hikayeyi bir arkadaşlarına veya ailenin başka bir üyesine göstermek isteyebilirler ve bunun için bir ss alabilirler. Bununla birlikte başkalarının hikayelerini kaydetmek ve paylaşmak, kişilerin gizlilik haklarını ihlal edebilir ve bu nedenle Instagram kullanım koşullarında yasaktır. Instagram hikayeleri ss almak konusunda, Instagram hikayeleri ekran görüntüsü alındığında bildirim gidip gitmediği sorusu Instagram kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Başka kullanıcıların attıkları hikayeleri ekran görüntüsü alan kişiler bildirim gidip gitmediğinden emin olmak isterler. Instagram, hikayeler için olmasa da SS alınca bildirim gitme özelliğini kullanmaya başlamıştır. Yeni bir özellik olan SS alınca bildirim gitme özelliği, yalnızca belirli durumlar için geçerlidir.

Instagram hikaye ss alınca bildirim gidiyor mu?

Instagaram hikaye paylaşma modu 2016 yılında oluşturuldu. Hikaye özelliği aslında başka bir sosyal medya platformu olan Snapchat’ten esinlenilerek oluşturulmuştur. Instagram’dan önce çok popüler olan Snapchat uygulaması hikaye paylaşma özelliğinin çeşitli versiyonlarına olanak tanımaktaydı. Snapchat uygulaması günümüzde hala kullanılsa da hikaye paylaşımı olarak Instagram uygulaması daha çok tercih edilmektedir.

Instagram uygulaması hikaye paylaşım özelliğini oluşturduğunda ilk merak edilen şeylerden biri de hikaye ekran görüntüsü alındığında bildirim gidip gitmeyeceğiydi. Hikaye modunun ilk sahibi olan Snapchat uygulamasında hikaye ekran görüntüsü alındığında hikayeyi paylaşan kişiye bildirim gitmekteydi. Ancak Instagram uygulaması hikaye özelliğini çıkardığında böyle bir özellik eklememiş ve ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gitmez.

Instagram hikayesi ss (screenshot) alındığında kullanıcılara herhangi bir bildirim gitmez. Yani başka bir kullanıcı sizin hikayenizi kaydettiğinde veya ss aldığında sizin bunu bilmeniz için Instagram tarafından herhangi bir uyarı veya bildirim gönderilmez. Ancak bazı kullanıcılar Instagram hikayelerinin kimler tarafından görüntülendiğini görmek isteyebilirler. Bu durumda kullanıcılar hikayelerine bakan kişilerin listesini görebilirler. Bunun için paylaşılan hikayenin üzerine tıklayarak açılan hikaye görüntüleme ekranında, ekranın altında bulunan göz simgesine dokunulması yeterlidir. Ancak Instagram DM'lerde birisiyle özel sohbetinizde kişi size fotoğraf gönderdiyse ve buradaki fotoğrafı ss aldıysanız ya da tekrardan oynattıysanız, karşı taraf bunu görebilir.

Instagram kaybolan mesajlarda ss alınca bildirim gidiyor mu?

Instagram kaybolan mesajlar herhangi bir sohbette kaybolan mesaj özelliği aktif edildiğinde yazılan ve paylaşılan mesajların sohbetten çıktıktan sonra kaybolması özelliğidir. Kaybolan mesajlar herhangi bir sohbet yukarı kaydırıldığında otomatik olarak aktif olmaktadır. Kaybolan mesajlar kısmından çıkmak için sohbet ekranının tekrar yukarı kaydırılması gereklidir, aksi taktirde Instagram kaybolan mesajlar sohbeti o kişiler arasında açık kalmaya devam eder.

Instagram hikayelerinde ekran görüntüsü alma özelliği zaman zaman tekrar gündeme gelse de böyle bir durum söz konusu değildir. Instagram hikaye SS alınca bildirim gitmez. Ancak Instagram SS alınca bildirim gitmesi özelliğini kaybolan mesajlar için devreye sokmuştur. Kaybolan mesajlar özelliği açıldığında yazılan ve paylaşılan her şey bu özellik kapatıldığında kaybolsa da bir tarafın bu mesajları ss alması gizlilik açığı yaratmaktaydı. Instagram, gizlilik önlemleri almak için ss alınca bildirim gitmesi özelliğini devreye soktu. Bu bildirim kaybolan mesajlar ekranında ss alındığında ekranda ss alındı yazısı çıkmasına ve karşı tarafın bu ekran görüntüsünden haberdar olmasına neden oluyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler